Roma - Leicester

Odds: 2.10 - 3.20 - 3.25

Kampstart torsdag 5.mai kl 21.00

Spillestopp kl 20.59 Live odds etter kampstart

Olympiastadion i Roma

Kampen vises på Viasport 1 og Viaplay

Vi tror Roma vinner. Det spiller du på her til 2.10 i odds

Finalebilletten i Europa Conference League står på spill når Roma tar i mot Leicester hjemme på Olympiastadion torsdag kveld.

Roma tok en tidlig ledelse på King Power Stadium forrige uke, men Leicester-presset betalte seg til slutt, og det var fortjent når de utlignet etter 66 minutter. Innlegget til Ademola Lookman traff Gianluca Mancini, og Romas forsvarer beinet ballen i eget nett.

Roma er meget sterke hjemme

1-1-resultatet i det første møtet gjør at optimismen er stor i den italienske hovedstaden. Og det har Roma også god grunn til. De 18 siste europacupkampene på Stadio Olimpico har gitt elleve seirer og syv uavgjorte.

I kvartfinalen ble det som kjent 4-0 mot Bodø/ Glimt. Tammy Abraham ga vertene ledelsen etter 5 minutter, før Nicolo Zaniolo startet sitt show. Hattricket ble fullbyrdet når han satte sitt tredje og Romas fjerde mål etter 49 minutter.

Kaptein Lorenzo Pellegrini uttaler til UEFA.com at laget er trygge på at de kan sikre seg et godt resultat i returoppgjøret, mens midtbanespiller Bryan Cristante mener man vet hvordan man skal håndtere Premier League-lagenes styrke og fart.

Generalprøven hjemme mot Bologna sist helg gikk ikke all verden. Jose Mourinho hvilte flere av sine beste menn, og tross store sjanser til begge lag endte oppgjøret 0-0.

Det betyr at Roma ikke har muligheten til å nå topp fire og spill i neste års Champions League. Kampen på torsdag blir derfor enda viktigere, og selv om Europa Conference League ikke er den heftigste turneringen å vinne er nok motivasjonen for å ta seg til finalen på topp.

Det er ca. 653 millioner kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Leicester kan nå sin første finale i Europa

Leicester har ikke veldig lang erfaring med spill i Europa. Noen sporadiske opptredener har det blitt, og dette er sjette gangen de er med i det gode selskap.

Første gangen var sesongen 1961/62, og den beste prestasjonen er utvilsomt når de kom til kvartfinalen i Champions League sesongen 2016/17. Der røk de til slutt mot Atletico Madrid etter 1-0 til hjemmelaget i Spania, før det ble 1-1 i returmøtet i England.

Nå har de muligheten til å ta seg til sin første finale, og de kommer garantert til å selge seg dyrt. I helgens Premier League-kamp mot Tottenham gjorde Brendan Rodgers hele åtte bytter fra kampen mot Roma sist torsdag, så det er ingen tvil om hvor fokuset ligger.

Selv om det ble 1-1 på King Power Stadium i det første oppgjøret har Brendan Rodgers på ingen måte gitt opp å ta innersvingen på sin mentor José Mourinho tilbake fra Chelsea-dagene.

I kvartfinalen spilte Leicester uavgjort 0-0 i det første møtet hjemme mot PSV Eindhoven, men reiste da til Nederland og sikret avansementet med 2-1-seier. Mannskapet til Brendan Rodgers har mål om å gjøre det samme denne gangen.

Roma går til finalen

Roma er bunnsolide hjemme på Olympiastadion, og har nå spilt ni kamper uten tap i alle turneringer. Ikke siden Juventus vant 4-3 den 9. januar har de gått på en smell, og gjennom hele sesongen er det kun Inter og Milan som er bedre på eget gress i Serie A.

Når de som nevnt også er ubeseiret de siste 18 kampene i Europa på Olympiastadion er det litt av et fjell Leicester må bestige.

Leicester på sin side har hatt en svak sesong i Premier League. 11. plassen de ligger på er langt unna det de drømte om før sesongen startet. Mye av grunnen er nok alle skadene de har slitt med, men også den elendige borteformen.

Det er kun Norwich, Everton og Burnley som er dårligere på fremmed gress i Premier League denne sesongen.

I den italienske hovedstaden - med topp motiverte Roma-spillere på banen og et entusiastisk og fientlig publikum på tribunen - blir det for mye å håndtere for Leicester.

Vi tror Roma vinner og går til finalen. Det spiller du på her til 2.10 i odds