Alexander Søderlund og Rosenborg kunne juble etter å ha slått ut Maribor i 3. kvalifiseringsrunde. I kveld er første playoffkamp borte mot Dinamo Zagreb. 
Alexander Søderlund og Rosenborg kunne juble etter å ha slått ut Maribor i 3. kvalifiseringsrunde. I kveld er første playoffkamp borte mot Dinamo Zagreb.  Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Rosenborg får en stri tørn i Zagreb

Rosenborg står overfor en meget tøff utfordring i kveldens bortemøte mot Dinamo Zagreb.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Tippetips: Midtukekupong med Dinamo Zagreb - Rosenborg
Oddsdobbel Championship: Leeds tar tilbake tabelltoppen
Oddssingel OBOS-ligaen: To frekke skrellspill lanseres
Oddssingel OBOS-ligaen: Notodden kan senkes av egen toppscorer
V75 Sommerbonanza:
Knallfin omgang på Jägersro med Derbykval
V65 Forus:
Vegas fikser cashen i Stavanger
V4/V5 Bro Park
: Deilig galopplunsj på Bro Park
Eurojackpot fredag: Slik kan du vinne 895 mill kr fredag

Det er en deilig fotballonsdag vi har foran oss. Med norske øyne er det selvfølgelig Rosenborgs bortekamp mot Dinamo Zagreb i Champions League-playoffen som er det klart største. I tillegg er det midtukerunde i OBOS-ligaen med seks kamper i kveld og det er kvartfinaler i NM for kvinner. I engelsk Championship er det midtukerunde og sju kamper spilles i kveld. I tillegg til Dinamo Zagreb - Rosenborg er det også kamper til i playoff til Champions League. Glem heller ikke at det er midtukekupong i kveld.

NB! Onsdag er det ca 30 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Dinamo Zagreb - Rosenborg pause/fulltid dobbel H/H 2,50 (spillestopp kl 20.55)

Rutinerte Dinamo Zagreb har vært i gruppespillet i Europa elleve de tolv siste sesongene. Tapte dog alle seks kampene i gruppespillet i Champions League sesongen 2016/17. Vant sin gruppe i Europa League forrige sesong uten å tapt en av de seks kampene. Røk så ut i åttedelsfinalen etter ekstraomganger mot Benfica. Tok seg til playoff etter 1-1 hjemme og imponerende 4-0 borte mot Ferencvaros i returkampen. Har innledet solid i hjemlig serie med 4-1-0 på de fem første seriekampene.

Rosenborg har hevet seg voldsomt etter en meget svak start på sesongen. Har tatt seg til playoff etter å ha eliminert Bate Borisov og Maribor i de to foregåenden rundene. Har også hevet seg i Eliteserien de siste månedene og avanserte til 4. plass etter helgens serierunde, men har 10 poeng opp til serieleder Molde. Moderate 2-3-4 på bortebane i Eliteserien. Rosenborg reiser til Kroatia med en helt skadefri tropp.

Dinamo Zagbreb spilte riktignok kun 1-1 i hjemmemøtet mot Ferencvaros i 3. kvalifiseringsrunde, men viste kapasiteten sin i returkampen borte med 4-0 seier. Rosenborg tapte bortekampen mot Bate Borisov i andre kvalifiseringsrunde og selv om de vant bortekampen mot Maribor i den tredje runden, er det minst et hakk opp på motstand i kveld. 1,55 i hjemmeodds er dog nitrist odds. Vi hever risikoen noe og tror at Dinamo Zagreb både leder til pause og står som vinner etter ordinær tid. Oddsen på pause/fulltid dobbelen H/H er på akseptable 2,50.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør