MÅLLØS: Louis van Gaal ser på mens hans Manchester United spiller 0-0 i helgens derby.
MÅLLØS: Louis van Gaal ser på mens hans Manchester United spiller 0-0 i helgens derby. Foto: Jon Super (Ap)

Realt bananskall for United

Det kan vise seg lurt å ikke stole fullt ut på Manchester United i kveld. Her er onsdagens tippetips!

Kommersielt

Det er en rekke spennende kamper på onsdagens langoddsprogram. Ligacup spilles på hele kontinentet og italiensk Serie A stiller med full runde!

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddstips 1
: Denne kampen vinner selv Liverpool
Oddstips 2: Milans superspiss er på gang
Langskudd: Deila får mer hodebry

TV-kampene: Slik ser du ukens kamper

V75 Bjerke: Giganten viser vei mot bonuspotten

Bonuspotten gikk ut lørdag og er nå allerede oppe i 440 000 kroner.

Komplette analyser og andre spillforslag finner du under denne spillboksen.

1. Manchester United — Middlesbrough
Hjemmelaget var nærmest i helgens Manchester-derby, men klarte aldri å sette ballen i mål. Nå har de to uavgjortkamper på rad, og det er ikke ventet at Louis van Gaal sparer veldig mange stjernespiller til denne kampen. Vi kan kanskje få unggutter som Jesse Lingard på banen, dog.

Det er ingen tvil om kvalitetsforskjellen mellom lagene, som absolutt er fordel United. De har også begynt å føle på en liten trofétørke, og ligacupen kan bli en god løsning på det.

Antonio Valencia er tvilsom etter en smell mot Manchester City, mens Luke Shaw, Ashley Young og Paddy McNair stadig er skadet.

Middlesbrough er et av de beste lagene i Championship denne sesongen, og slo tilbake etter tre kamper uten seier med en solid triumf borte mot Wolverhampton.

Likevel er det grunn til å tvile på at de klarer å stå mot Manchester United, som rett og slett har en enormt mye bedre kvalitet i laget. H er eneste utvei, men vi tar med U på større skjema for skrellens skyld.

2. Liverpool — Bournemouth
Tre uavgjortkamper på rad må ha gjort Jürgen Klopp utålmodig, og de var svært nære sin første seier mot Southampton i helgen. Så ble det dessverre ikke, men dette er trolig den letteste kampen Klopp har hatt så langt.

Det er ingen grunn til å tro at han vil nedprioritere denne, fordi han er fortsatt på jakt etter sin ideelle startellever. Christian Benteke var tilbake for fullt i helgen, og blir trolig å se også i dag.

Bournemouth sliter fortsatt med skader på nøkkelspillere, selv om Harry Arter nærmer seg en retur. De sliter også vanvittig mye defensivt og har ti baklengs de siste to kampene. Det gjør at vi krysser H også her.

3. Manchester City — Crystal Palace
Hvis den forrige ligacupkampen mot Sunderland er et parameter, er ikke Manuel Pellegrini særlig interessert i å nedprioritere ligacupen. City stilte med toppet lag og smadret Sunderland, og har en god stim i hjemlig liga også. Til tross for skader på spillere som Sergio Agüero og David Silva, har de en så stor bredde i laget.

Crystal Palace er et godt bortelag også denne sesongen, men har begynt å snuble litt i ligaen med to tap på rappen. Det er neppe mye selvtillit i laget akkurat nå og til helgen kommer et visst Manchester United-lag på besøk. Kanskje de kan holde hjemmelaget til ekstraomgang, vi krysser HU.

4. Southampton — Aston Villa
Ronald Koemans menn utvidet rekken med kamper uten tap til fem da de kom tilbake mot Liverpool i helgen. Southampton fremstår igjen som uhyre vanskelige å slå, noe som ikke akkurat er tilfellet for dagens motstander.

Etter å ha røket ut av Europa League på den måten de gjorde, har Koeman et visst press på å levere i andre turneringer. Derfor tror vi at han neppe nedprioriterer denne kampen og turneringen. Kanskje noen spennende unggutter kommer til.

Aston Villa gikk på enda et tap da de mistet ledelsen hjemme mot Swansea. Det betyr at de kun har to seire denne sesongen, hjemme mot Birmingham i denne turneringen og borte mot Bournemouth.

Det er lite som tilsier at Villa plutselig skal få med seg noe her. H.

5. Hearts — Celtic
Selv om det meldes mye om presset som er på Ronny Deila, går det i det minst bra i den skotske eliteserien. Dette er ligacupen, og blir således viktig for den forventede trofésankingen til Celtic.

Likevel: Det er mye som ikke stemmer for Celtic denne sesongen, og de har også Europa League å tenke på. Muligens bruker Deila denne kampen til å gi sine spillere en etterlengtet hvile, all den tid ligacupen faktisk er det minst viktige trofeet de er med i kampen om.

I helgen smadret de imidlertid Dundee United med hele 5-0, noe som viser at de er sterke i hjemlige turneringer. Det er ikke et dårlig lag i Skottland, selv om de har slitt i Europa.

Hearts har fem kamper på rad uten tap og ligger på en tredjeplass i ligaen. Hjemme har de 4-1-1 i ligaen og en imponerende scoringsrate, og Celtic har vært mer sårbare denne sesongen enn tidligere.

De kommer nok til kampen vel vitende om de kan vinne denne kampen. I tillegg er Tynecastle Stadium kjent som en av de aller beste - hvis ikke den beste - atmosfæren i skotsk eliteserie, og stemningen er neppe verre når Celtic kommer på besøk.

Kanskje Hearts kan gi Deila mer hodebry. HB.

6. Hellas Verona — Fiorentina
Hellas Verona har en utrolig dårlig sesongstart og ble smadret borte mot Sampdoria i helgens runde og de var rett og slett grufulle i den kampen. Helt sjanseløse var de, og savnet av Luca Toni har gjort at poengfangsten har vært svært laber.

Serie B virker stadig mer sannsynlig for hjemmelaget og de må virkelig heve nivået sitt. De har enda ikke vunnet en kamp denne sesongen og seieren kommer neppe mot Fiorentina.

Viola, som har tre 1-2-tap på rad, har dårlig tid på å komme tilbake på vinnersporet for ikke å miste hele Serie A-titteltoget. Lagene de har tapt mot er Roma, Napoli og Lech Poznan, og Hellas er et lag de har gode sjanser til å slå. UB.

7. Roma — Udinese
Roma har tatt over tabelltoppen i Serie A og er virkelig i glitrende form, spesielt offensivt. I helgen slo de Fiorentina borte med 1-2, en virkelig solid prestasjon.

Selv om Udinese har hevet seg i det siste og har fire uten tap, er det ikke spesielt gode lag de har spilt mot. I helgen var de ikke overbevisende da de slo Frosinone med 1-0 hjemme. H i denne.

8. Sassuolo — Juventus
Hjemmelaget vil føle at det røde kortet på målvakt Consigli og straffen de fikk imot etter en halvtime mot Milan ødela hele kampen. Selv om de klarte å komme seg tilbake rent resultatmessig, ble presset fra Milan for stort til slutt.

Nå gjelder det å omstille seg så hurtig som mulig, for Sassuolo har vist evne til å hamle opp med de beste denne sesongen. De er ikke en pushover i år heller.

Juventus har endelig begynt å opparbeide seg en viss flyt i denne sesongen, etter en svært trøblete start. De slo Atalanta uten problem i helgen, men de ligger stadig på nedre halvdel av tabellen. UB i denne.

9. Napoli — Palermo
"Gli Azzuri" har scoret imponerende 19 mål på 9 kamper i serien, og mye av æren skal Gonzalo Higuaín og Lorenzo Insigne ha. De to spillerne, som har vist seg å være en dødelig duo så langt denne sesongen, har stått for 13 av klubbens 19 ligamål, og setter nok frykten i de fleste italienske forsvar.

Men selv om Higuaín og Insigne har bøttet inn mål og fått mye av æren for klubbens innledning på sesongen, har storklubben bare fått 8 mål imot seg. Med Napolis solide forsvarsspill og dødelige angrep har Maurizio Sarri virkelig fått sving på den tradisjonsrike klubben.

I tillegg stiller Sarri med skadefri tropp til denne kampen.

Palermo på sin side har hatt en middelmådig start på sesongen. Etter 9 kamper spilt står "Rosanero" med 3 seiere, 2 uavgjort og 4 tap. Klubben har bare scoret 11 mål denne sesongen, og sluppet inn 13, og står dermed med en negativ målforskjell på -2 i Serie A.

Oscar Hiljemark er klubbens toppscorer med 3 mål på 9 kamper, og i tospann med den tidligere storscoreren Alberto Gilardino, står de med 5 mål seg imellom. Skadeproblemer har de ikke mye av, men Bolzone, Morganella og Djurdjevic er alle utilgjengelige.

Klink H.

10. Torino — Genoa
Torino fikk en svært god start på sesongen, men har kludret det til i de tre siste bortekampene og tapt alle. De har bare 2-3-3 de siste syv og sliter åpenbart uten noen store navn som er skadet.

Likevel har vi liten grunn til å tvile på Torino i det lange løp, all den tid troppen er så solid som den er. Å tape 3-0 borte for Lazio er ikke spesielt uventet, selv om det var fryktelig tafatte i den kampen.

Hjemme har de bedre statistikk denne sesongen, og har for eksempel slått Fiorentina hjemme. 3-1-0 er en bra statistikk.

Torino har et visst stopperproblem med både nøkkelspiller Maksimovic og den svenske backupen Pontus Jansson ute, i tillegg er Farner, Obi, Avelar og Gazzi ute.

Genoa har ikke fått en bra sesongstart og sliter tungt med å komme i gang denne sesongen. De har riktig nok slått både Chievo og Milan hjemme, men borte har det vært svært svakt. De tapte til eksempel 2-0 borte for svake Empoli i helgen.

Fra fem bortekamper har de faktisk bare scoret ett mål, og de har 0-1-4 på bortebane denne sesongen. Det er en vanvittig svak statistikk og 16. plass i ligaen vitner om et lag uten selvtillit.

Göran Pandev er tvilsom.

Hjemmelaget tar denne. Genoa er i uhyggelig svak (borte)form, mens Torino har vist gode takter på hjemmebane i høst. H på langoddsen, men vi tar med U her.

11. Atalanta — Lazio
Hjemmelaget har fått en sesongstart på det jevne med 4-2-3, langt bedre enn forventet. De har imidlertid gått på noen stygge tap på bortebane, og har 0-5 i målforskjell de siste to kampene.

Hjemme i Bergamo er det imidlertid langt lystigere, med 3-1-0 de første fire kampene denne sesongen. Kun to mål har de sluppet inn hjemme.

Lazio slo Torino med hele 3-0 forrige helg og har en skikkelig positiv trend på gang. De tapte riktig nok for Sassuolo for to runder siden, men de har seks seire de siste syv i alle turneringer. Det er svært vanskelig å skille lagene her og vi krysser HUB.

12. Milan — ChievoVerona
Milan har ikke sluppet inn mål mot Chievo de siste fem kampene og har svært god kontroll på et lag som nå inneholder eks-Milanspillerne Alberto Paloschi og Valter Birsa i angrepet.

Milan spiller fortsatt lite overbevisende fotball og til tross for at de har fire poeng på to kamper mot lag fra øvre halvdel av tabellen, er det ikke mye angrepsfotball å skryte av. Positivt er det dog at Carlos Bacca endelig er på gang og har scoret i to ligakamper på rad. I tillegg spilte Alessio Cerci en svært bra kamp i helgen, en spiller man har ventet lenge på.

Dette Milan-laget har åpenbart problemer, og var heldige da de fikk straffespark og rødt kort til motstanderen i helgens knepne 2-1-seier over Sassuolo. Likevel får man selvtillit av å vinne kamper og hjemme har de ikke vært helt elendige. Tross alt.

På skadelisten finner vi fortsatt angriperne Jeremy Menez og Mbay Niang, som ikke har spilt en kamp denne sesongen. Mario Balotelli er tvilsom.

Chievo startet sesongen svært imponerende og stod for noen imponerende prestasjoner, men de siste fire kampene har de bare tatt to poeng. Sist var de altfor svake hjemme mot Napoli, og selvtilliten har trolig ikke vært verre denne sesongen.

Alberto Paloschi har sluknet fullstendig på topp, mens Valter Birsa har vist hvilken begrenset spiller han er. Mattiello og Hetemaj er skadet, sistnevnte kan rekke kampen.

Det er stor kvalitetsforskjell mellom lagene her, og vi har klart mest troen på Milan - uansett hvor tungt de sliter. Hjemme skal de vinne kamper som dette og historisk har de svært god kontroll. H.

384-rekker:

1. Manchester United — Middlesbrough HU

2. Liverpool — Bournemouth H

3. Manchester City — Crystal Palace HU

4. Southampton — Aston Villa H

5. Hearts — Celtic HB

6. Hellas Verona — Fiorentina UB

7. Roma — Udinese H

8. Sassuolo — Juventus UB

9. Napoli — Palermo H

10. Torino — Genoa HU

11. Atalanta — Lazio HUB

12. Milan — ChievoVerona H

Klikk her for å levere denne kupongen.
Klikk her for å levere denne kupongen på mobil.

192-rekker:

1. Manchester United — Middlesbrough HU

2. Liverpool — Bournemouth H

3. Manchester City — Crystal Palace HU

4. Southampton — Aston Villa H

5. Hearts — Celtic HB

6. Hellas Verona — Fiorentina UB

7. Roma — Udinese H

8. Sassuolo — Juventus UB

9. Napoli — Palermo H

10. Torino — Genoa HU

11. Atalanta — Lazio HUB

12. Milan — ChievoVerona H

Klikk her for å levere denne kupongen.
Klikk her for å levere denne kupongen på mobil.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus