Leeds ligger i West Yorkshire, nord i England. Laget Leeds har tre seriemesterskap (sist i 1992), og har vunnet FA-cupen en gang i 1972. Laget er i dag eid av den italienske forretningsmannen Andrea Radrizzani sammen med San Francisco 49ers - et amerikansk fotball-lag.

Hjemby: Leeds

Grunnlagt: 1919

Offisiell hjemmeside: leedsunited.com

Hjemmebane: Elland Road (37 792)

Manager: 👨‍💼Jesse Marsch

Ted Lasso-sammenligningene med amerikanske Jesse Marsch sluttet med en gang resultatene kom. Det som så ut som det skulle bli nedrykk ble til slutt tre poeng over plassen som ville gitt Championship denne sesongen.

Amerikaneren kom ikke med et alt for godt rykte etter en relativt dårlig, og kort, periode i RB Leipzig. Resultatene var bedre i de to foregående energidrikk-lagene: Red Bull Leipzig og New York Red Bulls.

Taktisk spiller Marsch med en flytende versjon av 4-2-3-1 med en variant av pressingen man kjenner fra blant annet Liverpool, og så raske angrep.

Norsk supporterklubb: leedsunited.no

🏆 Odds for å vinne Premier League: 650

Toppscorer 2021/22: Raphinha, 11 mål

Årets spiller 2021/22: Raphinha

Beste spiller FIFA 22: Raphinha 82

Høyeste verdi transfermarkt: Brendan Aaronsen og Luis Sinisterra 25 millioner euro (Raphinha, 45 millioner euro)

Rivaler: Manchester United, Chelsea

Manageren med flest kamper: Don Revie 740 (1961-1974)
Spilleren med flest kamper: Jack Charlton 762 (1952-1973)

Spillere inn:

Brenden Aaronson (RB Salzburg)

Rasmus Kristensen (RB Salzburg)

Marc Roca (Bayern München

Darko Gyabi (Man City)

Tyler Adams (RB Leipzig)

Luis Sinisterra (Feyenoord)

Sonny Perkins

Spillere ut:

Laurens De Bock

Josh Galloway

Alfie Hughes

Bobby Kamwa

Lui Bradbury

Joe Littlewood

Mitchell Picksley

Ryan Edmondson (Carlisle)

Liam McCarron (Stoke)

Kalvin Phillips (Man City)

Charlie Cresswell (Millwall) lån

Tyler Roberts (QPR) lån

Elia Caprile (Bari)

Raphinha (Barcelona)

Jamie Shackleton (Millwall) lån

Vurdering:

Leeds United har solgt sine to beste spillere. Akkurat det er ikke gode nyheter før en ny sesong. Erstatningene er den 21 år gamle amerikaneren Brendan Aaronson, som i USA ble sammenlignet med ingen annen enn Messi. 21-åringen har allerede 22 landskamper for USA, og kan bli en liten overraskelse for mange.

Dansken Rasmus Kristensen på høyrebacken er en solid og grei back, mens Marc Roca ikke helt fikk det til i Bayern München. Om han får ut potensialet han viste i Espanyol så kan han også bli en fin signering. Kantspiller Tyler Adams er nok en amerikansk landslagsspiller som Marsch kjenner godt. Luis Sinisterra er en slags erstatter for Raphinha, som har vist en målfarlighet og skadehistorikk for Feyenoord.

Marsch har erstattet to sentrale spillere med å bygge i bredden, og det kan fungere godt. Spillerne vil i starten av sesongen kjenne hans spillestil, en slags inneklemt kantlogikk, bedre og han har kjøpt spillere han vet hva han står for. Likevel er det ingen tvil om at man vil savne de to som er borte.

Fordelen til stallen er at det er mange spillere som man vet har uløst potensial, og som er i sin beste alder. Muligens er det Marsch som får ut dette, og da tror vi det blir overlevelse nok en gang for Leeds United.

Vårt tips: 14. plass

Sjekk oddsen på første runde i Premier League her

Sjekk alle tipsene her