Leicester er fra byen fra samme navn, i det som heter East Midlands i England. Klubben het egentlig Leicester Fosse F.C, og laget har vunnet serien en gang. Det var i 2016, i det som regnes som en av de mest sjokkerende seriemesterskapene noen gang.

Sjekk alle tipsene her.

Laget vant også FA-cupen i 2021.

Hjemby: Leicester

Grunnlagt: 1884

Offisiell hjemmeside: lcfc.com

Hjemmebane: King Power Stadium (32 261)

Manager: 👨‍💼Brendan Rodgers

Den snart 50 år gamle Brendan Rodgers tok over Leicester i 2019 etter suksessfulle år i Celtic. Hans managerstil er regnet som å like å ha ballinnehav, selv om han har raffinert taktikken noe i Leicester. Formasjonen har ofte vært 4-2-3-1, med en 4-1-4-1 som variant. Rodgers har satset hardt på sine raske spisser, kanskje ikke så rart med Vardy i stallen.

Her får du tak i den nyeste hjemmedrakten til Leicester city.

Norsk supporterklubb: lcscsb.com

🏆 Odds for å vinne Premier League: 225

Toppscorer 2021/22: Jamie Vardy, 18

Årets spiller 2021/22: James Maddison

Beste spiller FIFA 22: Jamie Vardy 86

Høyeste verdi transfermarkt: Wilfred Ndidi, 60 millioner euro

Rivaler: Nottingham Forest, Derby

Manageren med flest kamper: Matt Gillies 508 (1958-1968)
Spilleren med flest kamper: Graham Cross 600 (1961-1975)

Spillere inn:

Spillere ut:

Eldin Jakupovic

Vontae Daley-Campbell

Callum Hulme

Will Russ

Tyrese Shade

Jacob Wakeling

Vurdering:

Det ble en skuffende 8. plass for Leicester i fjor. Mange fans hadde nok håpet at laget skulle kjempe om en plass i Champions League, som sesongen før, men det ble langt opp. Ustabil form, mange tap og en utrolig dårlig statistikk på dødballer imot betyr at det er mye å jobbe med for Brendan Rodgers og hans lag.

Samtidig er det et lag med mye kvalitet. Jamie Vardy laget like mange mål på 25 kamper forrige sesong som på 35 kamper sesongen før. Det som nok er tenkt på som en arvtaker, Patson Daka, startet litt tregt. Muligens blir kommende sesong gjennombruddet?

Selv om Vardy er 35 så er James Maddison 10 år yngre, og har fortsatt mange gode år foran seg. Sammen med den like gamle Tielemans er det ingen tvil om at midtbanen til Leicester er god. For, ja, Wilfred Ndidi er også 25 år gammel. Leicester har rekruttert smart, og vil ha en god midtbane i mange år om de klarer å beholde alle.

Her får du tak i den nyeste hjemmedrakten til Leicester city.

Bakover har det vært litt, vel, litt av hvert. Det ser likevel ut som om det er i ferd med å bli noe mer stabilt. Det var likevel ikke så mange lag som slapp inn flere mål enn Leicester i fjor. Samtidig, lagene rundt blir også bedre så vi tror dessverre det blir på stedet hvil, med et lite hakk ned, om ikke noe helt spesielt skjer.

Vårt tips: 9. plass

Sjekk oddsen på første runde i Premier League her

Sjekk alle tipsene her.