Gå til sidens hovedinnhold

PSG - Manchester United på midtukekupongen

To kamper fra Champions League og åtte kamper fra Europa League er høydepunktene på ukens midtukekupong.

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddssingel CL: En umulig oppgave for Solskjær
Oddssingel CL: Kylian Mbappè lar seg ikke stoppe
Oddssingel CL: Marega kan senke Roma
Håndball:
Oddsdobbel til nesten fem ganger innsatsen
V75 Bjerke:
Gedigen V75-omgang i kveld
V4 Bergsåker:
Stortalent i årsdebut
VM skiskyting
: Her er programmet
Vikinglotto onsdag: 199 millioner grunnert til å spille Vikinglotto

Det er en herlig midtukekupong vi har foran oss denne uken. To returkamper i åttedelsfinalene i Champions League innleder midtukekupongen. Så er det klart for første kamp i åttedelsfinalene i Europa League, samtlig av disse spilles torsdag. Midtukekupongen avsluttes med en russisk cupkamp og en seriekamp fra nivå 3 i Frankrike. Innleveringsfristen er onsdag kl 20.55. Bonuspotten vokser og er på solide 2,6 mill kr. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! Onsdag er det ca 199 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

1. Paris Saint-Germain - Manchester United
PSG var best i det meste og vant meget fortjent 2-0 på Old Trafford i det første møtet. Har i etterkant av den kampen vunnet samtlige fem kamper hjemme i Frankrike, fire av dem har vært seriekamper. 79-15 i målforskjell og 23-2-1 på de 26 første seriekampene og har sytten poengs margin ned til Lille på 2. plass. Neymar var ikke med på Old Trafford og er fortsatt ute med skade. Heller ikke den belgiske landslagsbacken Thomas Meunier var med sist og også han er fortsatt på skadelisten.Edinson Cavani er dog tilbake i trening, så får vi se om han spiller i kveld eller ikke. PSG står forøvrig med 14-0-0 på sine hjemmekamper i Ligue 1 denne sesongen og formidable 50-5 i målforskjell.

Manchester United har levert knallsterke 10-2-0 på de 12 første seriekampene under Ole Gunnar Solskjærs ledelse og United har tatt seg opp på 4. plass på tabellen. Har ett poeng ned til Arsenal på 5. plass og to poeng ned til Chelsea på 6. plass, men Chelsea har en kamp mindre spilt. Søndag førstkommende venter bortekamp mot Arsenal i Premier League. Paul Pogba ble utvist i det første møtet og han må sone karantene onsdag kveld. Solskjær har ellers en drøss med skader i sitt mannskap. Juan Mata. Ander Herrera, Jesse Lingard, Nejaman Matic, Antonio Valencia, Phil Jones og Matteo Darmian er aller uaktuelle. Det betyr at akademispillerne Brandon Williams, Mason Greenwood, Tahith Chong, Angel Gomes og James Garner alle er med i troppen til Paris.

Paris Saint-Germain viste seg overlegen på Old Trafford, og er normalt enda sterkere hjemme. Manchester United er enda mer svekket til kveldens bortekamp. Dette blir hjemmeseier. H.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. FC Porto - Roma
Porto fortsetter å levere i Europa til tross for at de hver eneste sommer selger unna sine beste spillere. Men de kan spillerlogistikk og nye stjerner foredles på løpende bånd. Røk 1-2 på Stadio Olimpico den første åttedelsfinalen, men reduseringsmålet til Adrian 11 minutter før full tid, kan vise helt avgjørende. Måtte imidlertid se Benfica overta serieledelsen hjemme i Portugal i helgen, da Porto tapte 1-2 hjemme i toppkampen mot Benfica. 10-0-2 hjemme i seriespillet denne sesongen. Og Porto vant alle sine tre hjemmekamper i gruppespillet i fjor høst. Moussa Marega var tilbake mot Benfica i helgen, mens spisskollega Vincent Aboubakar er langtidsskadd.

Roma tok seg som kjent til semifinale i Champions League forrige sesong, på bekostning av Barcelona. Der ble det dog stopp etter 2-5 tap borte og seier 4-2 hjemme. Har ikke vært i nærheten av det nivået denne sesongen og trøbler veldig i Serie A. Selv om det har vært klar bedring i det siste. Stod med 6-2-0 på de åtte siste seriekampene, før det endte med et miserabelt 0-3 tap mot Lazio i helgens byderby. Ligger på 5. plass med 44 poeng og har tre poeng opp til Inter på den meget viktige 4. plassen. Variable 5-4-5 på bortebane. Tapte to av tre bortekamper i gruppespillet og har faktisk tapt seks av sine sju siste bortekamper i Champions League, fjorårssesongen medregnet. Kostas Manolas mistet helgens byderby, men er friskmeldt til kveldens kamp.

Porto er favoritt til å vinne i kveld. Det er dårlig med sikkeralternativer på midtukekupongen. Vi gir hjemmelaget full tillit. H.

3. Rennes - Arsenal
Til tross for at Rennes kun klarte 3-3 hjemme mot Real Betis i den første sluttspillrunden, overrasket franskmennene med å vinne returmøtet i Sevilla med 3-1 og tok seg således til åttedelsfinale. Henger brukbart med i Ligue 1 og ligger på 10. plass med 37 poeng, det er ikke mer enn sju poeng opp til Marseille på 4. plass. Brukbare 6-4-3 på hjemmebane. Høyreback Hamari Traore soner karantene.

Arsenal presterte som kjent å tape 0-1 borte for Bate Borisov i den første 16-delsfinalen, men snudde som ventet hjemme på Emirates og vant greit 3-0. Viser også solid form i Premiere League om dagen og har tatt ti poeng på de fire siste seriekampene. Ligger på 5. plass med 57 poeng, kun ett poeng bak Manchester United på 4. plass og førstkommende søndag møtes disse til en meget viktig seriekamp på Emirates. Arsenal tok seg til semifinale i Europa League i fjorårssesongen, men røk da ut mot Atletico Madrid. Manager Unai Emery er godt vant til suksess i Europa League, han ledet Sevilla til tre strake titler i perioden 2014-16. Han må dog unnvære Alexandre Lacazette som soner karantene torsdag. Arsenal har ikke bedre enn 5-4-5 på bortebane i Premier League og de tapte altså 0-1 mot Bate Borisov i den forrige runden.

Arsenal har trøblet mye på bortebane denne sesongen, men bør unngå tap her. UB.

4. Eintracht Frankfurt - Inter
Med 2-2 borte mot Shaktar Donetsk i første 16-delsfinale, var det ikke overraskende at Eintracht Frankfurt tok seg videre til åttedelsfinale. 4-1 vant tyskerne hjemmemøtet med. Etter fire strake poengdelinger i Bundesliga, har det blitt to strake seire. Lørdag snudde laget 1-2 til 3-2 seier hjemme mot Hoffenheim. De fire øverste lagene i Bundesliga kvalifiserer seg som kjent til Champions League og Eintracht Frankfurt ligger på 5. plass nå, kun tre poeng bak Borussia Mönchengladbach på 4. plass. 6-3-3 totalt på hjemmebane. Viktige Ante Rebic måtte ut med skade mot Hoffenheim lørdag og er svært tvilsom til torsdagens kamp.

Inter hadde naturligvis ingen problemer med å eliminere Rapid Wien i 16-delsfinalen. Men sliter i hjemlig liga om dagen og har tapt tre av de seks siste seriekampene. Søndag ble det meget skuffende 1-2 tap borte for Cagliari. Har falt ned til 4. plass med 47 poeng og Roma på 5. plass er kun tre poeng bak. Moderate 6-3-5 på bortebane. Mauro Icardi er havnet i kulden og neppe aktuell torsdag heller.

Eintracht Frankfurt blir knepen favoritt. Vi spiller H på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Sevilla - Slavia Praha
Europa League-spesialist Sevilla vant både borte og og hjemme mot Lazio i 16-delsfinalen og har tilsynelatende fått en svært overkommelig trekning i åttedelsfinalen. Men har helt mistet formen i hjemlig serie og kun vunnet en av sine ti siste seriekamper (1-3-6). Faktisk har laget kun tatt ett poeng på de fem siste seriekampene. Har ramlet ned på 6. plass med sine 37 poeng og har fem poeng opp til overraskelseslaget Getafe på den svært viktige 4. plassen. 7-3-2 hjemme er uansett bra hjemmetall. Franco Vazquez ble utvist mot Lazio og soner følgelig karantene torsdag.

Tsjekkiske Slavia Praha maktet kun 0-0 hjemme mot Genk i den første åttedelsfinalen, men vant bortekampen 4-1 og tok seg til åttedelsfinale på imponerende vis. Leder også den hjemlige serien med totalt 58 poeng, men har kun tre poeng ned til Viktoria Plzen på 2. plass. 9-1-2 på bortebane i serien. Tapte dog to av tre bortekamper i gruppespillet i Europa League.

Sevilla har vist laber form i La Liga, men normalt vinner de dette første møtet. H.

6. Zenit St. Petersburg - Villarreal
Zenit St. Petersburg med 0-1-tap borte mot Fenerbahce i den første sluttspillrunden, men slo tilbake med 3-1-seier i returkampen her hjemme. Etter to og en halv måneds vinterpause, starter den russiske serien opp igjen sist helg. Zenit vant 1-0 borte mot Ural og økte sitt forsprang til serietoer Krasnodar til tre poeng ettersom sistnevnte spilte uavgjort i helgen. 6-1-1 totalt på åtte spilte hjemmekamper i serien.

Villarreal sliter i hjemlig serie og er fortsatt under streken etter et skuffende 1-2 tap hjemme for Alaves lørdag. Står med kun 23 poeng og har fortsatt to poeng opp til Celta Vigo på sikker plass. Med tanke på den svake serieinnsatsen, var det overraskende at Villarreal tok seg til åttedelsfinale på bekostning av Sporting Lisboa. 3-5-6 på bortebane i serien.

Zenit er favoritter og vi tror ikke de taper første kamp. HU.

7. Dinamo Zagreb - Benfica
Dinamo Zagreb tapte 1-2 borte for Viktoria Plzen i den første 16-delsfinalen, men slo tilbake i returmøtet hjemme og vant 3-1. Er helt overlegne hjemme i den kroatiske serien og har 14 poeng ned til Rijeka på 2.plass. Meget sterke 11-2-0 på hjemmebane. Hjemmelaget kan stille mer eller mindre skadefritt.

Med en råsterk 2-1 seier borte mot FC Porto i lørdagens toppkamp i Portugal, overtok Benfica serieledelsen fra Porto og ligger ett poeng foran. Tok seg til åttedelsfinale etter å ha vunnet 2-1 borte mot Galatasaray og kontrollert inn 0-0 i returmøtet hjemme i Lisboa. Endte på 3. plass i gruppespillet i Champions League i fjor høst. Tapte bortekampen mot Ajax og Bayern München da, mens det ble 3-2 seier mot AEK Athen.

Dinamo Zagbreb er slett ingen kasteball i Europa, spesielt på hjemmebane. Vi gir kroatene full tillit på midtukekupongen. H.

Klikk her for å levere din tippekupong

8. Chelsea - Dynamo Kiev
To strake trepoengerer for Chelsea i Premier League nå etter søndagens arbeidsseier borte mot Fulham (2-1). Ligger på 6. plass i Premier League med 56 poeng og er to poeng bak Manchester United på 4. plass, men har en kamp tilgode. Hadde som ventet ingen problemer med å ta seg av Malmö i 16-delsfinalen. Bunnsolide 9-4-1 hjemme på Stamford Bridge i seriespillet.

Dynamo Kiev fikset 2-2 borte mot Olympiakos i den første åttedelsfinalen og vant 1-0 i returmøtet hjemme. Etter to og en halv måneds vinterpause startet den ukrainske serien opp igjen forrige helg. 5-0 hjemme mot Zorya Luhansk og 2-1 borte kot Desna er det blitt på de to første seriekampene i 2019. Det skiller likevel sju poeng opp til serieleder Shaktar Donetsk etter 20 serierunder. 6-2-2 totalt på bortebane i serien. Benjamin Verbic soner karantene for gule kort.

Chelsea er normalt meget sterke på Stamford Bridge og bør vinne første kamp. H.

9. Valencia - Krasnodar
Valencia hadde som ventet ingen problemer med Celtic i 16-delsfinalen og vant både borte og hjemme. Har slitt med å vinne kamper i La Liga denne sesongen, men kun fire tap er det bare Barcelona og Atletico Madrid som straffer. Er uten tap på sine åtte siste seriekamper (3-5-0) og har avansert til 7. plass med totalt 36 poeng. 12 serierunder før slutt er det kun seks poeng opp til Getafe på den meget viktige 4. plassen. 4-9-1 totalt hjemme på Mestalla. Både Facundo Roncaglia og Geoffrey Kondogbia er ute med karantene for hjemmelaget.

Russiske Krasnodar tok seg til åttedelsfinale på bortemålsregelen mot Bayer Leverkusen. 0-0 hjemme i det første oppgjøret, mens det endte 1-1 i returmøtet i Leverkusen. 1-1 endte det også i den første seriekampen etter vinterpausen. Ligger på 2. plass, kun tre poeng bak serieleder Zenit St. Petersburg. 5-2-2 på ni spilte bortekampen i serien. Mauricio Pereyra pådro seg sitt tredje gule kort i bortekampen mot Bayer Leverkusen og må sone karantene torsdag.

Valencia er på oppadgående,men Krasnodar er meget bra lag. HU på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

10. Napoli - FC Salzburg
En tidlig utvisning ødela for Napoli hjemme mot Juventus i helgens toppkamp i Serie A. Kom dermed bakpå 0-2, men Jose Callejon reduserte halvtimen før slutt. Fikk straffe fem minutter før slutt, men det brente Lorenzo Insigne. Dermed er avstander opp til serieleder Juventus på hele 16 poeng, mens det åtte poeng ned til Milan på 3. plass. Napoli tok seg enkelt til åttedelsfinale etter å ha vunnet både borte og hjemme mot Zürich. 10-3-1 på 14 spilte hjemmekamper i Serie A. Raul Albiol er eneste spiller på skadelisten for Napoli.

FC Salzburg snudde som ventet 1-2 fra bortemøtet mot Club Brügge til 4-0 seier hjemme og fjorårssesongens semifinalist er ingen walkover for Napoli. Gikk riktignok på sesongens første serietap forrige helg, da det ble 0-2 borte for Rapid Wien, men spilte da mer eller mindre hele andre omgang med ti mann. Slo tilbake med 3-0 hjemme mot Wolfsberger i helgen. Står med 16-3-1 totalt og 51 poeng og har 11 poeng ned til LASK Linz på 2. plass. Solide 7-2-1 på bortebane.

Napoli møter et veldig bra lag her og vi er ikke helt overbeviste om at de vinner. HU.

11. Ural Ekaterinburg - Spartak Moskva
Kvartfinale i den russiske cupen og her spilles det hjemme/borte. Dette er andre kamp og det endte 1-1 i det første møtet 5. desember. Den russiske serien startet opp igjen etter vinterpausen sist helg.

Da tok Ural imot serieleder Zenit og det endte med 0-1 tap. Ural ligger beskjedent plassert på 11. plass (av totalt 16 lag) med totalt 22 poeng. Hjemme står laget med 3-4-3.

Det går noe bedre for Spartak Moskva i seriespillet. De ligger på 4. plass med totalt 29 poeng. 1-1 hjemme mot Krasnodar i helgens serierunde. Kun en av åtte bortekamper er tapt (3-4-1).

Denne er vrien. UB.

12. Quevilly - Le Mans
Midtukekupongen avsluttes med en seriekamp fra National i Frankrike som er nivå 3. Her er det totalt 18 lag, de to øverste rykker direkte opp. Lag nummer tre spiller opprykkskvalifisering. De fire nederste rykker alle direkte ned. Det er spilt 24 serierunder og det gjenstår dermed ti serierunder.

Quevilly rykket ned fra Ligue 2 etter fjorårssesongen og lite tyder på at laget tar seg tilbake på første forsøk. Ligger på 8. plass med 33 poeng og har ni poeng opp til Le Mans på kvalikplassen. Ned til Maritagne på direkte nedrykk skiller det sju poeng. Formen er ikke allverden med kun en seier på de seks siste seriekampene (1-2-3). Men har i det minste spilt uavgjort i de to siste seriekampene, begge på bortebane. Brukbare 4-4-3 på hjemmebane.

Le Mans ligger altså på 3.plass som gir kvalik. Står med 42 poeng, men det er hele åtte poeng opp til Rodez på andreplass og direkte opprykksplass. Kun fire av 24 seriekamper er tapt (11-9-4) og borte er kun to av tolv kamper tapt (5-5-2). Formen er dog ikke den beste, etter sterke 11-9-1 på de 20 første seriekampene, har Le Mans nå tre strake tap.

Denne er vrien. HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Paris Saint-Germain — Manchester United H

2. FC Porto — Roma H

3. Rennes — Arsenal UB

4. Eintracht Frankfurt — Inter H

5. Sevilla — Slavia Praha H

6. Zenit St. Petersburg — Villarreal HU

7. Dinamo Zagreb — Benfica H

8. Chelsea — Dynamo Kiev H

9. Valencia — FK Krasnodar HU

10. Napoli — FC Salzburg HU

11. Ural Ekaterinburg — Spartak Moskva UB

12. Quevilly — Le Mans HUB

432-rekker:

1. Paris Saint-Germain — Manchester United H

2. FC Porto — Roma H

3. Rennes — Arsenal UB

4. Eintracht Frankfurt — Inter HUB

5. Sevilla — Slavia Praha H

6. Zenit St. Petersburg — Villarreal HU

7. Dinamo Zagreb — Benfica H

8. Chelsea — Dynamo Kiev H

9. Valencia — FK Krasnodar HUB

10. Napoli — FC Salzburg HU

11. Ural Ekaterinburg — Spartak Moskva UB

12. Quevilly — Le Mans HUB

Kommentarer til denne saken