Det har vært mye å rette på for Rikard Norling i sesongåpningen.
Det har vært mye å rette på for Rikard Norling i sesongåpningen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Problemene fortsetter for Brann

Brann er det laget med flest innslupne mål i årets Tippeliga, og har en tøff oppgave i vente på søndags kveld.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagstips:
Oddstips 1: Kamma trenger et løft
Oddstips 2: Et tegn på bedring
Tippekupongen: Vanskelig å skille tittelutfordrerne
Galopp Täby: Søndag spiller vi Carlos

søndagens langoddsprogram finner vi objekter fra hele Europa. I Italia, Frankrike og Norge er det full runde, mens noen avgjørende kamper skal spilles i England.

Det ble en ny, god dag for oddstipsene i går. Selv om dobbelspillet gikk på en smell, satt begge singler som et skudd og sørget for et pent overskudd på slutten av dagen.

Dagens spill
Start - Brann, H 1,85

Dette objektet ville vært utenkelig foran sesongen, med tanke på alle omtale som har vært rundt de to lagene. Brann har blitt hauset opp, mens Start har arbeidet i det stille.

Det virker å ha funket for Mons Ivar Mjelde. De har tapt tre kamper mot Strømsgodset, Viking og Molde, ligaens nå tre beste lag, men har plukket syv poeng mot de tre andre lagene de har møtt. Ligger an til å få en fin plassering midt på tabellen om de fortsetter slik.

Likevel kan det fort være vanskelig å bedømme hvordan laget ligger an før de har møtt lag av kaliber likt sitt eget. Gode prestasjoner mot Haugesund, Aalesund og Sarpsborg ga imidlertid en god pekepinn på hvordan laget er i forhold til sine konkurrenter.

Brann har hatt en marerittliknende start på sesongen, og målene har rent inn for Norlings menn. Vadim Demidov, mannen som skulle rydde opp bak, har blitt personifiseringen av Branns forsvarsproblemer så langt i sesongen. Han er imidlertid suspendert med tre gule, sammen med Stephane Badji.

Fulgte opp 5-2-tapet på Lerkendal med et høyst overraskende hjemmetap for et Haugesund som har underprestert. Varsellampene har nok allerede begynt å blinke i Bergen.

Med 14 innslupne mål, er Brann det laget som slipper inn mest i årets Tippeliga. Det offensive sitter ikke helt enda heller, og Jakob Orlov har kun scoret på eget gress - men fire scoringer er bra på svenskens første seks kamper i Bergen.

Det virker logisk å gå mot Brann i den forfatningen de er nå, og Mjeldes menn er nok ute etter å vise seg frem foran egne fans etter 2-0-tapet hjemme for Viking sist. 1,85 i odds på hjemmeseier blir dagens singelspill fra Tippeligaen.

Start - Brann, 1,85 - 3,45 - 3,55. Spillstopp klokken 18.55.

Klikk her for å levere dette spillet.

Dagens langskudd
Rosenborg - Molde, B 2,85

På dagens tippekupong argumenterer vi for at denne kampen kan gå alle veier. Likevel må vi ta oddsen i betraktning, og at Molde står til 2,85 gjør at kampen blir svært attraktiv også på den fronten.

Rosenborg har kommet seg etter en dårlig sesonginnledning, og tok en sterk men hardt tilkjempet seier mot Sogndal. De kom tidlig under, og virker å ikke ha det defensive helt på plass så langt denne sesongen.

Per Roar Hansen har nesten fulltallig tropp, og god dekning på alle plasser.

Dagens gjester har etter seks runder seilet opp som en klar gullfavoritt. Til tross for at de tapte 2-1 borte mot Odd, har de festet grepet om ledelsen på tabellen. Tor Ole Skullerud virker å være perfekt for det unge Molde-laget, og offensivt har flere styrker enn noe annet Tippeliga-lag.

Selv om de har imponert offensivt, har Molde sluppet inn kun fire mål - halvparten av dagens motstander.

Det blir en vid åpen kamp med mye å spille for, men Molde har vært hakket vassere i sesongåpningen og virker å ha svært få svakheter. 2,85 på borteseier bruker vi i dagens langskudd.

Rosenborg - Molde, 2,20 - 3,25 - 2,85.
Spillstopp klokken 17.55.

Klikk her for å levere dagens langskudd.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus