Foto: Alley, Ned (Scanpix)

Rosenborg tar innpå Godset

Vi tror RBK griper sjansen mot Aalesund. Sjekk søndagens tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Follo fosser videre
Oddstips 2: Lillestrøm opp av gjørma
Skaderapport: Disse er skadet i Tippeligaen
V64 Östersund: Norsk røvertokt!
V5 Sørlandet: Frisk bankeri Sør!

Det er duket for en spennende søndagskupong med elleve kamper fra Tippeligaen og Adeccoligaen og et oppgjør fra Allsvenskan. Bonuspotten er kommet opp i 1,8 millioner kroner.

Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i artikkelen. Det ble ti rette på tipsene både torsdag og lørdag, i dag håper vi på fullklaff.

1. Rosenborg – Aalesund
Begge lagene spilte Europa League-kvalifisering på bortebane så sent som torsdag. Rosenborg spilte 1-1 mot Servette, mens AaFK tapte 1-2 i varmen i Nikosia.

Rosenborg har spilt uavgjort i 9 av 17 kamper denne sesongen, og det ble også resultatet i de to siste seriekampene. Ligger på bronseplass, ni poeng bak Strømsgodset, som bare spilte uavgjort mot Hønefoss lørdag. Steffen Iversen (akilles) er eneste usikkerhetsmoment.

Aalesund imponerte ikke i første omgang mot Stabæk forrige helg, men dro til slutt i land en fortjent 3-1-seier. Ligger dermed på tiendeplass, sju poeng bak dagens motstander. Peter Orry Larsen, Adam Sellami Honningsvåg, Amund Skiri og Demar Phillips er uaktuelle, mens Sander Post er usikker.

De to siste kampene mellom disse to har endt 2-2, men vi tror at et tilnærmet skadefritt RBK blir for sterke denne gangen, i det som er en hektisk periode for begge lag. H.

2. Fredrikstad – Tromsø
Fredrikstad har null poeng på de siste fire kampene og står med begge beina godt plantet i nedrykksgjørma. Opp til LSK på sikker plass skiller det nå sju poeng. Alex Valencia og Kevin Dure er eneste skadefravær.

Har gjort flere endringer i troppen i løpet av uken. Haitam Aleesani (Skeid), Nenad Sreckovic (De Graafschap) og Zlatko Tripic (Molde) er kommet inn, mens midtbaneeleganten Etzaz Hussain er solgt til Molde. VIF har hentet tilbake Benjamin Dahl Hagen.

Tromsø spurtet bra mot Rosenborg forrige runde, men det holdt ikke til mer enn ett poeng. Ledet lenge torsdagens Europa League-kvalifiseringskamp mot Metallurg Donetsk, men et selvmål i sluttminuttene sørget for poengdeling.

Kara Mbodj og Saliou Ciss er uaktuelle grunnet OL-spill for Senegal. Steffen Nystrøm er eneste skadefravær

TIL har vunnet de siste fire innbyrdes oppgjørene. Vi tror mest på Gutan også i dag, selv om torsdagens E-kamp kan sitte litt i beina. B.

3. Odd – Viking
Odd har kommet seg unna nedrykksstriden etter seks poeng mot Sogndal og Strømsgodset de siste to rundene. Lars Kristian Eriksen er eneste fravær.

Det har virkelig løsnet for Viking etter trenerbyttet, og siddisene har klatret til åttendeplass etter ti poeng på de siste fire kampene. El Hadji Makthar Thioune, signerte denne uken, men midtbanespilleren er ikke i toppform ennå. Det er usikkert om spissen Henri Anier blir klar.

Odd har hatt et godt tak på dagens motstander de siste sesongene, men Viking vant vårkampen 1-0. U er vårt utgangspunkt, men alle tegn må med. HUB.

4. Sandnes Ulf – Lillestrøm
Meget viktig kamp i bunnstriden. Ulf har tapt og tapt i det siste (ble knust 5-0 av Viking forrige helg) og ligger nå på kvalifiseringsplass. LSK reddet et poeng i sluttminuttene mot Molde sist og klarte 1-1 på Lerkendal runden før. Stod med to strake trepoengere før det og har klatret opp på sikker grunn.

Ulf kan glede seg over at Aksel Berget Skjølsvik og Steinthor Thorsteinsson et tilbake etter karantene. Andreas Ulland Andersen er også klar til denne kampen, men Edier Frejd, Andreas Westlye, Anel Raskaj og Vegard Aanestad er uaktuelle. Bo Andersen vrakes trolig etter uttalelser om motivasjonsproblemer i kjølvannet av Viking-fadesen. Stortalentet Zymer Bytyqi er solgt til Red Bull Salzburg.

LSK har forsterket laget med Bjørn Helge Riise, Espen Søgård, Thorstein Helstad, Lasse Staw og Anders Østli. Alle fem er spilleklare til kveldens kamp. Fredrik Stoor og Fredrik Gulbrandsen er ute med skader.

Ulf vant det omvendte møtet i slutten av juni hele 3-1, men vi tror ikke på noen gjentakelse i kveld. LSK har fått mange spennende spillere og har klart seg bra mot god motstand i det siste. De fem nye spillerne gir ikke bare trener Magnus Haglund mer bredde og flere valgmuligheter i troppen, det er også kommet inn verdifull spisskompetanse og masse erfaring.

LSK har variert veldig i prestasjonene de siste sesongene, men har spilt flere gode bortekamper der de har straffet offensive motstandere med lynhurtige overganger og velregisserte overganger. Hvis Ulf går tøft ut for å riste av seg Viking-tapet, kan dette fort bli en slik kamp. B.

5. Bryne – Notodden
To lag som er involvert i bunnstriden i Adeccoligaen. Bryne står med to strake tap og ligger ett poeng over nedrykksstreken. Den rutinerte forsvareren Chris Pozniak er hentet på lån fra Haugesund.

Notodden har skjerpet seg etter til sammen 0-10 mot Bærum og Bodø/Glimt og står med 1-2-0 på de siste tre. Ligger tredje sist, to poeng bak dagens motstander.

Notodden vant det omvendte møtet i april 3-0, og vi utelukker ikke at telemarkingene tar poeng igjen. HU.

6. Bærum – Sarpsborg 08
Bærum var høyt opp etter 6-0 over Notodden og 2-1 borte mot Strømmen, men tapte de to siste kampene 3-1. Ligger dermed fortsatt sist med åtte poeng. Har forsterket laget med Lillestrøms Isak Scheel på lån ut sesongen. Han erstatter Krister Aunan, som er hentet tilbake til Strømsgodset, i midtforsvaret. Har fortsatt en del skader i laget.

Etter en lang rekke med tap og uavgjorte, løsnet det endelig for Sarpsborg mot Ham-Kam (4-1) sist. Ligger nå på fjerdeplass, tre poeng bak Sandefjord på direkte opprykk. Michael Røn er skadet, mens Stanley Ihugba soner karantene. Den tidligere Lyn- og Sogndal-spilleren Christian Brink (forsvar) er hentet fra GIF Sundsvall. Trener Roar Johansen fikk nylig vite at han ikke får fornyet kontrakt etter sesongen.

Sarpsborg vant vårkampen 1-0. Bærum har ledet mange kamper denne sesongen for så å kollapse etter hvilen. Vi utelukker ikke at de kan ta en tidlig ledelse og holde den inn i dag. HB.

7. Hødd – Alta
Hødd stod med 2-3-0 før det ble ettmålstap mot Sandefjord forrige runde. Ligger på den øverste nedrykksplassen, og det er bare ett poeng opp til sikker plass. Skadefri tropp.

Alta har bare vunnet en kamp denne sesongen, og det var 5-0-seieren over dagens motstander i april. Ligger nederst på formtabellen og har bare Bærum bak seg på den ordinære tabellen. Er fortsatt plaget med en del skader. H.

8. Mjøndalen – Ullensaker/Kisa
Hjemmelaget har 2-3-0 på de siste fem og har klatret til åttendeplass. Klarte 2-2 borte mot hjemmesterke Bodø/Glimt forrige helg. Sliter med en del fravær og usikre spillere, spesielt i forsvaret: Marius Boldt er ute og Martin Strange (korsbånd) er ny på skadelisten. Viktige Rhett Bernstein får nesten ikke trent grunnet smerter i kneet, Knut Rønningene og Kyle Helton er usikre. Kampen kommer trolig for tidlig for Lars Granaas.

Kisa har mistet piffen helt etter den gode starten på sesongen og står med kun ett poeng på de siste fem forsøkene. Ligger likevel fortsatt på playoff-plass. Chuma Anene er tilbake i VIF etter å ha vært på lån i sommer. Kristian Flittie Onstad soner karantene, og et par spillere er usikre.

Kisa vant hele 5-0 da lagene møttes tidlig i sesongen. HU bør holde denne gangen,

9. Start – Ranheim
Start har fått en luke på sju poeng til Sandefjord etter 5-1-0 på de siste seks. Espen Hoff, Christian Tveit og Birger Madsen er ute med skader. Fredrik Strømstad er hentet tilbake fra fransk fotball.

Ranheim ligger på tredjeplass, og det er kun ett poeng opp til direkte opprykk. Slo Bærum 3-1 forrige runde, men klarte bare uavgjort borte mot det andre bunnlaget, Alta, runden før. Are Tronseth er ute med karantene, ellers der det greit ut.

Det omvendte møtet mellom disse to i april endte 1-1. Ranheim er i stand til å ta poeng på Sør Arena. HU.

10. Strømmen – Bodø/Glimt
Strømmen fikk endelig en skikkelig seier (5-0 over Tromsdalen) etter en periode med varierende resultater (blant annet hjemmetap for Bærum). Ligger midt på tabellen med 22 poeng. Tom Nordheim er ute med skade.

Bodø/Glimt har 0-3-1 på de siste fire, men ligger fortsatt på den nederste playoffplassen. Har tre-fire spillere ute til dagens kamp.

Det endte 0-0 da disse to møttes på Aspmyra i juni. Åpen kamp som helgarderes. HUB.

11. Tromsdalen – Sandefjord
Tromsdalen tapte 0-5 for Strømmen forrige runde og har bare tatt ett poeng på de siste fire. Lars Gunnar Johnsen er ute med karantene, og et par spillere må stå over med skader.

Sandefjord er endelig komme på opprykkssporet og står med fire strake trepoengere. Ligger dermed på andreplass, sju poeng bak Start. Har fravær på flere sentrale spillere: Victor Demba Bindi er på OL-oppdrag, Yaw Amankwah har karantene, og Kenneth Dokken, Ørjan Røyrane og Alexander Gabrielsen er skadet.

Det er bare en drøy måned siden lagene møtte hverandre sist. Da vant Tromsdalen 2-1, og vi utelukker en ny seier for Troms' nest beste klubb. HUB.

12. AIK – Kalmar
Begge lagene spilte Europa League-kvalifisering så sent som torsdag. AIK imponerte med 3-0 hjemme mot polske Lech Poznan, mens Kalmar beseiret sveitsiske Young Boys 1-0. Kalmar har altså et vrient utgangspunkt før returmatchen, mens AIK ligger såpass godt an at de ikke trenger å ha kampen i Polen i tankene i kveld.

AIK er et av formalgene i Allsvenskan og har klatret opp på bronseplass med 4-0-2 på de siste seks. Har ennå til gode å tape hjemme på Råsunda, og skadesituasjonen er god.

Kalmar står med 1-1-2 på de siste fire i serien, og på bortebane er det blitt 2-2-4 og 5-12 i målforskjell så langt i sesongen. Ligger på 12.plass, fire poeng over kvalifiseringsplassen. Midtbanespilleren Archford Gutu fikk rødt kort i 1-1-kampen mot Sundsvall sist og soner sammen med forsvareren Emin Nouri i dag.

Celso Borges ble matchvinner i sluttminuttene da AIK vant sesongens første møte mot Kalmar 2-1 AIK på Guldfågeln Arena. Vi tror på tre nye AIK-poeng i kveld. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 05.08.2012 17:55
1. Rosenborg - Aalesund H
2. Fredrikstad - Tromsø B
3. Odd - Viking H U B
4. Sandnes Ulf - Lillestrøm B
5. Bryne - Notodden H U
6. Bærum - Sarpsborg 08 H B
7. Hødd - Alta H
8. Mjøndalen - Ullensaker/Kisa H U
9. Start - Ranheim H
10. Strømmen - Bodø/Glimt H U
11. Tromsdalen - Sandefjord H B
12. AIK - Kalmar FF H

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 05.08.2012 17:55
1. Rosenborg - Aalesund H
2. Fredrikstad - Tromsø B
3. Odd - Viking H U B
4. Sandnes Ulf - Lillestrøm B
5. Bryne - Notodden H U
6. Bærum - Sarpsborg 08 H B
7. Hødd - Alta H
8. Mjøndalen - Ullensaker/Kisa H U
9. Start - Ranheim H U
10. Strømmen - Bodø/Glimt H U B
11. Tromsdalen - Sandefjord H U B
12. AIK - Kalmar FF H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus