Gå til sidens hovedinnhold

Rosenborg på gulljakt stopper Tromsø

Det blir bråstopp for Tromsø i møtet med trøndersk overmakt.

Det er tett i toppen av Eliteserien og kun seks poeng mellom serieleder Bodø/Glimt og Rosenborg på 6. plass. I kveld tar Rosenborg imot tabellutsatte Tromsø hjemme på Lerkendal.

Onsdag er det ca 30 millioner i Viking Lotto-potten. Lever din kupong her!

Rosenborg vinner og holder nullen - 2,80 (spillestopp kl 19.59)

Etter seriegull fire år på rad fra 2015 til 2018 har det vært to magre år etter Rosenborgs standard. Tredjeplass i 2019 ble til fjerdeplass i fjor. Resultatene i årets sesong har svingt, men de har fortsatt los på gullet. Dette kommer Tromsø til å merke i søndagens oppgjør på Lerkendal.

Rosenborg har svingt veldig i prestasjonene så langt i årets sesong. De startet ganske bra i april og mai, før de gikk på en ordentlig karamell i juni og første kamp i juli med tre tap på rad og to uavgjort kamper mot Haugesund og Odd.

Den magre poengfangsten i denne perioden skyldes helt klart at de var hardt rammet av skader og klarte knapt nok å stille lag.

Etter den tunge perioden løsnet det ordentlig for Åge Hareides menn og de radet blant annet opp fire seiere på rappen i Eliteserien. I tillegg fikk de to kalasseire i cupen mot Melhus og Orkla, samt at de feide Domzale fra Slovenia ut av Europa Conference League over to oppgjør.

Selv om de tapte mot Birger Melings Rennes i den samme Conference League reiste de nok til Stavanger og eliteseriekamp mot Viking med tro på seier. Særlig etter at Molde tapte mot Kristiansund øynet de håpet om å komme seg inn i gullkampen igjen.

Der ledet de til pause, men to kjappe mål fra Viking tidlig i andre omgang snudde kampen og Rosenborg reiste hjem tomhendt. I følge trener Åge Hareide hadde Viking både større duellkraft og mer entusiasme i spillet sitt, og dette må de få på plass når Tromsø kommer på besøk.

Tromsø bedre borte enn hjemme

Tromsøværingene liker å kalle hjemmebanen sin for fort Alfheim. Årets fort har vært i det særdeles gavmilde hjørnet. Ingen seiere, tre uavgjorte og fem tap er status for gutan på hjemmebane i år.

På bortebane har det sett atskillig bedre ut og Tromsøs tre seire i årets sesong har alle kommet på fremmed gress. Dette er noe de tar med seg når de reiser til Lerkendal.

Det nyopprykkede laget har bare scoret 19 mål på de 17 kampene de har spilt så langt. De sliter med å skape nok sjanser og å omsette de sjansene de får i scoringer.

Nå har de hentet inn en gammel helt i Zdenek Ondrasek som forhåpentligvis kan bidra til at Tromsø berger plassen. Ondrasek er inne i sin andre periode i den røde og hvite drakten. Sist han var i Tromsø scoret han 38 mål på 96 kamper fra 2012 til 2015.

Har han det samme nivået inne nå kan han bli redningsmannen for Gutan.

I forsvaret merker nok tromsøværingene fraværet av Simen Wangberg (solgt til Stabæk) mer enn de trodde. Wangberg var en ordentlig ledertype som holdt forsvaret sammen, og det har vært mye usikkerhet mellom keeper Karlstrøm og forsvarsrekka som har ført til for enkle baklengsmål.

Rosenborg vinner denne greit

Rosenborg må vinne denne kampen hvis de skal være med i kampen om seriegullet. De har statistikken på sin side mot Tromsø. På de ti siste kampene mellom lagene på Lerkendal har trønderne vunnet åtte, en har endt uavgjort og Tromsø har reist nordover med tre poeng en gang. Målforskjellen er 23-10 i favør Rosenborg.

I tillegg vant Rosenborg det motsatte oppgjøret på Alfheim i juli i år med 3-1.

Selv med Zdenek Ondrasek tilbake for Tromsø tror vi Rosenborg vinner og holder nullen.

Dette spiller du på her til 2.85 i odds.