Foto: AFP/Scanpix

Premiere i Championship

Og vi spiller Hull City til fin odds. Her er dagens oddstips.

Kommersielt

Langoddsen byr på 28 objekter denne fredag. The Championship sparkes i gang av Hull og Blackpool, mens Borussia Dortmund og Hamburger SV åpner sesongen i Bundesliga.

I Tippeligaen tar Fredrikstad imot Stabæk, og denne kampen vises på MAX klokken 19.00.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Det er ikke lett å se hvilke av de mange hjemmefavorittene på dagens program som skal feile, men ett lag utmerker seg. Union Berlin er tradisjonelt gode på hjemmebane, men denne sesongen har de ikke sett særlig skarpe ut. Det har derimot SC Paderborn 07, som vant i Berlin forrige sesong og har hatt en fin start i 2. Bundesliga. Paderborn til 3,10 i objekt 2 blir dagens langskudd.

Dagens avslag
Vi finner ikke noe spesielt objekt som oser "ligg unna" i dag.

Dagens spill
Fredrikstad er et aktuelt spill hjemme mot Stabæk, som umulig kan være like sterke uten Pall Gunnarsson. Men et annet hjemmelag frister også til spill, til høyere odds, og det er Hull City.

Følg alle engelske ligaer LIVE

Hull - Blackpool
Dette er åpningskampen i The Championship 2011/12. Den tidligere Premier League-klubben Hull var et stykke unna opprykk forrige sesong. Det skilte 10 poeng opp til svakeste lag innenfor play-off. Det var poengfangsten på hjemmebane som var for dårlig, bare 7 hjemmekamper vant Hull forrige sesong. De vant 6 i Premier League sesongen før, og da rykket de ned.

Laget har ingen enorme stjerner, men ser ut til å ha beholdt mye av stammen i laget, som holdt jevn, middels kvalitet forrige sesong. Slovenias landslagsspiller Robert Koren (m) og veteranen Nick Barmby (m/a) er fortsatt i klubben. Manager Nigel Pearson har så langt hentet seks spillere, deriblant Ungarns U-21 keeper Peter Gulacsi på lån fra Liverpool og Robbie Brady fra Manchester United.

I dag går Aaron Mclean (a) glipp av premieren med en skade. Det er ventet at Dele Adebola, hentet fra Nottingham Forest i sommer, starter på topp sammen med Matty Fryatt. Langtidsskadde McShane (f) og Stewart (m) er ute. Fire andre nye spillere håper på debut i kveld: Gulacsi (k), Basso (k), 36-åringen med null kamper for Wolves forrige sesong, Paul McKenna (m) som kom fra Forest, og Jack Hobbs (f), som riktignok spilte for Hull på lån fra Leicester forrige sesong.

Vi tar med resultater fra Hulls pre-season, som gir håp om scoringer, men som også må sees på som det det er. Treningskamper:

North Ferriby United - Hull 1-4
Winterton Rangers - Hull 1-2
Hull - Liverpool 3-0
Hull - Bradford 3-1
Chesterfield - Hull 0-2

Blackpool og deres slue manager Ian Holloway sto for mye stor underholdning og en rekke overraskelser i Premier League, spesielt i begynnelsen av sesongen og gjerne på bortebane. I 2011 vant de dog bare 3 kamper, alle på hjemmebane, og det holdt ikke til ny kontrakt, til tross for at de scoret 55 mål i Premier League.

Syv spillere inn og 12 spillere ut før denne sesongen, og laget ser på papiret ikke ut til å kunne holde den samme kvaliteten og høye scoringssnitt vi så i Premier League. Det var først og fremst tre spillere som tidvis presterte på meget høyt nivå for Blackpool forrige sesong. D.J. Campbell er solgt til QPR, Charlie Adam til Liverpool og playmaker David Vaughan til Sunderland. Her må man gjerne være uenig, dette er undertegnedes oppfatning. Uansett blir det spennende å se hvordan laget klarer seg uten disse.

Det er ingen skadeproblemer å snakke om i dette nykomponerte laget. Hele syv spillere ligger an til å få sin offisielle debut for Blackpool i kveld: Bojan Djordjic, Matthew Hill, Kevin Phillips, Barry Ferguson, Craig Sutherland, Miguel Llera og Tom Ince.

Resultater fra pre-season:

Lancaster City - Blackpool 3 – 1
Sheffield United - Blackpool 1 – 1
Blackpool - FK Jelgava 1 – 1
Blackpool - Hibernian 2 – 0
Oldham Athletic - Blackpool 2 – 1
Blackpool - Rangers 0 – 2

Les også: Hvem rykker opp til Premier League?

Det kan muligens virke lite lurt å sette et spill mot et lag som spilte Premier League forrige sesong, hvis man tenker i de baner at Blackpool har et høyere nivå inne. Men dette er ikke samme lag som spilte i Premier League, og det er vanskelig å argumentere for borteseieren. Det er mange brikker som skal falle på plass før Blackpool er i skikkelig matchform. At Hull tar poeng har vi god tro på, og at de vinner ser såpass sannsynlig ut at 2,20 på H duger. Vi setter 100 kroner på denne singelen, spillefristen er klokken 20.40.

23. Hull - Blackpool 2,20 2,85 2,70

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus