*Nettavisen* Sportspill.

Prestisjemøtet ingen vil tape

Brann er ubeseiret i vinteren treningskamper. Vi tror ikke de også er ubeseiret etter kampen mot Rosenborg i kved.

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Tippetips: Arsenal - Manchester United på søndagskupongen
V75 Sverige: Lekker V75-omgang med flere godbiter
Oddstips Premier League: Nok en stor dag venter Solskjær
Oddstips Premier League: Scorer Mané i sin sjette hjemmekamp på rad?
Oddsdobbel: Real Madrid overrasker igjen
Oddstips Premier League: Tøft kampprogram kan felle Chelsea
V4 Charlottenluns: Søndagslunsj fra Danmark
VM skiskyting: Her er programmet

En ny deilig fotballsøndag venter oss. Nå for tiden er vi fotballfans bortskjemte, med Champions League-sluttspill i midtuken og toppoppgjør i de største ligaene i helgene. I dag skal altså Manchester United gjestet Emirates og Arsenal. Dette er jo en svært viktig kamp for begge lag, og vi gleder oss stort. Ved siden av dette skal både Liverpool og Chelsea i aksjon i hver sin kamp. Det spilles masse kamper i både Serie A, Ligue 1 og LaLiga. I tillegg så skal våre norske kvinner prøve å ta gull på 30 kilometeren i Holmenkollen. Reiser Johaug og co. kjerringa etter at russerne knuste våre norske gutter på 50 kilometeren i går? Vi tror det!

NB! Onsdag er det ca 222 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Brann - Rosenborg 2,50 - 3,40 - 2,15 U (spillestopp kl. 1755)

Klikk her for å levere dette spillet

Brann er ubeseiret i vinter. For Lars Arne Nilsen og hans Brann har vunnet mot Nest-Sotra (2-1), Kristiansund (3-1) og Haugesund (3-0). Mot Start ble det 1-1.

Brann har vist bra takter i de to siste treningskampene mot eliteseriemotstand. Lars Arne Nilsen sine menn snudde 0-1 til 3-1-seier mot Kristiansund for drøye to uker siden.

Med 3-0 over FK Haugesund i Vestlandshallen for en drøy uke siden viste Brann-laget at de er på gang drøye tre uker før seriestart i Eliteserien.

Søndagens kamp vil antakeligvis gi en enda bedre indikasjon på hvordan Brann-laget ligger an. Da møtes Brann og Rosenborg til treningskamp i Marbella. Det er et prestisjeoppgjør som verken trøndere eller bergensere vil tape.

Ruben Yttergård Jenssen (30) får fornyet tillit som «anker» på midten, mens Kristoffer Barmen (25) – som var syk forrige uke – må starte på benken.

Nettopp midtbanens bakerste mann er jo noe Brann har lett etter helt siden Sivert Heltne Nilsen overraskende reiste fra Bergen midt i fjorårssesongen. Ruben Yttergård Jenssen har utvilsomme offensive kvaliteter, og var helt sjef da Brann feide over Haugesund i Vestlandshallen for en uke siden. Det blir interessant å se hvordan han fungerer mot RBK.

Håkon Opdal, Jesper Löfgren, Kristoffer Løkberg, Marcus Mehnert, Eirik Holmen Johansen og Petter Strand er nykommere i Brann-stallen.

Det har også forsvunnet noen spillere. Keeper Samuel Sahin-Radlinger er tilbake i Hannover 96 etter at låneavtalen var ferdig. I tillegg har Halldor Stenevik (Strømsgodset), Peter Orry Larsen (Aalesund), Daniel Braaten (Stabæk), Deyver Vega (Vålerenga) og Steffen Lie Skålevik (Sarpsborg 08) forlatt Bergen.

Rosenborg har spilt fire treningskamper siden starten av februar, og de har tapt tre av dem.

Trønderne tapte 0-2 mot Slavia Praha 1. februar, deretter tapte de 2-3 mot David Nielsens Aarhus-lag tre dager senere. Den eneste seieren kom mot GIF Sundsvall. Den kampen vant RBK hele 5-1.

I forrige treningskampen for halvannen uke siden spilte Rosenborg mot Ranheim. I den kampen virket RBK fortsatt litt rustne, og de tapte 0-1 mot lillebror i Trondheim. Eirik Horneland

Alexander Søderlund gikk av banen med lysketrøbbel i kampen mot Ranheim, men er ventet å bli klar til møtet med Brann.

Nicklas Bendtner får uansett sine første minutter i Rosenborg-drakten for året når han entrer hovedbanen på Marbella Football Center søndag kveld. Han utgjør en av fire endringer fra Ranheim-kampen

Vegar Eggen Hedenstad starter i likhet med Bendtner for første gang for Rosenborg i oppkjøringen etter å ha vært ute som følge av en operert ankel i desember. Høyrebacken spilte riktignok en halvtime mot Ranheim og erstatter Yann-Erik de Lanlay fra start. I tillegg er André Hansen tilbake i mål istedenfor Arild Østbø, mens Samuel Adegbenro erstatter David Akintola.

Rosenborg har en del nye ansikter i stallen. Gjermund Åsen er kommet inn fra Tromsø og David Akintola fra Midtjylland. Sistnevnte var en suksess i Haugesund forrige sesong, og Horneland og kompani har derfor hentet Akintola til Trondheim på lån ut sesongen.

Det har også forsvunnet noen spillere fra Lerkendal. Matthias Vilhjalmsson har dratt til Oslo og VIF, mens Alex Gersbach og Issam Jebali forsvant til henholdsvis NAC Breda og Al Wehda. I tillegg er Jonathan Levi lånt ut til Elfsborg.

Rosenborg går inn i sesongen med en ny trener. Forrige sesong var Eirik Horneland hovedtrener for Haugesund, og nå skal han altså styre Trondheims stolthet. Det virker ikke som alt helt har satt seg i Trondheim. Det er altid vanskelig å spå utfallet av treningskamper. Denne kampen er intet unntak, men for meg virker det som Brann har fått satt laget litt mer enn trønderne.

Denne kampen virker ganske åpen slik jeg ser det. 3,40 på uavgjort er ok, slik jeg ser det.

Klikk her for å levere dette spillet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag