Gå til sidens hovedinnhold

Rosenborg blir for små

Vi tror ikke på noe trøndersk heksebrygg i Plzen. Her er dagens andre oddstips.

Sportspills meny onsdag
Tippetips:Vi garderer for et par overraskelser
Oddstips 1:
Vi forventer storseier til Asker
Oddstips 2:Tungt for RBK i Tsjekkia
Sjekk også:Lesernes oddstips onsdag

Det som allerede var en flott dag på langoddsen, med en rekke spennende returkamper i Champions League-kvalifiseringen, krydres ytterligere av mange utsatte kamper i Tippeligaen, Adeccoligaen, Fair Play-Ligaen og Toppserien.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Maribor var i følge våre kilder det beste laget borte mot Maccabi Haifa, men tapte 1-2. Israelerne fikk en feildømt straffe og et flaksemål. Maribor er sikre på at de skal klare å slå tilbake, på et utsolgt stadion. De har hvilt spillere til denne kampen, mens Maccabi Haifa stiller noe redusert defensivt og er tradisjonelt ikke noe stort bortelag. Maribor til 2,35 er dagens langskudd.

Dagens avslag
Formsvake Strømmen til 1,40 hjemme mot Randaberg er så lavt at man ikke tror det er sant. Men det er det, og andre bookmakere ligger faktisk ikke høyere enn 1,46 i snitt i skrivende stund. Vi er mye nærmere å lansere Randaberg til 4,75 som et langskudd enn å spille H til 1,40. Men dette er usikre saker, og objekt 59 blir dagens avslag.

Dagens spill
Det er veldig mye som frister på programmet i dag, nesten for mye å gape over. På dager som dette er det lett å gå berserk og spille på ti forskjellige objekter. Det kan selvsagt gi fin gevinst, men det er en sunn øvelse å barbere ned vinnerlisten til de objektene man har aller mest tro på. Det gjør vi i dag, og begrenser oss til en singel og en dobbel. Dagens langskudd er også høyst spillbart, mener vi.

FC Viktoria Plzen - Rosenborg
Champions League-kvalifisering, 3. runde, returkamp etter 1-0 til Plzen på Lerkendal.

Klasse forskjellen var nok større enn mange hadde trodd på forhånd, på de regjerende tsjekkiske og norske seriemestere. Det var litt trist å se hvor harmløse Rosenborg var, når man tenker tilbake på hva denne klubben utrettet før i tiden. Plzen var strengt tatt best på alt, kontrollerte, og vant. I våre øyne var 0-2 nærmere enn 1-1. Siden da har tsjekkiske Gambrinus Liga startet opp, der Plzen spilte 2-2 hjemme mot Liberec på lørdag. Plzen startet her med samme ellever som på Lerkendal, med unntak av 1. keeperen som måtte ut, og siden vi ikke kan se at noen ble skadet, kan vi forvente noe lignende i dag.

Rosenborg har med 1-2 for Stabæk, 0-2 for Breidablik, 0-1 for Plzen og 1-1 i Sogndal bekreftet at de fortsatt er et stykke unna gamle høyder. Tapet for Plzen var trøndernes første på hjemmebane i Europa-kvalik noensinne.

Per Ciljan Skjelbred har spilt sin siste kamp for Rosenborg før overgangen til Hamburg. Han kunne og skulle spilt i dag, men svimmelhet og ubehag etter en smell i hodet mot Sogndal holder ham hjemme. RBK.no melder følgende: "Bortsett fra Skjelbred, langtidsskadde Boti Goa, Michael Jamtfall og ankelskadde Jon Inge Høiland så kan Jan Jönsson velge fritt blant RBK-spillerne foran returoppgjøret mot tsjekkerne. Nyervervelsen Mohammed-Awal Issah er ikke spilleberettiget for denne runden Ecup-kvalik." Dette er troppen:

Daniel Örlund, Mikael Lustig, Simen Wangberg, Jim Larsen, Mikael Dorsin, Gjermund Åsen, Markus Henriksen, Fredrik Winsnes, Jonas Svensson, Mushaga Bakenga, Rade Prica, Morten Moldskred, Daniel Fredheim Holm, Alejandro Lago, Even Barli, Trond Olsen, Fredrik Midtsjø.

Plzen er videre med uavgjort, men på hjemmebane vil de selvsagt ønske å drepe kampen med en scoring. De kan være tålmodige og vente på den ene, gode sjansen, og de kan sverme rundt Rosenborgs mål og vente på at de trønderske forsvarerne feilposisjonerer seg slik som sist. Det er Rosenborg som frem og score, det er Rosenborg som er under press. Det Rosenborg-laget vi så på Lerkendal, som nå er uten Skjelbred, levner vi meget små sjanser i Plzen. Hjemmeseier til 1,70 spilles. Objektet kan spilles alene, men vi bruker det i en dobbel.

Følg dagens sport LIVE her

Sandnes Ulf - Nybergsund IL-Trysil
Adeccoliga. Sandnes Ulf er oppe på opprykksplass etter den siste tidens meget fine poengfangst. De har sterke 6-0-2 på hjemmebane totalt. Formen er mildt sagt god, med 7-1-0 på de åtte siste. På søndag var man det beste laget i Finnmarkshallen og tok med alle poengene fra Alta og Braathen-gutta.

Kamal Saaliti (a) skal være tilbake fra suspensjon i dag, men utover dette har vi ingen lagnyheter.

Sannelig klarte Sundet å hente frem ekstra motivasjon og krefter til hedmarksderbyet mot storebror HamKam. De stoppet ikke før det sto 4-0, og det ga kjærkomne poeng og selvtillit til Sundet, som har slitt litt i det siste. Mendy gjorde hat-trick, og det ble 16 mål på 39 kamper for Sundet for spissen som nå tilhører Hønefoss. Sulleyman (f) forlater også klubben, mens danske Emil Haucke (f) er kommet inn for å styrke et forsvar som frem til søndag var ganske så lekk. Haucke, som har spilt for klubben tidligere, kan gå rett inn på laget i dag. Sundet har 0-1-4 på sine fem siste bortekamper. De ligger over nedrykksstreken på bedre målforskjell enn Mjøndalen, og de har ultrasvake 0-1-6 på bortebane. Ingen nye skader eller suspensjoner.

Etter en god prestasjon sist, der Sundet helt tydelig fant ekstra motivasjon i å slå naboen, tror vi det er brått tilbake til hverdagen i Sandnes. Et lag som har 0-1-6 på bortebane og selger sin definitivt mest målfarlige spiller, skal få slite mot ligaens store formlag. Det scores så mange mål i Adeccoligaen at vi fristes av å spille klare seire når vi først tror på et lag. Det gjør vi også nå, og spiller hjemmeseier med to mål eller mer til 1,92. I kombinasjon med Viktoria Plzen gir dette en dobbel til 3,26. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55 her også.

58. Sandnes Ulf - NIL-Trysil (0-1) 1,92 3,80 2,55
64. FC Viktoria Plzen - Rosenborg 1,70 3,30 3,50

Total odds 3,26

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken