Gå til sidens hovedinnhold

Revansjelystent Viking-lag slår tilbake på midtukekupongen

Det er flere hjemmelag på onsdagens midtukekupong som har fått en svak start på sesongen i Eliteserien. Vi tror flere av de slår tilbake i kveld.

Viking, Odd, FK Haugesund og Aalesund er de fire hjemmelagene i Eliteserien som står uten poeng etter to kamper på midtukekupongen onsdag. Vi tror flere av de slår tilbake og vinner sine respektive hjemmekamper i kveld. Seks kamper er hentet fra den tredje runden i Eliteserien, fem fra Premier League mens den siste kampen er fra spansk La Liga. Bonuspotten er på ca. 275 000 kroner etter at den ble utløst med en alenevinner i helgen. Innleveringsfristen er klokka 17:55 onsdag.1. Odd - Vålerenga
Interessant oppgjør der Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo returnerer til Skien for første gang etter mange år som trener for hjemmelaget. Odd har åpnet Eliteserien 2020 med to ettmålstap og er ett av fem lag som fortsatt står uten poeng så langt. Søndag ble det 0-1 borte mot Strømsgodset i Drammen etter at de skuffet med å tape 1-2 hjemme mot nedrykkstippede Sandefjord åpningsdagen for en drøy uke tilbake. Torgeir Børven er som kjent klar for Rosenborg, men har startet begge kampene for Odd. 1-1 her i fjor.

Vålerenga står med fire av seks mulige poeng etter to kamper under Fagermos ledelse. De tok en sterk 1-0 seier borte over Sarpsborg 08 i serieåpningen før det ble 2-2 og poengdeling hjemme mot Stabæk på Intility søndag kveld. Målscorer Herolind Shala ble feilaktig utvist i det oppgjøret og slipper karantene. Spissen Benjamin Stokke ble klar for Oslo-klubben tirsdag og kan være aktuell allerede her.

Odd står fortsatt uten poeng etter to kamper, men når Fagermo står på motsatt banehalvdel er nok både motivasjonen og lysten på årets første poeng større enn noen gang. Helt åpent i Skien, så her må det helgardering til. HUB.

2. Haugesund - Kristiansund BK

FK Haugesund åpnet med å tape 1-2 på overtid hjemme mot Brann forrige uke før de fikk ordentlig bank i Bodø av et strålende opplagt Bodø/Glimt-lag søndag kveld (1-6). Dermed er fasiten null poeng etter to kamper for Jostein Grindhaugs mannskap som mange eksperter har tippet på øvre halvdel denne sesongen. Tilsvarende oppgjør her forrige sesong endte målløst, mens det ble 2-2 i Kristiansund i slutten av september.

Kristiansund BK har fått en pangstart på sesongen med fire poeng av seks mulige til nå. Først ble det 0-0 på Lerkendal åpningsdagen før de slo til med hele 7-2 hjemme over Aalesund og hattrick av formspiller Amahl Pellegrino søndag. Keeper McDermott er som kjent langtidsskadet, men Mbaye har gjort sine saker veldig bra i hans fravær.

Heller ikke dette er noen enkel kamp å finne ut av. Basert på søndagens prestasjon så ville det vært naturlig å prøve B, men vi har en liten følelse av at FKH slår tilbake på eget gress nå. Dessuten er nok KBK klart best hjemme på Nordmøre. Det blir HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

3. Stabæk - Sandefjord
Stabæk har spilt uavgjort i begge sine kamper så langt. Først ble det 0-0 hjemme mot Mjøndalen i serieåpningen før laget delte poengene også i søndagens bortemøte med Vålerenga i hovedstaden (2-2). Fitim Azemi er utlånt til Tromsø, ellers er det lite nytt å melde på spillerfronten. Spissen Darren Maatsen er på vei til klubben, men blir neppe klar til denne.

Sandefjord var tippet nord og ned av de aller fleste eksperter før seriestart, men fire av seks mulige poeng så langt tyder utvilsomt på at laget har tenkt å gjøre forhåndstipsene til skamme. De slo Odd 2-1 borte åpningsdagen, før de spilte 2-2 hjemme mot Start i sesongens første hjemmekamp søndag kveld. Siste tilsvarende møte mellom lagene her var i 2018, da ble det 3-3.

Stabæk med to poengdelinger så langt. Vi tror den første seieren kommer nå og markerer for H.

4. Start - Molde
Det har blitt to 2-2 kamper og to poeng så langt for Start etter opprykket i desember. Først ble det poengdeling hjemme mot Strømsgodset torsdag før de fulgte opp med samme resultat i Sandefjord søndag kveld. Spissen Ramsland sliter med skade og har ikke vært i Start-troppen i de to første kampene av årets sesong.

Regjerende seriemester Molde er i rute, selv om det fortsatt er en del å gå på spillemessig. Lørdag ble det 1-0 hjemme over erkerival Rosenborg etter at Aalesund ble slått 4-1 borte i serieåpningen. Det betyr full pott etter to kamper og arbeidsro for trener Erling Moe. Høyreback Haraldseid er ute for sesongen med en kneskade. Så er spørsmålet hvor mye de risikerer med sentrale Wolff Eikrem som har blitt tatt av i begge kampene så langt. Toppscorer Leke James er tilbake fra karantene, men onsdag spekuleres det i om spissen er hjemme i Molde på grunn av en liten skade.

Molde er solide og vinner selv på litt halvdårlige dager. Vi tror på ny seier. B.

5. Viking - Mjøndalen
Regjerende cupmester Viking har fått en tøff start på sesongen med to tap og 2-7 i målforskjell. Først ble det 2-4 hjemme mot Bodø/Glimt åpningsdagen før de røk 0-3 i Bergen søndag kveld. Felles for begge de to kampene er at laget har levert en god 1.omgang, men ramlet sammen etter pause. Reservekeeper Østbø, De Lanlay og Flem Bjørshol er alle ute med skade. Her kan fort spillere som Sebulonsen, De Souza, Høiland og Bell være aktuelle fra start i en periode med tett kampprogram. 4-1 her i fjor.

Mjøndalen har fått en flott start med fire poeng på to kamper. I tillegg har de holdt nullen i begge sine to kamper til nå. Først ble det 0-0 borte mot Stabæk, før de holdt unna og vant 1-0 hjemme over Sarpsborg 08 hjemme på Consto Arena lørdag kveld. De røk 1-4 her i fjor, men reiser til Stavanger med masse selvtillit nå etter en finfin start på 2020-sesongen. Betten Hansen er tilbake etter å ha sonet sist.

Nå må Viking reise seg og ta tre poeng - hvis ikke blir det fort murring i oljebyen. H på 96-rekkeren. På 432- rekkeren blir det HU.

6. Aalesund - Brann
Aalesund fikk så hatten passet i Kristiansund søndag i oppgjøret de til slutt tapte hele 2-7 mot KBK på Nordmøre. Etter 1-4 hjemme mot Molde i serieåpningen betyr det jumboplass på tabellen og elleve baklengs på samvittigheten for Lars Bohinens mannskap som nå har fått litt å tenke på. Spissen Fridjonsson var tilbake fra start sist etter å ha åpnet sesongen på benken.

Brann har full pott etter to kamper og optimismen er dermed tilbake i Bergen igjen. Det ble 2-1 borte over FK Haugesund i premieren før de slo til med en sterk 2.omgang hjemme mot Viking søndag i oppgjøret de til slutt vant 3-0 på Brann Stadion. Forren sto over sist, men er trolig tilbake i denne.

Vidåpent på Color Line. Vi tror nok fort vi får se et annet Aafk-lag her enn i de to første kampene. Sjanser på HB. Dette kan bikke begge veier. HB på 96-rekkeren. På 432-rekkeren blir det HUB.

7. Manchester United - Sheffield United
Bruno Fernandes fortsatte der han slapp før koronapausen for Manchester United med å score mål da han ble poengredder i 1-1 kampen borte mot Tottenham fredag kveld. Det plasserer vertskapet på 5.plass med 46 poeng, fem poeng bak Chelsea på den fjerde og siste CL-plassen, når åtte runder gjenstår å spille av Premier League denne sommeren. Pene 8-5-2 hjemme på Old Trafford viser statistikken. Det ble 3-3 mellom lagene i det omvendte møtet i Sheffield i slutten av november i en ellevill fotballkamp. Rashford var tilbake fra start sist, mens Pogba kom inn fra benken. Han kan være aktuell fra start i denne. Jones og Tuanzebe trøbler.

Sheffield United kan se tilbake på en flott sesong, selv om de nå er nede på 7.plass med 44 poeng og har tilgode å score i sine to kamper etter oppstarten. Først ble det 0-0 borte mot Aston Villa der VAR fratok laget en solelkar scoring. Søndag røk de 0-3 brote mot Newcastle. Dermed viser bortefasiten 4-8-3 før turen til Old Trafford søndag. John Egan ble utvist sist og soner her.

Det kan virke som litt av lufta og nykommereffekten har gått ut av Sheffield United. Vi lar derfor H`en stå ugardert.

8. Wolverhampton - Bournemouth
Wolverhampton imponerte på direkten etter oppstarten lørdag da laget slo svakt plasserte West Ham 2-0 på bortebane. Det betyr at Wolves er oppe på 6.plass med 46 poeng og har i aller høyeste grad meldt seg på i kampen om en plass i Europa neste sesong. 5-7-3 hjemme. De vant 2-0 i tilsvarende oppgjør forrige sesong og slo også dagens gjester 2-1 da de gjestet Bournemouth på tampen av fjoråret i motsatt oppgjør.

Bournemouth står nå plantet med begge beina i nedrykkskampen etter at laget røk 0-2 hjemme mot Crystal Palace lørdag i den første kampen etter koronapausen. De er tredje sist med 27 poeng i øyeblikket, men bare målforskjellen skiller opp til West Ham på trygg grunn når åtte runder gjenstår. 3-1-11 borte er ikke egnet til å skremme nevneverdig. Midtbanespiller Fraser har nektet å forlenge kontrakten og var utelatt i lørdagens kamp. Vår egen King er usikker, mens Daniels definitivt er ute. Røk 0-2 her sist sesong.

Wolves har sett klart best ut av disse to og blir også relativt klare favoritter. Naturlig å tro på H.

9. Newcastle - Aston Villa
Newcastle slo til med 3-0 hjemme over Sheffield United søndag og er dermed oppe på 13.plass med 38 poeng - en poengsum som normalt sett bør holde til ny kontrakt selv med åtte runder igjen å spille. Småpene 6-6-3 på eget gress er solide tall for Steve Bruce & co. Det ble 0-2 tap i det omvente møtet mellom lagene i slutten av november. Både M. Longstaff og S. Longstaff sto over sist, men kan være klare til denne.

Aston Villa har ett poeng på to forsøk etter oppstarten. 0-0 hjemme mot Sheffield United for èn uke siden ble fulgt opp av 1-2 tap hjemme mot Chelsea søndag i en kamp de ledet 1-0. Ligger nest sist med 26 poeng, men det skiller bare ett poeng opp til West Ham på sikker mark. 5-3-7 hjemme, mens kun to av 15 opptredener på utebane har endt med full pott. Wesley og Heaton mangler fortsatt.

Det blir HU på 96-rekkeren. Newcastle er ikke helt til å stole på, selv om innsatsen sist var av det mer solide slaget. Gjestene trenger poeng.

10. Norwich - Everton
Norwich er jumbo i Premier League med sine 21 poeng og det begynner således å brenne for alvor med tanke på å berge plassen. Det er seks poeng opp med åtte kamper igjen og fredagens 0-3 nederlag mot Southampton forverret situasjonen ytterligere. 4-3-8 hjemme på Carrow Road for Tettey & co. De har kun èn borteseier så langt i sesongen og det var faktisk i borteoppgjøret mot kveldens motstander på Goodison Park i slutten av november i fjor. Hanley, Zimmermann og Byram er alle ute, men her kan muligens Stiepermann være tilbake for vertene.

Everton tok ett sterkt poeng mot serieleder Liverpool (0-0) i lokaloppgjøret hjemme på Goodison Park søndag kveld og beviste at de har brukt koronapause godt. Er nummer tolv med 38 poeng og ligner mer og mer på en middelhavsfarer, selv om de med en god sluttspurt kan blande seg inn i kampen om en plass i Europa. 3-3-9 borte for Ancelottis gutter som jakter revansje for det svake hjemmetapet mot dagens motstander i fjor høst. Mina, Walcott, Sidibe, Gbamin og Delph er alle ute. Unggutten Anthony Gordon fikk sjansen fra start sist.

Stoler ikke helt på Everton, selv om de så sterke ut mot naboen søndag. UB.

11. Liverpool - Crystal Palace
Liverpool nærmer seg sitt første ligagull på 30 år, selv om de "bare" måtte nøye seg med ett poeng søndag i 0-0 kampen borte mot byrival Everton. De topper fortsatt PL i klar ledelse med sine imponerende 27-2-1 på 30 kamper og har vunnet 15 av 15 hjemme på Anfield. Det ble 2-1 seier i London da lagene møttes på Selhurst Park 23/11. Salah ble sittende på benken hele kampen sist, men er trolig tilbake her. Milner, Robertson og Matip er tvilsomme.

Crystal Palace tok en sterk 2-0 seier i Bournemouth i den første kampen etter oppstarten og er nummer ni med 42 poeng. Med en sterk innspurt kan faktisk Hodgson & co. melde seg på i kampen om en plass i Europa, selv om det er gode lag som ligger foran dem. 5-5-5 er bortefasiten før turen til Merseyside onsdag kveld. Kelly, Tomkins og Schlupp mangler.

Vanskelig å gå imot serielederen på hjemmebane. H.

12. Real Sociedad - Celta Vigo
Den siste kampen på midtukekupongen er hentet fra La Liga. Martin Ødegaard spilte som vanlig fra start for Real Sociedad søndag kveld i 1-2 tapet hjemme mot serieleder Real Madrid. Det plasserer vertene på 7.plass med 47 poeng før denne. Kun ett poeng skiller riktignok opp til Getafe på 5.plass. 8-3-4 hjemme. Det ble 1-0 seier i det omvendte møtet mellom lagene i slutten av oktober måned.

Celta Vigo knuste Alavès hele 6-0 på hjemmebane søndag og klatret med det resultatet opp på 16.plass etter den ekstremt viktige trepoengeren. Fire poeng skiller nå ned til Mallorca under streken når åtte runder gjenstår før det skal gjøres opp status. Fattige 1-7-7 borte er dog ikke mye å ropa hurra for.

Det blir HU på 96-rekkeren. Celta Vigo har vunnet èn fattig bortekamp inneværende sesong.

96-rekker:

1. Odd - Vålerenga HUB

2. Haugesund - Kristiansund BK HU

3. Stabæk - Sandefjord H

4. Start - Molde B

5. Viking - Mjøndalen H

6. Aalesund - Brann HB

7. Manchester United - Sheffield United H

8. Wolverhampton - Bournemouth H

9. Newcastle - Aston Villa HU

10. Norwich - Everton UB

11. Liverpool - Crystal Palace H

12. Real Sociedad - Celta Vigo HU


432-rekker:

1. Odd - Vålerenga HUB

2. Haugesund - Kristiansund BK HUB

3. Stabæk - Sandefjord H

4. Start - Molde B

5. Viking - Mjøndalen HU

6. Aalesund - Brann HUB

7. Manchester United - Sheffield United H

8. Wolverhampton - Bournemouth H

9. Newcastle - Aston Villa HU

10. Norwich - Everton UB

11. Liverpool - Crystal Palace H

12. Real Sociedad - Celta Vigo HU

Kommentarer til denne saken