Plassering 2020/21: 3. plass Championship, vant playoff

Vårt tips 2020/21: -

Stiftet: 1889

For første gang siden 1947 er Brentford i den øverte engelske divisjonen. Laget står likevel uten noen store trofeer i løpet av de mange årene som laget har eksistert, om man da ikke regner London War Cup i 1942. Laget slo Arsenal i semifinalen, og Portsmouth i finalen. Brentford eies av en gambler. Riktignok en særdeles god en. Matthew Benham klarte å gjøre 700 000 pund til 300 millioner pund.

Hjemmebane: Brentford Community Stadium, 17 250

Rivaler: Fulham, QPR

Stallens verdi: 163,35 millioner euro (kilde: Transfermarkt)

Gjennomsnittsalder: 23,8

Kaptein: Pontus Jansson

Manager: Thomas Frank

Dansken kom til Brentford i 2016 etter 3 år i Brøndby. Han ble hovedtrener i 2018. Frank sa for øvrig opp sin jobb i Brøndby da styreformannen i klubben kritiserte ham på et fanforum...

Viktig for sesongen 2021/22

For de fleste er det mange ukjente navn i Brentford, men vi nordmenn vet i hvert fall godt hvem nyinnkjøpte Kristoffer Ajer er. At man trenger solid forsvarsspill er det ingen tvil om, fordi Brentford kjører angrep. I tillegg kjører Brentford ungt, og veldig ungt. Ett av de få lagene som rekrutterer helst fra sitt eget B-lag, selv om Ajer kommer etter anbefaling fra Ståle Solbakken til Frank.

Fra Danmark kommer Frank Onyeka. I hvert fall overgangsmessig. Han kommer etter å ha overbevist på FC Midtjylland, og debuterte på landslaget til Nigeria før jul 2020.

25 år gamle Ivan Toney laget 31 mål på 45 seriekamper i fjor. Det blir spennende å se hvor mange det blir i år. Det som er sikkert er at ingen laget flere mål enn Brentford i Championship forrige sesong, og gjør laget som Leeds kan det gå bra.

De beste fantasykjøpene på Brentford

Toney (6.5) er veldig interessant. Han lager mye mål, og med den prisen må han nesten vurderes på ditt fantasylag. Likevel, det er ikke bare han som lager mål på Brentford. Bryan Mbuemo laget 8 fra midtbanen i fjor, og hadde mange målgivende. Hans pris er lave 5,5. Sjekk også ut den tidligere Liverpool-unggutten Sergio Canos til samme pris. 9 mål og 9 målgivende sist sesong.

Vurdering

Brentford spiller herlig fotball, og om de lykkes med å ha mot nok til å angripe på samme måten kan de få nok poeng til at de klarer seg. Det skal likevel en del til, og på papiret er nok dette det svakeste laget i Premier League selv med en Kristoffer Ajer som skal hjelpe til å tette bak. Om Toney scorer...

Vårt tips: 20. plass

Se all oddsen her.

Se alle tabelltipsene her