Foto: Reuters/Scanpix

Rangers får 3 poeng til jul

Vi tror på Rangers og Aberdeen julaften formiddag. Her er dagens oddstips!

Kommersielt

Utvalget på langoddsen kan være litt begrenset enkelte av høytidsdagene, og julaften er en slik dag. Men heldigvis spilles det full runde i skotsk Premier League og vi finner et par godbiter.

I morgen første juledag skjer det ingenting på langoddsen, men 2. juledag er det veldig mye engelsk fotball på programmet og faktisk to tippekuponger på en og samme dag. Vi kommer med omtaler av rundt 25 kamper fordelt på to tippetips og flere oddstips.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens spill
Vi kjører ikke noe dagens langskudd eller avslag i dag heller, det er for få objekter på programmet, men vi må prøve en dobbel fra Skottland. Legg merke til at kampene starter tidligere enn vanlig.

20. Inverness CT - Aberdeen
Inverness har bare 1-0-4 på sine fem siste. De vant bortekampen mot St. Mirren, men tapte for Celtic, Hearts, Dundee United og Rangers. Ganske sterk motstand det, men likevel svakt av Inverness å tape alle disse. Inverness er bare ett poeng unna nedrykksplass og 2-2-5 på ni spilte hjemmekamper er ikke mye å skryte av. De har kun klart å slå St. Mirren og Kilmarnock denne sesongen, ellers har de slitt.

David Davis (m) er tilbake fra suspensjon. Doran, Chippendale, Meekings, Proctor og Tudur Jones er fortsatt ute med skader.

Aberdeen viser endelig tegn til form og har vunnet sine to siste. 2-1 borte mot St. Johnstone er sterkt, og de fulgte opp med 1-0 hjemme mot Hibernians med bare ti mann på banen. Midtbanespiller Peter Pawlett skaffet først Aberdeen straffe i det 59. minutt, som Vernon satte sikkert i mål, men bare minutter senere fikk Pawlett dirkete rødt kort på ganske kontriversielt vis. Aberdeen rodde seieren i land og anket senere Pawletts røde kort og fikk medhold av fotballforbundet. Aberdeen er oppe på 9. plass, fem poeng over nedrykk, men er stadig ligaens svakeste bortelag med 1-2-6 på reise.

Pawlett (m) er suspendert, ikke for det røde kortet som ble anket, men fordi han skal ha filmet seg til straffespark i forrige kamp. Chalali, Fallon og Folly er ute med skader, mens Considine er tilbake fra suspensjon.

Aberdeen vant det omvendte oppgjøret 2-1 og har såpass god statistikk som 13-6-3 mot dagens motstander opp gjennom årene.

Hjemmelaget er ingen stormakt på Caledonian Stadium, og nå som Aberdeen viser form og seiler i medvind, mener vi borteseieren er vel så sannsynlig som noe annet. 2,60 på at historien gjentar seg og Aberdeen slår Inverness enda en gang, brukes i en dobbel.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

21. St.Mirren - Rangers
St. Mirren har spilt uavgjort borte mot Aberdeen og Motherwell i sine to siste, men tapte forrige hjemmekamp 1-2 mot Inverness. Formen er bare middels, og det scores generelt for få mål, bare 18 nettkjenninger på sesongens 19 første spilte. Det gir 8. plass og en hjemmestatistikk på 3-2-4 så langt.

Jim Goodwin (m) er suspendert i tre kamper etter at det kokte over for ham mot Motherwell for en uke siden. Murray (m) kan være tilbake fra skade, det samme gjelder Thomson (m).

Rangers leder Premier League, 4 poeng foran den eneste reelle utfordreren, Celtic. 8-0-1 på bortebane er meget sterkt av Rangers, og formen er god med tre strake seire. Forrige bortekamp slo de Hibs 2-0. Jelavic er toppscorer denne sesongen, Naismith en god nummer to. 4. juledag skal Rangers ut i Old Firm, bortekamp mot erkefienden Celtic, og det vil selvsagt være om å gjøre og vinne dagens kamp for å gå til Old Firm med fire poengs forsprang og dermed legge enda større press på Celtic. Omvendt vil tap i dag gi Celtic enda mer blod på tann enn ellers.

Sone Aluko og Dorin Goian er tilbake fra henholdsvis suspensjon og sykdom. Laget er bortimot fulltallig. Vi tar med troppen:

McGregor, Whittaker, Papac, Bendiksen, Bocanegra, Wallace, Bartley, Davis, Edu, McCulloch, Wylde, Bedoya, Lafferty, Jelavic, Broadfoot, Alexander, McCabe, Aluko, Goian.

Innbyrdes oppgjør viser, som man kunne forvente, en massiv dominans og fordel Rangers. 19-3-1 har bortelaget på 23 kamper mot dagens motstander.

Det er svært sannsynlig at er Rangers i form tar alle poengene her. De har et mye bedre lag enn St. Mirren og all mulig motivasjon. Derfor er oddsen hos Norsk Tipping bare 1,30 for borteseier, men som kombinasjonsobjekt fungerer dette utmerket og vi mener det er forsvarlig å spille. Vi får en dobbel til 3,38 og setter 100 kroner på denne og tror på gevinst før julemiddagen settes på bordet. Merk spillefristen klokken 13.25.

20. Inverness CT - Aberdeen 2,30 2,80 2,60
21. St.Mirren - Rangers 6,65 3,90 1,30

Total odds 3,38

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus