I FORM: Alexander Søderlund (til høyre) jubler etter scoring mot KR Reykjavik. I bakgrunnen er Pål André Helland.
I FORM: Alexander Søderlund (til høyre) jubler etter scoring mot KR Reykjavik. I bakgrunnen er Pål André Helland. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Rosenborg ser seg ikke tilbake

Rosenborg har koblet grepet om gullet og møter Lillestrøm på søndagens tippekupong. Vi gir deg tipsene.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Single: Hødd er tilbake på vinnersporet
Dobbel: Glimt går på vannet
Langskudd: Liverpool-marerittet fortsetter

Dagens travtips: Klikk her for å få full oversikt!

Endelig er Premier League tilbake! Det er duket for mange spennende kamp fra England på lørdagens langoddsprogram, med krydder fra hele Europa. Høydepunktet for mange nordmenn er kanskje Liverpools seriestart mot Stoke.

Beklageligvis gikk ingen av lørdagens tre spilleforslag inn.

Det ligger 1,7 millioner kroner i bonuspotten denne søndagen.

1. Odd — Molde
Selv om serieformen til Odd ikke er all verden, har de levert gode resultater i Europa. Kampen mot Elfsborg sist torsdag var intet unntak og Odd kunne glede seg over avansement med 2-0 der

Forrige Tippeliga-kamp ble av det ekstreme slaget, der de slo Mjøndalen 6-3. De spilte noen suverene perioder, men falt også kraftig bakpå i andre.

Molde har gjort store endringer på benken siden sist, og Erling Moe tar over hovedansvaret etter Tor Ole Skullerud. Moe har lang erfaring, men dette blir en ny og tøff oppgave for han.

Han overtar et Molde-lag som neppe er spesielt motivert etter de ble utslått av Dinamo Zagreb i Mesterligaen på tirsdag. Det er ikke uendelig langt opp til medaljene, men de har vist lite prov på at de er klare for å ta dét steget denne sesongen.

Vi tror ikke på en ny trener effekt, men kan likevel ikke unngå å krysse HUB.

2. Bodø/Glimt — Start
Hvor lenge kan Bodø/Glimt fortsette å vinne? Forrige helg slo de Aalesund takket være en solid scoring av Badou, men han er nå forsvunnet fra klubben. Heldigvis har de Morten Konradsen til å fylle det tomrommet.

Aspmyra har blitt en vanskelig bane å ta poeng mot, og Jan Halvor Halvorsens menn vil føle at de har alle sjanser på seier nummer seks på rad - selv om den nylige hvileperioden på to uker kom litt ubeleilig.

Start har tre tap på rad og hadde lite å stille opp med mot Aalesund forrige helg. De har kun scoret ett mål i denne perioden.

Matthias Vilhjalmsson har etterlatt et stort tomrom. HU.

3. Haugesund — Aalesund
Plutselig ser alt mye lysere ut for Haugesund. De har syv poeng de siste tre kampene, etter kamper mot Molde og Viking borte, og hjemme mot Stabæk. Ikke verst!

Det betyr likevel ikke at de har lagt nedrykksstriden bak seg og de vil absolutt jage tre poeng også i dag.

Aalesund fikk en livsviktig seier over svake Start sist og bør prise seg lykkelig over den. Spillemessig har tangotrøyene sett svake ut i det siste og seierene deres har kommet mot svake lag. Aalesund borte på naturgress? Neppe. H.

4. Lillestrøm — Rosenborg
Endelig fikk Lillestrøm en seier! De slo Sandefjord etter å ha ledet 3-0, men fikk seg en skikkelig skremmer på slutten og måtte forsvare inn 3-2.

Spillemessig er det fortsatt for svakt og det er store huller i dette Lillestrøm-laget. Denne kampen blir viktig, men de er neppe særlig optimister.

Rosenborg fikk mer problemer enn ventet mot Sarpsborg sist og måtte ha en sen scoring fra Alexander Søderlund for å kapre tre poeng. Det  har lugget litt rent spillemessig og de har et vanvittig tøft kampprogram for tiden. Uansett har de en beundringsverdig bredde og vil jakte seieren også i dag.

Mot Debrecen bekreftet de også sin gode form på torsdag, selv om det må sies at de ikke er like overlegne nå som tidligere i sesongen. Det kan godt hende at det intense kampprogrammet begynner å ta på. Uansett tror vi de hamler opp med et tafatt Lillestrøm.

UB.

5. Strømsgodset — Stabæk
Det blir spennende å se hvordan Strømsgodset følger opp det tøffe kampprogrammet de har hatt de siste ukene. Forrige helg svarte de ypperlig på Hajduk Split-tapet og knuste Tromsø 6-0.

Dessverre klarte de ikke å følge opp det mot Hajduk Split på torsdag og 2-0-tap sendte dem ut fra Europa League.

Stabæk imponerte mange da de knuste Vålerenga 2-0 forrige runde, og hovedstadslaget hadde virkelig ingen sjanse. Muhamed Keita virker å være the missing link, og den tidligere Godset-spillerne var et monster i sin debut fra start.

Dessverre for gjestene er Adama Diomande tvilsom til kampen og han blir i så fall et enormt tap for Bradley.

Denne kampen kan virkelig bikke alle veier, for begge lag har mye å spille for. HUB.

6. Bærum — Strømmen
Det er ikke bare-bare å være Bærum for tiden, for de har kapret ett poeng de siste syv kampene. Den gode vårformen er for lengst borte og de har virkelig kollapset de forrige kampene.

Forrige runde tapte de 4-2 for Hødd på Høddvoll.

Strømmen har på sin side åpnet høstsesongen på mesterlig vis, med borteseier over Hønefoss og hjemmeseier over Åsane. Det er en kort vei mellom lagene rent geografisk og Strømmen kan absolutt ta en ny trepoenger. UB.

7. Follo — Ranheim
Laget fra Ski imponerte mange i seosngåpningen, men har virkelig landet på jorden og er ikke spesielt gode for tiden. Forrige runde ble det 0-0 mot svakt Nest-Sotra.

Ranheim er på sin side i superform og Ola By Rise har virkelig snudd den vonde trenden. Fem seiere og en uavgjort de siste seks må sies å være godkjent. Da de snudde 0-2 til 3-2 hjemme mot Sogndal tok det foreløpig toppen av kransekaka.

Ranheim har ypperlige poengsjanser her, men er ikke vant til underlaget. HB.

8. Hønefoss BK — Nest-Sotra
Hjemmelaget klarte faktisk å berge uavgjort borte mot Fredrikstad forrige runde og det var imponerende nok, det. Før det var fire strake tap med på å felle en nedrykksdom over laget, som ser fortapte ut.

Fortapte virker også Nest-Sotra, som spilte uavgjort mot Follo forrige runde. Det har virkelig tørket inn foran mål og de har tre nettkjenninger de siste fem kampene. Her er U-faren stor! HU.

9. Kristiansund BK — Fredrikstad
Kristiansund surrer veldig for tiden og har mistet sin plass blant kvalifiseringslagene. Forrige runde ble det 0-2-tap for Bryne og de har kun en seier de siste syv.

Fredrikstad er også veldig ustabile for tiden og spilte uavgjort mot Hønefoss forrige runde. Uavgjort er nok det beste de kan håpe på her. H.

10. Levanger — Jerv
Levanger har spilte noen veldig gode kamper, men virker å falle ned på jorden - og bli der - etter disse kampene. Forrige runde sto de lenge mot Brann i Bergen, men tapte til slutt.

Jerv har også imponert i enkelte kamper, men er mer stabile enn Levanger. Gjestene ligger faktisk innen rekkevidde for kvalifiseringsplassene. Her går de for tre poeng! B.

11. Åsane — Hødd
Åsane er virkelig på kjøret for tiden og har fire tap de siste fem kampene. Det lover på ingen måte godt med tanke på fornyet kontrakt og sjansen er stor for at dette ender med nedrykk.

Hødd har på sin side slått tilbake etter en svak periode, og overbeviste mot Bærum sist. Nå er de avhengige av å fortsette den trenden for å holde seg blant kvalifiseringslagene, som alle har begynt å ta poeng.

Denne vinner de nok. B.

12. Arendal — Vindbjart
Hjemmelaget Arendal har funnet en forferdelig formkurve og ett poeng fra de siste fem kampene er ikke spesielt solid. På noen som helst måte.

Det betyr at de ligger an til å bli en middelhavsfarer, og all den tid nedrykk virker usannsynlig, er motivasjonen trolig på bunn. 2-3-1 er ikke en spesielt solid hjemmestatistikk.

Vindbjart er også ustabile, men har i det minste fem kamper uten tap på rad nå. Heller ikke de har noen ting å spille for, og det er litt kjedelig så tidlig i sesongen. 2-1-5 er dårlig bortestatistikk og vi tror det er stor sjanse for hjemmeseier her. HU.

432-rekker:

1. Odd — Molde HUB

2. Bodø/Glimt — Start HU

3. Haugesund — Aalesund H

4. Lillestrøm — Rosenborg UB

5. Strømsgodset — Stabæk HUB

6. Bærum — Strømmen UB

7. Follo — Ranheim HUB

8. Hønefoss BK — Nest-Sotra HU

9. Kristiansund BK — Fredrikstad H

10. Levanger — Jerv B

11. Åsane — Hødd B

12. Arendal — Vindbjart H

Klikk her for å levere denne kupongen!

96-rekker:

1. Odd — Molde HB

2. Bodø/Glimt — Start HU

3. Haugesund — Aalesund H

4. Lillestrøm — Rosenborg UB

5. Strømsgodset — Stabæk HUB

6. Bærum — Strømmen UB

7. Follo — Ranheim HB

8. Hønefoss BK — Nest-Sotra H

9. Kristiansund BK — Fredrikstad H

10. Levanger — Jerv B

11. Åsane — Hødd B

12. Arendal — Vindbjart H

Klikk her for å levere denne kupongen!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus