Alt fokus har vært på Nicki Bille Nilsen, men med klubben i ryggen kom han gjennom den utenomsportslige krisen.
Alt fokus har vært på Nicki Bille Nilsen, men med klubben i ryggen kom han gjennom den utenomsportslige krisen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Rosenborg kommer styrket ut

Etter en uke med mye utenomsportslig fokus, virker Rosenborg å gå videre med hevet hode. Det gir utslag på torsdagens tippekupong.

Kommersielt

Sportspills øvrige 1. mai-meny:
Oddsen: Ranheim er så mye bedre
Oddsen: Glimt er best på eget gress
Nysignering: Rolf Lerum klar for Nettavisen
V64 Vaggeryd: Carstens jackpot
V4 Skellefteå:
Trav i Hockeytown

Dagens langoddsprogram er fullstappet med norsk fotball fra alle divisjoner, samtidig som returkampene i semifinalene til Europa League skal spilles.

Innleveringsfristen på dagens tippekupong er klokken 17.55.

1, Sogndal — Rosenborg
Ville vært en utrolig lett kamp å krysse hadde det ikke vært for Sogndals imponerende 3-0-seier borte mot Haugesund forrige runde. Det de har blitt kritisert for i sesongåpningen, nemlig å være lite farlige foran mål, gjorde de til skamme i denne kampen. Fikk hjemmelaget til å fremstå utrolig tafatte.

Rosenborg kom seg forrige runde mot Brann, etter en lite imponerende sesongstart. Burde ha det som skal til for å bygge på den seieren. Har en god bredde i stallen, med flere spillere som har begynt å levere - hvis kampen mot Brann skal være en pekepinn. Har taklet en utenomsportslig krise på strålende vis, og kommet styrket ut av den.

Hjemmelaget vil nok bli et vanskelig lag å spille mot på Fosshaugane Campus, men trønderne fortjener favorittstempelet i dagens kamp.

2, Bodø/Glimt — Lillestrøm
De gule fra Bodø har imponert mange i sin åpning på Tippeliga-comebacket, men kom til kort mot Stabæk i forrige runde. Var imidlertid fullt på høyde i store deler av kampen.

Glimt kommer til å bli vanskelige å slå på Aspmyra, og de har tatt fem poeng på de tre første hjemmekampene. Er avhengig av poengene her om de skal holde seg.

I dag får Bodø/Glimt besøk av et Lillestrøm som virker planløse og motløse. Spilte uavgjort mot Aalesund på eget gress for kun tre dager siden, og får da altså en hviledag mindre. Etter deres 4-1-seier mot Sandnes Ulf i runde to, har de ikke scoret mål og kun tatt ett poeng.

Turen til Bodø kommer nok til å bli tung for Kanarifuglene fra Romerike, og Bodø har gode sjanser til å plukke nye tre poeng på eget gress.

3, Molde — Start
Til tross for tapet mot Odd, har Molde åpnet sesongen på overbevisende vis. Vant forrige kamp borte mot Sandnes Ulf med 3-1, og hadde god kontroll i store deler av kampen. Forrige hjemmekamp endte med 5-1 til moldenserne, som med det har scoret åtte mål de to siste.

Det er gode grunner til at de er tittelutfordrere også i år, og Molde bør helst ta tre poeng i alle slike kamper for å vise at de mener alvor. Stor favoritt, med rette.

Start har åpnet ujevnt, og viste seg fra sin mindre gode side da de tapte 2-0 hjemme for sterke Viking. To seire på fem kamper så langt, og plassert midt på tabellen.

Vant forrige bortekamp på imponerende vis, med 2-1 i Aalesund. Dagens motstander er av et annet kaliber, og de blir fort noen nummer for små i Molde.

4, Odd — Sarpsborg 08
Gutta fra Telemark har imponert stort på hjemmebane så langt, og står med full pott etter kamper mot Molde og Stabæk. Kunne fort ha tatt mer poeng på bortebane også, men der har ikke marginene ikke helt vært på Fagermos side.

Hjemmelaget har vært sterke på Skagerak Arena, og er favoritter også i dag. Fagermo har en bred, god og ung tropp som skal være i stand til å takle det østfoldingene måtte sende mot dem i dag.

Sarpsborg har en hviledag mindre enn dagens motstander etter mandagens kamp mot Vålerenga. I den kampen imponerte de stort, noe de har gjort generelt i sesongåpningen. Virker å ha gjort mye riktig i vinter, og offensivt er særpingene veldig morsomme. Skaper mye, men har imponert mest på eget gress.

Odd Grenland er nok ute etter å fortsette sin perfekte hjemmestatistikk, og får tillit til nettopp det fra vår side i dag.

5, Vålerenga — Strømsgodset
En jevnere kamp enn de foregående. Vålerenga har vært gode på Ullevål, og er ute etter å vise seg frem foran Klanen etter det forsmedelige 3-0-tapet i Sarpsborg på mandag. Også Vålerenga har en hviledag mindre enn dagens motstander.

Dagens hjemmelag ble effektivt nøytralisert av Sarpsborg, men har vært gode på eget gress. Seks av lagets syv poeng er tatt i Oslo.

Strømsgodset har åpnet godt og leder tabellen, men har hatt litt marginer med seg. Spilte veldig bra den første halvtimen mot Odd i forrige runde, men falt så betraktelig og kan i etterkant regne seg som heldige som vant. Likevel kan det argumenteres for at de har de som skal til for å avgjøre de jevneste kampene.

Veldig spennende kamp med mye historie. Åpen kamp gjør at vi bør bruke mer enn ett kryss her.

6, Bryne — Sandefjord Fotball
1. divisjon er som ventet åpnet veldig jevnt, og kun noen få lag skiller seg ut i topp og bunn. Bryne var et bunnlag uten seier helt til forrige runde, da de slo Tromsdalen 2-0 på eget gress. Ønsker nok å bygge videre på den seieren i dag.

Sandefjord har vært veldig ustabile i sesongåpningen, men vant forrige kamp med 1-0 hjemme mot Ranheim. Det har ikke helt løsnet for Bohinens menn rent spillemessig. Likevel burde de ikke avskrives i dagens kamp mot Bryne.

Jevn kamp i Bryne denne torsdagen. Her må det nok flere kryss til.

7, Bærum — Alta
Laget fra Bærum har åpnet veldig imponerende. Fikk sin perfekte åpning spolert av Strømmen forrige runde, men gråter nok ikke mye av den grunn. Ti poeng på de fire første kampene er intet mindre enn formidabelt fra de nyopprykkede bæringene.

Finnmarkingene har plukket alle sine fire poeng på eget gress så langt, og har enda til gode å score på reisefot. Forrige runde ble det tap med 3-0 mot Hødd. Kommer til å være gode på hjemmebane, men på bortebane blir det nok tøffere for Alta.

Bærum scoret i snitt fire mål hver hjemmekamp i 2. divisjon, og har bøttet inn også de to første i år. Har absolutt det som skal til for å slå et bortesvakt Alta i dag.

8, Mjøndalen — Hødd
De brune fra Buskerud har imponert oss stort i sesongåpningen, og tok en veldig sterk seier borte mot Nest Sotra forrige runde. Enda til gode å tape i årets første divisjon, og spesielt på eget gress ser de sterke ut også i år. Med 4-0 hjemme mot Strømmen forrige hjemmekamp, vet nok Hødd at dagens kamp blir vanskeligere enn søndagens.

Alta var på besøk i Ullsteinvik forrige runde, men Hødd gjorde kort prossess og sendte dem tilbake til Finnmark med 3-0 i sekken. Blir et lag å regne med også i år, men det er nok først og fremst på eget gress at de kommer til å plukke poeng. Det kan man imidlertid si om nesten alle lagene i årets 1. divisjon.

Mjøndalen har spilt bra i sesongåpningen, og fortjener tillit også i dag.

9, Ranheim — HamKam
Hva i alle dager har skjedd med Ranheim? Laget ser ikke noe svakere ut på papiret enn det som tok fjerdeplass i fjor, men på banen har de virkelig ikke levert. Ett poeng på fire kamper er neppe slik man sikrer ny playoff-plassering.

Lagene de har tapt poeng mot er heller ikke av det ypperste kaliber. Plukket sitt ene poeng på hjemmebane mot Bryne, og ønsker nok å vise seg fra sin gode side foran hjemmepublikumet i dag.

HamKam har også til gode å imponere så langt i år, og står med like få poeng som dagens motstander. Har fremstått tannløse og scoret kun en gang - dog slipper de også inn lite. Ga Tromsø kamp til døren forrige runde, men Gutan avgjorde til sin favør helt på tampen.

Jeg kan ikke se noen annen utvei enn at det endelig løsner for Ranheim i dag. De er så mye bedre enn det de har vist oss de fire første kampene.

10, Strømmen — Kristiansund BK
Dagens hjemmelag er gode på eget gress. Alle sine fire poeng har de plukket på hjemmebane, og de holdt Bærum til 2-2 forrige runde. Seieren var mot Ranheim i runde to. Har det som skal til for å gi Kristiansund kamp til døren i dag.

Bortelaget har reist seg etter sjokkåpningen mot Alta, og har ikke sluppet inn mål siden de tapte 3-0 i Finnmark. Syv poeng på de tre siste, og en sterk hjemmeseier mot Fredrikstad forrige runde. Likevel har de enda ikke vunnet på reisefot, noe som gjør at de ikke fortjener full tillit i dag.

11, Valencia — Sevilla
Premissene før dagens kamp er enkle. Valencia må vinne med minst to mål, tre hvis Sevilla skulle finne på å score. Bortelaget kommer til semifinalen med 2-0 i sin favør etter det første oppgjøret.

Valencia var vertskap for gulljagende Atletico Madrid på søndag. Hovedstadslaget stakk av med alle tre poengene etter det som var en jevn og tettspilt affære. Hjemmelaget hadde imidlertid ikke veldig mye å spille for, og hadde nok dagens kamp i tankene allerede da.

Dagens gjester gjorde en veldig god jobb i det første oppgjøret, og 2-0-seieren var fullt fortjent. Har en buffer til dagens kamp, men må passe seg for å bli for baktunge. Er nok skuffet over helgens 3-1-tap mot Athletic Bilbao, som langt på vei sørget for at deres håp om Champions League-spill er ute for neste sesong. Har ikke annet enn dagens kamp å spille for.

Valencia må vinne, men Sevilla har vært gode. Fortjener et kryss.

12, Juventus — Benfica
Den gamle dame fra Torino er på autopilot og på vei inn til sin tredje strake ligatittel. Snudde kampen mot Sassuolo på mandag til deres fordel og vant også der. Har imidlertid en hviledag mindre enn dagens motstander.

Benfica vant 2-1 i det første oppgjøret, så Juventus må vinne dagens kamp for å kunne avansere. Lider av for dårlig matching fra Serie A, og har sviktet i Europa de to siste sesongene. At årets finale i Europa League spilles på deres stadion er nok imidlertid god nok motivasjon for å gi alt i dagens kamp.

Benfica hadde en ny, tøff kamp i helgen etter den første semifinalen mot Juventus. Porto ventet i ny cupkamp, denne gangen i ligacupen. Etter ekstraomganger og straffekonkurranse, vant imidlertid Benfica også den kampen.

Avgjorde forrige semifinalekamp mot Juventus helt på tampen, og har levert jevnt bra hele sesongen. Nå blir det imildertid en helt annen kamp, og Juventus er veldig gode på eget gress.

Her er det veldig gode sjanser for hjemmeseier til sterke Juventus. I serien har de ikke avgitt poeng i Torino.

96-rekker:

1, Sogndal — Rosenborg, UB

2, Bodø/Glimt — Lillestrøm, H

3, Molde — Start, H

4, Odd — Sarpsborg 08, HU

5, Vålerenga — Strømsgodset, HB

6, Bryne — Sandefjord Fotball, HUB

7, Bærum — Alta, H

8, Mjøndalen — Hødd, H

9, Ranheim — HamKam, H

10, Strømmen — Kristiansund BK, HU

11, Valencia — Sevilla, HB

12, Juventus — Benfica, H

Klikk her for å levere denne rekken.

432-rekker:

1, Sogndal — Rosenborg, UB

2, Bodø/Glimt — Lillestrøm, H

3, Molde — Start, H

4, Odd — Sarpsborg 08 , HU

5, Vålerenga — Strømsgodset, HUB

6, Bryne — Sandefjord Fotball, HUB

7, Bærum — Alta, H

8, Mjøndalen — Hødd, H

9, Ranheim — HamKam, HU

10, Strømmen — Kristiansund BK , HUB

11, Valencia — Sevilla, HB

12, Juventus — Benfica, H

Klikk her for å levere denne rekken.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus