Gå til sidens hovedinnhold

Premier League-klubber slåss om mannen som kan stoppe Tyskland

Den nederlandske U21-stopperen Sven Botman ble seriemester med Lille denne sesongen. Torsdag kan han ta seg til U21-EM-finalen med Nederland.

Den nederlandske U21-midtstopperen Sven Botman kom til Lille fra Ajax sist sommer. Han var en viktig spiller hos de franske seriemesterne denne sesongen som vant Ligue 1 ett poeng foran Paris St. Germain.

Fredag er det ca. 101 millioner i Eurojackpot-potten.

Nå har flere Premier League vist interesse for 21-åringen, blant andre Manchester United og Tottenham. Ifølge Manchester Evening News prioriterer Ole Gunnar Solskjær å skaffe en ny midtstopper neste sesong. Real Madrids Raphael Varane og Pau Torres fra Villarreal er to spillere som stadig har vært nevnt.

Men Sky Sports hevder at Manchester United også er svært interessert i Sven Botman. Det er kanskje ikke så rart om man ser på statistikken hans.

Han har i snitt 3,2 klareringer per kamp. Det er blant de høyeste i Ligue 1 sist sesong. Botman har vinner i snitt 3,3 hodedueller per kamp. Han er rett og slett en glimrende defensiv allrounder.

De tyske får ikke enkle arbeidsforhold torsdag.

Nederland U21 - Tyskland U21 2.60 - 3.00 - 2.40 H (spillestopp torsdag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

U21-EM, kvartfinale. Spilles i Ungarn. Det er bare to måneder siden disse to lagene møttes i gruppespillet. Da endte kampen 1-1 i Székesfehérvár. Justin Kluivert, som spiller for RB Leipzig på lån fra AS Roma, ga Nederland ledelse, men Manchester City-angriperen Lukas Nmecha utlignet på tampen av kampen.

Nå møtes Nederland og Tyskland igjen. Denne gangen kjemper de om en plass i EM-finalen.

Fredag er det ca. 101 millioner i Eurojackpot-potten.

Begge lagene tok seg til semifinalen etter dramatiske kvartfinaler. Nederland snudde 0-1 til 2-1-seier mot mesterskapsfavoritt Frankrike. AZ Alkmaar-spilleren Myron Boadu scoret begge målene. Den andre scoringen kom tre minutter på overtid.

14 år siden forrige EM-finale

Tyskland på sin side lå under mot Danmark frem til det var to minutter igjen av kampen. I likhet med i gruppespillet mot Nederland var det Lukas Nmecha reddet tyskerne. Han scoret 1-1-målet da det gjensto to minutter. Tyskland vant til slutt 6-5 på straffespark.

Tyskland får Niklas Dorsch tilbake til denne kampen. Han har vært suspendert. Tyskerne har erfaring fra å være i denne situasjonen. De er i sin fjerde strake semifinale i U21-EM. Det skal man ikke kimse av.

Her kan du skrape Flax på nett

Nederland er bare i sin andre semifinale siden de ble europamestere for U21-lag i 2006 og 2007. Torsdag jakter de sin første EM-finale på 14 år.

Det var en sterk prestasjon av nederlenderne å slå ut Frankrike som var forhåndsfavoritter, og vi forventer en jevnspilt semifinale.

Men Nederland har ikke klart å holde nullen i de fem siste kampene. De har sluppet inn ett mål i hver kamp. I de siste 16 kampene til det nederlandske U21-laget har det vært scoret minst to mål. Det har også vært scoret minst to mål i 13 av de siste 15 kampene til det tyske laget.

Mistet tre spillere

Erwin van de Looi sitt lag spiller i en 4-3-3-formasjon, og vingbackene stuper i angrep hver gang de får sjansen. På midtbanen styrer AZ-spilleren Dani de Wit. Laget har mistet Teun Koopmeiners og Cody Gakpo som begge er tatt inn i EM-troppen til seniorlaget . Det er også vingen Noa Lang. Nederland har likevel en sterk angrepstrio i Calvin Stengs, Boadu og Kluivert. De er i stand til å utfordre et hvilket som helst forsvar, særlig på kontringer.

Her kan du skrape Flax på nett

Tyskland dominerte kampen mot danskene, men klarte ikke avgjøre den i løpet av 90 minutter. Vi tror dette nederlandske laget har det som skal til for å ta seg til finalen. Premier League-aktuelle Sven Botman får en viktig rolle. Han må temme City-spissen Lukas Nmecha og Mainz-angriperen Jonathan Burkardt. Klarer han det, tror vi det blir finale på Nederland. Oddsen på at Nederland vinner er 2,60. Det er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset