*Nettavisen* Sportspill.

Rosenborg tror fortsatt på gull

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Trønderne gir aldri opp og vi forventer seier mot Aalesund. Her er dagens andre oddstips.

16.10.11 11:10

Sportspills meny søndag
Trav: V5 Sørlandet
Oddstips 1: Nå vinner Arsenal
Oddstips 2: Rosenborg tror på gull
Tippetips: 3,1 millioner i bonuspotten!
Tippeligaen: Skader og karantener
Premier League: Skader og karantener
Sjekk også: Lesernes oddstips

Langoddsen byr på en variert fotballmeny. Premier League, Primera Division, Serie A, Ligue 1 samt Tippeliga og Adeccoliga er best representert. Det spilles også ishockey, og fotball mange andre steder.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
61. Sogndal - Strømsgodset (0-1) H 3,90

Sogndal er gode på hjemmebane denne sesongen. Det er langt mellom målkalasene, men i dag må det være muligheter for en storseier. Godset kommer med en ganske skaderammet tropp og da lykkes de sjelden på bortebane. En klar hjemmeseier på Fosshaugane til 3,90 blir dagens langskudd.

Dagens avslag
4. West Bromwich - Wolverhampton H 1,85

West Brom har ennå ikke vunnet en hjemmekamp og spillet fungerer heller dårlig. Wolves er heller ikke i form etter fire strake tap. 1,85 på hjemmeseieren synes vi uansett er for lite i det som må være en rimelig uforutsigbar kamp, der bortelaget ikke er helt sjanseløse, men heller ikke til å stole på. Tilfeldigheter vil avgjøre denne kampen og den er lett å stå over, synes vi.

Dagens spill
Det er mye å velge blant i dag også. Det er ikke ofte vi finner de klareste vinnerkandidatene i Tippeligaen, men i dag er det flere lag vi har meget god tro på. Vi gjør en sjelden vri og spiller en trippel med mulige vinnere i Tippeligaen. Det blir i dagens tips nummer to, for vi starter med et spill på Arsenal.

Følg Tippeligaen LIVE

71. Rosenborg - Aalesund
Rosenborg er på medaljejakt. Gull blir det neppe, men med 4-0-1 på de fem siste og scoringsmaskineriet på høygir er man med i kampen om en plass som gir rett til kvalifisering til Europa League. Det er heller ikke lov til å gi opp kampen om seriegull, selv om Molde har et forsprang på 10 poeng, dog med én kamp mer spilt. Rosenborg har 8-1-2 på Lerkendal så langt.

Simen Wangberg (bakside lår) er tilbake i trening, men ikke aktuell til helgens kamp. Michael Jamtfall (korsbånd/menisk) og Boti Goa (kne) er langtidsskadd. Men ellers kan pressekontakt Harald Pedersen i Rosenborg fortelle om at alle mann er friske.

Aalesund møter Brann i cupfinalen 6. november. I Tippeligaen går det mot en plass midt på tabellen, innspurten kan ikke bli særlig dramatisk. Forrige runde ble det 0-0 hjemme mot Start, og forrige bortekamp ble tapt i Haugesund. Formen er på det jevne, men kanskje kjenner spillerne at de ikke har noe voldsomt press på seg for å yte maksimalt, ikke før cupfinalen.

Amund Skiri, Pablo Herrera, Christian Myklebust og Lars Fuhre er uaktuelle. For øvrig kan fysioterapeut i Aalesund, Bjørn Erik Melland, melde til Nettavisen/Sportspill at Ville Jalasto endelig er friskmeldt etter seks uker på sidelinjen.

7-2-1 fordel Rosenborg på de ti siste innbyrdes. Tapet kom i august, da Aalesund tok seg videre i cupen på trøndernes bekostning.

Ingenting taler for at bortelaget skal ta poeng her, kanskje bortsett fra at Aafk-trener Rekdal elsker å slå Rosenborg, uten at det har lykkes spesielt ofte. Vi forventer et Rosenborg i høyere tempo, mer opptatt av å vinne, som uten alt for store problemer spiller seg til en klar hjemmeseier. Hjemmeseier med to mål eller mer spilles til 1,60.

54. Haugesund - Fredrikstad
Haugesund spilte 1-1 borte mot Viking forrige runde, Djurdjic utlignet til 1-1 på straffespark to minutter på overtid. Et unntak fra regelen om at Haugesund taper borte og vinner hjemme. De er ligaens tredje beste hjemmelag med 8-3-1 totalt, og har vunnet hjemmekampene sine den siste tiden. Det går mot en plass midt på tabellen, men med fullklaff de siste fem rundene kan man muligens håpe på Europa League-kvalik.

Jarle Steinsland og Jusko Savolainen er de eneste spillerne på skadelisten for hjemmelaget, men de har vært skadet stort sett hele sesongen. Ellers melder assistenttrener Eirik Horneland til Nettavisen/Sportspill om god stemning i Haugesund og at laget stiller med sin antatt beste førsteellever søndag hjemme mot Fredrikstad.

Fredrikstad er ute av form, men tok nok poeng tidlig i sesongen til at nedrykk er 7 poeng unna når seks kamper gjenstår. Det ble 4-1-seier i derbyet i Sarpsborg i slutten av september, ellers har det vært lite å juble for i Plankebyen denne høsten. 2-2 hjemme mot Sogndal forrige runde var nødvendig for å ikke havne nærmere nedrykksstriden, men den kampen skulle og burde FFk vunnet etter sin sterke 2. omgang. Alt i alt ser det lite spennende ut for Fredrikstad, så lenge Start og Sarpsborg i bunnen fortsetter å tape.

Alex Valencia, Dave Myrie og Lasse Staw er uaktuelle. Karantene: Jørgen Horn (sju gule), James Keene (rødt kort).

Vi kan ikke se for oss et Fredrikstad ute av form og med disse fraværene ta poeng mot et topppet Haugesund i Haugesund. Hjemmeseier til 1,65 tas med i en trippel.

58. Sarpsborg 08 - Tromsø
Det er lenge siden Sarpsborg vant en fotballkamp nå. Man scorer knapt mål lenger, ligger sist på tabellen og har stø kurs mot nedrykk. Starten var positiv, midten middels og slutten begredelig i Sarpsborgs tippeligaeventyr. Mye tyder på at Sarpsborg tar 0 poeng på de fem siste rundene.

Berat Jusufi og Joakim Eyde befinner seg på skadelista. Michael Røn og Magnar Ødegård er begge tilbake i trening, men usikkert om de er klare for startoppstillingen allerede.

Tromsø maktet ikke gjøre gullkampen spennende, og med tap for Odd, Aalesund og Molde i de tre siste, er sølv og Europa League-kvalik det beste de kan håpe på. 2-4-6 på bortebane totalt blir hakket for svakt.

Marcus Sahlman sliter fortsatt med låret og er usikker. For øvrig melder sportsdirektør i Tromsø, Morten Kræmer, til Nettavisen/Sportspill om en helt skadefri tropp.

Tromsø er ganske svake på bortebane, men dette skal være sesongens enkleste bortekamp og vi tror ikke de kan unngå å vinne. Borteseier til 1,50 spilles. Dette gir oss en trippel til 3,96. Vi foreslår nesten alltid singler eller dobler her i Sportspill og kommer nok til å fortsette med det, men gjør et unntak nå når vi har ekstra god tro på disse tre favorittene. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 17.55.

54. Haugesund - Fredrikstad 1,65 3,35 4,10
58. Sarpsborg 08 - Tromsø 5,05 3,50 1,50
71. Rosenborg - Aalesund (0-1) 1,60 3,80 3,45

Total odds 3,96

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.