Denne ukens midtukekupong spilles onsdag/torsdag og består av ti privatlandskamper og to kamper den den engelske FA-cupen. De fire første kampene spilles onsdag, mens de åtte resterende spilles torsdag. Bonuspotten er steget til ca. 1,8 millioner kroner. Innleveringsfristen er onsdag kl. 20.25.

1. Salford - Peterborough
De to første kampene denne uken kommer fra FA-cupen, hvor de har kommet til 1/128-delsfinalene. Salford er nede i League Two, hvor de er på en grei 9.plass med 28 poeng etter 18 kamper. Med bare to poeng opp til playoff er det det som blir det klare målet denne sesongen, hvor Salford er blant lagene som slipper inn minst mål. (14 så langt). Svak form med 1-1-4 siste seks, men de klarte uavgjort 0-0 borte mot Peterborough i det første cupmøtet for ti dager siden.

Peterborough rykket ned fra Championship til League One etter forrige sesong, og etter 3-0-1 på de fire siste der har de lagt seg til på en fin 4.plass med 31 poeng. Nå er det sju poeng opp til Ipswich på den siste opprykksplassen, og i år som ifjor er Peterborough klart bedre hjemme enn her borte. De klarte kun 0-0 her i hjemmekampen mot Salford forrige uke, men de ligger en divisjon over, og bør tross svak borteform være ganske greie favoritter her.

Salford har hjemmebane, men ligger divisjonen under Peterborough og viser svak form. B på 96-rekkeren og UB på 432-rekkeren må da holde her.

2. Woking - Oxford United
Woking er helt nede i National League, men der er til gjengjeld formen meget bra med 5-1-0 siste seks. En 4-plass med 36 poeng er ganske så bra det, selv om det er åtte poeng opp til ledende Notts County. 19 poeng på ni hjemmekamper er også bra, men nå møter de motstand fra en høyere divisjon.

For Oxford United ligger to divisjoner lenger opp i systemet. De befinner seg nemlig i League One. og der har de kurant form med 2-3-0 siste fem selv om tabellsituasjonen ikke er den beste med en 13.plass og 23 poeng. Med fem poeng opp til playoff er de langt ifra sjanseløse, og borteformen deres er ikke så aller verst den heller med tolv poeng og 12-10 på ni kamper.

Med to divisjoner å gå på må Oxford være ganske så klare favoritter her. B.

3. Mexico - Sverige
Spilles på nøytral bane i Girona, Spania. Mexico gjør sine siste forberedelser foran VM med å møte Sverige i en treningskamp. Mexico gjorde en ganske bra kvalik til VM, hvor de endte foran både USA og Costa Rica, men målforskjellen bak Canada. Med kun åtte baklengs viste de en ganske så bra defensiv, mens de slet klart mer fremover på banen. Nå har de også mistet gode Jimenez med skade i store deler av høsten, og selv om han er med i troppen til VM vet man ikke helt hvor skadefri han er. Han skal visstnok starte denne kampen som en test for å se om fysikken holder. De har spilt fire treningskamper etter kvaliken, hvor det har endt med seire over Peru og Irak, samt tap for Colombia og Paraguay.

Sverige får ikke spille VM etter at de tapte 0-2 for Polen i den avgjørende playoffkampen. Etter det har de kun vært gjennom et ganske så fælt gruppespill i Nations League hvor de tapte hele fire kamper, (inkl to tap for Norge) samt at de spilte uavgjort og slo Slovenia. Med 1-1-4 der er nok ikke humøret helt på topp, og det begynner kanskje å bli på tide med en skikkelig oppvask i svensk landslagsfotball.

Sverige har null selvtillit nå, mens Mexico sliter noe med det offensive. Det kan fort ble en målfattig kamp, og 0-0/1-1 virker sannsynlig. Vi prøver HU.

4. Albania - Italia
Albania var et friskt pust for et år siden når de gjorde en spennende innsats i VM-kvaliken. Men deretter har de ikke klart å ta det neste steget hvor de i stedet har gått bakover igjen. De endte faktisk opp med hele 18 poeng i sin kvalik-gruppe, hvor de bare var to poeng bak Polen som tilslutt også tok seg helt til VM. Men etter VM-kvaliken har ikke Albania vunnet en eneste kamp, hvor 0-4-5 er ganske så svakt. Det ble to poeng på fire kamper mot Island og Israel i Nations League, og nå kommer de fra 1-1 mot Saudi-Arabia og 0-1 for Qatar i de to siste treningskampene.

Den store overraskelsen foran VM er jo så klart at de regjerende EM-mesterne Italia ikke klarte å kvalifisere seg. De endte opp med Sveits i sin gruppe, og i den første playoffkampen mot Nord-Makedonia ble det en stjernesmell med 0-1 og "ciao" til vinterens VM. Nations League gikk klart bedre med 3-2-1 og en gruppeseier, men akkurat nå preges laget av at de tester ut en ganske så stor mengde nye spillere og litt endrede formasjoner.

Italia tester ut litt både her og der, men et Albania uten seier på ni kamper bør uansett kunne slås. B.

5. Irland - Norge
Irene kommer fra en helt ok prestasjon i Nations League hvor de endte opp med 2-1-3 i gruppe med Skottland, Ukraina og Armenia. Det må sies å ha vært en liten opptur etter en elendig VM-kvalik hvor de kun klarte å ta ni poeng på åtte kamper hvor de blant annet røk for lille Luxembourg. De har for vare å prestere klart bedre når de får spille her på hjemmebane, noe raden deres også viser med bare ett tap (4-4-1) på de ni siste.

Her slipper de også å møte deres største frykt i form av Erling Braut Haaland som har meldt forfall til denne kampen med skade. Inn kommer Jørgen Strand Larsen, og selv om også han er en god spiller er det et markant nivå ned fra Haaland. Norge kommer også inn med en litt dunkel form, hvor vi hadde alle muligheter mot slutten av Nations League til å ta en viktig gruppeseier men skuffet radikalt i de siste par kampene med tap for både Slovenia (1-2) og Serbia (0-2). Dermed ble det en andreplass, og selv om vi viste noen skikkelig gode kamper ble det altfor ujevnt hvor man var alt for avhengig av Braut Haaland. På samme måte som i VM-kvaliken røk alt på slutten (3.plass tre poeng bak Tyrkia/fem poeng bak Nederland), og nå er det bare å bygge lag igjen foran den neste EM-kvaliken.

Hvor mye legger Norge i denne? Det er utrolig vanskelig å si, og med Haaland ute bør man nok ikke forvente noe seier mot er irsk lag som leverer jevnt over bra her på eget gress. Jevn kamp i vente, og vi dekker opp. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

6. Ghana - Sveits
Spilles på nøytral bane i Abu Dhabi. Siste test for Ghana før de skal møte Portugal i VM om en uke. Ghana har så absolutt ikke hatt den enkleste veien til VM. og man kan vel kanskje si at de har hatt noe flaks på veien og. I gruppespillet ble det en hard kamp mot Sør-Afrika, hvor begge lag til slutt endte på 13 poeng. De hadde også helt lik målforskjell, men Ghana hadde scoret ett mål mer og tok seg dermed videre til playoff etter at de slo akkurat Sør-Afrika i den siste gruppespillskampen. I playoff ble det på nytt meget tight, hvor de først spilte 0-0 hjemme mot Nigeria før de klarte 1-1 i returkampen og gikk videre til VM på bortemål. Etter det har de spilt både AFCON og diverse treningskamper med blandede resultater, og det er egentlig litt vrient å sette inn Ghana pr nå.

Sveits kommer inn i VM etter en sterk kvalik der de endte opp uten tap og 5-3-0 på åtte kamper. De viste en meget solid defensiv hvor de kun slapp inn to mål i en gruppe der de blant annet slo ut Italia. Like bra gikk det ikke i Nations League, hvor det begynte med tre strake tap og sju baklengs mot Tsjekkia, Spania og Portugal. Men etter seire i de tre siste kampene klarte de å holde seg unna baklengs, og etter den tid har de faktisk ikke spilt en eneste landskamp. Dermed er også de noe usikre foran VM, hvor de skal møte Kamerun i sin første kamp om åtte dager.

Ghana klarte kvaliken med en nødskrik, mens Sveits gjorde en sterk figur. De har så absolutt ikke vært like gode etter den tid, men vi velger likevel å stole på de her, selv om det absolutt er en fare for uavgjort. B på en vrien kupong.

7. Japan - Canada
Spilles på nøytral bane i Dubai. Nær sagt som vanlig hadde ikke Japan de største problemene med å kvalifisere seg inn til VM. og etter kun fire baklengs og 22 poeng på ti kamper tok de en av de to direkteplassene til VM sammen med Saudi-Arabia som vant gruppen poenget foran Japan. Med 2-0 over USA og 0-0 her i treningskampene foran VM har de vist bra form, og selv om de kanskje mangler den skikkelige stjernen nå blir ikke Japan noen enkel oppgave for noen.

Canada var en flott overraskelse i kvaliken hvor de klarte å slå både Mexico og USA og med det havne øverst på tabellen i Concacaf med 28 poeng. De har noen meget spennende spillere i troppen sin med blant andre Davies og David, og de blir et av lagene med de største øynene mot seg i dette VM. Dog har formen vært noe på hell i de siste kampene, for med tap for både Panama og Costa Rica på slutten av kvaliken, samt 0-2 for Uruguay og 2-2 mot Bahrain i de siste treningskampene er kanskje nervene kommet noe utenpå drakta i det siste.

Japan er erfarne på dette nivået og vet hva det handler om. Det er ikke Canada, og det kan fort bli deres bane. Vi tror HU holder.

8. Romania - Slovenia
Romania så alt annet enn bra ut i starten av Nations League nylig, men de tok seg sammen her på hjemmebane og slo både Finland (1-0) og Bosnia (4-1). Likevel klarte de ikke å hindre et nedrykk, hvor de med sju poeng røk innbyrdes mot Montenegro. Det var et langt steg nedover kvalitetsmessig fra VM-kvaliken hvor de hentet 17 poeng og faktisk kun var poenget bak Nord-Makedonia i kampen om andreplassen. Det har vært mye interne stridigheter i Romania den siste tiden. og de har ikke spilt noen landskamper siden Nations League.

Slovenia hadde en helt kurant VM-kvalik med 14 poeng på ti kamper. Det var langt unna VM, men totalinntrykket var likevel godkjent. Det var det så absolutt ikke etter Nations League nå sist, hvor de i gruppe med blant andre Norge kun klarte å ta en seier på seks kamper (1-3-2), og endte på en tredjeplass med seks poeng og ti baklengs. De slo Norge 2-1 neste sist og klarte 1-1 mot Sverige i den siste kampen, men totalt sett virket de egentlig ganske så tannløse.

Romania har potensial, men har slitt lenge med internt bråk. Slovenia virker ikke å ha det som skal til for å hevde seg helt der oppe, og her på hjemmebane setter vi rumenerne klart først. Vi er dog noe redd for en 0-0, og derfor blir det HU.

9. Montenegro - Slovakia
Montenegro tapte sine to siste kamper mot Bosnia (0-1) og Finland (0-2) i Nations League, men berget seg likevel unna nedrykk hvor de endte opp likt med Romania på sju poeng men slo rumenerne innbyrdes. VM-kvaliken var ikke like hyggelig med 3-3-4, men de fikk med seg blant annet 2-2 borte mot Tyrkia og samme sifre hjemme mot Nederland. Montenegrinerne er vanskelig å regne på, men her på hjemmebane kan man iallfall aldri regne de helt bort.

Meget svakt spill av Slovakia nå den siste tiden, hvor 2-1-3 i Nations League var dårlig levert etter blant annet tap både borte og hjemme mot Kasakhstan samt tap hjemme 1-2 for Aserbajdsjan. Det er rett og slett ille, og når det ikke endte bedre enn 2-3-2 og en en tredjeplass i VM-kvaliken så har det gått enormt kjapt nedover for Slovakia som spilte EM så sent som i fjor sommer.

Slovakia er egentlig laget med best kapasitet her, men der har pilen stupt kraftig etter EM i fjor. Montenegro er omtrent like vriene å vurdere, og her er nok en HUB den eneste utveien.

10. Nord-Makedonia - Finland
Nord-Makedonia har bjeffet noe voldsomt de siste par årene. Først kvalifiserte de seg for EM i fjor. og selv om det ikke gikk så utrolig bra der så vakte det oppsikt. Like mye oppsikt vakte det iallfall når de tok andreplassen i VM-kvaliken og attpåtil klarte å slå ut Italia med 1-0 på bortebane i den første playoffkampen. Nå ble det intet VM etter at de tapte for Portugal i den andre playoffkampen, men uansett har Nord-Makedonia satt et kraftig stempel som sier at de blir å regne med fremover. Nations League sist var ikke like bra med 2-1-3 i gruppe med Bulgaria, Georgia og Gibraltar, men de er uansett et spennende lag å følge fremover.

Finland var også med i EM i fjor, og de var heller ikke langt unna langt unna å klare andreplassen i VM-kvaliken. Frankrike var overlegne i deres gruppe, men finnene endte bare poenget bak annenplasserte Ukraina med sine 11 poeng på åtte kamper. Med 2-2-2 nå i Nations League har heller ikke de levert like bra etter EM, men de lever som alltid på sin ganske gode defensiv, mens Pukki som regel er mannen som tipper vektskåla over på deres side i offensiven.

Nok en vrien kamp, hvor Nord-Makedonia har fordelen av hjemmebane. Vi ranker disse to ganske så likt, og ender opp med HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren hvor små marginer nok blir avgjørende.

11. Portugal - Nigeria
Portugal har fortsatt ikke reist til VM. og skal spille sin siste kamp her på hjemmebane før de reiser til Qatar. Portugal slapp bare inn seks mål i VM-kvaliken sin, men man kan uansett ikke si at den var så vellykket når de tapte førsteplassen til Serbia etter at serberne klarte å slå Portugal borte i den siste og avgjørende kampen. Dermed måtte Portugal ut i playoff, hvor de etter 3-1 over Tyrkia og 2-0 over Nord-Makedonia endelig kunne senke skuldrene å juble for VM-plass. Nations League gikk helt kurant for Portugal med 3-1-2, men det skal bli noe spennende å se hvordan alt oppstyret rundt Cristiano Ronaldo her før VM vil prege laget.

Nigeria måtte se seg slått helt på målstreken i VM-kvaliken hvor de vant sin gruppe komfortabelt foran Kapp Verde, men deretter røk ut på et surt bortemål i den avgjørende playoffen mot Ghana etter 1-1 hjemme og 0-0 borte. Treningskampene deres nå i det siste har ikke vært av de bedre, med 1-2 for Algerie og 0-2 for Costa Rica i de to siste.

Nigeria virker langt unna nivået de har vært på tidligere, og selv om Portugal nok stiller noe reservepreget her skal de være klare favoritter på hjemmebane. Klink H.

12. Luxembourg - Ungarn
Lilleputtnasjonen Luxembourg har blitt noe større de siste årene hvor de leverer stadig bedre. I VM-kvaliken tok de faktisk ni poeng, etter at de ikke bare slo Aserbajdsjan borte og hjemme, men også slo Irland 1-0 på bortebane. Med ganske så fine 3-2-1 på seks kamper mot Tyrkia, Litauen og Færøyene i Nations League har de så absolutt vist at de er på vei bort fra det laveste nivået i Europeisk fotball.

Ungarn var med i EM i fjor, men selv om de har vært kurante også etter den tid har det ikke gikk noe utslag. VM-kvaliken deres var ganske okei med 17 poeng på ti kamper, men de endte likevel helt nede på en 4.plass i en jevn gruppe. Da imponerte de oss klart mer i Nations League sist hvor de på det øverste nivået klarte å berge seg unna nedrykk i en gruppe med Tyskland, England og Italia hvor de faktisk vant hele tre kamper og kun tapte to. De moste regelrett England med 1-0 og 4-0, og de slo også Tyskland 1-0 borte i deres nest siste kamp. Det er noen meget oppsiktsvekkende resultater, men nå har de ikke spilt kamp siden det og man vet ikke helt hvordan de ligger an for øyeblikket.

Luxembourg har tatt steget bort fra de aller dårligste, men møter her et Ungarn som flyr høyt etter seirene over England og Tyskland. Det blir nok ikke så enkelt som kanskje mange tror, men vi ender likevel på en B.

Sportspills 96-rekker:
1. Salford - Peterborough B

2. Woking - Oxford United B

3. Mexico - Sverige HU

4. Albania - Italia B

5. Irland - Norge HU

6. Ghana - Sveits B

7. Japan - Canada HU

8. Romania - Slovenia HU

9. Montenegro - Slovakia HUB

10. Nord-Makedonia - Finland HU

11. Portugal - Nigeria H

12. Luxembourg - Ungarn B

Sportspills 432-rekker:
1. Salford - Peterborough UB

2. Woking - Oxford United B

3. Mexico - Sverige HU

4. Albania - Italia B

5. Irland - Norge HUB

6. Ghana - Sveits B

7. Japan - Canada HU

8. Romania - Slovenia HU

9. Montenegro - Slovakia HUB

10. Nord-Makedonia - Finland HUB

11. Portugal - Nigeria H

12. Luxembourg - Ungarn B