Gå til sidens hovedinnhold

Real Madrid tar revansj på søndagskupongen

Valencia vant overraskende 4-1 over Real Madrid her på hjemmebane forrige sesong. Nå møtes de igjen, og vi tror "Los Blancos" revansjerer tapet. Real Madrid er en av våre sikre på søndagskupongen.

Denne ukens søndagskupong består av fem kamper fra Eliteserien, tre fra Premier League, en fra spansk La Liga, en fra tysk Bundesliga, en fra italiensk Serie A og en fra OBOS-ligaen. Bonuspotten er nå oppe i 2,2 millioner kroner. Innleveringsfristen er kl. 14.55.

Onsdag er det Viking Lotto med ca. 44 millioner i potten. Legg din kupong her!

1. Tromsø - Brann
Tromsø var nære på å ta med seg et imponerende poeng fra møtet med Rosenborg sist når de hentet opp 0-2 til 2-2, men de måtte til slutt bite i det sure eplet etter at Rosenborg puttet 3-2 fire minutter på overtid. Dermed ble det i stedet den fjerde kampen på rad uten seier for "gutan" som nå virkelig begynner å slite nede i bunnen. De ligger fortsatt på trygg grunn med sin 13.plass, men mens det kun er to poeng ned til lagene på nedrykk er det nå hele fem poeng opp til Sarpsborg 08 på plassen over. Her på hjemmebane har de slitt hele sesongen, og med 0-3-5 venter de fortsatt på sin første hjemmeseier. Her er Antonsen og Winther ute, mens både Mikkelsen og Ebiye er usikre, noe som vil være klart større avbrekk. I tillegg er Gundersen ute med karantene.

Det kan hende den seieren kommer her, iallfall er sjansen større når det er nedrykkstruede Brann som kommer på besøk. Men Brann har skjerpet seg litt de, og i sist kamp gjorde de en flott figur når de slo Lillestrøm 3-2 på Åråsen og med det fikk seg bort fra bunnplassen i Eliteserien. Nå har de 2-2-2 på de seks siste, og plutselig er det kun to poeng opp til dagens motstander Tromsø oppe på trygg grunn. De er dog fortsatt ligaens dårligste bortelag der de står med fire poeng på ni kamper. Gerson er fortsatt skadet.

Tromsø har enda ikke vunnet på hjemmebane, mens Brann tok en sterk borteseier sist mot Lillestrøm. Det kommer nærmere og nærmere en seier for Tromsø nå, men vi må doble opp med HU.

2. Mjøndalen - Sandefjord
Det forventede bunnmøtet i årets sesong var vel kanskje mellom disse to lagene, men slik har de absolutt ikke gått, iallfall ikke så langt. Mjøndalen innehar kvalikplassen med tretten poeng, men med meget svake 0-3-4 på de sju siste er de absolutt i en nedadgående trend. Sist fikk de skikkelig juling med 0-4 i Molde, mens her på hjemmebane har de ikke hatt marginene på sin side den siste måneden med tre strake ettmålstap mot Lillestrøm (1-2), Rosenborg (1-2) og Tromsø (2-3).

Kanskje har de større sjanser her når Sandefjord kommer på besøk. Sandefjord har hatt en flott sesong der de ligger oppe på en 10.plass med 24 poeng, hele elleve poeng over streken. De har klart å få mye ut av lite, og særlig på hjemmebane har de vist gryende form den siste tiden. Sist fikk Vålerenga juling med flotte 3-0, men nå er det nok en gang klart for bortekamp og de to siste bortekampene har endt med tap mot lag fra nedre halvdel i Sarpsborg 08 (0-5) og Brann (2-3). Mjøndalen vant bortekampen hele 3-0 i det motsatte oppgjøret, men forrige sesong var det Sandefjord som vant begge oppgjørene. Gussiås og Markmanrud er skadet.

Meget vrien kamp mellom to lag som var forventet nede i bunnen. Særlig Sandefjord har overrasket sterkt, men er ikke like gode på fremmed gress. Mjøndalen må fighte for hvert poeng fremover, og noe annet enn HUB her er risikabelt.

3. Sarpsborg 08 - Rosenborg
Sarpsborg 08 har slitt med effektiviteten hele denne sesongen, og i så måte var nok 5-0 i sist hjemmekamp mot Sandefjord et stort pluss i margen. Sarpsborg 08 er nå faktisk ubeseiret på sine fem siste hjemmekamper med 3-2-0, og selv om de tapte 1-2 borte mot Haugesund sist er ikke formen så ille med 2-2-2 siste seks. De ligger skuffende til på en 12.plass, men med hele sju poeng ned til Mjøndalen på kvalik er det ikke noe overhengende fare for å havne helt der nede. Et lyspunkt er spissen Kone som virker å ha funnet formen med seks mål på de fem siste kampene. Sarpsborg 08 vant litt overraskende det omvendte oppgjøret 1-0 på Lerkendal tilbake i juni. Her er de litt svekket offensivt foran denne, da Kone er suspendert mens Molins sliter med skade.

Rosenborg fikk en flott vitamininnsprøytning sist når de avgjorde til 3-2 på overtid hjemme mot Tromsø sist. Spillet hakker litt, og det at de klarte å rote bort en 2-0 ledelse var litt urovekkende. Uansett, tre poeng ble det, og dermed ligger de fortsatt med i medaljekampen med sin 5.plass selv om det nå er fire poeng opp til Kristiansund og Bodø/Glimt på medaljeplassene foran. Det skiller dog kun fem poeng opp til ledende Molde, slik at helt utenkelig er det ikke med seriegull heller. Men da må de ta enda flere poeng på bortebane, for tolv poeng på ni kamper på fremmed gress er ikke mer enn akkurat godkjent. Sist ble det et nytt skuffende bortetap 1-2 mot Viking i Stavanger, og det er akkurat slike kamper som kan bli avgjørende når poengene skal telles opp. Foran denne er Islamovic, Pereira, Hoff og Henriksen fortsatt ute, mens Eyjolfsson må stå over med karantene.

Sarpsborg 08 har fin hjemmeform selv om de ligger skuffende til på tabellen. Rosenborg har vært bra lenge nå, selv om seieren sist var av det litt heldige slaget på overtid. UB.

4. Viking - Bodø/Glimt
Viking er det store formlaget i Eliteserien nå, og de bare rader opp fine kamper etter hverandre for øyeblikket. 4-1-0 på de fem siste, og særlig her på hjemmebane har de spilt flott fotball de siste månedene. Både Rosenborg (2-1), Molde (3-2) og Kristiansund (3-2) har blitt sendt hjem med null poeng av lagene i toppen, og med denne toppformen har Viking for alvor spilt seg selv inn i medaljekampen. De ligger fortsatt på 6.plassen, men nå er det meget jevnt oppover på tabellen, og det er faktisk kun fire poeng opp til Kristiansund på bronseplass. Største problemet er fortsatt bakover på banen, der det kun er Odd, Brann og Stabæk som har sluppet inn flere mål enn Vikings 34. Torsteinbø og Henriksen er fortsatt ute foran denne.

Bodø/Glimt klarte å låne 1.plassen for en stakket stund fra Molde, men etter labre 1-1 hjemme mot Odd i sist runde er de nå igjen nede på sølvplassen kun poenget bak Molde. Likevel er formen fin, og de har klart seg bra både i serie, cup og ute i Europa til tross for at de har hatt et meget tøft kampprogram. Senest tok de en fin skalp på torsdag når de slo Zorya Luhansk 3-1 i den første gruppespillskampen i Conference League. De har ikke tapt på seks seriekamper nå, men det omvendte oppgjøret på Aspmyra endte bare 3-3 og det kan bli vrient å få med seg alle poengene mot et meget hjemmesterkt Viking. Sørli og Boniface er fortsatt skadet.

Vrien kamp, og Viking viser klasseform på eget gress for tiden. Bodø/Glimt kjemper dog godt med på alle fronter fortsatt, og får et knepent tips her. Det blir UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Vålerenga - Molde
En av sesongens skuffelser må sies å være Vålerenga, og etter at de tok en fin hjemmeseier over Stabæk nest sist (3-1) hadde man kanskje håpet at formen og spillet var i anmarsj. Den gang ei, for sist gjorde de en av sesongens dårligste kamper når de røk hele 0-3 borte for Sandefjord som var bedre enn Vålerenga hele kampen gjennom. Spillet klaffer ikke for Vålerenga, og spillere som Layouni har vært ute i pressen og murret litt. Nå ligger de på 8.plass, og med ni poeng opp til medalje går de mot en ganske så skuffende sesong alt i alt. De slo dog Molde 3-2 borte i det omvendte oppgjøret i mai, og kan få en sårt trengt opptur med en ny seier her med nokså skadefri tropp.

Etter to strake bortetap mot Viking (2-3) og Kristiansund (0-2) i tillegg til en generelt småshaky periode slo Molde tilbake etter landslagspausen med hele 4-0 hjemme mot Mjøndalen sist. Når i tillegg Bodø/Glimt avga poeng mot Odd betød det at Molde nok en gang er tilbake på tabelltoppen med 36 poeng. De er ytterst sterke på hjemmebane, men her på bortebane står de med mer edruelige tolv poeng og 13-12 i målforskjell på sine ni kamper. Haraldseid og Sjølstad er ute her.

Molde slo tilbake etter en litt laber periode sist, mens Vålerenga virker ganske ute av det for øyeblikket. Vi prøver B på 96-rekkeren og UB på 432-rekkeren.

6. Fredrikstad - Ull/Kisa
Etter en ujevn periode med 2-1-2 på de fem siste begynner Fredrikstad å bli litt avhengt helt i toppen. Nå er de på 4.plass, men med åtte poeng opp til Jerv på 2.plass er nok kanskje en playoffplass det mer realistiske målet for resten av sesongen. Sist kom det nok en bortetap når de røk 1-2 for KFUM, men det er her på hjemmebane de tar de fleste av poengene med sine 6-2-1 så langt i år.

Dagens motstander er Ull/Kisa, og det er et lag som er like gode hjemme som borte. Ni kamper er nemlig spilt både hjemme og borte, og begge statistikkene viser elleve poeng. Dermed ligger de totalt nede på 11.plass med 22 poeng, noe som er kun to poeng over Stjørdals-Blink på kvalik. Formen er på skikkelig retrett, for etter tre strake seire har det nå kommet tre strake tap mot KFUM (0-1), Ranheim (1-5) og Start (1-3).

Fredrikstad litt opp og ned for tiden, men tar sine poeng her hjemme. Klare favoritter mot et Ull/Kisa med tre strake tap. H.

7. West Ham - Manchester United
West Ham må sies å ha hatt en meget vellykket start på sesongen etter at de står med to seire (4-2 over Newcastle og 4-1 over Leicester) og to poengdelinger (2-2 mot Crystal Palace og 0-0 mot Southampton). Dermed har de åtte poeng på fire kamper, og det holder til en grei 8.plass så langt. De fikk seg også et fint resultat på torsdag når de slo Dinamo Zagreb 2-0 borte i Europa League-gruppespillet. Det betyr faktisk at de nå er uten tap på femten kamper, og vi må tilbake til 9.mai sist de gikk tomhendte av banen. Antonio fikk rødt kort mot Southampton sist, og må derfor stå over denne, mens Reid er skadet.

En enda bedre start har Manchester United fått, og det herjer Ronaldo-feber i byen etter at CR7 scoret to mål i sin første kamp mot Newcastle (kampen endte til slutt 4-1). 3-1-0 på fire kamper er flott for de røde djevlene, og de kjemper dermed helt i toppen fra start av denne sesongen. En styggere smell fikk de i Champions League tidligere denne uken når de til slutt tapte 1-2 på overtid mot Young Boys etter at de tok ledelsen men fikk seg et rødt kort som ødela mye av strukturen utover i kampen. I fjor vant Manchester United denne kampen 3-1, men klarer de det igjen? Rashford, Cavani, Diallo og Telles er ute her.

Manchester United begynner å få et meget slagkraftig lag nå. De røk for Young Boys tidligere denne uken, men feelingen er at de gir West Ham sitt første tap på fire måneder. Småfrekk B.

8. Brighton - Leicester
Brighton har spilt utrolig tight og tett hittil denne sesongen (5-3 på fire kamper), og det har gitt resultater i og med at de står med tre seire og et tap på fire kamper her i starten. Tre seire mot relativt lett motstand i Burnley, Watford og Brentford har det blitt, mens de røk 0-2 hjemme for Everton i det eneste poengtapet så langt. Tallene viser dog at de ikke trives særlig godt mot Leicester, for vi må tilbake til 2014 for å finne siste seier. Gross og Mwepu er ute med sykdom, mens Webster, Scherpen og Lamptey er skadet her. I tillegg er Locadia ikke kampklar og står over.

Ujevn. Det kan vi kalle seriestarten til Leicester. For de har blandet seire med tap, og 2-0-2 gir "bare" seks poeng. Og mot Wolves, West Ham, Norwich og Manchester City er kanskje seks poeng bittelitt i underkant. Det ble et hjemmetap 0-1 mot Manchester City i den siste kampen, og de fikk også en liten nedtur i Europa League sist når de ledet 2-0 hjemme mot Napoli, men slapp inn to mål i kampen som til slutt endte 2-2. Fofana, Mendy og Justin er fortsatt ute mens Perez er suspendert etter rødt kort.

Brighton med en fin start, men de trives ikke mot Leicester og tapte 0-2 hjemme for Everton. Vi prøver B på en vrien kupong, og håper at Leicester finner tilbake formen.

9. Tottenham - Chelsea
Det er klart for London-derby og etter tre strake 1-0 seire mot Manchester City, Wolves og Watford fikk Tottenham sesongens første nesestyver når de tapte hele 0-3 for Crystal Palace sist. Det skal dog sies at alle målene kom i løpet av det siste kvarteret etter at Tottenham hadde fått Tanganga utvist etter to gule kort. 3-0-1 er likevel bra, og de viste bra lagmoral i Conference League denne uken når de spilte 2-2 borte mot franske Rennes etter at de lå under 1-2 til det gjensto et kvarter. Nevnte Tanganga er eneste som må stå over med rødt kort, men det må nevnes at flere kjente navn er usikre, som blant annet Son, Moura, Dier, Lo Celso, Romero, Sanchez, Bergwijn etc.

Chelsea rader opp fine resultater, og nå har de ikke tapt på de tolv siste kampene. I serien har de kun sluppet inn ett mål, og det var mot Liverpool hvor de spilte 1-1. De tre andre kampene har alle endt med seire mot Crystal Palace, Arsenal og Aston Villa og ting ruller generelt meget godt for Tuchel og hans mannskap som ligger helt der oppe i toppen så langt. De slet lenge i den første runden i Champions League mot Zenit tidligere denne uken, men til slutt dukket målkongen Lukaku opp og fikset 1-0 seier etter 69.min. Pulisic er eneste fravær i en nokså skadefri tropp.

Londonderby som bruker å ende jevnt dette. Chelsea vant 1-0 her forrige sesong, og blir favoritter også her. Vi dobler likevel opp med UB.

10. Borussia Dortmund - Union Berlin
Erling Braut Haaland og hans Dortmund har fått en fin start på sesongen, og ligger godt plassert i toppen med 3-0-1 etter fire kamper. De har vært med i meget underholdende kamper, og seire 5-2 over Eintracht Frankfurt, 3-2 over Hoffenheim og 4-3 over Leverkusen har bare blitt avløst av et skuffende tap 1-2 for Freiburg. De scorer mye mål, og det er kun Bayern München som har scoret flere mål så langt denne sesongen med sine 20. De tok en fin seier 2-1 borte mot Besiktas i CL denne uken, og alt virker å være på topp selv om de sliter kraftig med fravær. Brandt, Can, Coluibaly, Bauza, Raschl, Reyna, Schulz, Tigges og Zagadou er nemlig alle ute, men de fleste hadde nok ikke vært i noe 11'er uansett.

Union Berlin er også med i europacupen denne sesongen, og 1-3 tapet deres borte mot Slavia Praha denne uken var faktisk deres første tap på seksten kamper. I serien har de begynt relativt ok med 1-3-0 og seks poeng på fire kamper. Seieren kom nest sist hjemme mot Mönchengladbach der de vant 2-1, mens den ene bortekampen denne sesongen endte med uavgjort 2-2 mot Hoffenheim. De har slitt kraftig her mot Dortmund de siste sesongene, og de to siste sesongene har det endt med 5-0 og 2-0 i favør hjemmelaget. Her må de klare seg uten Bruns og Möhwald som er ute med skader.

Her har Dortmund vært overlegne de siste årene, og blir en av dagens største favoritter. Grei H.

11. Juventus - Milan
Juventus har fått en helt grusom start på sesongen, og ligger langt nede på tabellen med sitt ene poeng etter tre kamper. 2-2 mot Udinese, 0-1 mot Empoli og 1-2 mot Napoli er krise for "den gamle damen", og her kommer heller ikke noe lett oppgave når Milan kommer på besøk. De tok seg ganske lett av Malmö FF i Champions League med seier 3-0 i Sverige, og man kan jo håpe på at det har skapt en viss godfølelse foran denne kampen. Juventus sto med sju strake hjemmeseire over Milan, men de to siste oppgjørene har endt med 0-0 før det ble hele 3-0 til Milan forrige sesong. Arthur, Kaio og Caviglia er ute.

Helt motsatt innledning for Milan som har hadde tre strake seire i serien over Sampdoria (1-0), Cagliari (4-1) og Lazio (2-0) før de fikk et knepent bortetap i CL mot Liverpool denne uke med 2-3. De ledet 2-1 ved pause, men poeng der hadde vært et reelt ran. Likevel er full pott og 7-1 i målforskjell helmaks for de svarte og røde, og som tidligere nevnt vant de dette møtet hele 3-0 forrige sesong. Bakayoko og Krunic er ute her i tillegg til at Ibrahimovic rapporteres å være høyst usikker.

Ny småvrien kamp, for selv om Milan har hat den helt klart beste innledningen er det bare et tidsspørsmål før Juventus får sesongens første trepoenger. Vi ender opp med HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

12. Valencia - Real Madrid
Valencia har fått en mye bedre innledning enn de kanskje håpte på, og selv om Getafe, Granada, Alaves og Osasuna ikke akkurat er topplagene i Spania er 3-1-0 og 9-2 i målforskjell fine tall som gir Valencia nødvendig selvtillit foran de større kampene. Som f.eks her mot Real Madrid som de meget overraskende knuste hele 4-1 her i fjor. Piccini og Cheryshev er ute med skader foran denne.

Men denne sesongen virker det ikke som Real Madrid har planer om å komme særlig bakpå fra start av, og med 3-1-0 og ti poeng av tolv mulige ligger de helt i toppen av tabellen etter fire kamper. Kun byrival Atletico Madrid ligger poenget foran, men de har en kamp mer spilt enn det Real Madrid har. Et stort pluss hittil er at de har funnet veien til nettmaskene ofte, for det har blitt hele tretten mål på fire kamper der særlig Benzema har vært i flott form med sine fem fulltreffere. Tidligere denne uken tok de også en meget sterk borteseier 1-0 over Inter i CL, og humøret i troppen virker å være ganske så solid for øyeblikket selv om spillere som Bale, Marcelo, Kroos, Mendy og Ceballos er ute med skader.

Valencia med fin start, men nå kommer den første store testen for året. Valencia sjokkvant her forrige sesong, men nå tar Real Madrid revansj. B.

Sportspills 96-rekker:
1. Tromsø - Brann HU

2. Mjøndalen - Sandefjord HUB

3. Sarpsborg 08 - Rosenborg UB

4. Viking - Bodø/Glimt UB

5. Vålerenga - Molde B

6. Fredrikstad - Ull/Kisa H

7. West Ham - Manchester United B

8. Brighton - Leicester B

9. Tottenham - Chelsea UB

10. Borussia Dortmund - Union Berlin H

11. Juventus - Milan HU

12. Valencia - Real Madrid B

Sportspills 432-rekker:
1. Tromsø - Brann HU

2. Mjøndalen - Sandefjord HUB

3. Sarpsborg 08 - Rosenborg UB

4. Viking - Bodø/Glimt HUB

5. Vålerenga - Molde UB

6. Fredrikstad - Ull/Kisa H

7. West Ham - Manchester United B

8. Brighton - Leicester B

9. Tottenham - Chelsea UB

10. Borussia Dortmund - Union Berlin H

11. Juventus - Milan HUB

12. Valencia - Real Madrid B