*Nettavisen* Sportspill.

Rosenborg er under press

Rosenborg og Nicki Bille Nielsen har ikke fått sving på sakene hittil. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Rosenborg er under press og spiller hjemme mot Lillestrøm mandag. Det er en av tolv norske kamper på mandagens tippekupong.

09.06.14 12:34

Sportspills meny 2. pinsedag:
Oddstips 1:Bryne i kjempetrøbbel
Oddstips 2:Skarsfjord tilbake i hetluften
Fotball-VM:Nettavisen guider og analyserer
V65 Leangen:Vi byr på Marita
V64 Halmstad:Carsten og Jensen

1. pinsedag betyr fest i norske fotballen og det er full runde i både Tippeligaen og i 1. divisjon. Alle åtte kampene i Tippeligaen spilles mandag, mens en av åtte kamper i 1. divisjon spilles tirsdag. Det betyr at vi får en helnorsk tippekupong. Tippekupongen består av fem kamper fra Tippeligaen og sju oppgjør fra 1. divisjon.

Tre av tippeligaoppgjørene startet allerede kl 15.25, og all den tid innleveringsfristen på Tippekupongen er kl 17.55 er disse ikke aktuelle.

PS. Kampomtalene er dessverre mangelfulle på skadesituasjonen, da pinsen har gjort denne researchen meget tidkrevende.

1. Rosenborg - Lillestrøm
Svært interessant oppgjør i Trondheim. Nesten-krise i Trondheim etter Rosenborgs cupeexit mot Ranheim sist onsdag. Det var litt overraskende ettersom Rosenborg leverte en svært solid bortekamp mot Strømsgodset i siste tippeligarunde for fjorten dager siden. Det er likevel ni poeng opp til serieleder Molde og RKB er faktisk helt nede på 7. plass med sine 17 poeng. Hjemme på Lerkendal er tallene svake 2-1-2 etter fem spilte.

Lillestrøm var et lag ekspertene hadde problemer med å plassere før sesongstart og Nettavisen var blant dem som spådde laget en tung sesong. Det har vist seg å være feil og Lillestrøm har sanket 18 poeng foreløpig og ligger på en flott 5. plass. Borte står laget med sterke 2-2-1.

Spesielle 1-4-0 på de fem siste tilsvarende på Lerkendal. HU.

2. Molde - Brann
NB. Undertegnede er Brann-supporter.

Serieleder Molde har innfridd alle forventninger hittil og står med sterke 8-2-1 etter de elleve første serierundene. Og så lenge motstanderne stadig gjør glipptak er det fem poeng ned til Godset på 2. plass. Det har likevel ikke sprudlet voldsomt av laget spillemessig i det siste, og dette kan være en lumsk kamp. Espen Bugge Pettersen (keeper), Magne Simonsen (forsvar), Even Hovland (forsvar), Magne Hoset (midtbane) og Eirik Hestad (midbane) er alle uaktuelle for Molde. Den positive nyheten for Moldes del er at spissen Fredrik Gulbrandsen er tilbake i aksjon.

Sportsklubben Brann og Bergen trodde frelseren var kommet til byen når Rikard Norling kom til klubben. Så langt har det vært alt annet enn tilfelle og til tross for voldsomt sjansesløseri i siste seriekamp hjemme mot Vålerenga, tapte Brann 2-3. Det gir magre åtte poeng hittil og kvalikplass.

Brann må klare seg uten en liten håndfull forsvarsspillere mot Molde mandag. Vadim Demidov er uaktuell sammen med Daniel Mojsov og Markus Jonsson. Erdin Demir er usikker foran matchen mot Molde. Kristoffer Barmen er sliten etter et svært tøft kampprogram og spiller ikke de to siste kampene før VM-pausen.

Molde blir fryktelig tunge favoritter og Brann skal i utgangspunktet være klart overkommelig motstand. Men fotball er fortsatt ikke matematikk og Brann har potensial til knipe poeng i Molde. HU.

3. Odd - Sogndal
Undertegnede er ikke det minste overrasket over at Odd innehar 3. plassen på tabellen. Dag-Eiliv Fagermo beklager seg stadig over mangel på penger, men Fagermo er tro mot sitt system å spille fotball på og får nå betalt. Odd er det eneste laget som har slått serieleder Molde denne sesongen og burde tatt poeng mot både RBK og Godset borte. Tre strake seire nå, og pene 4-0-1 hjemme i Skien.

Med stopperkjempene Azar Karadas og Hannu Patronen tilbake i drift til hjemmekampen mot Start 11/, har Sogndal 4-1-0 på sine fem siste, inkludert onsdagens cuptriumf hjemme mot Strømmen. Det har sendt Sogndal opp på 10.plass på tabellen og det er seks poeng ned til Brann på kvalikplass.

Fredrik Semb Berge er fortsatt uaktuell etter medisinsk inngrep, mens Lars-Kristian Eriksen og Elba Rashani må sone for sine tre gule kort hos Odd, og vi merker oss at det står 1-4-1 på de seks siste tilsvarende i Skien og heiser varsellampene. HU.

4. Sandnes Ulf - Bodø/Glimt
Ikke overraskende har Sandnes Ulf inntatt jumboplassen i Tippeligaen og typisk nok fikk laget 0-1i fleisen på overtid på Fosshaugane i siste seriekamp. Det er hjemme i Sandnes poengene kommer og det er der de må komme om laget skal overleve. 1-3-2 er ikke så aller verst hjemme. Edier Frejd og Avni Pepa,Sean McDermott og Diego Rubio er allet ute for hjemmelaget.

Bodø/Glimt imponerte ikke i bortemøtet mot Brann 16. mai, men ble forært seieren av naive Brann-forsvarere. Heller ikke ellers synes undertegnede at Glint har imponert nevneverdig, men Glimt står likefullt med 17 poeng og 2-0-3 på bortebane. De to siste borte er faktisk vunnet. Viktige Badou kan være tilbake.

Skal Sandnes Ulf overleve er det kun tre poeng som gjelder mandag. Men fraværene er dessverre betydelige. HUB.

5. Stabæk - Start
Etter tre strake seire gikk Stabæk på en real smell i siste seriekamp borte mot Lillestrøm for fjorten dager siden. Det tapet har dog sin meget naturlige forklaring da keeperdebutant Borger Thomas ble utvist etter allerede tre minutters spill. Da ble det 1-5, men den kampen er det bare å glemme. Hjemme på Nadderud står laget med sterke 4-0-2 foreløpig ogg med hele 18 poeng er laget på en imponerende 6. plass.

Keeper Thomas soner følgelig karantene her, mens Mande Sayouba som kjent er reist til VM med Elfenbenskysten. 35 år gamle Espen Isaksen kan dermed være keepervalget mandag.

Tre ettmålstap og en poengdeling for Mons Ivar Mjelde og Start på de fire siste tippeligakampene og Start er igjen i trøbbel etter en oppløftende start. Ni poeng gir kun ett poeng ned til kvalikplass og borte er det som vanlig trist å være Start-supporter (1-1-4). Bismark Acosta soner for sitt røde kort mot Odd, mens landsmannen Fernando Paniagua er ute med lysketrøbbel. Jesper Mathisen er heller ikke kampklar.

Skal være bra sjanse for hjemmeseier dette og på en vrien tippekupong får bæringene tillit. H.

6. Tromsø - Sandefjord
Toppoppgjør i 1. divisjon der hjemmelaget har to poeng opp til serieleder Sandefjord og fire poeng ned til Ranheim på 3. plass. Spillemessig er det fortsatt en god del å gå på for Steinar Nilsen og Tromsø og litt skuffende at laget rotet bort 0-1 ledelse for Bodø/Glimt i cupen torsdag (tap 1-2). 4-2-0 på Alfheim.

Sandefjord serieåpnet med 2-0 borte mot Ull/Kisa og fulgte opp med en nitrist forestilling og 0-1 tap hjemme for Fredrikstad i andre serierunde. Undertegnede så den kampen og på bakgrunn av det jeg så den dagen er det overraskende at Lars Bohinens mannskap har 8-2-0 på de ti påfølgende seriekampene.

Det er alltid fordel hjemmelaget i slike toppoppgjør, men Sandefjord har løftet seg voldsomt og kan snyte TIL på konfekten her. HUB.

7. Alta - Bryne
Fire på rad uten tap for Alta som har levert solid hittil. 5-3-4 totalt og 4-1-1 hjemme i Alta gir 18 poeng og 8. plass. 0-0 borte mot Ull/Kisa sist helg. Dag Andreas Balto er sykemeldt i tre uker som følge av en skade, og er dermed uaktuell til mandagens kamp. Ut over dette er det ikke rapportert om skader eller sykdom på øvrige spillere, og det er heller ingen som har karantene.

Vi avdarte for Bryne sist helg hjemme mot Strømmen, men tap 1-4 var fæle tall. Dermed er Bryne under streken med sine 11 poeng og Gaute Larsen-glorien er over i denne omgang. Borte står laget med 2-1-3. Bryne stiller skadefritt, men stortalentet Truls Vagle er tatt ut på G18-landslaget og følgelig ikke med nordover.

1. divisjon er en farlig greie, hjemmesterke Alta står med 4-1-1 hjemme i Alta og det står 4-1-0 i de fem siste tilsvarende. H.

8. Bærum - Fredrikstad
Skummel kamp i Bærum dette og vi skal markere også for hjemmeseier. Nyopprykkde Bærum står med 4-2-0 hjemme og 1-1-4 på bortebane. Ikke veldig uvanlig at nyopprykkede lag tar for seg på hjemmebane. men fire tap på de fem siste seriekampene er ikke oppløftende og 15 baklengs er heller ikke bra.

Fredrikstad har endelig fått opp dampen og står med tretten poeng på de fem siste seriekampene. Det har sendt laget opp i 20 poeng totalt og på 5. plass. Borte er laget som alltid alt annet enn til å stole på (2-1-3).

Vi må dekke for hjemmeseier her, men tror minst på poengdeling. HB.

9. Ham-Kam - Ullensaker/Kisa
Ikke bare krise, men total krise på Hamar etter meget svake 1-1-10 på de tolv første seriekampene. Det eer allerede 11 poeng opp til Tromsdalen over streken og da er det bare trepoengere som gjelder framover. Oppløftende innsats i cupkampen hjemme mot Haugesund torsdag, selv om det ble 0-1 og cupexit.

Nestjumbo Ullensaker/Kisa måtte nøye seg med 0-0 og ett poeng i hjemmemøtet med bortesvake Alta sist helg og har kapret magre 6 poeng. Borte er det som alltid svart på Romerike og Ull/Kisa (0-2-4).

Ham-Kam har vunnet 2-1 i tilsvarende oppgjør de to siste sesongene. Vi tror de griper muligheten til å komme seg vekk fra jumboplassen. H.

10. Hønefoss - Tromsdalen
Roar Johansen måtte si takk for seg som Hønefoss-trener denne uken etter at laget har hatt en fæl sesongstart. Tidligere Brann-trener Rune Skarsfjord har overtatt laget med umiddelbar virkning. 8 poeng på de 12 første seriekampene er rett og slett fryktelig skuffende for Hønefoss, som står med svake 1-1-4 hjemme.

Tromsdalen har opplevd en strålende uke og Nettavisens lesere har fått være med på oppturen. Sist søndag lanserte vi laget hjemme mot Mjøndalen til herlige 3,30 i odds (vant 3-1) og onsdag lanserte vi laget hjemme mot Godset i cupkampen (handicapspill til 2,40 i odds). De kampene ble begge spilt hjemme. Borte står laget med triste 0-1-5.

Hønefoss med ny trener og ny energi. Tromsdalen har brent mye energi denne uken og levererr svakt på bortebane. H.

11. Mjøndalen - Ranheim
Nytt toppoppgjør. Nå mellom Mjøndalen på 4. plass og Ranheim på 3. plass. Vi varslet at Mjøndalen kunne få problemer borte mot Tromsdalen sist helg og fikk rett (tap 1-3). Imponerte heller ikke hjemme mot Ull/Kisa i 3. runde onsdag, selv om det ble avansement. 3-2-1 hjemme på Nedre Eiker for Mjøndalen som altså ligger på 4. plass med 22 poeng.

Ett poeng mer har Ranheim som står med 7-1-0 på sine åtte siste seriekamper og som presterte kunststykket å komme tilbake fra 0-2 borte mot Rosenborg i cupen onsdag og vinne etter ekstraomganger. Ranheim har likevel ikke bedre enn 2-1-2 på bortebane, tapene kom dog i de sesongens to første bortekamper.

Denne er vrien og vi bruker alle tegn. HUB.

12. Nest Sotra - Strømmen
Variable 6-1-5 på nyopprykkede Nest Sotra som må sies å ha hatt en flott sesongstart. 19 poeng hittil betyr at det er åtte poeng ned til Bryne som ligger fjerde sist og på øverste nedrykksplass. Hjemme på Sotra står laget med 3-1-2.

Etter tre strake tap mot topplagene Strømmen (0-3 hjemme), Sandefjord (0-1 borte) og Fredrikstad (0-2 hjemme), så smalt laget til med 4-1 borte mot Bryne sist helg. Det var sesongens andre borteseier for Strømmen som hadde grusomme 1-7-7 borte forrige sesong.

Hjemmelaget kan muligens være litt på retur, mens Strømmen har vist at de kan også på bortebane. Vi tror likevel et uthvilt Nest Sotra slår tilbake. H.

96-rekker

1. Rosenborg — Lillestrøm HU

2. Molde — Brann H

3. Odd — Sogndal HU

4. Sandnes Ulf — Bodø/Glimt HUB

5. Stabæk — Start H

6. Tromsø — Sandefjord Fotball HU

7. Alta — Bryne H

8. Bærum — Fredrikstad HB

9. HamKam — Ullensaker/Kisa H

10. Hønefoss BK — Tromsdalen H

11. Mjøndalen — Ranheim UB

12. Nest-Sotra — Strømmen H

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432-rekker

1. Rosenborg — Lillestrøm HU

2. Molde — Brann HU

3. Odd — Sogndal HU

4. Sandnes Ulf — Bodø/Glimt HUB

5. Stabæk — Start H

6. Tromsø — Sandefjord Fotball HUB

7. Alta — Bryne H

8. Bærum — Fredrikstad HB

9. HamKam — Ullensaker/Kisa H

10. Hønefoss BK — Tromsdalen H

11. Mjøndalen — Ranheim HUB

12. Nest-Sotra — Strømmen H

Klikk her for å levere 432-rekkeren

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.