Det aller nyeste med Chelsea er nye eiere. Akkurat støyen rundt eierskap er nok Chelsea, fra vestkanten i London, glad for å bli kvitt. Et lag som har 6 ligatitler og 8 FA-cuper vil nok prøve å hevde seg igjen.

Hjemby: London

Grunnlagt: 1905

Offisiell hjemmeside: chelseafc.com

Hjemmebane: Stamford Bridge (40 834)

Manager: 👨‍💼Tomas Tuchel

Tyske Tuchel var forsvarsspiller i sine år som aktiv, men det er som manager han har fått sin store suksess. Først i fotsporene til Jürgen Klopp i Mainz og Dortmund før han tok over PSG i 2018. Der tok han to seriemesterskap, og tapte Champions League-finalen i 2019 (mot Bayern München). For Chelsea vant han samme trofé i 2021.

Formasjonen han har brukt mest som manager er en 3-4-2-1-formasjon, men han er kjent for å være taktisk fleksibel. Som Chelsea-manager har han prioritert mer defensiv trygghet enn hvordan både PSG Og Dortmund spilte under ham.

Norsk supporterklubb: chelsea.no

🏆 Odds for å vinne Premier League: 17

Toppscorer 2021/22: Mason Mount, 11

Årets spiller 2021/22: Mason Mount

Beste spiller FIFA 22: Kante 90

Høyeste verdi transfermarkt: Mason Mount, 75 millioner euro

Rivaler: Arsenal, Tottenham, Leeds

Manageren med flest kamper: David Calderhead 966 (1907-1933)
Spilleren med flest kamper: Ron Harris 795 (1961-1980)

Spillere inn:

Eddie Beach

Raheem Sterling, Man City

Kalidou Koulibaly (Napoli)

Omari Hutchinson (Arsenal)

Spillere ut:

Antonio Rudiger (Real Madrid)

Andreas Christensen

Danny Drinkwater

Charly Musonda ils

Jake Clarke-Salter (QPR)

Lucas Bergstrom (Peterborough)lån

Romelu Lukaku (Inter Milan) lån

Nathan Baxter (Hull) lån

Ethan Wady (Woking) lån

Ian Maatsen (Burnley) lån

Tino Anjorin (Huddersfield) lån

Vurdering:

Chelsea under Tuchel har bare hatt ett eneste problem: En målscorer. Lukaku viste seg å være helt feil. Nå har han lånt ut til Inter Milan etter rekordkjøpet sist sommer. Ut har også Andreas Christensen og superraske Rüdiger gått. På papirt er dette store svekkesler, og i forsvaret også reelle tap. Spesielt vil nok Chelsea savne Antonio Rüdiger.

Stallen til Chelsea er likevel særdeles bred, og med nyrekrutteringer framover på banen kan det bli litt mer offensivt trøkk. Hvem vet, kanskje også Timo Werner slår til? Om han ikke forlater klubben...

Bakover så er Chelsea kanskje litt haltende. Thiago Silva blir 38 år i høst, Marcos Alonso er 32 i løpet av sesongen og César Azpilicueta blir 33. Det trengs mer nytt blod bakover. Kalidou Koulibaly er 31...

Uansett vil Chelsea være med å kjempe i toppen også i år, og er ett av de aller beste lagene i serien. Likevel tror vi de bare blir nest best i London takket være en rivals strålende rekruttering.

Vårt tips: 4. plass

Annonse: Se Premier League på Viaplay med Strim

Sjekk alle tipsene her

Sjekk oddsen på første runde i Premier League her