AFC Bournemouth kommer fra en forstad til byen Bournemouth i Dorset. For deg som ikke er alt for stiv i geografi på balløya er det sør i England. Klubbens farger er inspirert av A.C. Milan, som ble stiftet samme år som laget.

Sjekk ut alle tabelltipsene her.

Hjemby: Bournemouth

Grunnlagt: 1889

Offisiell hjemmeside: afcb.co.uk

Hjemmebane: Dean Court (11 364)

Manager: 👨‍💼Scott Parker

Scott Parker er velkjent for mange som har fulgt med i engelsk fotball, og som midtbanespiller spilte han for Chelsea, Newcastle, West Ham og Tottenham. I 2019 tok han over Fulham som manager, men sluttet da laget rykket ned i 2021. Samme dag som han sluttet ble han manager i Bournemouth.

Parker regnes som en moderne manager som gjerne snakker mye med spillerne, og lagene hans har vært relativt offensive i spillestilen. Hans 4-3-3-formasjon er et bevis på det, selv om han har valgt noe som ligner på en 4-4-2/4-5-1-versjon flere ganger.

Norsk supporterklubb: -

🏆 Odds for å vinne Premier League: 750

Toppscorer 2021/22: Dominic Solanke, 29

Årets spiller 2021/22: Mark Travers

Beste spiller FIFA 22: Ben Pearson 75

Høyeste verdi transfermarkt: Philip Billing, 18 millioner euro

Rivaler: Southampton, Portsmouth, Brighton

Manageren med flest år i klubben: Eddie Howe (2009-2011, 2012-2020)
Spilleren med flest kamper: Steve Fletcher 726 (1992-2007, 2009-2013)

Spillere inn:

Ryan Fredericks (West Ham)

Joe Rothwell (Blackburn)

Spillere ut:

Gary Cahill

Brennan Camp

Ryan Glover

Connor Kurrran-Browne

Luke Nippard

Owen Palmer

Aaron Roberts

Jack Seddon

Gavin Kilkenny (Stoke) lån

Zeno Ibsen Rossi (Cambridge United)

Vurdering:

AFC Bournemouth var gode i Championship i sesongen som gikk, og var særdeles vanskelige å slå. Noen gode lån hjalp laget opp, og i skrivende stund er ikke spillerne erstattet slik at bredden kanskje er litt svak i stallen.

For laget fans skal det nok bli spennende å se om Dominic Solanke kan videreføre sin enorme scoringsteft fra Championship. Sist laget var i Premier League ble det 3 mål på 42 kamper i den øverste divisjonen, på to sesonger i Championship har han banket inn 44 mål.

Det er likevel god grunn til å hevde at laget som helhet ikke har kvalitetene som skal til å klare seg i Premier League. På papiret, selvfølgelig. Ryan Fredericks har grei Premier League-erfaring, midtbanespiller Joe Rothwell har levert varer over tid i Blackburn - men skal det være håp om å overleve må det nok noe mer inn i laget.

Vårt tips: 19. plass

Sjekk oddsen på første runde i Premier League her

Her finner du alle tabelltipsene.