Gå til sidens hovedinnhold

Rosenborg har sluttet å tape

Vi tror på trønderne i storkampen på Lerkendal. Her er dagens andre oddstips.

Onsdagens tipsmeny:
Tipping: Slik skal vi få 12 rette på cupkupongen
Odds: Her er dagens sikreste cupkamper
Odds: Lesernes oddstips onsdag
Viking Lotto: Vinn 27 mill. i kveld!
V65: Spenstig frøken ordner cashen?

Langoddsen domineres av 4. runde i cupen, men det er også gjort plass til russisk, finsk og svensk serie, samt U21-EM og Gold Cup.

Følg cupen og all annen sport LIVE

Dagens langskudd
Fredrikstad tapte mot Odd nylig, og har tapt mot dem mange ganger før. Med Borges tilbake på laget, Tarik i form og en god porsjon hevntørst, tror vi Fredrikstad kan overraske i Telemark. Fredrikstad til 3,40 er dagens langskudd.

Dagens avslag
Brann møter Sogndal til vestlandsoppgjør på Brann Stadion igjen. Selv om det ble 2-0 til Brann i tilsvarende oppgjør nylig, gjorde ikke Brann noen voldsomt imponerende figur, og scoret ikke mål før Sogndal gjorde feil. Da var oddsen på Brann 1,50 og vi takket nei, nå er oddsen 1,40 og vi takker nei igjen. Dette er tross alt et prestisjeoppgjør, et slags lokaloppgjør og ikke minst et cupoppgjør.

Dagens spill
Vi spiller to dobler i dag. Vi bruker de fire lagene fra tippetipset som vi er tryggest på, veiet opp mot den oddsen vi tilbys. Først ut er Molde og Aalesund, så følger IFK Göteborg og Rosenborg.

Rosenborg - Lillestrøm
Rosenborg har slitt med effektivitet og kanskje også selvtillit denne sesongen. Spillerne som forsvant etter forrige sesong var tydeligvis enda viktigere enn man trodde. Rosenborg haltet seg videre i forrige runde av cupen mot Byåsen, to omganger + tillegg var ikke nok for Rosenborg, de måtte gjøre det ekstra spennende ved å ta kampen til ekstraomganger, og de var nær å gå på en bombe. Men det var da. Nå har Rosenborg slått Aalesund og serieleder Tromsø i serien, og det er fristende å tro at Rosenborg er i ferd med å bli seg selv igjen. 6-3-1 på de ti siste, inkludert cup, er bare ett tap unna kjent RBK-stil.

Skadesituasjonen skal være rimelig lik som på søndag. Michael Jamtfall (korsbånd/menisk) er ute for resten av sesongen. Boti Goa (kne) er også langtidsskadet. Jon Inge Høiland (overtråkk) er tilbake i trening, men neppe klar for 90 minutter.

Lillestrøm svinger, men når seriens toppscorer Ujah først scorer, kommer det gjerne fire mål i samme kamp. Siste tre prestasjoner på bortebane har gitt tap i Sogndal, seier i Sarpsborg og tap i Tromsø. I cupen har Lillestrøm gått fra 3-0 over Funnefoss/Vormsund til 2-0 over Gjøvik FF og til en 0-0 hjemmekamp mot Sandefjord som de avgjorde med 5-4 på straffer. Detter er ikke direkte imponerende, men imponerende var det på søndag, da Ujah igjen scoret fire mål i 4-2-seieren over Strømsgodset på Åråsen. Lillestrøm har reiser med disse onsdag morgen:

Stefan Logi Magnusson, Steinar Pedersen, Lars-Kristian Eriksen, Stefan Gislason, Espen Søgård, Björn Bergmann Sigurdarson, Anthony Ujah, Nosa Igiebor, Alexander Nadj, Frode Kippe, Ohi Omoijuanfo, Nicolay Solberg, Arild Sundgot, Fredrik Gulbrandsen, Stian Ringstad, Karim Essediri, Pål Steffen Andresen, Ruben Gabrielsen.

Dette er en av de tradisjonelle storkampene og hatoppgjørene i norsk toppfotball, og igjen blir det nerver og prestisje på Lerkendal. Rosenborg viser tydelig bedring, mens Lillestrøm med Ujah og Nosa er meget giftige offensivt på sine beste dager. Det ble 4-4 her i serien, og Lillestrøm har vist at de kan score mål hvor som helst og når som helst. Men de har også viste at de kan tape bortekamper, og vi tror de taper igjen. Hjemmeseieren spilles, oddsen er 1,50. Denne kampen vises på NRK 2 klokken 19.35.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

IFK Göteborg - Elfsborg
Allsvenskan. Göteborg startet sesongen med fire strake tap, og ligger derfor rundt midten av tabellen. Etter en meget god periode i mai, ble det overraskende stortap 0-4 hjemme mot Djurgården for ti dager siden. Man slo tilbake med 2-0 borte mot Mjällby på lørdag. 2-1-3 og bare 6 scoringer på hjemmebane er ikke bra nok.

Dette er Ragnar Sigurdsson (f) avskjedskamp, det ble 202 kamper for de blå og hvite før overgangen til FCK. En annen islending, Logi Valgardsson, er tilbake i laget etter at Island røk ut av U21-EM. Klubben rapporterer at Tobias Hysén (a) og unge Joel Allansson (m) er friskmeldt av det medisinske apparatet og klare for spill. Sebastian Eriksson og Stefan Selakovic er fortsatt ute på litt lengre sikt. Thomas Olsson og Adam Johansson mister trolig denne kampen. Troppen:

Marcus Sandberg, Erik Dahlin, Erik Lund, Hjalmar Jonsson, Kalle Svensson, Mikael Dyrestam, Ragnar Sigurdsson, Logi Valgardsson, Jakob Johansson, Joel Allansson, Elmar Bjarnason, Tobias Sana, Nicklas Bärkroth, Robin Söder. Andreas Drugge, Hannes Stiller, Pär Ericsson, Alexander Faltsetas, Tobias Hysén.

Elfsborg topper Allsvenskan, mye grunnet 5-1-0 hjemme på kunstgresset. På bortebane har Elfsborg 2-0-4 og målforskjell 4-7. På lørdag røk man 0-1 borte for godtgående Gefle. Formen er ellers god, med 4-0-1 på de fem siste, men tre av fire seire har kommet på eget kunstgress.

Stefan Ishizaki (m) pådro seg skade mot Gefle på lørdag og må stå over, ellers ser det greit ut. Vi tar med troppen, fra klubbens hjemmeside:

Målvakter: Ante Covic, Jesper Christiansen.
Forsvar: Martin Andersson, Andreas Augustsson, Johan Karlsson, Andreas Klarström, Daniel Mobaeck, Calle Wede.
Midtbane: Oskar Hiljemark, Niklas Hult, Johan Larsson, Daniel Nordmark, Anton Wede, Anders Svensson.
Angrep: David Elm, Amadou Jawo, Joel Johansson, James Keene, Lasse Nilsson.

Fem siste innbyrdes oppgjør:

22.09.2010 Elfsborg - IFK Göteborg 1 - 1
18.04.2010 IFK Göteborg - Elfsborg 5 - 1
30.08.2009 IFK Göteborg - Elfsborg 4 - 0
04.05.2009 Elfsborg - IFK Göteborg 2 - 0
26.10.2008 IFK Göteborg - Elfsborg 5 - 2

Dette er en av storkampene i Allsvenskan, og det er duket for mye publikum, nerver og prestisje. Hjemmelaget gjorde en tragisk kamp foran sine egne sist, og det kreves bedre takter nå. Göteborg har vært gode og scoret mye i tilsvarende oppgjør de siste sesongene. I dag tror vi de må jobbe hardt for seieren, og men vi tror den kommer, for Elfsborg er best hjemme. 2,30 på hjemmelaget er godt nok i vår bok. Denne kan spilles alene, mens vi bruker den i kombinasjon med Rosenborg og får en dobbel til 3,45. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

64. IFK Göteborg - Elfsborg 2,30 2,80 2,60
74. Rosenborg - Lillestrøm 1,50 3,50 5,05

Total odds 3,45

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken