Gå til sidens hovedinnhold

Real Madrid må klare seg uten spilleren Liverpool-fansen hater

Uten midtstopperkjempen Sergio Ramos får Real Madrid-forsvaret problemer mot Liverpool.

Det er noen fotballspillere i verdensfotballen som bruker skitne og elsker å terge på seg motstandernes supportere.

Diego Costa, Raheem Sterling, Gary Neville og Marouane Fellaini er alle spillere som har tirret på seg Liverpool-fansen.

Men det er en spiller i nyere tid som uten tvil har gjort dette mer effektivt enn noen annen blant Anfield-meningheten, ifølge lokalavisen Liverpool Echo.

Sergio Ramos.

Onsdag er det ca 149 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Real Madrid-kapteinen er fremdeles et hatobjekt hos mange Liverpool-supportere etter Champions League-finalen i 2018. Under kampen i Kiev mellom Real Madrid og Liverpool havnet Ramos i en duell med Mohamed Salah. Spanjolen rev ned Salah slik at sistnevnte skadet skulderen. Salah måtte gå av banen etter en halvtimes spill. Det ødela kampen for Liverpool.

Ikke nok med det. Like etterpå løper Ramos rett på Liverpool-keeper Loris Karius med albuen, mens ballen er et helt annet sted. Det så ikke pent ut, Karius blir oppgitt og sint, og et par minutter etter gjør han en av tidenes største keepertabber ved å kaste ballen i Karim Benzemas høyrebein.

Til tross for de mange utenomsportslige hendelsene, blir likevel Ramos stadig nevnt når man prater om verdens beste forsvarsspillere, og han ble kåret til sesongens forsvarsspiller av UEFA i 2017/18.

For forsvarskjempen vet hva han gjør. Han vil forstyrre, han vil plage, han er en skurk som gjør alt for å vinne.

Ramos er en viktig spiller for Zinedine Zidane og Real, men tirsdag må de klare seg uten ham. 35-åringen har pådratt seg en muskelskade på baksiden av venstre legg. Flere spanske medier, blant andre Marca, skriver at Ramos vil være ute av spill i opp mot én måned. Møtene med Liverpool spilles 6. og 14. april.

Fredag er det ca. 480 millioner i Eurojackpot-potten.

Instagram skriver Ramos at han pådro seg skaden da han trente i etterkant av Spanias landskamp mot Kosovo onsdag kveld.

– Det som gjør mest vondt, er at jeg ikke får muligheten til å hjelpe laget i disse viktige kampene i sesongen og at jeg ikke får gitt noe tilbake på banen for all kjærligheten og energien dere sender meg, skriver spanjolen i innlegget.

Han får neppe noe sympati av Liverpool-tilhengerne.

Real Madrid - Liverpool 2,65 - 3,35 - 2,50 B (spillestopp tirsdag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Champions League, kvartfinale. Kamp 1 av 2. Real Madrid og Liverpool møtes for første gang siden Champions League-finalen i 2018.

Los Blancos gikk av med seieren i Kiev. De spanske gigantene vant 3-1 etter to scoringer av Gareth Bale og ett mål av Karim Benzema, og spanjolene kunne to sit tredje Champions League-trofé på rad og det 13. totalt.

Tre år har gått siden den gang, og nå er Liverpool på jakt etter revansj.

Onsdag er det ca 149 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Men hvordan har de to lagene endret seg etter det forrige møtet.

For det første er Cristiano Ronaldo og Gareth Bale borte fra Real Madrid. Bale var kampens store spiller i 2018. Han scoret to mål på 20 minutter etter å ha blitt byttet inn, men har siden den gang havnet i kulden i den spanske hovedstadsklubben og er denne sesongen på lån hos Tottenham Hotspur.

Real-legenden og lagets toppscorer gjennom tidene, Ronaldo, dro til Juventus etter Champions League-triumfen, og de har ikke overraskende hatt problemer med å erstatte ham siden.

Defensivt ser også Real Madrid helt annerledes ut. Thibaut Courtois står i mål istedenfor Keylor Navas, og både Dani Carvajal og Sergio Ramos ligger an til å måtte stå over kampen mot Liverpool på grunn av skader.

Fabinho i nøkkelrolle

Også Liverpool-laget er endret siden 2018. Særlig midtbanen, hvor Thiago Alcantara fra Bayern Munchen har kommet inn og Fabinho fra Monaco. Med Thiago i en mer offensiv rolle på midtbanen, og Fabinho i ankerrollen, har spanjolen kommet mer til sin rett.

At både Virgil van Dijk og Joe Gomez er langtidsskadd er selvsagt negativt for Jürgen Klopp, men at Fabinho kan ta den defensive midtbanerollen og skjerme det unge Liverpool-midtforsvaret med Nathaniel Phillips og Ozan Kabak er en stor fordel.

Her finner du hele oddsprogrammet.

At den brasilianske landslagsmålvakten Alisson står mellom stengene gjør at Liverpool-fansen er trygg på at de har en bedre keeper enn i 2018-finalen, da en uheldig Loris Karius ga vekk to mål til Madrid.

Liverpool har vært bedre borte enn hjemme de siste ukene. De har vunnet syv av de siste åtte kampene borte fra Anfield. Søndag leverte de en overbevisende forestillingen da de slo Arsenal 3-0 i London, og vi tror de kan få revansj mot Los Blancos i Madrid. Det handler også om at spanjolene har hatt problemer med skader denne sesongen, og at de vil mangle sentrale spillere mot Liverpool.

Real får tilbake tre spillere

Real Madrid har slitt med skader på flere sentrale spillere denne sesongen, men Zinedine Zidane hadde Toni Kroos, Eden Hazard og Federico Valverde tilbake på trening mandag, ifølge Liverpool Echo.

Det var usikkert om de tre spillerne ville bli spilleklare til Champions League-kvartfinalen, men alle tre deltok for fullt på mandagens trening.

Kaptein Sergio Ramos var som ventet ikke involvert, og det var heller ikke høyreback Dani Carvajal. Begge er skadet.

Her finner du hele oddsprogrammet.

På søndag trente midtbanespiller Valverde individuelt, men han trente sammen med resten av laget på mandagens økt som ble ledet av manager Zinedine Zidane. Det er uklart om han fullførte økten siden media kun fikk være til stede de første 15 minuttene. Uansett; å ha 22-åringen tilbake vil være viktig for Real.

Zidane stilte med et sterkt lag med blant andre Karim Benzema og Luka Modric. mot Eibar. Marcelo, Isco og Eder Militao fikk også en sjelden sjanse fra start, mens Raphael Varane, Rodrygo og Vincius Junior startet på benken sammen med Kroos. Zidane vil antakeligvis hvile dem til matchen mot Liverpool.

Ifølge uefa.com vil Real sannsynligvis stille med dette laget: Courtois; Nacho, Varane, Mendy; Vázquez, Modrić, Casemiro, Kroos, Marcelo; Benzema, Asensio.

Liverpool vil sannsynligvis også gjøre noen endringer på laget. Georginio Wijnaldum erstatter trolig James Milner på midtbanen.

Jota kom inn fra benken og scoret to ganger mot Arsenal. Det betyr at Klopp har en vanskelig avgjørelse hvem som skal starte på topp, men det vil ikke være en overraskelse om den formsterke portugiseren starter istedenfor Roberto Firmino.

Trolig Liverpool-lag: Alisson, Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson, Thiago, Fabinho, Wijnaldum, Salah, Jota, Mané.

Ryker ut uten Ramos

Liverpool har vunnet 15 av de siste 23 kampene i Europa, men de har bare vunnet to av tolv kamper mot spanske lag. Åtte av kampene mot de spanske lagene har endt med tap.

Men Real Madrid mangler Sergio Ramos, og det er et stort tap for dem. De to siste sesongene har hans fravær betydd at de spanske gigantene har røket ut av turneringen, og vi tror også de får problemer mot Liverpool.

Spørsmålet er om Karim Benzema klarer å lure den unge backrekken til Liverpool. Kampen på midtbanen vil bli avgjørende. Den tror vi Liverpool vinner, og Anfield-laget har spillere som kan kontre Real Madrid i senk. 2,50 i odds på Liverpool-seier er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset