Everton vant sist et stort trofé i 1995 da klubben vant FA-cupen, og har spilt i toppdivisjonen i 118 sesonger. Kun i fire sesonger har klubben vært utenfor toppen. 9 ganger har klubben blitt seriemester, sist i 1987.

Her sjekker du ut alle tabelltipsene.

Hjemby: Liverpool

Grunnlagt: 1878

Offisiell hjemmeside: evertonfc.com

Hjemmebane: Goodison Park (39 572)

Manager: 👨‍💼Frank Lampard

De 10 siste årene har 9 forskjellige personer ledet Everton, inklusive assistentene som har ledet laget mellom managere som Sam Allardyce, Ronald Joeman, Roberto Martinez, Marco Silva, Rafael Benitez og Carlo Ancelotti.

Lampard leder nå sitt tredje lag etter Derby og Chelsea. 44-åringen er oddsfavoritt til å bli den neste manageren som får sparken etter det som nok ikke har vært en imponerende start i Everton, og det faktum at Evertons eiere og styre ikke har nevneverdig tålmodighet med managere.

Taktisk sett virket det litt som om Lampard kastet spaghetti mot veggen for å sjekke hva som fungerte mot slutten av sist sesong, men det ble uansett til slutt et slags system. I hvert fall ble det overlevelse i toppdivisjonen.

Her kan du bestille Everton-skjerf hjem.

Norsk supporterklubb: evertonfc.no

🏆 Odds for å vinne Premier League: 400

Toppscorer 2021/22: Richarlison, 10

Årets spiller 2021/22: Jordan Pickford

Beste spiller FIFA 22: Pickford og Allan 83 (solgte Digne hadde 84)

Høyeste verdi transfermarkt: Dominic Calvert-Lewin (40 millioner euro)

Rivaler: Liverpool

Manageren med flest kamper: Thomas H. McIntosh 719 (1919-1935)
Spilleren med flest kamper: Neville Southall 751 (1981-1998)

Her kan du kjøpe Everton bortedrakt og hjemmedrakt på salg.

Spillere inn:

James Tarkowski (Burnley)

Ruben Vinagre (Sporting) lån

Dwight McNeil (Burnley)

Spillere ut:

Jonjoe Kenny

Richarlison (Tottenham)

Joao Virginia (Cambuur) lån

Harry Tyrer (Chester) lån

Ryan Astley (Acrington Stanley) lån

Jarrad Branthwaite (PSV) lån

Tyler Onyango (Burton Albion) lån

Ellis Simms (Sunderland) lån

Vurdering:

Det var bare Watford og Norwich som tapte flere kamper enn Everton sist sesong, og av deres 11 seire kom fire av dem de første seks kampene. En god periode fra april og ut sesongen med seire mot Manchester United, Chelsea og Leicester kan peke mot et mulig potensial for Everton.

Likevel, klubben har solgt sin klart beste offensive spiller over tid. I tillegg har deres andre store våpen framover, Calvert-Lewin slitt med skader og en noe ustabil form. Det store spørsmålstegnet for Everton er likevel ikke spillerstallen med den cocktailen man har av eiere og manager. Iraneren Moshiri som driver et russisk holdingselskap har ikke vært den mest stabile eieren med noen form for forutsigbarhet.

Evertons stall er både på papiret, og på banen, dårligere enn den var ved inngangen til forrige sesong. I tillegg virker det ikke som om Frank Lampard har kontroll nok. Om ikke noe skjer så kan dette bli en sesong hvor det ikke ender like greit som forrige sesong.

Vårt tips: 18. plass

Sjekk oddsen på første runde i Premier League her

Sjekk ut alle tabelltipsene her.