Gå til sidens hovedinnhold

Ronaldo eier denne nedrykkstruede spanske La Liga-klubben

Ronaldo kjøpte La Liga-klubben Valladolid i 2018, og målsettingen var å ta klubben ut i Europa. Slik gikk det ikke. Nå står de i stedet i fare for å rykke ned.

En av de mest talentfulle fotballspillerne som har spilt i La Liga vendte tilbake til den spanske toppdivisjonen da han kjøpte Valladolid.

Brasilianske Ronaldo kjøpt 51 prosent av aksjene i den spanske klubben i september 2018.

Onsdag er det ca 270 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Ronaldo skal ha betalt rundt 300 millioner kroner for aksjene i klubben, ifølge talkSport. Det er ikke første gang han går inn på eiersiden i en fotballklubb. Siden 2014 har han vært medeier i den amerikanske klubben Fort Lauderdale Strikers.

Hvem vinner La Liga denne sesongen? Se hvem som er favoritten her

Målet til den tidligere Barcelona-, Real Madrid- og Inter Milan-spilleren da han kjøpte Vallodolid var, ifølge Sky Sports, å ta klubben ut i Europa. Nå kan det istedenfor se ut til at laget hans rykker ned til Segunda Division.

Real Valladolid har vært et jo-jo-lag. De rykket opp til La Liga så sent som i 2018 etter fire sesonger i spansk førstedivisjon. Etter to sesonger i La Liga, hvor de har endt på henholdsvis 16.-plass og 13.-plass, er laget nå på nedrykksplass.

Etter kun én seier på de 19 siste kampene ligger laget til Ronaldo under nedrykksstreken. Med to kamper igjen av sesongen har Valladolid to poeng opp til Huesca som er på trygg grunn.

De trenger desperat poeng i søndagens kamp.

Real Sociedad - Valladolid 1,55 - 3,65 - 5,30 U (spillestopp søndag kl. 18.30)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Det er mye som står på spill for begge lagene. Med seier i de to siste kampene vil Real Sociedad garantert skaffe seg en plass i Europa League neste sesong, mens Valladolid trenger seks poeng i de to siste serierundene for å unngå nedrykk fra La Liga.

Imanol Alguacils mannskap har vært vanskelige å slå den siste tiden, særlig hjemme i San Sebastian. Real Sociedad har kun tapt tre av de siste 16 ligakampene hjemme på Anoeta, hvorav åtte av dem er vunnet.

Onsdag er det ca 270 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Ti kamper på rad uten seier

Baskerne er også ubeseiret i de siste fire kampene mot Valladolid, og de har kun sluppet inn to mål i denne perioden. De vant 1-0 sist lagene møttes på Anoeta, men det er også den eneste seieren til Sociedad på de seks siste kampene mellom lagene. Hele av fire av kampene har endt uavgjort.

Valladolid har falt under nedrykksstreken etter å ha spilt ti ligakamper på rad uten seier.

Sergio Gonzalez’ mannskap er også uten seier i de ni siste bortekampene, og de har gått målløse av banen de syv siste gangene de har tapt på bortebane.

Kun Elche og Getafe har scoret færre bortemål denne sesongen enn Valladolid 14 på 18 kamper.

Her kan du skrape Flax på nett

Sentrale spillere ute med skader

Real Sociedad må blant annet klare seg uten midtbanemaestroen Mikel Merino som er ute med skade. Også Aihen Munoz, Carles Fernandez og Luca Sangalli står oppført på skadelisten. Den svenske kometen Alexander Isak er usikker, men vi regner med han blir spilleklar.

Sergi Guardiola og Jawad El Yamiq er begge suspenderte hos Valladolid. Ikke nok med det. Sergio mangler også stjernespilleren Fabian Orellana, som har scoret seks mål og står med to målgivende pasninger så langt. Han er skadet. Det samme er den viktige forsvarsspilleren Raul Garcia. Sistnevnte sliter med en kneskade.

Her kan du skrape Flax på nett

Nå er det alvor for Valladolid. De kjemper for å overleve. Dette laget har tidligere i sesongen spilt uavgjort borte mot hjemmesterke Sevilla, og de tapte knepent 1-0 borte mot Barcelona på Camp Nou.

Fasiten etter de tre siste kampene mot Real Sociedad på Anoeta viser 1-1-1. Vi tror at Valladolid kan klare uavgjort mot Real Sociedad. Oddsen på U er 3,65.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset