*Nettavisen* Sportspill.

Rosenborg kan avgi poeng

Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)

Gullet havner uansett i Trondheim og vi garderer for en skrell. Sjekk dagens tippetips.

17.10.10 11:59

De seks første kampene på søndagskupongen er hentet fra Tippeligaen. Videre nedover finner vi Adeccoliga, dansk Superliga, Primera Division og Serie A. Det går mot sesongslutt i Norge og det er flere lag som har råd til uavgjort og tap uten at det behøver å bety noe for tabellposisjonen. Dette øker utfordringen på dagens kupong.

Les også søndag:
Oddstips 1: Vi stoler på baskerne
Oddstips 2: Aalesund vinner klart
Travtips Jarlsberg: I kveld løsner det for Halle
Sjekk også: Lesernes oddstips søndag

Bonuspotten er nå oppe i 3.200.000, og dette tilfaller som kjent en eventuell alenevinner på fulltidstipping.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Hønefoss BK - Rosenborg
Dette er fjerde siste runde av Tippeligaen, og Hønefoss må ha minst 7, helst 10, av de siste 12 mulige poengene, for å unngå kvalifiseringsplassen. Feiler de totalt kan de bli tatt igjen av Kongsvinger og synke ned på direkte nedrykksplass. De sier det best selv på egen hjemmeside: "Med ett poeng i dag må kvalik-rivalen Kongsvinger vinne tre av de siste kampene for å gå forbi HBK. Og med seier er det også fortsatt mulig å havne på sikker plass."

Formen er ikke god. 2-1-2 på de siste fem hjemmekampene blir for snaut. Man spilte etter eget utsagn bra mot Start sist, men det ble bare 0-0. Kjetil Byfuglien, David Hanssen og Rune Bolseth er ute med skade.

Rosenborg har hatt stø kurs mot seriegull hele sesongen og satte spikern i kista for Vålerengas gullhåp med 3-1 på Lerkendal sist søndag. Nå skal man bare cruise inn til gull, og man har råd til noen uavgjorte og kanskje et tap, uten at det betyr noe. Men, som RBKs Markus Henriksen sier: Jo, raskere vi får avgjort dette, jo bedre. Sesongavslutningen i Tippeligaen faller sammen med Europa League matcher mot Atletico Madrid, to ganger, og mot Bayer Leverkusen og Aris Thessaloniki. Det kan fort bli aktuelt å hvile spillere for maks innsats i Europa League når det norske gullet er sikret.

Fra RBK.no: Anthony Annan må stå over på grunn av tre gule kort mot Hønefoss på søndag. Dermed er det duket for Bakary Saré i den defensive rollen på midtbanen. Det er også den eneste forandringen Nils Arne Eggen gjør i forhold til forrige kamp mot Vålerenga. Laget mot Hønefoss: Örlund, Lustig - Demidov - Bjärsmyr - Dorsin, Henriksen - Saré - Skjelbred, Moldskred - Prica - Iversen.

B skal definitivt med på kupongen, da Rosenborg er av en annen kvalitet enn hjemmelaget. Men det er Hønefoss som trenger poengene mest, og når folkerekka viser 19-14-67, er det interessant med tanke på eventuelle premier å gardere for en skrell i denne, i form av en U. Hønefoss kan komme langt med vilje og innsats, og ett poeng er helt greit for Rosenborg. UB i kamp 1.

OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

Haugesund - Stabæk
Haugesund kan klare en flott fjerdeplass. Det er på hjemmebane de har lagt grunnlaget for ny kontrakt og mye fin underholdning denne sesongen, de står med 8-5-0 i Haugesund og vil nok gjerne gå gjennom sesongen ubeseiret. De viste at de fortsatt er sultne med 3-0 hjemmeseier over Odd sist. Djedje Victorien, Dag Roar Ørsal og Eirik Mæland er skadet. Are Tronseth soner karantene.

Stabæk har berget plassen, men målene man satt for sesongen ble ikke nådd. Skadeproblemer har mye av skylden. De fire siste kampene blir neppe veldig spennende for De Blaa, selv om fjerdeplass er oppnåelig. Man har 4-4-4 på bortebane totalt. Man har vunnet på Gjemselund og i Hønefoss de siste månedene, men tapt mot Vålerenga og Tromsø. Daniel Nannskog ute resten av sesongen.

Det blir fort et spørsmål om motivasjon i dag. Vi kan ikke se at Stabæk har mye å spille for. Haugesund har fjerdeplassen og hjemmestatistikken sin, og spiller foran sine egne. Vi tror mest på hjemmeseieren i Haugesund. H i kamp 2.

Kongsvinger - Start
Kongsvinger kan håpe på å kapre kvalifiseringsplassen fra Hønefoss, men er i realiteten klare for Adeccoligaen. Formen er svak, tre strake tap nå som det gjelder som mest er trist. 2-4-7 på hjemmebane like så. I tillegg sliter klubben økonomisk, og pilen peker dessverre nedover på mange måter. Keeper Thomas Myhre er uaktuell i dag. Conny Månsson er ute resten av sesongen.

Start har 2-1-0 på sine tre siste. Borteformen er sånn passe, med 0-0 i Hønefoss, 2-3 tap på Lillestrøm og 2-2 mot Viking i de tre siste. Med 37 poeng ligger man litt uinteressant til, midt på tabellen, og blir ikke bedre enn nummer fire i beste fall. Rune Nilssen og Morten Hæstad langtidsskadd. Hunter Freeman er ikke aktuell. Espen Børufsen er suspendert. Vi får trolig se Jesper Mathisen som midtstopper.

Start har forberedt seg til kampen ved å trene på kunstgress de to siste ukene, og de skal vinne denne hvis de gidder. Men gidder de? Kongsvinger er i desperat poengnød, men mangler evner og penger til å overleve i Tippeligaen. 0-0 eller 0-1 blir vårt tips, og vi markerer UB i kamp 3.

Lillestrøm - Brann
Lillestrøm har 2-2-0 på de fire siste og er i samme situasjon som flere andre lag: De kan klare en fjerdeplass med god uttelling på de fire gjenstående rundene. Henning Berg mener LSK har alt å spille for de fire siste kampene."Denne kampen er viktig for oss i forhold til å avslutte på en god måte og komme oss høyest mulig på tabellen. Vi ser hvor jevnt det er med så få poeng unna fjerdeplassen, så vi har alt å spille for. Vi gleder oss skikkelig til kampen," sier Berg på lsk.no.

Det har blitt for mye uavgjorte kamper for Lillestrøm denne sesongen, men 6-5-2 totalt hjemme er hvertfall blant de bedre. I dag møter de en gammel erkerival og dette bør være en av kupongens kamper der muligheten for litt tempereratur og engasjement er tilstede. Denne vil LSK gjerne vinne. Om det blir fjerdeplass eller for eksempel sjetteplass kan ikke være spesielt viktig, slik vi ser det. Edwin Eziyodawe soner karantene i dag.

Brann skulle kjempe i toppen, men har vel ennå ikke vært over midten av tabellen. Man har likevel stolthet og integritet, og går til hver kamp som om man var regjerende mestere. Med 30 poeng er det seks ned til Hønefoss på kvalikplassen man har kjempet for å unngå hele sesongen, og seks poeng opp til Stabæk på plassen over. Sesongavslutningen handler om man klarer å holde Molde unna tolvteplassen.

Brann har 2-1-2 på de fem siste. Tapene har kommet med ett mål for Rosenborg og Vålerenga, og man har 3-0 i Tromsø og 1-1 i Drammen i de to bortekampene før man tapte på Ullevaal. Spillemessig viste Brann gode takter før landslagspausen. David Nielsen er ute med skade i dag.

Innbyrdes oppgjør på Åråsen:

25/10-09 Lillestrøm - Brann 3-1
22/09-08 Lillestrøm - Brann 1-1
30/09-07 Lillestrøm - Brann 1-5
02/08-06 Lillestrøm - Brann 2-0
11/09-05 Lillestrøm - Brann 1-0

Dette skal være rimelig åpent, men Lillestrøm må være favoritter på hjemmebane mot et lag som bare har vunnet tre bortekamper hittil. Folkerekka viser 46-28-26, det harmonerer godt med vår egen prosentmessige sjansefordeling mellom H, U og B. Vi markerer HU i kamp 4.

Odd - Viking
Nummer seks og syv på tabellen møtes til kamp om, hold dere fast: Fjerdeplassen. Odd hadde tre strake seire før de fikk en liten smekk med 0-3 i Haugesund. På de fem siste hjemmekampene har man 4-1-0 så det er ingen tvil om at formen var god før landslagspausen. Odd har bare tapt 3 hjemmekamper hittil. Hos Odd er Tommy S. Larsen fortsatt uaktuell, mens Mattias Andersson er usikker og må testes nærmere kamp. I startoppstillingen er han nok uansett ikke.

Viking hadde en rekke på 8 kamper uten seier før man slo Godset 3-1 i Stavanger i den siste kampen før landslagspausen. Alle som så kampen på TV la merke til hvor mye Viking og Hareide trengte en seier igjen, det sto å lese i trenerens ansikt. Viking har 0-3-2 på sine fem siste bortekamper, og bare 2-6-5 på bortebane totalt. Hareide melder om bortimot skadefritt lag og at Viking skal vinne denne kampen og passere Odd på tabellen. Patrik Ingelsten er eneste spiller ute med skade.

Lagene har møttes en rekke ganger i cup og serie. Her er de siste innbyrdes på dagens bane:

15/08-10 Odd Grenland - Viking 2-1
28/06-09 Odd Grenland - Viking 2-2
26/08-07 Odd Grenland - Viking 1-3
18/08-07 Odd Grenland - Viking 2-1
15/10-06 Odd Grenland - Viking 0-1
18/09-05 Odd Grenland - Viking 1-0

Også her står vi mellom H og U. Vi tror ikke Viking har det som trengs for å vinne i Skien denne gangen. Man kan stille spørsmål ved motivasjon for begge lags vedkommende også her, men vi velger å markere en H i kamp 5.

Aalesund - Sandefjord
Aalesund holder fjerdeplassen per i dag, og målet for de fire siste rundene må være å beholde den. Det 8 poeng opp til Tromsø, så det skal skje veldig mye rart for at Rekdals menn tar bronsen. 8-3-2 på hjemmebane er sterkt av Aalesund. Demar Phillips (lyske) og Magnus Sylling Olsen (kne) er begge uaktuelle i dag.

Sandefjord er klar for Adeccoligaen. Det er mange år siden et lag har stått med 8 poeng fire runder før slutt i Tippeligaen. 0-2-11 er fasit på bortebane, og dagens forventede tap blir eventuelt det åttende på rad. Sist bortekamp røk man 0-5 mot Odd. Folk sier at Sandefjord bare har æren igjen å spille for, men det ser sannelig ikke ut til å være videre motiverende. Vi leser på rbnett.no at Alexander Gabrielsen trøbler med krampetendenser i et lår og er usikker. Samir Saric er langtidsskadd. Ørjan Røyrane klar for spill igjen.

Sandefjord er ferdigspilt og dette blir lett match for Aalesund hvis de spiller som de pleier. De bør gidde å vinne 2-0 eller 3-0. H i kamp 6.

Bodø/Glimt - Ranheim
Glimt så lenge ut som en oprykkskandidat, men har definitivt meldt seg ut av kampen med 0-0-3 på de tre siste før landslagspausen. Alle tre ble spilt på Aspmyra, der man tidligere i sesongen vant det aller meste. Man kan skylle på treneren, dårlig økonomi eller hva man vil, men det beste er nok å legge denne sesongen bak seg og ta sikte på et opprykk i 2011. Glimt har nå tapt sine fire siste hjemmekamper og det ser ut som piffen er gått ut av laget. Man preges trolig noe av lønnskutt og overhengende fare for økonomisk ruin.

Ranheim ligger foran skjema med tanke på at årets mål var å etablere seg som et Adecco-lag. Man står fortsatt i fare for å rykke opp. Resultatmessig er det litt hipp som happ for tiden, med 3-0-2 på de fem siste. Man vant sin forrige bortekamp 1-0 mot desperate Follo, men tapte før det mot desperate Mjøndalen. Ranheim har lagt ut dagens startelleveren på sine hjemmesider: Andreas Lindberg, Eirik Malmo - Ivar A. Sandvik - Tom E. Nordberg - Ole K. Kråkmo, Kenneth Dokken - Espen Sødahl, Daniel Krogstad - Robert Stene - Vegard Voll, Jo Sondre Aas.

Dette er meget vanskelig å spå. Vi heller mot borteseieren slik det står til hjemmelaget i disse dager, men Ranheim ønsker jo i følge lagets trener å ikke rykke opp, så de er nødt til å legge inn et tap i ny og ne, noe de også har gjort den siste tiden. HUB i kamp 7.

Alta - Sandnes Ulf
Det er tett i midtsjiktet av Adeccoligaen også, og Alta trenger poeng for å sikre ny kontrakt, samtidig som de med en god sesongavslutning kan kapre en kvalifiseringsplass og muligens rykke opp i Tippeligaen. Man har 6-3-3 i Finnmarkshallen og ingenting er umulig. Det ble bare 1-1 hjemme mot Løv-Ham sist, men før det slo man Fredrikstad 2-1 og Strømmen 3-1.

"Spillerne fikk en slags vinterferie i forrige uke, så jeg satser på at batteriene er fulladet foran den siste måneden med kamper. Spillerne som har slitt med skader er nå friske, så på søndag kan vi stille med vårt absolutt sterkeste mannskap", sier spillende trener Aasmund Bjørkan til Altaposten.

Sandnes Ulf jobber på spreng for å berge plassen, og det ser ut til å kunne lykkes, men det er meget spennende. Gode lag jager like bak, og med tap for Løv-Ham og Fredrikstad i de to siste før landslagspausen slapp Sandes Ulf seg litt ned igjen etter en rekke på 3-1-0 og nå må man ha poeng.

Målvakt Bo Andersen er nå tilbake etter to kampers suspensjon. Ellers har toppscorer Morten Eriksen hatt et dilemma der han måtte velge mellom å droppe denne kampen eller risikere å sitte stuck i Alta mens kjæresten føder. Han blir hjemme med mindre det fødes raskt og effektivt før avreisen mot nord, det er lite trolig, og dette svekker Sandnes Ulf. Trener Asle Andersen har den siste uken terpet 4-3-3 som et alternativ til den vanlige 4-4-2-formasjonen. – Hvis Morten ikke er med så vil jeg vurdere 4-3-3, sier treneren til Sandnesposten. Det ligger an til Allan Borgvardt på topp, med Vetle Myhre på benken som mulig erstatter.

Her blir det nerver og spenning fra første spark på ballen. Alta er sterke hjemme og skal slå et noe svekket Sandnes Ulf i Finnmarkshallen. H i kamp 8.

FC København - OB
Dansk Superliga. FCK er i en helt egen klasse denne sesongen. Etter 11 runder har de ti poeng ned til lag nummer to, FC Midtjylland. De har 9-2-0 totalt. Begge poengtapene har kommet på hjemmebane, mot AaB og Silkeborg, det er kanskje litt overraskende. Man vinner ikke bare hjemme, men også i Champions League. 1-0 hjemme over Rubin Kazan og 2-0 borte over Panathinaikos er klare bevis på at de danske mesterne har mer å gjøre i denne turneringen enn de norske. Allerede på onsdag skal FCK ut i en ganske vrien bortekamp på Camp Nou i Barcelona.

Det er 14 dager siden FCK spilte sist, og det er ingen skader å snakke om. Om Ståle Solbakken velger å hvile enkelte nøkkelspillere med tanke på Barcelona-kampen, vites ikke. Dagens tropp ser ut til å være den sterkeste man kan stille: Kim Christensen, Zdenek Pospech, Hjalte Nørregaard, Claudemir, William Kvist, Jesper Grønkjær, Cesar Santin, Peter Larsson, Dame N’Doye, Mikael Antonsson, Thomas Kristensen, Oscar Wendt, Kenneth Zohore, Martin Vingaard, Johan Wiland, Mathias Zanka, Thomas Delaney, Christian Bolaños. Vi tipper Solbakken starter med sine beste, og heller gjør noen bytter hvis man leder komfortabelt utover i 2. omgang.

OB må regnes som et topplag, men de virker ikke like gode denne sesongen. 5-2-4 totalt holder likevel til en tredjeplass, samtidig som det bare er fem poeng ned til nedrykksplass. Man vant 2-1 over AaB i sin forrige bortekamp. OB deltar i Europa League, der man ligger sist i gruppen etter tap for Getafe og Stuttgart. På torsdag til uka spiller man borte mot Young Boys. I kveld kommer OB til parken med helt skadefri tropp, i nye bortedrakter. Peter Utaka, lagets giftigste spiller er med, han kan vinne en kamp nesten på egenhånd.

Innbyrdes oppgjør

01.04.2010 FC København - OB 2 - 0
22.03.2009 FC København - OB 2 - 1
26.10.2008 FC København - OB 0 - 0
24.11.2007 FC København - OB 2 - 1
17.05.2007 FC København - OB 1 - 2

Det har vært veldig dårlig betalt å tippe mot FCK hittil denne sesongen, og vi kommer ikke utenom en H her heller, selv når gode OB er motstander. Å spekulere i om spillere spares på grunn av spill i Europa blir litt meningsløst, når begge lag har viktige kamper til uka. Her skal det beste laget vinne, og det mener vi er FC København. H i kamp 9.

Athletic Bilbao - Real Zaragoza
Primera Division. Bilbao hadde to vanskelige kamper mot Barcelona og Valencia før landslagspausen, og tapte begge. Hjemmeseieren 3-0 over Mallorca er den eneste på tre forsøk, siden man også tapte for Atletico Madrid. Bilbao ligger nede på en 11. plass, med 2-1-3 på de seks første totalt. De har møtt gode lag så langt og vi forventer dem høyere oppe på tabellen etter hvert. De er tradisjonelt meget sterke på hjemmebane, og spissen Fernando Llorente må være en sannsynlig målscorer i dag etter det han har vist på landslaget mot Litauen og Skottland. Det er lite skader i laget, men forsvarsspiller Jon Aurtenetxe er ikke med i dag.

Zaragoza ligger nest sist med tre poeng. De har 0-3-3 på de seks første rundene. De er aller svakest på bortebane der de har 0-1-2 og målscore 0-3. Det ene poenget kom i en 0-0 kamp mot, ikke overraskende: Deportivo La Coruña. I dag er forsvarsspiller Jarosik suspendert.

Bilbao hungrer etter å vise hjemmefansen hvor gode de er etter et par tap mot sterk motstand. Med Llorente i storform skal dette være en klar H i kamp 10, da Zaragoza ikke har hatt mye å by på hittil denne sesongen.

Sporting Gijon - Sevilla
Sporting Gijon har slitt litt innledningsvis og ligger langt nede på tabellen med 1-2-3 totalt. Sesongens første og eneste seier kom med 2-0 hjemme mot Mallorca. Ellers 2-2 mot Bilbao og 0-2 for Valencia på El Molinón.

Sevilla har fått en fin start med sin nye trener Gregorio Manzano, som har ledet laget til seier over Borussia Dortmund i Europa League og Atletico Madrid hjemme i Spania. De har også vunnet bortekamper mot Levante og Malaga og holder femteplassen før dagens runde.

Innbyrdes oppgjør:

17.04.2010 Sevilla - Sporting Gijon 3 - 0
13.12.2009 Sporting Gijon - Sevilla 0 - 1
01.02.2009 Sporting Gijon - Sevilla 1 - 0
13.09.2008 Sevilla - Sporting Gijon 4 - 3

Det er lite skader i begge lag. Sporting skal få det tøft i dag også, og vi heller mot en borteseier denne sesongen også. Sevilla virker klart sterkest i øyeblikket, og trenerbyttet ga umiddelbar effekt. Vi mener det skal holde med UB i kamp 11.

Bari - Lazio
Serie A. Bari er ubeseiret hjemme hittil med 2-1-0 på de tre første. De har slått Juventus og Brescia, og spilt 0-0 mot Cagliari. Den hviterussiske spissen Kutuzov er på plass igjen i dag. Eneste mann ute for Bari er forsvarsspiller Andrea Raggi.

Lazio topper Serie A, det er litt av et syn å se den gamle storheten trone øverst med 13 poeng og 4-1-1 på de seks første rundene. På bortebane har man tapt for Sampdoria, men vunnet 1-0 mot Chievo og 2-1 mot Fiorentina. Det ser bra ut med troppen i dag, Matuzalem er tilbake, men han starter trolig på benken da Brocchi ser ut til å foretrekkes sammen med Ledesma.

Innbyrdes oppgjør av nyere dato viser at Lazio hadde en tung sesong i fjor:

14.03.2010 Lazio - Bari 0 - 2
25.10.2009 Bari - Lazio 2 - 0

En åpen kamp mener vi, og uavgjort blir utgangstegnet. Bari må alltid regnes med på hjemmebane, på den annen side er Lazio skadefrie og i sjeldent god form. Vi garderer derfor med en borteseier. UB i kamp 12.

Vi ender opp med en 96-rekker og en 384-rekker i dag.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 384-rekker

Klikk her for å levere 384-rekkeren med TippStation . TippStation reduserer innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene like mye. Det fungerer og det er gratis å bruke.

96-rekker

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 17.10.2010 17:55
1. Hønefoss BK - Rosenborg U B
2. Haugesund - Stabæk H
3. Kongsvinger - Start U B
4. Lillestrøm - Brann H U
5. Odd - Viking H
6. Aalesund - Sandefjord H
7. Bodø/Glimt - Ranheim H U B
8. Alta - Sandnes Ulf H
9. FC København - OB H
10. Athletic Bilbao - Real Zaragoza H
11. Sporting Gijon - Sevilla U B
12. Bari - Lazio U B

-

384-rekker

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 17.10.2010 17:55
1. Hønefoss BK - Rosenborg U B
2. Haugesund - Stabæk H U
3. Kongsvinger - Start U B
4. Lillestrøm - Brann H U
5. Odd - Viking H U
6. Aalesund - Sandefjord H
7. Bodø/Glimt - Ranheim H U B
8. Alta - Sandnes Ulf H
9. FC København - OB H
10. Athletic Bilbao - Real Zaragoza H
11. Sporting Gijon - Sevilla U B
12. Bari - Lazio U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.