Hele ti av kampene på ukens midtukekupong spilles torsdag og kun to kamper tirsdag. Begge de to første semifinalene fra den engelske ligacupen er med, det er fem kamper fra italiensk Serie A og fem kamper fra Copa del Rey i Spania. Innleveringsfristen er onsdag kl 20.40. Bonuspotten vokser og er på ca 1,5 mill kr. Vi har som vanlig satt opp ett 96-rekkers forslag og ett 432-rekkers forslag. Det største forslaget finner du helt nederst i denne artikkelen.

Det er ca 43 millioner i førstepremiepotten i Viking Lotto. Klikk på denne lenken for å levere din kupong før onsdag kl 18.00

1. Chelsea - Tottenham
Semifinale i den engelske ligacupen og her spilles det hjemme/borte og dette er første kamp.

Sterkt av Chelsea å komme tilbake fra 0-2 hjemme mot Liverpool søndag og berge ett poeng i kampen som endte 2-2. Holder dermed fortsatt andreplassen i Premier League med 43 poeng, men har ti poeng opp til ledende Manchester City og ett poeng mer enn Liverpool på tredjeplass med en kamp mer spilt. Reece James, Anders Christensen, Ben Chilwell, Ruben Loftus-Cheek, Timo Werner og Trevor Chalobah er alle uaktuelle til kveldens kamp, men Thomas Tuchel har en bred stall å plukke fra.

Tottenham med 5-3-0 på de åtte siste seriekampene og Antonio Conte har fått bra sving på Spurs. Seks minutter på overtid sørget Davinson Sanchez for 1-0 seier borte mot Watford lørdag. Har avansert til 6. plass på tabellen med sine 33 poeng, det er kun to poeng opp til Arsenal på 4. plass og Tottenham har to kamper mindre spilt. Cristian Romero er eneste fravær av betydning for Tottenham.

Det står 2-1-1 på de fire siste tilsvarende i Premier League, og Chelsea taper neppe første kamp. HU.

2. Arsenal - Liverpool
Arsenal gjorde en strålende førsteomgang hjemme mot Manchester City lørdag og ledet da også fortjent 1-0 til pause. Men forsvarsfeil og utvisning ødela for the Gunners i andre omgang og City snudde kampen til 2-1 seier. Arsenal ser uansett veldig mye bedre ut nå og ligger på 4. plass med 35 poeng. Gabriel soner karantene etter sin utvisning mot City. Nicolas Pepe, Pierre Emerick Aubameyang, Thomas Partey og Mo Elneny er alle avgårde til Afrikamesterskapet.

Liverpool med kun to poeng på sine tre siste seriekamper,mens Manchester City i samme periode har tatt ni poeng. Skuslet bort en tidlig 2-0 ledelse borte mot Chelsea søndag og måtte nøye seg med 2-2. Har riktignok en kamp mindre spilt enn Manchester City, men er hele elleve poeng bak. Sadio Mane. Mohamed Salah og Naby Keita er alle avgårde på Afrikamesterskapet. I tillegg er både Roberto Firmino, Alisson og Joel Matip ute med Covid-19. Minamino, Thiago, Harvey Elliot, Divock Origo og Nat Phillips er alle skadet.

Begge lagene er svekket til torsdagens cupkamp, men kan likevel stille med solide førsteellevere. Det er en viss fare for at denne kampen blir utsatt. Vi tar med alle tegn. HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

3. Alcoycano - Real Madrid
De fem neste kampene på midtukekupongen er alle hentet fra Copa del Rey og det er snakk om 16-delsfinaler. Den spanske cupen har høy status og det var kun lag fra La Liga i semifinalene forrige sesong.

Alcoyano holder til på nivå tre til daglig der de ligger på 11. plass. Slo faktisk ut La Liga-laget Levante i den forrige runden etter straffespark, men det skal tillegges at Levante ligger desidert sist med kun åtte poeng.

Real Madrid gikk på et meget overraskende 0-1 tap borte mot Getafe i La Liga søndag, men topper fortsatt La Liga klart med sine 46 poeng og har fem poeng ned til Sevilla på andreplass. Røk faktisk ut mot samme Alcoyano i 16-delsfinalen forrige sesong, mens de røk ut i kvartfinalen sesongen etter 3-4 tap hjemme mot Real Sociedad. Carlo Ancelotti er ventet å gjøre en rekke endringer til denne cupkampen.

Alcoyano slo altså ut Real Madrid forrige sesong, men Real er advart og tar seg normalt videre denne gang. B.

4. Girona - Osasuna
Girona har to femteplasser bak seg de to foregående sesongene i Segunda, men ikke lyktes i playoff. Ligger på 6. plass midtveis denne sesongen med 34 poeng og har åtte poeng opp til andreplassen som gir direkte opprykk. Brukbare 6-2-3 på elleve spilte hjemmekamper.

Osasuna med et skuffende 1-3 tap hjemme mot Athletic Bilbao søndag og er dermed nede på 14. plass i La Liga med 22 poeng. Det er ikke mer enn seks poeng ned til Alaves under streken. Overraskende brukbare 4-2-3 på ni spilte bortekamper.

Åpen kamp dette. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Real Zaragoza - Sevilla
Real Zaragoza var i mange sesonger et habilt La Liga-lag, men har ikke lyktes å ta seg tilbake til øverste nivå siden nedrykket etter 2012/13-sesongen. Endte helt nede på 15. plass forrige sesong og har ikke levert noe bedre denne sesongen. Helt nede på 16. plass etter halvspilt sesong. Svake 2-6-3 på hjemmebane. Tok seg til denne runden etter 2-0 seier hjemme mot divisjonskollega Burgos.

Sevilla gjorde jobben borte mot Cadiz mandag kveld og tok dermed inn tre poeng på Real madrid. Ligger på andreplass med 41 poeng og har kun fem poeng opp til Real Madrid med en kamp mindre spilt. Tapende semifinalist mot Barcelona forrige sesong.

Sevilla blir veldig stor favoritt, så vi tar med en halvgardering i denne. UB.

6. Sporting Gijon - Villarreal
Sporting Gijon er inne i sin femte strake sesong i Segunda etter nedrykket fra La Liga i 2016/17-sesongen. Har endt på øvre halvdel de fleste av disse sesongene, uten å lykkes helt. Endte på 7. plass forrige sesong, litt mer skuffende tolvteplass denne sesongen etter halvspilt serie. 2-1 hjemme mot divisjonskollega Alcorcon i forrige runde.

Etter en poengmessig laber start på sesongen, har Villarreal endelig fått bedre betalt den siste tiden. Tok sin fjerde strake seier mandag kveld da tabelljumbo Levante ble slått hele 5-0 hjemme. Har avansert til 8. plass med den poengfangsten. Har røket ut i kvartfinalen av Copa del Rey de to foregående sesongene.

Villarreal blir veldig stor favoritt, så vi tar med en halvgardering i denne. UB.

7. Almeria - Elche
Til tross for to strake fjerdeplasser i Segunda har ikke Almeria lykkes med å rykke opp til La Liga de to foregående sesongene og røket i playoff i begge sesongene. Det ser enda bedre ut denne sesongen, Almeria topper Segunda etter halvspilt sesong med sine 45 poeng, og har fem poeng ned til Valladolid på tredjeplass. Meget solide 8-2-1 på hjemmebane. Kom seg helt til kvartfinalen forrige sesong, der endte det med 0-1 tap hjemme mot Sevilla.

Elche berget såvidt plassen i La Liga forrige sesong og endte fjerde sist, kun to poeng klar av Huesca som rykket ned. Det blir en kamp for å overleve også denne sesongen. Elche ligger fjerde sist halvveis og kun målforskjellen holder laget over streken. Røk ut i samma runde forrige sesong, da etter 0-2 borte mot daværende Segunda-lag Rayo Vallecano.

Opprykk er nok hovedmålet for Almeria denne sesongen, men de skal uansett ha svært gode vinnersjaner mot formsvake Elche. H.

8. Bologna - Inter
Det spilles full serierunde i Serie A torsdag og fem av kampene finnes på midtukekupongen. Sesongen er akkurat halvspilt.

Bologna på 10. plass med 27 poeng. Etter tre strake tap, tok laget en overraskende 3-0 seier borte mot Sassuolo i den siste runden før juleferien. Midtbanespilleren Nicolas Dominguez er en av fire spillere ute med Covid-19, men den eneste sentrale (18 seriekamper fra start). Ellers ingen fravær av betydning. Brukbare 5-1-4 på hjemmebane.

Inter med sju strake seire og topper tabellen med 46 poeng og har fire poeng ned til Milan på andreplass. Viktige Edin Dzeko er ute med Covid-19, mens midtbanespilleren Hakan Calhagnoglu soner karantene. Bunnsolide 9-2-1 på tolv spilte bortekamper.

Det står 0-3-13 på de 16 siste tilsvarende oppgjørene og Inter har vunnet de tre siste sesongene. Inter vinner nok igjen. B.

9. Sampdoria - Cagliari
En ganske svak første halvdel av sesongen for Sampdoria som ligger på 15. plass med 20 poeng, men har hele ni poeng ned til Genoa under streken. Avsluttet med 1-1 borte mot Roma i siste runde før julapausen, mens det ble 1-1 hjemme mot Venezia nest sist. Nordmannen Kristoffer Askildsen er ute med karantene, forsvarsspilleren Omar Colley er avgårde til Afrikamesterskapet. Sampdoria med svært moderate 2-3-5 på hjemmebane.

Cagliari kjempet mot nedrykk forrige sesong, men berget plassen med nød og neppe. Det ser vesentlig mer bekymringsfullt denne sesongen. Ligger nest sist med kun 10 poeng og har seks poeng opp til Spezia på sikker plass. Uten borteseier på ni spilte (0-3-6). Mannskapsmessig ser det ikke så verst ut.

Det står 6-2-0 på de åtte siste tilsvarende oppgjørene, det endte 2-2 i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi tror ikke Sampdoria taper denne gang heller. HU.

10. Milan - Roma
Etter en strålende start på sesongen med 10-2-0 på de tolv første seriekampene, leverte ikke Milan bedre enn 3-1-3 på de sju siste seriekampene før jul og har således blitt forbigått av Inter på tabellen. Med totalt 42 poeng, er det seks poeng opp til byrivalen. Simon Kjær er fortsatt skadet, mens både Franck Kessie og Bennacer er avgårde til Afrikamesterskapet. Zlatan Ibrahimovic er friskmeldt. Milan med 6-1-2 hjemme på San Siro.

Roma med overraskende 4-1 seier borte mot Atalanta nest sist, men skuffet med kun 1-1 hjemme mot Sampdoria fire dager senere. Ligger på 6. plass med 32 poeng og har seks poeng opp til den viktige fjerdeplassen. Spinazolla er fortsatt skadet, mens både Diawara og Darboe er avgårde på Afrikamesterskapet. Roma med svært moderate 4-0-5 på ni spilte bortekamper.

Det står 3-3-3 på de ni siste tilsvarende og 2-1-0 på de tre siste tilsvarende. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Fiorentina - Udinese
Solid første halvdel av sesongen av Fiorentina som ligger a poeng med Roma på 7. plass med sine 32 poeng. Serberen Dusan Vlahovic er toppscorer i Serie A med sine 16 scoringer. Avsluttet med to strake poengdelinger før juleferien, etter tre strake seire før det og har fine 6-1-2 på hjemmebane.

Udinese på 14. plass med 20 poeng, men har hele ni poeng ned til Genoa under streken. Avsluttet med 1-3-1 på de fem siste seriekampene før juleferien, seieren kom med overbevisende 4-0 borte mot Cagliari i den siste serierunden. Noen spillere er uaktuelle, men få sentrale fravær. Moderate 2-3-4 på ni spilte bortekamper.

Fire strake hjemmeseire i de fire siste tilsvarende. Vi gir full tillit til Fiorentina på midtukekupongen. H.

12. Juventus - Napoli
Skuffende høstsesong for Juventus som ligger nede på femteplass med 34 poeng og dermed har tolv poeng opp til serieleder Inter. Avsluttet dog med 13 poeng på de fem siste seriekampene før juleferien, alle de kampene mot lag fra nedre halvdel. Giorgio Chiellini er ute med Covid-19,mens stopperkollega Leonardo Bonucci er skadet i likhet med Aaron Ramsey og Arthur. 5-1-3 på ni spilte hjemmekamper.

Napoli innledet i likhet med Milan med 10-2-0 på de tolv første seriekampene, men presterte svake 2-1-4 på de sju siste seriekampene og avsluttet med 0-1 tap hjemme mot svake Spezia i siste runde før jul. Har falt ned til 3. plass og står med totalt 39 poeng. Victor Osimhen og Fabian Ruiz er begge ute med Covid-19, mens forsvarssjef Kevin Koulibaly er avgårde på Afrikamesterskapet. I tillegg soner Mario Rui karantene. 6-2-1 totalt på bortebane.

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende. Napoli viste ingen form før juleferien og har flere svært viktige spillere ute. Juventus blir en av våre sikre på midtukekupongen. H.

96-rekker:
1. Chelsea - Tottenham HU

2. Arsenal - Liverpool HUB

3. Alcoyano - Real Madrid B

4. Girona - Osasuna U

5. Real Zaragoza - Sevilla UB

6. Sporting Gijón - Villarreal UB

7. Almeria - Elche H

8. Bologna - Inter B

9. Sampdoria - Cagliari HU

10. Milan - Roma HU

11. Fiorentina - Udinese H

12. Juventus - Napoli H

432-rekker:
1. Chelsea - Tottenham HU

2. Arsenal - Liverpool HUB

3. Alcoyano - Real Madrid B

4. Girona - Osasuna HUB

5. Real Zaragoza - Sevilla UB

6. Sporting Gijón - Villarreal UB

7. Almeria - Elche H

8. Bologna - Inter B

9. Sampdoria - Cagliari HU

10. Milan - Roma HUB

11. Fiorentina - Udinese H

12. Juventus - Napoli H