Rosenborg-trener trener Kåre Ingebrigtsen smiler etter seieren mot Vålerenga for 14 dager siden.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Rosenborg-trener trener Kåre Ingebrigtsen smiler etter seieren mot Vålerenga for 14 dager siden.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Rosenborg har stø kurs

Rosenborg overbeviste borte mot Vålerenga for 14 dager siden, og har stø kurs mot seriegull. Søndag venter en lunefull bortekamp mot Sarpsborg i kamp 1 på søndagskupongen.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Har tent håpet i Bergen
Oddstips 2: Talentfabrikk som duger
Oddslangskudd: Hønefoss på rett vei
V65 Biri: Sjansebanker i vidunderlig V65-omgang
V5 Harstad: På nye eventyr med HC
Tippeligaen: Oversikt over skader/karantener
TV-fotball: Oversikt over helgens TV-sendte kamper
Tippeligamagasinet:Se ukens episode

Den norske fotballen ruller endelig igjen etter landslagspausen og søndagens tippekupong består av fire kamper fra Tippeligaen, sju kamper fra OBOS-ligaen og en kamp fra 2. divisjon.

1. Sarpsborg - Rosenborg
Etter en flott start på sesongen for hjemmelaget, har det ikke blitt bedre enn 1-2-2 på de fem siste seriekampene, til tross for forholdsvis enkel motstand. Var ikke best borte mot Mjøndalen i siste kamp før landslagspausen, men utlignet helt på tampen. Hjemme i Sarpsborg står laget med 2-2-2. Sigurd Rosted, Kjetil Berge, Tom Erik Breive, Duwayne Kerr (Copa America), men Joachim Thomassen kan være tilbake etter seks ukers skadefravær.

Rosenborg fortsetter å overbevise og slo tilbake direkte etter 1-1 hjemme mot Tromsø nest sist, og vant overbevisende 2-1 borte mot Vålerenga siste kamp før landslagspausen. Etter 12 serierunder skiller det tre poeng ned til Stabæk på 2. plass, seks poeng ned til Vålerenga på 3. plass og hele 9 poeng ned til hovedutfordrer Molde på 3. plass. Borte er det kun det sensasjonelle 2-3 tapet mot Mjøndalen som skiller fra full pott, de øvrige fem bortekampene er alle vunnet. Tore Reginiussen og Morten Gamst Pedersen er langtidsskadd, ellers er det ingen problemer for RBK.

5-1-0 i favør Rosenborg i de seks siste innbyrdes møtene mellom lagene, og slik Rosenborg fremstår om dagen er det neppe mer enn ett poeng hjemmelaget kan håpe på søndag. UB. 

2. Haugesund - Mjøndalen
Ikke lett å bli klok på Haugesund denne sesongen. Etter en råsterk 4-0 serie hjemme mot Strømsgodset tredje sist, ble det 0-2 tap hjemme for Start i den påfølgende serierunden. I siste kamp før landslagspausen ble det 1-2 tap borte for Aalesund. Kun tre poeng ned til Tromsø på øverste nedrykksplass før denne serierunden og hjemme i Haugesund står normalt hjemmesterke haugesund med moderate 2-1-3. Tor Arne Andreassen mangler, mens Eirik Mæland er usikker.

Mjøndalen har både overrasket og overbevist etter opprykket og hadde fortjent alle poengene i siste kamp før landslagspausen hjemme mot Sarpsborg, men fikk en ufortjent utligning i mot i sluttminuttene. 13 poeng hittil er ett mer enn Haugesund, men hele elleve av de tretten poengene er kommet hjemme. Joachim Olsen Solberg soner karantene.

Ingen kamp å gå all-inn på dette, men mye taler for at Haugesund tar sin tredje hjemmeseier for sesongen. H. 

3. Strømsgodset - Tromsø
Tre seire på de fire siste for Godset, som har avansert til 8. plass på tabellen med sine totalt 18 poeng. Hjemme på Marienlyst er det blitt solide 3-2-0, det er på bortebane Godset sliter. Jørgen Horn er fortsatt skadet.

Tromsø har vist klare tegn på bedring, og etter uheldige ettmålstap mot Vålerenga og Bodø/Glimt femte sist og fjerde sist, er det blitt fem poeng og ingen tap på de tre siste for Gutan. I siste kamp før landslagspausen ble det en knallsterk hjemmeseier mot Molde. William Frantzen, Lars-Gunnar Johnsen, Gudmund Kongshavn er fortsatt skadet, men Gjermund Åsen kan være tilbake.

Her blir det tøffere, men  Tromsø tok ett poeng borte mot Rosenborg i forrige hjemmekamp, og kan kanskje skrelle på Marienlyst. HUB. 

4. Aalesund - Stabæk
Middelmådige prestasjoner til tross, det har løsnet poengmessig for Aalesund etter at Harald Aabrekk fikk sparken og etter 2-1 seieren hjemme mot Haugesund i siste seriekamp, har laget avansert til 10. plass med 15 poeng. Variable 2-2-2 hjemme i Aalesund. Tero Mantylä er tilbake etter karantene. Barrantes spiller sin siste kamp før han drar til Kina

Stabæk fortsetter å imponere og har tatt to strake trepoengere etter det forsmedelige hjemmetapet mot Rosenborg tredje sist. Holder en imponerende andreplass på tabellen, og har meget sterke 4-1-1 på bortebane. Tapet kom i sesongens første bortekamp mot Odd, en kamp Stabøk var klart best i, inntil Odd fikk straffe og Stabæk utvisning på stillingen 0-0. Craig Henderson er eneste spiller på skadelisten.

Vi tror ikke Stabæk taper denne heller og halvgarderer. UB. 

5. Brann - Sogndal
Prestasjonene har ikke blitt veldig mye bedre for Brann etter at Lars Arne Nilsen overtok som trener, men tre strake seire (inkludert cuptriumf borte mot Bryne) er sterke tall uansett. Nå har Nilsen endelig fått en treningsperiode med laget i landslagspausen og mannskapsmessig ser det bra ut nå, selv om Jakob Orlov fortsatt er ute med skade. 3-2-0 hjemme på Brann stadion hittil.

Sogndal var forventet å i toppen og Eirik Bakkes mannskap har ikke skuffet. Etter tolv serierunder har laget åtte poeng ned til Hødd på 2. plass og ni poeng ned til Brann på 3. plass og Sogndal er i rute til direkte retur til Tippeligaen. Meget sterke 4-2-0 på bortebane og imponerende 8-3 i målforskjell.

Brann strå med seks strake seire i de seks siste tilsvarende og er på oppadgående nå. H. 

6. Bryne - Levanger
Hjemmelaget fornekter seg ikke som et ustabilt lag og står med 4-4-4 totalt denne sesongen. Det holder til 10.plass, det er kun to poeng opp til playoff. Sterkt bortepoeng mot Kristiansund i siste kamp før landslagspausen, og 2-1 seier hjemme mot Sandnes Ulf i kampen før. Variable 2-1-3 hjemme på Bryne stadion.

Levanger tålte åpenbart ikke å slå Brann 26. mai. Etter 4-1 seieren der, er det blitt tre strake tap (inkludert stygge 0-7 hjemme mot Rosenborg i cupen). Svake 1-1-4 på bortebane og hele 17 innslupne mål på reise.

Bryne må kjenne sin besøkelsestid her og skal normalt ta tre poeng. H. 

7. Hødd - Sandnes Ulf
Etter en strålende innledning på sesongen, er det blitt to strake tap for Hødd. Men laget holder fortsatt andreplassen som gir direkte opprykk, men forfølgerne er like bak nå. Skuffet med 0-1 hjemme i lokaloppgjøret mot Kristiansund nest sist, og gikk på en skikkelig mine borte mot Ranheim i siste kamp før landslagspausen med 1-4.

Sandnes Ulf har kun tapt en bortekamp, men spilt fem uavgjorte og det gjør at laget ikke er bedre enn nummer seks hittil. Opp til Hødd på andreplass skiller det faktisk kun tre poeng, så laget er med for fullt. Variable 1-2-1 på de fire siste.

Hjemmelaget er favoritter, men det er ingen tvil om at Sandnes Ulf er kapable til å ta tre poeng her. HUB. 

8. Hønefoss - Kristiansund
Hønefoss er i ferd med å bli et mareritt for Nettavisens odds- og tippeeksperter. Rune Skarsfjords gutter taper når vi lanserer spill på dem og vinner når vi går mot. Men har uansett tatt sju poeng på de tre siste kampene og avansert bort fra bunnplassen. Er dog fortsatt under streken med sine 11 poeng, men det skiller kun ett poeng opp til sikker plass. Hjemme er kun en av fem kamper vunnet (1-2-2). 

Kristiansund står med råsterke 4-0-1 på bortebane, og meget pussige 1-4-2 på hjemmebane. Det gir 19 poeng totalt og femteplass foreløpig.

Vi setter hjemmelaget som favoritt, men må selvsagt hensynta Kristiansunds sterke bortestatistikk. HB. 

9. Jerv - Åsane
Vi har ved flere anledninger lansert nyopprykkede Jerv som et godt spill i OBOS-ligaen denne sesongen og truffet hver gang. Men til sist måtte det komme en smell for Steinar Pedersens lag og 0-4 borte mot Nest Sotra i siste kamp før landslagspausen var kanskje ikke så overraskende. Vi får tro at 14 dagers trening har gjort godt for Grimstad-laget som innehar 7. plassen og 18 poeng hittil. 3-3-0 på hjemmebane "so far".

Åsane hadde storebror Brann i kne i siste kamp før landslagspausen hjemme på Myrdal, men 2-0 ledelse til pause endte i et bittert 2-3 tap. Det var Åsanes sjette strake tap, og nå skiller det kun ett poeng ned til Ranheim på øverste nedrykksplass. Borte har laget 2-1-3 hittil.

Hjemmebane skal normalt være fordel her og Åsane har ikke marginene med seg om dagen. H. 

10. Ranheim - Nest Sotra
Endelig opptur for ranheim for 14 dager siden og imponerende 4-1 seier hjemme mot sterke Hødd. Det sendte Trondheims-laget opp på 13. plass, men de er fortsatt under streken, men nå skiller det kun ett poeng opp til sikker plass. 2-2-2 hjemme i Trondheim. 

Tabelljumbo Nest Sotra hadde tapt åtte av sine elleve første seriekamper denne sesongen før hjemmemøtet med Jerv. Seks av tapene hadde vært med ett mål, og laget har ikke hatt marginene med seg. Til slutt ble det endelig klaff og 4-0 hjemme mot Jerv sendte nytt håp til øystrilene fra Sotra. Borte står laget med 0-2-4.

To lag med oppadgående formkurve dette altså. Vi utelukker ikke ny trepoenger til hjemmelaget, men utelukker heller ikke ny trepoenger til bortelaget. HB. 

11. Strømmen - Follo
Overraskende sterke 4-3-1 på de åtte siste seriekampene for Strømmen som ligger på 8. plass med 18 poeng. Det er faktisk samme poengsum som Sandnes Ulf på 6. plass som gir playoff, men Strømmen har dårligere målforskjell. Som alltid knallsterke hjemme og 4-1-1 er bra.

Fintspillende Follo sliter med effektiviteten og har kun scoret ett mål på sine to siste kamper, til tross for gode spillemessige prestajoner. Står med bemerkelsesverdige 2-2-2 både på hjemmebane og bortebane.

To lag vi ikke klarer å skille dette og vi bruker alle tegn. HUB. 

12. Florø - Elverum
Talentfabrikken Florø åpnet med 1-1-2 på de fire første seriekampene, og selv om laget står med 3-1-0 på de fire siste, er opprykkshåpet muligens kjørt allerede, da serieleder Kongsvinger allerede erni poeng foran. Har skuffet litt hjemme med 2-2-0 hittil, men de to siste hjemme er uansett vunnet og prestasjonene har ifølge våre rapporter vært gode. 

Motstander Elverum rykket ned fra 1. divisjon etter 2013-sesongen. Var med helt inn i opprykkskampen fra avdeling 2 i fjor, men måtte se seg slått med 1 poeng av Levanger når status ble gjort opp i oktober i fjor. Innledet årets sesong med kun tre poeng på de fire første kampene, men står nå med fire strake seire, selv om motstanden har vært laber.

Tross noen skader, tror vi hjemmelaget har en topp sjanse her og garderer ikke. H. 

96-rekker

1. Sarpsborg 08 — Rosenborg UB

2. Haugesund — Mjøndalen H

3. Strømsgodset — Tromsø HU

4. Aalesund — Stabæk UB

5. Brann — Sogndal H

6. Bryne — Levanger H

7. Hødd — Sandnes Ulf H

8. Hønefoss BK — Kristiansund HB

9. Jerv — Åsane H

10. Ranheim — Nest-Sotra HB

11. Strømmen — Follo HUB

12. Florø — Elverum H

Klikk her for å levere 96-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 96-rekkeren på nettbrett/mobil

432-rekker
1. Sarpsborg 08 — Rosenborg UB

2. Haugesund — Mjøndalen H

3. Strømsgodset — Tromsø HUB

4. Aalesund — Stabæk UB

5. Brann — Sogndal H

6. Bryne — Levanger H

7. Hødd — Sandnes Ulf HUB

8. Hønefoss BK — Kristiansund HB

9. Jerv — Åsane H

10. Ranheim — Nest-Sotra HB

11. Strømmen — Follo HUB

12. Florø — Elverum H

Klikk her for å levere 432-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 432-rekkeren på nettbrett/mobil

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus