Aalesund hadde en tilnærmet perfekt sesong da de rykket opp fra 1. divisjon i 2019.

De tok utrolige 79 poeng på 30 kamper. Ingen lag har vunnet 1. divisjon med flere poeng enn sunnmøringene siden den nye førstedivisjon ble etablert i 1997.

Onsdag er det ca 270 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Sunnmøringene tapte kun én av 30 seriekamper i 2019-sesongen. Tapet kom på Nammo Stadion på Raufoss. Totningene var snudde 0-1 til 2-1-seier.

Aalesund har spilt fem 1. divisjonskamper på Toten siden 1998, men de har kun vunnet én gang. Det skjedde for 17 år siden.

Raufoss-trener Christian Johnsen har lurt opprykksfavoritter på Nammo Stadion tidligere, og vi tror han kan klare det igjen. Sist sesong klarte ingen av de fem topplagene i 1. divisjon å vinne på Toten. Dette blir en vanskelig kamp for Aalesund.

Raufoss - Aalesund 3,55 - 3,65 - 1,80 U (spillestopp onsdag kl. 17.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Raufoss startet sesongen med å spille 1-1 borte mot Strømmen, men de hadde fortjent tre poeng i den kampen. Totningene kjørte rett og slett over Strømmen i andre omgang, men klarer ikke å omsette sjansene i scoring.

Strømmen var kanskje et lite hakk bedre i første omgang, men falt helt sammen i de siste 45 minuttene. Skaper en stor sjanse ved Mats André Kaland i andre omgang, men det var også alt. Onsdag møter Raufoss betydelig sterkere motstand når opprykksfavoritt Aalesund kommer til Toten.

Dansk nykommer er usikker

Nicolai Fosso Fremstad, Gard Simenstad og Tobias Sagstuen Andersen er alle ute med skader. Danske Mikkel Frankoch, som startet på midtbanen mot Strømmen, er tvilsom etter å ha pådratt seg en skade på trening tirsdag. Edvard Linneboe Race tilbake i midtforsvaret etter karantene.

Onsdag er det ca 270 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Danske Mathias Nygård eller Even Bydal kommer antakeligvis inn på midtbanen hvis Frankoch ikke kan spille.

Christian Johnsen bygger et nytt lag i ammunisjonsbygden denne sesongen. Det er kommet inn 15 nye spillere, blant andre Teodor Berg Haltvik og Andreas Helmersen, som begge har fortid fra Rosenborg, Sander Werni er ny fra Vålerenga og sønnen til Daniel Berg Hestad, Tobias Hestad, er kommet på lån fra Molde.

Markus Karlsbakk er utlånt til Raufoss fra Aalesund og møter klubben han er under kontrakt med.

Tidligere Brann-trener Lars Arne Nilsen klarte ikke å redde Aalesund fra nedrykk i fjor. Nå skal han forsøke å få dem tilbake til Eliteserien, slik han gjorde med Brann i 2015.

Sotrastrilen har brukt vinteren til å rydde i spillerstallen til sunnmøringene. Flere sentrale spillere har forlatt Ålesund, mens nye ansikt har kommet til. Lokale og rutinerte spillere som Oddbjørn Lie og Peter Orry Larsen har lagt opp.

Her kan du skrape Flax på nett

Hentet inn nye spillere

Lars Arne Nilsen har i løpet av vinteren hentet inn blant andre Michael Lansing fra Horsens, Torbjørn Kallevåg, Kristoffer Ødemarksbakken og Simen Rafn fra LSK, Erlend Segberg fra Start og David Fällman fra Hammarby. Det er solide signeringer til å være nivå to i Norge.

De fikk det overraskende tøft i første serierunden mot nyopprykkede Bryne. Jærbuene var svært nære ved å sette inn utligningen både én og to ganger på overtid av kampen, men en god Lansing hindret Bryne-poeng. Det sto 1-1 til pause etter mål av Ødemarksbakken og Undheim. Etter hvilen skrudde hjemmelaget opp tempoet og det resulterte til slutt i et straffespark, etter at Ødemarksbakken ble felt av Kristoffer Hay. Sigurd Haugen var sikker fra krittmerket og blir kampens matchvinner.

Fredag er det ca. 780 millioner i Eurojackpot-potten.

Det kokte over for Niklas Castro halvveis ut i andre omgang. Han fikk rødt kort etter å ha sparket etter en Brynes-spiller, og spiller derfor ikke kampen mot Raufoss. LAN har et solid mannskap, selv med noen skader og suspensjoner så vil han kunne stille sterk gjennom hele sesongen.

Raufoss tapte kun to av 15 hjemmekamper sist sesong, men syv kamper endte uavgjort. Totningene var faktisk det laget som hadde flest uavgjort kamper på hjemmebane.

Oddsen på at opplendingenes første hjemmekamp ender U er 3,65. Det er et ok spill.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset