Plassering 2020/21: 14. plass

Vårt tips 2020/21: 15. plass

Stiftet: 1872

Navnet til Crystal Palace er hentet fra en bygning som ble bygget i Hyde Park til verdensutstillingen i 1851. Bygningen var i glass og jern, og ble revet etter en brann i 1936. Forgjengeren til dagens lag, Crystal Palace F.C, var med på å starte serien i England og var også med i den første FA-cupen.

Hjemmebane: Selhurst Park, 25.486

Rivaler: Brighton

Stallens verdi: 215,45 millioner euro (kilde: Transfermarkt)

Gjennomsnittsalder: 27,3 år

Kaptein: Luka Milivojević

Manager: Patrick Vieira

Da Viera hang opp støvlene i 2011 var det som Manchester City-spiller. Fem år senere ble han manager for New York City FC. Etter en vanskelig start der gjorde han det stadig bedre, og avsluttet sterkt før han fikk managerjobben i Nice. En jobb han hadde i litt over to år før han fikk sparken. Så selv om engelsk presse har framlagt Vieira som et noe ubeskrevet managerblad er det en sannhet med modifikasjoner. Så spørs det hvordan det blir for spillerlegenden å ta over for managerlegenden.

Viktig for sesongen 2021/22

Den nye manageren har startet en stor ryddejobb i å gjøre Crystal Palace-laget noe yngre. Inn har Jacob Montes, Michael Olise, Joachim Andersen og et lån på Conor Callagher kommet. Spillere som Townsend, Sakho, Van Aanholt, McCarthy og Cahill har forsvunnet. Det er forsiktig optimisme i lagets fanbase.

Eze fikk forrige sesong ødelagt, men skal være tilbake. Han vil du se mer av i Premier League. Vieira er allerede ryktet som neste Arsenal-manager, men skal det gå må han få en fin start her.

De beste fantasykjøpene på Crystal Palace

Det er vanskelig å komme utenom Zaha på fantasy. Han får mange poeng, og har en fin pris (7.0). Likevel, vi ville ikke kjøpt noen i starten med de kampene som Crystal Palace starter med.

Følg med på Olise og Eze.

Vurdering

Det er nesten helt umulig å spå hvordan Crystal Palace vil gjøre det i år. Laget er under stor forandring, og har mange nok spennende spillere til å gjøre det bra.

Palace kan overraske, både positivt og negativt.

Vårt tips: 13. plass

Se all oddsen her.

Se alle tabelltipsene her