Tidligere denne uken ble det klart at Liverpool må betale drøyt fire millioner pund for Harvey Elliott . Ifølge den britiske avisen the Guardian er det det høyeste beløpet Professional Football Compensation Committee noensinne har pålagt en klubb å betale for en 16-åring.

Fredag er det ca. 633 millioner i Eurojackpot-potten.

De regjerende Premier League-mesterne må betale 1,2 millioner pund for Elliott, som kom til Anfield i juli 2019. Liverpool må punge ut med ytterligere 300 000 pund som er resultat av at 17-åringen har signert sin første profesjonelle kontrakt. De må ut med ytterligere 200 000 pund når den engelske U17-landslagsspilleren skriver under på sin andre avtale, som han er ventet å signere når han fyller 18 år senere i år.

Beløpet kan stige med ytterligere 2,6 millioner pund, basert på hvordan spilleren presterer, og kommende proffkontrakter.

Fulham skal i utgangspunktet ha ønsket mer en 10 millioner pund for spilleren, men skal være fornøyd med løsningen panelet kom frem til. London-klubben vil også ha krav på 20 prosent fra et eventuelt videresalg.

Her finner du hele fredagens oddsprogram.

17-åringen har allerede fått ni kamper for Jürgen Klopps førstelag, men er denne sesongen på lån hos Blackburn hvor han har vært en kjempesuksess. Han har fire mål og åtte målgivende på 22 kamper i Championship. Han fyller ikke 18 år før i april, og har allerede 35 førstelagskamper på CV-en for Fulham, Liverpool og Blackburn.

I mai 2019 ble han Premier Leagues yngste spiller gjennom tidende da han ble byttet inn sent i 0-1-tapet mot Wolverhampton. Elliott var den gangen bare 16 år og 30 dager.

Elliott har startet på benken i de to siste kampene, men fredag er han ventet å være tilbake i Blackburns startellever mot Brentford. Han levert en målgivende da Blackburn spilte 2-2 mot Brentford i desember, og vi tror han kan lage problemer for Brentford igjen.

Blackburn - Brentford 3,30 - 3,20 - 2,05 U (spillestopp fredag kl. 20.40)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Opprykksjagende the Bees har ikke spilt kamp på over én uke, mens fredagens kamp er den tredje på seks dager for Blackburn. De leverte en sterk match mot Championship-toer Swansea tirsdag. Den kampen endte 1-1.

Brentford på sin side tapte 0-1 i den viktige toppkampen mot Norwich for ni dager siden. I den kampen virket Thomas Franks lag slitne. Nå har de imidlertid fått noen ekstra dagers hvile på grunn av et koronautbrudd hos Rotherham. Det pustehullet kan vise seg å bli viktig i opprykkskampen.

Pontus Jansson og Rico Henry er fortsatt ute hos the Bees.

Fredag er det ca. 633 millioner i Eurojackpot-potten.

Etter å ha tapt fire av de seks siste kampene, har Brentford falt ned til fjerdeplass på tabellen. Siden Blackburn tok ett poeng mot Swansea tidligere denne uken, kan the Bees klatre opp på andreplassen på målforskjellen, men det walisiske laget har fortsatt én kamp til gode. Det viktigste for Frank er at Brentford unngår sitt femte tap på syv kamper.

Kjemper for jobben sin

Blackburn-sjef Tony Mowbray kjemper for å beholde jobben sin etter de svake resultatene i februar, men i de to siste kampene har laget hans vist tegn til bedring. De slo Millwall og spilte uavgjort mot Swansea. Det virker usannsynlig at Blackburn skal involvere seg i playoffkampen. Nå handler alt om ikke å havne i nedrykkskampen.

Blackburn har scoret i tolv av de siste 13 hjemmekampene. Vi tror den trenden fortsetter på fredag. Brentford har nemlig spilt ti bortekamper på rad uten å holde nullen. Problemet for Mowbray er at begge lagene har scoret i 71 prosent av hjemmekampene, blant annet i de fire siste.

Her finner du hele oddsprogrammet.

Men; Brentford liker seg ikke på Ewood Park. The Bees har kun vunnet to av de siste 15 ligakampene i Lancashire.

Blackburn er også ubeseiret i åtte av de ni siste kampene mot Brentford, og de har vunnet de tre siste kampene mot fredagens motstander hjemme på Ewood Park.

Blackburn mangler toppscoreren

Samtidig har Rovers kun vunnet én av de siste åtte hjemmekampene i alle turneringer. Den eneste seieren kom etter en sen scoring av Adam Armstrong mot Luton Town 30. januar. Armstrong, som er toppscorer hos Blackburn, har slitt med en strekkskade, og det er mulig han vil bli hvilt i fredagens kamp. Tony Mowbray kan komme til å gjøre en del endringer på laget. Amari'i Bell, Joe Rothwell og Harvey Elliott er alle aktuelle for startelleveren.

Her finner du hele oddsprogrammet.

De to siste kampene mellom Blackburn og Brentford har endt uavgjort, og de to siste hjemmekampene til Blackburn har endt 1-1.

Brentford er ute av form og har tapt de tre siste bortekampene sine. Vi tror den svake formen fortsetter. Vi tror Blackburn og Harvey Elliott kan ta poeng mot the Bees. Oddsen på U er 3,20.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset