Søndagens tippekupong byr på to kamper fra EM i fotball, sju kamper fra Eliteserien, to kamper fra PostNord-ligaen og avsluttes med en kamp fra Superettan. Bonuspotten er på ca 2 mill kr. Innleveringsfristen er kl 14.55.

Onsdag er det ca 250 millioner kroner i Vikinglotto-potten

1. Italia - Wales
Siste runde i gruppespillet. Kampen spilles på Stadio Olimpico i Roma. Italia etter to overbevisende seire er klare for åttedelsfinale og dersom de mot formodning ikke taper mot Wales, også blir gruppevinner. Da venter Ukraina eller Østerrike i åttedelsfinalen.

Wales var heldige som fikk med seg ett poeng og 1-1 i sin åpningskamp mot Sveits, men klart forbedret mot Tyrkia i sin andre kamp og tok en meget fortjent 2-0 seier da. Blir etter alle solemerker toer i gruppe A, og da venter enten Russland, Belgia eller Danmark i åttedelsfinalen.

Italia er det laget som har imponert mest hittil i VM, så får vi om Robert Mancini velger å stille med helt toppet lag til den siste gruppespillkampen. Italia har ikke tapt på evigheter og taper nok ikke søndag heller, men vinner gruppa med uavgjort. HU.

2. Sveits - Tyrkia
Veldig skuffende EM for begge disse to sålangt og taperen av denne kampen er ute av EM. Skulle det ende med poengdeling, ender Sveits på to poeng og Tyrkia på ett poeng og det vil sende begge ut av EM.

Sveits med en bra åpningskamp mot Wales, og hadde fortjent å vinne den kampen, men måtte nøye seg med 1-1. Som forventet ble det for tøft mot Italia og 0-3 tap.

Tyrkia var sjanseløse mot Italia i sin åpningskamp, men etter det Italia også viste mot Sveits, var det mer forståelig. Skuffet uansett voldsomt mot Wales og tapte meget fortjent 0-2. Må vinne denne siste kampen for å ta seg videre til åttedelsfinale.

Sveits får et ganske klart utgangstips, men Tyrkia har kapasitet til å vinne. H på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

3. Vålerenga - Bodø/Glimt
Toppkamp på Intility Arena. Ingen god uke for Vålerenga. Forrige søndag ble det 1-4 tap borte mot Viking og onsdag måtte laget nøye seg med 1-1 hjemme mot Odd. I den kampen ble viktige Aron Dønnum skadet og Vålerenga har allerede Vidar Ørn Kristjansson på skadelisten. Med likt antall kamper spilt som serieleder Bodø/Glimt, har Vålerenga sju poeng opp før søndagens kamp.

Bodø/Glimt med sesongverste borte mot Odd tredje sist og 0-1 tap, men har slått tilbake med to strake hjemmeseire. 2-0 hjemme mot Mjøndalen forrige søndag og sesongbeste hjemme mot Strømsgodset onsdag kveld og 7-2 seier. Topper dermed tabellen med sine 19 poeng og har to poeng ned til Molde på 2. plass.

Det endte 2-2 i tilsvarende kamp både i 2018 og i 2020, mens Vålerenga vant hele 6-0 i 2019-sesongen. Med både Dønnum og Kristjansson, tror vi ikke Bodø/Glimt taper denne. UB.

4. Mjøndalen - Strømsgodset
Mjøndalen skal si seg svært godt fornøyd med at de "kun" tapte 0-2 borte mot Bodø/Glimt forrige søndag. Glimt var totalt overlegne i den kampen og seierssiffrene burde vært større. Bortsett fra den kampen har Mjøndalen prestert bra og står med fem poeng på kun fem spilte kamper. Begge hjemmekampene mot solide lag som Vålerenga og Molde har endt med poengdeling.

Strømsgodset slapp ikke like billig unna i Bodø som Mjøndalen gjorde og røk hele 2-7 onsdag kveld. En gedigen nedtur for Godset det, som tre dager tidligere slo Rosenborg 2-1 hjemme på Marienlyst. Strømsgodset står med sju poeng på seks spilte kamper, de tre spilte bortekampene er alle tapt.

Mjøndalen vant 3-0 i tilsvarende oppgjør forrige sesong, mens det endte 1-1 i 2019-sesongen. Vi tror mest på hjemmelaget i den 35. utgaven av Ælv Classico. HU.

5. Brann - Odd
Fredag ble det gjort en rekke lettelser i koronarestriksjonene her hjemme og dermed blir det 5 000 tilskuere på Brann stadion søndag.

Brann innledet som kjent sesongen med seks strake tap, men står med fire poeng på sine to siste. Overbevisende 3-0 seier hjemme mot Strømsgodset nest sist og 0-0 borte mot Sarpsborg 08 i en jevnspilt kamp forrige søndag. Robert Taylor er som kjent opptatt med EM for Finland, ellers skal det ikke være mannskapsproblemer for Brann.

Odd gjorde en solid bortekamp mot Vålerenga onsdag kveld og fikk med seg ett poeng fra Intility. Har vært variable i innledningen og står med seks poeng på seks spilte kamper. Hele fire av kampene har vært på bortebane, ingen av disse er vunnet (0-2-2).

Brann har hatt et veldig godt tak på Odd hjemme i Bergen og står med fire strake seire. H.

6. Haugesund - Kristiansund
Etter å ha innledet sesongen med to strake 0-0 kamper, er det blitt to tap og en seier på de tre neste for Jostein Grindhaug og Haugesund. Har altså kun spilt fem kamper og står med fem poeng. Fire av disse poengene er kommet fra lagets to spilte hjemmekamper. Ndour er ute med karantene, forøvrig kan Haugesund stille skadefritt.

Kristiansund innledet sesongen med 0-2 tap borte mot Molde og 0-2 tap hjemme mot Bodø/Glimt, men Christian Michelsens gutter har slått tilbake med fem strake seire. Har avansert til 3. plass på tabellen med sine 15 poeng og er kun fire poeng bak serieleder Bodø/Glimt som har spilt en kamp mer. Solide borteseire mot Vålerenga og Sarpsborg 08 i de to siste bortekampene. Det er ikke rapportert om skader eller karantener for Kristiansund.

Det står 1-2-1 på de fire siste tilsvarende oppgjørene i Haugesund. Det ser åpent ut også i kveld. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

7. Molde - Stabæk
Molde-trener Erling Moe var svært fornøyd med sitt lag i onsdagens hjemmekamp mot Sarpsborg 08 og og mente det var lagets beste prestasjon hittil. Det endte med 4-1 seier og Molde er dermed oppe i 17 poeng på sine åtte første seriekamper og er to poeng bak serieleder Bodø/Glimt. Tre seire og 1-2 tap mot Vålerenga i sine fire spilte hjemmekamper.

Stabæk slo riktignok Brann 2-0 hjemme i tredje serierunde, men har etter det tapt 2-4 borte mot Rosenborg og hele 0-3 hjemme mot Tromsø sist søndag. Innledet sesongen med to strake poengdelinger og står med fem poeng på fem spilte seriekamper.

Molde har vunnet de fem siste hjemmekampene mot Stabæk og blir en av våre sikre på søndagens tippekupong. H.

8. Rosenborg - Sarpsborg 08
Rosenborg har vært variable i sesonginnledningen og står med 14 poeng på sine åtte første seriekamper. Skuslet bort en 1-0 ledelse borte mot Strømsgodset forrige søndag og endte opp med å tape 1-2. Hjemme på Lerkendal er det blitt tre seire og 2-3 tap mot Molde. Viktige Kristoffer Zachariassen soner karantene, Markusk Henriksen og Stefanio Vecchia er begge skadet.

Sarpsborg 08 skapte ingenting i hjemmekampen mot Brann forrige søndag og det var lite å si på at den kampen endte 0-0. Sjanseløse borte mot Molde onsdag der det ble 1-4 tap. Kun scoret fire mål på sine seks første seriekamper, så ingen tvil om at nyansatte Lars Bohinen må utvikle det offensive spillet. Jørgen Horn, Gaute Vetti og Mos Abdellaoue er ute.

Rosenborg har vunnet de tre siste hjemmekampene mot Sarpsborg 08 og må være en sterk favoritt også denne gang. H.

9. Tromsø - Lillestrøm
Normalt hjemmesterke Tromsø står med åtte poeng på sine sju første seriekamper denne sesongen, sju av de poengene er tatt på bortebane. Hjemme på Alfheim er det kun blitt ett poeng på tre spilte. Tromsø har således ikke vært lette å lese hittil. Etter skuffende 0-2 tap hjemme mot Sarpsborg 08 nest sist, slo Tromsø til med en overraskende 3-0 seier borte mot Stabæk sist søndag. Jostein Gundersen og Runar Espejord er ute.

Lillestrøm med sesongens andre hjemmeseier da de snudde 0-1 til 2-1 seier mot Haugesund forrige søndag. Thomas Lehne Olsen med begge målene for Lillestrøm i den kampen og han scoret også kampens eneste mål i 1-0 seieren hjemme mot Odd i nest siste hjemmekamp. LSK med seks poeng på fem spilte kamper, begge bortekampene er tapt.

Det står 1-1-1 på de tre siste tilsvarende på Alfheim. Det ser vidåpent ut også i kveld. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

10. Brattvåg - Asker
Det er seriestart i PostNord-ligaen denne helgen og to av kampene er med på søndagens tippekupong.

Brattvåg endte på 6. plass forrige sesong og presterte da 4-4-2 på hjemmebane. Ikke de store endringene i troppen til denne sesongen og er forventet rundt midten av tabellen. og tippes rundt samme plass nå.

Denne kampen ser du på Direktesport fra kl 15.30

Asker er tippet som en av de heteste opprykkskandidatene. I fjor ble det tap for Stjørdals-Blink i opprykksfinalen etter 2. plass i avdeling 2. God kontinuitet i troppen der man har med de fleste fra forrige sesong samt noen nye.

Asker bør unngå tap på Sunnmøre i seriepremieren. UB.

11. Kongsvinger - Fløya
Seriestart i PostNord. Etter fem strake sesonger i OBOS-ligaen endte Konsgvinger nest sist i fjorårssesongen og rykket ned. Er blant favorittene til å ta steget direkte tilbake igjen og blir nok spesielt vanskelig å hanskes med hjemme på Gjemselund.

Denne kampen ser du på Direktesport fra kl 16.00

Fløya kan ta takke coronapandemien for at det ikke rykket ned fra PostNord forrige sesong. 13 spilte kamper ga tolv tap og en poengdeling og en suveren jumboplass. Men i og med at ingen lag rykket ned, får de en ny sjanse på dette nivået.

Kongsvinger blir trolig søndagskupongens aller største favoritt og vi ser ingen grunn til å spekulere. H.

12. Trelleborg - Falkenberg
Den siste kampen på søndagens tippekupong er hentet fra Superettan i Sverige, tilsvarende OBOS-ligaen i Norge.

Trelleborg endte på en skuffende 13. plass forrige sesong og var kun tre poeng klar av Dalkurd på kvalifiseringsplassen. Klart bedre start denne sesongen med 4-4-2 på de ti første seriekampene og 5. plass før helgens serierunde. Kommer senest fra to sterke 1-0 seire mot hhv Sundsvall og Värnamo.

Falkenberg rykket ned fra Allsvenskan forrige sesong og var blant opprykksfavorittene før sesongen startet. Men har ikke innfridd og ligger nest sist med kun 10 poeng på ti spilte kamper. Litt bedring i det siste med 2-1 seier hjemme mot Västerås nest sist og 1-1 borte mot AFC Eskilstuna forrige lørdag. Dog ikke bedre enn 1-1-3 på fem spilte bortekamper.

Trelleborg er med rette store favoritter. H.

96-rekker:
1. Italia - Wales HU

2. Sveits - Tyrkia H

3. Vålerenga - Bodø/Glimt UB

4. Mjøndalen - Strømsgodset HU

5. Brann - Odd H

6. Haugesund - Kristiansund HU

7. Molde - Stabæk H

8. Rosenborg - Sarpsborg 08 H

9. Tromsø - Lillestrøm HUB

10. Brattvåg - Asker UB

11. Kongsvinger - Fløya H

12. Trelleborg - Falkenberg H

432-rekker:
1. Italia - Wales HU

2. Sveits - Tyrkia HUB

3. Vålerenga - Bodø/Glimt UB

4. Mjøndalen - Strømsgodset HU

5. Brann - Odd H

6. Haugesund - Kristiansund HUB

7. Molde - Stabæk H

8. Rosenborg - Sarpsborg 08 H

9. Tromsø - Lillestrøm HUB

10. Brattvåg - Asker UB

11. Kongsvinger - Fløya H

12. Trelleborg - Falkenberg H