Gå til sidens hovedinnhold

- Regel-endring i Premier League gir Sadio Mane og Liverpool en fordel

Sadio Mane vil sannsynligvis score flere mål etter en regel-endring i Premier League. Vi tror sesongens første scoring kommer mot Norwich.

Liverpool er kjent for å spille underholdende angrepsfotball. Jürgen Klopp foretrekker intensitet og fart offensivt fremfor å dra tempoet ned og kontrollere ballen. Merseyside-laget styrer ofte kampene, men de er mer direkte når de går fremover enn lag som typisk har stort ballinnehav.

Lotto har spillefrist lørdager kl. 18.00. Klikk her for å spille.

En slik tilnærming er kanskje best illustrert med hvor mange gjennombruddspasninger Liverpool har i løpet av kampene. De hadde 65 slike sist sesong, og det var flest av alle lagene i Premier League, ifølge lokalavisen Liverpool Echo.

Se alle de nye Premier League-draktene her

Paris Saint-Germain og Barcelona var de eneste to lagene i Europas fem største ligaer som hadde flere gjennombruddspasninger enn Liverpool totalt, men Anfield-laget hadde problemer med at de ofte gikk i offside. Premier League innførte strenge VAR-regler, og Sadio Mane var spesielt begrenset av reglene som var på plass, etter å ha blitt avblåst for offside 31 ganger forrige sesong.

Kun Leicesters Jamie Vardy gikk flere ganger i offside, 36 ganger. Det var faktisk bare åtte spillere i de fem største ligaene i Europa som flere offside-avgjørelser mot seg enn Mane.

- Vi vil denne sesongen la tvilen komme angriperen til gode, så der vi har en veldig tett offside-situasjon, vil vi følge den samme prosessen som i fjor, men nå vil vi bruke en tjukkere linje når vi vurdere dem på TV-skjermen, sa dommersjef i Premier League, Mike Riley, til Liverpool Echo.

Her finner du all oddsen

- Det vi har gjort nå ville gitt 20 flere mål sist sesong, legger han til. - De tilfellene der en tånegl, eller nesen til spilleren var i offside, vil ikke bli offside denne sesongen.

Regel-endringen vil gi spillere som Mane, Vardy og Timo Werner en fordel. Alle tre er spillere som utfordrer motstanderne på farten og går i bakrom.

Norwich - Liverpool - Sadio Mane scorer mål - 2,15 (spillestopp lørdag kl. 18.29)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Forrige sesong var tøff for den senegalesiske landslagsspilleren, men de nylige endringer i tolkningen av offside-reglene kan komme ham til gode denne sesongen.

Mane er lynrask, og han har evnen til å lure seg inn bak motstandernes forsvarsspillere. Ferdighetene hans, kombinert med måten Liverpool spiller på, vil gjøre at regel-endringen kan gi flere mål både for Mane og Liverpool.

Se alle de nye Premier League-draktene her

Med en full sesongoppkjøring bak seg og gunstige regelendringer, kan Mane gå tilbake til sitt tidligere jeg denne sesongen. Mohamed Salah er latterlig lavt priset som målscorer mot Norwich, men oddsen på at makker Sadio Mane kommer på scoringslisten er interessant. Den senegalesiske landslagsspilleren scoret bare elleve mål sist sesong, men han avsluttet sesongen med hat-trick mot Crystal Palace før han scoret i to privatlandskamper.

Han ble matchvinner da disse to lagene sist møttes, og vi tror han også scorer i lørdagens kamp. 2,15 i odds på Mane scoring mot Norwich er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette spillet

Norwich - Liverpool (HUB og antall mål) - Liverpool og Over 3,5 - 2,75 (spillestopp lørdag kl. 18.29)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Liverpool har ikke tapt en åpningskamp i Premier League siden 0-3-tapet mot West Bromwich Albion i 2012-2013-sesongen. De har vunnet de tre siste, og de har vunnet syv av de åtte serieåpningene i denne perioden. Selv om den siste kampene mellom Liverpool og Norwich på Carrow Road i februar 2020 endte med 1-0-seier til Jürgen Klopps menn, forteller historien at det har vært plenty med mål i disse kampene.

40 mål på åtte kamper

Liverpool har vunnet syv strake borteseire mot the Canaries. De seks øvrige seirene har vært vunnet med sifrene 2-1, 2-1, 3-0, 5-2, 3-2 og 5-4.

Lotto har spillefrist lørdager kl. 18.00. Klikk her for å spille.

Det har vært scoret totalt 40 mål i de åtte siste kampene mellom disse to lagene, og i seks av de åtte kampene har det vært scoret over 3,5 mål.

Det ble scoret over 3,5 mål i de tre siste kampene til Norwich forrige sesong, og Jürgen Klopps menn har scoret 14 mål på de fire siste kampene på Carrow Road. Roberto Firmino har hatt en hektisk sommer, og han vil trolig starte på benken lørdag. Men trioen Mohamed Salah, Diogo Jota og Sadio Mane lukter mål lang vei.

Her finner du all oddsen

Nå har Jurgen Klopp også Virgil Van Dijk tilbake i forsvaret, og han har fått inn solide Ibrahim Konate. Det betyr at midtbanespillerne hos Liverpool kan gå mer fremover. Det kan bli en underholdene kveld i Norfolk. Det er gode argumenter for å satse på at Liverpool vinner og at det scores over 3,5 mål i denne kampen. Det gir fine 2,75 i odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset