Denne ukens midtukekupong inneholder fem kamper fra PostNord-ligaen, fire kamper fra Conference League-kvalifiseringen og tre kamper fra Champions League-kvalifiseringen. Kampene spilles over to dager, der de åtte første spilles onsdag, mens de resterende fire spilles torsdag. Bonuspotten er oppe i ca. 900.000 kr. Innleveringsfristen er onsdag kl. 17.55.

Det er ca. 260 millioner i Viking Lotto-potten onsdag. Spill her!

1. Bærum - Asker
Trykk her for å se kampen hos Direktesport.no kl. 18.
De fem første kampene er hentet fra PostNord-ligaen. Bærum må virkelig dra seg selv i skinnet nå etter en skikkelig bølgedal. 9.plass i serien er ikke særlig bra, og med 1-1-3 på de siste fem har de heller ikke noe form å skilte med. Det ble også et skikkelig mageplask i cupen når de røk ut allerede i 1.runde på straffer mot Nordstrand fra 3.div etter at det sto 2-2 til ordinær tid. Et pluss er dog at de er ganske så tighte her på hjemmebane hvor de bare har sluppet inn tre mål på fire hjemmekamper.

Asker har startet mye bedre i serien, og ligger helt oppe på en 3.plass med 19 poeng. 6-2-1 er fin statistikk, men også de gikk på en gigasmell i den første runden i cupen når Ullern ble for sterke og Asker tapte hele 1-3. De slo heldigvis raskt tilbake i serien med 2-0 hjemme over Florø. På bortebane er de seriens beste lag med fire strake seire og flotte 12-2 i målforskjell.

Asker er klare favoritter her, men Bærum er ganske tighte hjemme og derfor blir det UB.

2. Kongsvinger - Hødd
Trykk her for å se kampen hos Direktesport.no kl. 18.
Det soleklare toppmøtet denne runder i PostNord-ligaen kommer her når Kongsvinger tar i mot Hødd. Kongsvinger ligger øverst på tabellen med 22 poeng, og det er ett poeng ned til Hødd. Kongsvinger har seilt på en bølge hele sesongen, men sist ble det et skuffende poengtap borte mot Senja når de kun klarte 3-3. Også det andre poengtapet de har hatt i år skjedde på bortebane (Halden 1-2), men her hjemme er de feilfrie med 4-0-0. De er også videre i cupen etter at de slo ut Strømmen med 3-0 på hjemmebane sist runde.

Hødd ligger altså poenget bak med sine 21, og de er det eneste laget uten tap i avdelingen hittil. 6-3-0 har det blitt, og sist slo de Brattvåg 1-0 på hjemmebane. 3-1-0 på bortebane er heller ikke noe å kimse av, og de var meget nære en liten cupskrell mot Molde sist der de holdt 1-1 helt til overtid når Molde avgjorde til 1-2.

Kongsvinger får tipset her på grunn av hjemmebane, men hadde vi hatt en enklere kupong hadde vi nok doblet opp. H.

3. Eidsvold Turn - Alta
Trykk her for å se kampen hos Direktesport.no kl. 19.
Det har vært veldig mye enten eller for Eidsvold Turn denne sesongen, og på tretten kamper totalt (Serie, cup, treningskamper) har de enda ikke spilt uavgjort. De ligger greit plassert på 6.plass i serien med femten poeng, og har nå to strake seire mot Moss (3-1) og Senja (2-1). Det ble dog stopp i cupen sist runde når Raufoss ble for sterke (1-3), men alt i alt har det vært en fin sesong for gutta fra Eidsvoll som også har fine 3-0-1 hjemme hittil.

En enda bedre sesong har det vært for Alta. De har hatt bra utnyttelse av de erfarne spillerne sine, og de ligger plassen over Eidsvold Turn med seksten poeng. En liten nedtur har det likevel vært i serien med kun ett poeng på de to siste (Kongsvinger (2-3) og Tromsdalen (1-1), men til gjengjeld tok de en skikkelig skalp i cupen nylig når de slo ut Eliteserielaget Tromsø med flotte 3-1.

Alta har nok de beste forutsetningene sett til stallen, men Eidsvold Turn har vært bra hjemme denne sesongen og vant denne kampen 2-0 forrige sesong. Det blir UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Fløya - Senja
Trykk her for å se kampen hos Direktesport.no kl. 19
Et nord-norsk bunnmøte får vi når Fløya tar i mot Senja. Fløya ligger nemlig nest nederst med skarve fire poeng, og de venter fortsatt på sin første seier. De har tatt noen fine poeng mot lag som Kvik Halden og Tromsdalen, men skal de beholde plassen trengs det noen trepoengere snart. De slo ut Tromsdalen i cupen, men sist ble det reisepass mot KFUM når det endte hele 1-5. De siste årene har disse lagene delt broderlig på poengene, for i fjor ble det 1-1, mens de vant hver sin treningskamp før sesongstarten i år.

Senja er ikke mye bedre, for de ligger plassen over Fløya med fem poeng. De har dog klart å få en seier mot Bærum på hjemmebane (4-1), og sist imponerte de faktisk med å klare 3-3 hjemme mot Kongsvinger. På bortebane er det dog mer trist, for der står de med en smultring. 0-0-4 og 3-14 viser klart og tydelig at de ikke trives på reisefot.

Fløya venter på sin første seire, mens Senja faktisk imponerte litt hjemme mot Kongsvinger sist. Borte er de dog katastrofale og her må vi gardere. HB på 96-rekkeren, og HUB på 432-rekkeren.

5. Øygarden - Vard Haugesund
Trykk her for å se kampen hos Direktesport.no kl. 19.
Øygarden er et soleklart hjemmelag, og står med 4-1-0 og 10-1 etter fem hjemmekamper. Borte er det er helt annen historie for der er de seriens dårligste med 0-0-4 og 2-14. Meget spesiell statistikk der, og til sammen gir dette en 7.plass med tretten poeng. De tapte nest sist borte 1-2 mot Skeid etter at de ledet til pause, men de vant endelig i bortekamp sist når de slo ut Fyllingsdalen i cupen med 2-1.

Vard Haugesund har en fin sesong. Og særlig på bortebane har de imponert med 2-2-0 og 8-2 i målforskjell. De ligger på 3.plass med 18 poeng, og det er faktisk bare tre poeng opp til Skeid på toppen av tabellen. Nå har de også bare serien å tenke på etter at de overraskende ble slått ut av cupen mot Åkra etter straffer i 1.runde. Det var kanskje en liten vekker, for de slo kjapt tilbake med 3-2 i serien hjemme mot Notodden kampen etterpå.

Et meget godt hjemmelag mot et godt bortelag. Denne kampen er vrien, og vi helgarderer. HUB.

6. Spartak Moskva - Benfica
Spartak Moskva gjorde en fin figur i Russland i fjor, og ble til slutt nummer to, åtte poeng bak suverene Zenit. De gjorde det så ganske så bra i treningskampene i sommer, men gikk på et slapt tap 0-1 borte mot Rubin Kazan i første kamp. Heldigvis slo de raskt tilbake med 1-0 borte mot Krylia Sovetov i den andre kampen, men det er litt vrient å si hvor bra Spartak Moskva er for øyeblikket.

Benfica på sin side ble treer i Portugal forrige sesong, men har kun spilt treningskamper siden den tid. De har derimot gått meget bra, og 5-2-0 på sju kamper er ganske fint, men man skal huske på at de fleste av disse har vært mot relativt laber motstand. De spilte 1-1 mot Marseille sist, mens de slo Lille 1-0 nest sist.

Spartak Moskva har påbegynt sin serie, om enn med variable resultat. Det har ikke Benfica gjort, men de skal likevel ha ganske så gode muligheter her. Vi prøver UB.

7. Ferencvaros - Slavia Praha
"Norske" Ferencvaros med Zachariassen, Nguen og Boli på laget begynner å ble en velkjent klubb i europeisk målestokk. De er overlegne i ungarsk fotball nå, og tar sats mot nok et CL-gruppespill. De har allerede peiset seg gjennom to runder i kvaliken mot Prishtina (6-1) og Zalgiris (5-1) og nå hopper de opp to klasser og møter Slavia Praha. De har også gjort unna første serierunde i hjemlig serie og det endte overraskende med et hjemmetap 1-2 for Kisvarda.

Slavia Praha gjorde det meget bra i fjorårets Europa League når de både slo ut Leicester og Rangers i sluttspillet før det til slutt ble tap mot Arsenal i kvartfinalen. De var også gode i den tsjekkiske serien, og til slutt var de hele tolv poeng byrival Sparta Praha i toppen. De kommer inn i denne runden så det er litt vrient å si hvor gode de er pr nå, men de har funnet de to første kampene i hjemlig serie mot Zlin (1-0) og Teplice (3-1) der begge var på bortebane.

Småvrien kamp dette, men på grunnlag av det Slavia Praha viste i fjor bør de være favoritter. De er nok uansett fornøyde med uavgjort så vi spiller UB.

8. Dinamo Zagreb - Legia Warszawa
Dinamo Zagreb har vært lokomotivet i Kroatia lenge, og de vant serien nok en gang forrige sesong når de var åtte poeng foran Osijek. De har vært gjennom to runder allerede, og med 5-2 over Valur og 3-0 over Omonia har de vist at formen ser ut til å være ved like. Den første kampen i serien tapte de sjokkerende 0-2 hjemme for Slaven Belupo, før de slo tilbake og vant overbevisende 4-0 borte mot Dragovoljac. Sist skuffet de dog igjen når det ble 3-3 hjemme mot Rijeka, slik at de kun har fire poeng på sine tre første kamper.

Legia Warszawa ble Bodø/Glimts overmenn i den første runden når de vant begge kampene og gikk videre med 5-2 sammenlagt. De fikk så en en liten nedtur når de tapte supercupen mot Rakow, men 3-1 over Flora sist runde i CL-kvalen gjorde nok at de fort glemte den. I serien har de variert, og sist ble det et skuffende bortetap mot Radomiak Radom der det til slutt endte hele 1-3.

To lag som helt klart har fokus på CL dette, for begge lag har hanglet i hjemlig liga. Likevel bør Dinamo Zagreb ha en grei hjemmefordel her, og vi ender på H.

9. Luzern - Feyenoord
De fire siste kampene er alle hentet fra Conference league-kvaliken, og spilles torsdag. Luzern ble ikke bedre enn nummer seks i den sveitsiske ligaen, men siden de vant cupen med 3-1 i finalen over St.Gallen er de likevel kvalifisert til E-cupen denne sesongen. De har akkurat startet opp en ny sesong, og det kunne nok ha vært en bedre start for Luzern. Det ble nemlig tap 3-4 i den første kampen hjemme mot Young Boys, etter at Luzern faktisk ledet 3-1. Så ble det 2-2 sist borte mot St.Gallen, slik at det kun har ett poeng etter sine to spilte kamper i serien før denne.

Feyenoord ble nummer fem i Nederland sist, og dermed måtte de ut i en playoff mot Utrecht, Groningen og Sparta Rotterdam om en plass i Europa. Den playoffen vant de, og det ga i plass i kvalikrunden til Conference League. De møtte Drita fra Kosovo i forrige runde, og etter at de slet mye mer enn forventet (0-0 borte, 3-2 hjemme) så tok de seg til slutt videre. Serien har ikke startet enda, og de er nok ikke helt i matchform enda, likevel gjorde nok kampene mot Drita godt for kroppen, og man bør forvente en bedre prestasjon her.

Luzern ikke mer enn et middels lag fra Sveits, men Feyenoord har virket litt shaky her starten av sesongen. Det blir en utrygg B på 96-rekkeren, mens 432-rekkeren får UB.

10. Prishtina - Bodø/Glimt
Trykk her for å se kampen hos Direktesport.no kl. 20.
Prishtina vant den hjemlige serien forrige sesong t poeng foran Drita, og dermed skulle de ut i CL-kvalik. De måtte først ut i et tre-lags gruppespill mot Inter Escaldes og Folgore, der Prishtina vant begge kampene og tok seg videre. Der møtte de Ferencvaros, og det ble altfor tøff motstand der ungarerne til slutt vant 6-1. Sist så var de ute i Conference-kvalik mot Connahs Q fra Wales, og da vant de faktisk hjemmekampen hele 4-1, slik at det ikke hadde noe å si at de tapte bortekampen 2-4. Nå kommer norske Bodø/Glimt på besøk, og det kan bli en tøff nøtt for gutta fra Kosovo.

Bodø/Glimt har en under omstendighetene bra sesong her i hjemlig liga med sin 2.plass, for de har slitt både med salg, skader og E-cup underveis. I CL-kvaliken fikk de hard motstand allerede i sin første runde, og det endte med tap 2-5 for polske Legia Warszawa. Dermed gikk ferden videre til Island hvor de skulle ut mot Valur. Det endte mye bedre, og med hele 6-0 er de nå klare for denne runden. I mellomtiden har de også spilt seriekamp mot Sarpsborg (2-2) og NM mot både Rana (4-1) og Junkeren (3-1), så det har blitt noen reisedøgn på guttene den siste måneden.

Prishtina er nok ikke noe bedre enn det Valur var, og selv om det kan bli litt hett nede i Kosovo bør dette være en grei seier for Bodø/Glimt. B.

11. Trabzonspor - Molde
Trabzonspor har ikke begynt serien sin enda, men avsluttet den forrige sesongen på en fortreffelig måte med en 4.plass etter tolv kamper uten tap. 4-8-0 viste bra defensiv, og det har fortsatt i treningskampene denne sommeren der de har tre seire og en uavgjort. 37 baklengs sist sesong var nest best i serien, og det kan bli vanskelig for Molde å bryte ned den tyrkiske veggen. De var dog bedre defensivt på bortebane, så det blir spennende å se hvor mye Trabzonspor ofrer her, med tanke på at de har en bortekamp igjen uka etter.

Molde har en fordel, og det er at de er midt i sesong. De leder serien med fem poeng ned til Bodø/Glimt, de er videre i cupen etter knepne 2-1 mot Hødd og de klarte seg så vidt gjennom den siste runden i E-cup selv om de tapte 0-2 borte mot Servette. De vant nemlig 3-0 hjemme, og det viser hvor viktig det er med et godt resultat fra første kamp.

Trabzonspor er gode hjemme, og med tanke på at bortemål ikke teller lenger går nok ikke Molde all-in her. De vil nok prøve å forsvare inn et så godt resultat som mulig, og f.eks et 1-0 tap vil ikke være noe krise. Vi prøver H.

12. Rosenborg - Domzale
Rosenborg har skrudd på scoringskrana, for nå hagler det mål alle veier. 18 mål på to cupkamper mot Orkla og Melhus har garantert gjort godt for trønderne, for de spilte veldig fin fotball også i den forrige E-cup-runden når de slo ut FH Hafnarfjördur med 6-1 over to kamper. I serien har de også to strake seire over Tromsø (3-1) og Kristiansund (1-0) og plutselig virker tingenes tilstand litt mer rolige oppe i nord.

Her møter de Domzale, og de ble altså nummer fire i Slovenia sist sesong bak både Mura, Maribor og Ljubljana. Det bør derfor ikke være noe topplag det er snakk om, og de slet også med å slå ut både finske Honka i den forrige runden (2-1) og Hesperange fra Luxembourg i runden før (2-1). I hjemlig serie står de med ett poeng på de to første kampene, og her bør Rosenborg vise at de fortsatt har erfaringen som trengs.

Rosenborg er i fin form nå, og mot de fjerde beste laget fra Slovenia bør de vinne ganske greit. Klar H.

Sportspills 96-rekker:
1. Bærum - Asker UB

2. Kongsvinger - Hødd H

3. Eidsvold Turn - Alta UB

4. Fløya - Senja HB

5. Øygarden - Vard Haugesund HUB

6. Spartak Moskva - Benfica UB

7. Ferencvaros - Slavia Praha UB

8. Dinamo Zagreb - Legia Warszawa H

9. Luzern - Feyenoord B

10. Prishtina - Bodø/Glimt B

11. Trabzonspor - Molde H

12. Rosenborg - Domzale H

Sportspills 432-rekker:
1. Bærum - Asker UB

2. Kongsvinger - Hødd H

3. Eidsvold Turn - Alta HUB

4. Fløya - Senja HUB

5. Øygarden - Vard Haugesund HUB

6. Spartak Moskva - Benfica UB

7. Ferencvaros - Slavia Praha UB

8. Dinamo Zagreb - Legia Warszawa H

9. Luzern - Feyenoord UB

10. Prishtina - Bodø/Glimt B

11. Trabzonspor - Molde H

12. Rosenborg - Domzale H