SHA LA LA LA LA: Åååh, Rosenborg. De vant gull forrige helg og kan slappe av i kveld.
SHA LA LA LA LA: Åååh, Rosenborg. De vant gull forrige helg og kan slappe av i kveld. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Rosenborg kan hvile på laurbærene

Vi har ikke full tillit til Rosenborg på søndagens tips til tippekupongen.

Kommersielt

Lørdagen ble en noe tråkig oddsdag, men den ble delvis reddet inn av Wolfsburg som vant til 2,30 i odds lørdag kveld.

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips 1
: Jerv kan klare det utrolige
Oddstips 2: Her må det angripes
Oddstips 3: «Catch 22» for Bodø/Glimt
Langskudd: Kaoset fortsetter i Marseille

TV-kampene: Slik ser du helgens fotballfest
Skaderapport Premier League: Disse mister runden
Skaderapport Tippeligaen: Disse mister runden

V4 Jägersro Galopp: Ny galoppfest på søndag
V64 Bollnäs: Ove A sjokkerer V64-spillerne

Det er siste runde i OBOS-ligaen og nest siste runde i Tippeligaen på søndagens langoddsprogram, samt en rekke spennende oppgjøre i Premier League, Ligue 1, La Liga og Serie A. Super søndag, med andre ord!

Bonuspotten - som går til en eventuell alenevinner - er nå oppe i 1 million kroner.

Komplette analyser og andre innleveringsforslag er under spillboksen!

1. Lillestrøm — Sarpsborg 08
En kamp der ære er i potten, og begge lag er ferdigspilte rent tabellmessig. Lillestrømm har vunnet tre av de fire siste kampene sine, og bare tapt en av de siste syv. Bra form der altså, og de slo Bodø/Glimt hele 3-0 forrige helg.

Sarpsborg 08 har garantert tankene på Ullevaal allerede, og det eneste som gjelder er å ikke få skader eller slitasjer før deres første cupfinale noensinne.

Sist slo de et nitrist Tromsø med 1-0, men er i ganske svak form ellers. Her er det svært lett å stole fullt og helt på hjemmeseier i Lillestrøms siste hjemmekamp denne sesongen. H.

2. Mjøndalen — Aalesund
Nedre Eiker-væringene så lenge ut til å ha brukbar kontroll på Start i den ufattelig viktige bortekampen forrige fredag. Sist Mjøndalen vant en fotballkamp er knapt til å huske, dog, og det er alltid noe skummelt med å backe et lag som aldri vinner.

Sannsynligvis blir det en voldsom mobilisering i Mjøndalen før denne nøkkelkampen, som de er nødt til å vinne. De har vært klart best hjemme denne sesongen og har tatt 15 av 21 poeng på Isachsen stadion.

Aalesund har ikke hatt særlig mye å spille for en stund og tapt mange kamper borte, men de har tatt fire bortepoeng de to siste kampene på utebane. Mest imponerende er naturligvis seieren over Stabæk for to uker siden. 3-2-9 borte skremmer ingen, men vi tar med HU i denne.

3. Molde — Viking
Snakk om Solskjær-effekt! Selv om han ikke direkte har ledet laget siden han kom tilbake, har de vunnet to av to mot Celtic hjemme og Aalesund borte, to svært vanskelige oppgjør. Det er en ny energi i laget og det er tydelig at de er ute etter å imponere sin nye gamle sjef.

Molde er såpass langt bak at det skal godt gjøres å få en plass i Europa neste sesong, men nå handler det om å få en god følelse på slutten av sesongen.

Viking har best medaljesjanser av disse lagene, og de tok en sterk seier over Stabæk forrige runde. Formen i det siste er dog noe varierende og de har tre tap de siste syv i alle turneringer. Her bankrer vi hjemmelaget, H.

4. Rosenborg — Haugesund
Trønderne har en vanvittig viktig kamp hjemme mot Lazio på torsdag og har ingen grunn til å bruke krefter på kampen mot Haugesund. Gullet er i boks - og det har nok vært rolige treninger og heftige feiringer den siste uka.

Hjemme er Rosenborg nær utilnærmelige, men de har noen sløve uavgjortresultater mot antatt svakere motstand denne sesongen.

Haugesund har tre nederlag på rad og har virkelig ikke sett bra ut i det siste. Også her virker de mer enn klare nok for å ta en liten ferie, de har tross alt sikret kontrakten for flere uker siden. Drister oss til en U her, folkerekka har altfor tung vekt på H. HU.

5. Sandefjord Fotball — Strømsgodset
Sandefjord, dere. Akkurat når de så ut til å plukke et lite mirakel ut av hatten mot Odd, raknet det - for n'te gang - på slutten av kampen. Selv om de har scoret syv mål de siste to, hjelper det svært lite når det defensive er såpass sårbart.

Her er de avhengige av seier og mye hjelp i andre kamper for å holde liv i drømmen om ny kontrakt. Dette blir nok en svært festlig kamp, og Joacim Jonssons analyse om over 3,5 mål er svært klok.

Godset klarte å miste 3-1-ledelsen de hadde til pause mot Rosenborg etter en av deres beste omganger denne sesongen. For et spill drammenserne varter opp med for tiden!

Det var også mot Sandefjord de spilte sin beste fotball under David Nielsen denne sesongen, og de har rett og slett for mange gode angrepsspillere til at et vaklende Sandefjord har noen mulighet. B.

6. Stabæk — Start
Med mindre de får usannsynlig hjelp fra Strømsgodset, er nok sølvhåpet ute for Stabæk - som mange spådde etter de solgte Adama Diomande.

De har to tap på rappen og neppe mye selvtillit nå. Sesongen har vært svært bra, men får en tung og uverdig slutt. Denne kampen bør de uansett vinne, det er stadig mye kvalitet i hjemmelaget.

Start er helt ufattelig svake for tiden, og klarte så vidt å redde 1-1 hjemme mot bunnkollega Mjøndalen forrige runde. Det er lite som vitner om et lag klare til å ta poeng på Nadderud, dette. H.

7. Tromsø — Bodø/Glimt
Nord-Norge-derbyet har en svært spesiell ramme. Gjestene kan faktisk sende ned Tromsø om de vinner i dag, samtidig som de erkjenner at det er viktig med to nordnorske lag i den øverste divisjonen. Hvor mye vil Glimt egentlig vinne denne?

Tromsø har sett merkelig tannløse ut siden de vraket Steinar Nielsen, en av mange avgjørelser som ikke har vært sjakktrekk på Alfheim. De slo Viking for to runder - ellers er det nitrist. Målproduksjonen har langt på vei stoppet opp, mens forsvaret nærmer seg et historisk svakt nivå.

Glimt har vært ferdigspilte sværte lenge. Det synes - de siste fire kampene har de to poeng, selv om motstanden har vært svært solid. Gjestene har all grunn til å hvile på laurbærene, men når flere spillere er i søkelyset hos større klubber, vil det absolutt ha noe å spille for. HUB på tippekupongen, men vi har H på langoddsen.

8. Vålerenga — Odd
Etter en svært tung periode i begynnelsen av høstsesongen, har hjemmelaget endelig hevdet seg og tatt elleve poeng de siste fem kampene. Igjen fremstå de vanskelig å bryte ned, og de har bare tre baklengs de fem siste kampene.

Hjemme har de gått på noen merkelige blemmer denne sesongen, men de er nok ute etter å vise hva de er gode for i sesongens siste hjemmekamp. Spesielt når de har tapt de to siste hjemmekampene for Odd.

Gjestene har skikkelig los på medalje og det er absolutt innen rekkevidde. Stabæk skal ut i en tøff bortekamp mot Glimt den siste runden, mens Odd skal til pers hjemme mot ferdigspilte Lillestrøm. HB her.

9. OB — Brøndby
Hjemmelaget mistet ledelsen borte mot antatt sterkere Randers sist, men poenget er like fullt imponerende. De har likevel tapt fire av de syv siste og tatt bare syv poeng i samme periode. 3-1-2 hjemme er en godkjent statistikk.

Gjestene har fem seire og en uavgjort de siste seks, og er utvilsomt i kjempeflyt om dagen. 3-1-2 er en godkjent bortestatistikk.

Det lukter litt U her, men jeg holder en knapp på borteseier om vi får en vinner. UB.

10. Sporting Gijón — Malaga
Her stinker de U. Hjemmelaget har startet sesongen greit, men scorer - som forventet - lite mål. Tapte 3-0 for Athletic Bilbao sist i en skikkelig tøff kamp for dagens verter.

Det er på hjemmebane de må ta poengene, spesielt mot bunnkollegaer som Malaga.

Under 2,5 har vært et godt objekt på Malaga denne sesongen, som har triste 5-7 i målforskjell på ni kamper så langt denne sesongen. Kontrasten til laget som utfordret Borussia Dortmund med Isco i spissen tre sesonger tilbake kunne knapt vært større.

Uansett. HU her.

11. Real Betis — Athletic Bilbao
Hjemmelaget har imponert etter opprykket og ligger komfortabelt til i skrivende stund. De to siste matchene har det vært noe tyngre, dog, og dette blir en skikkelig mentalt viktig kamp. Hjemme har det åpnet svakt, med 1-1-2.

Uten Aritz Aduriz ville det nok sett tøft ut for gjestene denne sesongen. Han har scoret syv av baskernes 13 ligamål. De har åpnet sesongen svakt og har faktisk en historisk underlegenhet mot dagens motstander. To poeng på fire bortekamper er heller ikke veldig imponerende.

HU.

12. Lazio — Milan
Det er stor forskjell mellom hjemmelaget og bortelaget Lazio, og hjemme på Stadio Olimpico har Lazio sett svært bra ut. Full pott fra fem kamper er solid, mens borteformen 1-0-4 er svært svak. Også i midtukens runde ble det tap, i Bergamo for Atalanta.

Lazios defensive spill på hjemmebane har vært spesielt imponerende, da de ikke har sluppet inn noe siden åpningskampen mot Bologna. 11-1 i målforskjell er solid.

For Milan var andreomgangen mot Chievo en stor opptur, og de burde til slutt ha vunnet mye mer enn 1-0. 16-årige Gianluigi Donnarumma har gjort en solid figur de to kampene han har startet i mål, og laget tok sin første clean sheet i midtuken.

Det er en svært lang vei for Milan å gå fortsatt, som har 1-1-3 på bortebane denne sesongen. Angrepsspillet går fortsatt tregt, men forsvaret har blitt bedre de siste kampene. To seire på rad gir selvtillit.

Vi kommer til å melde H på langoddsen, men slenger med U her. HU.

384-rekker:

1. Lillestrøm — Sarpsborg 08 H

2. Mjøndalen — Aalesund HU

3. Molde — Viking H

4. Rosenborg — Haugesund HU

5. Sandefjord Fotball — Strømsgodset B

6. Stabæk — Start H

7. Tromsø — Bodø/Glimt HUB

8. Vålerenga — Odd HB

9. OB — Brøndby UB

10. Sporting Gijón — Malaga HU

11. Real Betis — Athletic Bilbao HU

12. Lazio — Milan HU

Klikk her for å levere denne kupongen.

Klikk her for å levere denne kupongen på mobil.

192-rekker:

1. Lillestrøm — Sarpsborg 08 H

2. Mjøndalen — Aalesund HU

3. Molde — Viking H

4. Rosenborg — Haugesund H+

5. Sandefjord Fotball — Strømsgodset B

6. Stabæk — Start H

7. Tromsø — Bodø/Glimt HUB

8. Vålerenga — Odd HB

9. OB — Brøndby UB

10. Sporting Gijón — Malaga HU

11. Real Betis — Athletic Bilbao HU

12. Lazio — Milan HU

Klikk her for å levere denne kupongen.

Klikk her for å levere denne kupongen på mobil.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus