Rösler er sulten på mer

Uwe Rösler og Wigan er ikke mett etter søndagens bragd mot Manchester City. I kveld er det kun tre poeng som gjelder i Championship.

Kommersielt

Øvirge tips fra Sportspill onsdag
Tippetips:
Kan Tottenham prioritere denne kampen?
Oddstips 1:
City-mirakel i Barcelona
V4 Mantorp:
Vrien lunsjomgang
V5 Charlottenlund:
Norgesvenn i sentrum

Åttedelsreturene mellom Barcelona - Manchester City og Paris Saint Germain mot Bayer Leverkusen er naturligvis høydepunktene på onsdagens langoddsprogram, som også består av kamper fra både Championship og League One i England. I tillegg er det en bråte landskamper for kvinner i den såkalte Algarve Cup som spilles på Kypros og i Portugal. Sist, men ikke minst er det playoffkamper i den svenske eliteserien i ishockey.

Dagens langskudd:
Tyskland - Japan B 4,85

Finale i Algarve Cup kvinner. Norge var som ventet sjanseløs mot Tyskland mandag og tapte 1-3. Men Norge hang bra med i den kampen helt til forsvarsrot ga Tyskland 2-1. Japan på sin side beseiret Sverige 2-1 i en bra kamp. Jeg kan ikke begripe Tysklands store favorittstempel i denne kampen, og 4,85 på at Japan vinner finalen må testes med noen kroner onsdag. Husk spillestopp kl 15.05 på denne.

Modo - Linköping B 2,40
Playoff og kampserie som spilles best av tre. Vinneren får plass i sluttspillet i eliteserien. Linkoping tok første stikk med 4-0 mandag og har således festet grepet om plassen i sluttspillet. Dette kommer til og bli tett og jevnt og power play kan avgjøre. Snodig nok har ikke Modo scoret en gang i power play mot Linköping denne sesongen. Linköping har det største potensialet av disse to lagene, men er ikke favoritt i kveld. 2,40 kan testes.

Dagens dobbel:
Wigan - Sheffield Wednesday H 1,60

Wigan er høyt oppe etter helgens FA-cuptriumf borte mot Manchester City. Uwe Röslers mannskap er også i flott form i serien og står med 9-3-2 på sine fjorten siste seriekamper. Kommer til denne kampen med fire strake seire og ligger på 8. plass med 52 poeng. Men har grunnet cupkamper og annet kun spilt 32 kamper og har dermed både to og tre kamper tilgode på lagene over seg på tabellen.

Opp til Burnley på direkte opprykk er det  dog hele 17 poeng og selv med to kamper mindre spilt enn Burnley er nok det for tøft,, selv om Wigan har 14 seriekamper igjen. Til playoff (lag 3 til 6) er det imidlertid kun tre poeng og stevner Wigan fram slik de har gjort under Rösler blir det garantert playoff. Solide 8-5-2 på eget gress.

Sheffield Wednesday har en nedadgående formkurve og når garantert ikke playoff. Ligger på 17. plass med sine 39 poeng, men det er hele ti poeng ned til nedrykksstreken. Tapte 0-2 borte mot bunnlaget Yeovil forrige runde og har moderate 3-9-5 på bortebane. 

Noen vil hevde at søndagens cuptriumf sitter i beina og hodet for Wigan-spillerne, men jeg mener tvertimot. Slike triumfer gir påfyll av både selvtillit og energi og manager Uwe Rösler er en mester i å holde fokus. Hjemmeseier betales med 1,60 og kampen kan spilles singel. Oddsen er imidlertid litt for lav til å forsvare et singelspill og jeg velger derfor å kombinere med en kamp fra skotsk Premier League. 

Dundee United - St. Johnstone H 1,70
Hjemmesterke Dundee United (8-2-3) mot bortesvake St. Johnstone (2-3-8). Det må da være rått parti, eller?

Faktaene er uansett som følger. I skotsk Premier League så splittes tabellen etter 33 serierunder (nå er det spilt 27/28 runder) og hjemmelaget kommer garantert med blant topp seks (er nummer fire nå) ettersom de har elleve poeng mer enn Hibernian på 7. plass. Kommer nå fra tre strake seire og hjemme står laget mer knallsterke 7-1-1 på sine ni siste. Det 18-årige talentet Ryan Gauld har mistet de tre siste kampene, men er friskmeldt til kveldens kamp.

St. Johnstone på sin side innehar i øyeblikket den utsatte 6. plassen og har kun to poeng ned til Hibernian på 7. plass, men har til gjengjeld en kamp tilgode. Møter nevnte Hibernian hjemme neste helg og det blir en nøkkelkamp. 2-1-3 viser formen på de siste seks. Spissen Steven MacLean (seks seriemål) må sone karantene i kveld. Forsvarsspillerne Frazer Wright og Tam Scobbie, samt midtbanespilleren Murray Davidson er også uaktuelle i kveld. 

Det skal være solid sjanse for hjemmelaget dette og 1,70 er helt grei odds for hjemmeseieren. Vi får dermed en dobbel med seire til Wigan og Dundee United og totaloddsen på denne dobbelen er 2,72 og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 2 onsdag (spillestopp kl 20.40):
Kamp 164 Wigan - Sheffield Wednesday 1,60 3,45 4,50
Kamp 178 Dundee United - St. Johnstone 1,70 3,20 4,00
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus