26. juni vant en nordmann rekordgevinsten 485,1 millioner kroner i Eurojackpot. Så langt har ikke mannen ville stå frem i offentligheten, men han har snakket med Norsk Tipping.

Lørdag er det ca. 14 millioner kroner i Lotto-potten. Spill før lørdag klokken 1800. Lever kupongen her!

Den nye premierekorden for Norsk Tippings spill lyder på nøyaktige 485 100 285 kroner. Den ferske mangemillionæren var litt shaky da han skjønte hvor mye penger han skulle få inn på kontoen.

- Jeg er glad, men nummen, kommenterte mannen til spillselskapet på Hamar.

Spillere som vinner over tre millioner kroner får tilbud av Norsk Tipping om rådgivning gjennom et advokatfirma.

Brede A. Haglund, advokat og partner i Brækhus, forteller at rådene de gir kan være ulike fra vinner til vinner.

Det er sikkert mange som lurer på om man kan leve av rentene om man vinner nesten en halv milliard.

- Man kan få en god en god årlig utbetaling ved kun å la pengene stå i banken. Hvis en for eksempelets skyld setter en innskuddsrente på 1,5 prosent med et innskudd på 485 millioner kroner, vil det bety en årlig utbetaling - før skatt - på rundt 7,2 millioner kroner, sier Haglund til Norsk Tipping.

Lørdag er det ca. 14 millioner kroner i Lotto-potten. Spill før lørdag klokken 1800. Lever kupongen her!

Han legger imidlertid til:

- Men vi forsøker generelt å få vinnerne til å tenke mer i prosent enn i penger. 1,5 prosent er relativt sett svakt, og skatt og inflasjon vil gjøre at kjøpekraften er den samme. Det finnes andre muligheter for å få pengene til å vokse.

Advokaten forklarer at eiendomsinvesteringer og aksjeinvesteringer kan være en smartere måte å få pengene til å vokse.

- Tradisjonelt har slike investeringer gitt bedre investeringer enn bankinnskudd. Men det betinger selvfølgelig at den som investerer må tåle at det svinger i markedet, sier han til Norsk Tipping.

Haglund forklarer at mange tippemillionærer er kjappe med å unne seg ting.

Mange har dårlig tid, og enkelte har nesten kjøpt bil før pengene er overført til konto. Blant annet derfor er det viktig for oss å komme inn tidlig, og forklare at de beste avgjørelser nødvendigvis ikke tas i absolutt lykkerus. Å ta seg god tid er viktig. Det eneste som egentlig haster, er å få pengene vekk fra brukskontoen hvor bankkortet, forteller han.

Lørdag er det ca. 14 millioner kroner i Lotto-potten. Spill før lørdag klokken 1800. Lever kupongen her!

Vinnersannsynlighet Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 10 mulige. Det gir totalt ca. 95 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersannsynligheten blir da ca. 1:95 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersannsynligheten 1:6 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:1,4 mill. per rekke. Les mer om vinnersannsynlighet i Eurojackpot her.

Antall premieutbetalinger (Norge) totalt i 2019: 2 363 577

Antall førstepremieutbetalinger i 2019 (Norge): 1

Antall millionærer i 2019 (Norge): 76

Høyeste premieutbetaling i 2019 (Norge): 443 904 560 kr