Gå til sidens hovedinnhold

Ryker cupmester Hødd i 2. runde?

Vi garderer for en kjempesmell i cupen på midtukekupongen.

Sportspills meny onsdag
V4 Øvrevoll: Øvrevoll innleder mai

V65 Bjerke: Viser ingen nåde
Oddstips: Regn med Start i dag

Samtlige oppgjør på midtukekupongen er hentet fra cupens 2. runde. Spillefristen er klokken 17.55.

Bonuspotten gikk på søndag, da et dyktig og noe heldig tippelag kunne innkassere drøye 4,6 millioner for sin tolver, etter at de misset leveringsfristen lørdag og leverte samme 32-rekker på søndagskupongen i stedet. Det er bare å ta av seg hatten for livets tilfeldigheter og gratulere.

I dag er bonuspotten på mer beskjedne 170.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Asker - Strømsgodset
Asker gjorde en god kamp i 1. runde da de vant 2-0 borte mot Notodden. Her var de ganske store outsidere, men viste seg hakket bedre enn divisjonskollegaen. Sesongstarten har vært plettfri, med solide seire over Østsiden, Moss og Kjelsås i ligaen, og en foreløpig tabelltopp.

Trener Lars Bohinen manglet Ingebrigtsen (f) borte mot Kjelsås i helgen, midtstopperen var suspendert og ble erstattet av solide Arneberg, lagets kaptein var tilbake etter en liten skade. Ingebrigtsen kan imidlertid spille dagens kamp, og det er få fravær oss bekjent.

Strømsgodset vant sin tredje strake kamp i Tippeligaen da de slo Molde 2-1 i helgen. Kampen var jevn, men Godset viste klasse og vant fortjent. I cupen lagde de målshow mot Hallingdal i første runde, da de vant 11-0 mot 4. divisjonslaget nord i Buskerud.

Lehne Olsen, Nana, Nguen, Sørum og Storbæk sto over i helgen med diverse skader, og er ute her også. Hamoud erstattet Storbæk sist. Dagens tropp, der Brenne (m) er utelatt, men de fleste andre er med:

Larsen Kwarasey, Rhodén, Vilsvik, Sveen, Horn, Madsen, Gundersen, Nuhu, Ovenstad, Fossum, Hamoud, Johansen, Abdi, Storflor, Keita, Kovacs, Dio, Wikheim

Asker er gode nå, det er så visst Strømsgodset også, men vi ser ikke helt bort fra at hjemmelaget kan gjøre dette jevnt. Uavgjort har bare 11 prosent på folkerekka, og vi garderer her i håp om en liten overraskelse. UB i kamp 1.

2. Birkebeineren - Hønefoss BK
Birkebeineren slo Valdres 1-0 hjemme i første runde i cupen. Sesongstarten har vært litt opp og ned, etter 2-0 mot Kvik Halden ble det tap 1-3 for VIF 2, og sist helg 2-2 hjemme mot Nesodden. Sistnevnte kamp hadde vi forventet at Birkebeineren skulle vinne, det hadde de nok selv også da de tok ledelsen utover i 2. omgang, men slik gikk det ikke. Rotete og uforløst er ord klubben bruker om eget spill, og vi vet at de kan bedre.

Basert på hvordan Birkebeineren stilte mot Nesodden i helgen, setter vi spørsmålstegn ved Kaptein Mats Frøshaug i dag, han sto over med strekk sist og kan være ute igjen, mens Joakim Lauritsen (f/m) var tilbake sist etter lengre tids fravær.

Hønefoss fikk med seg 1-1 fra Sarpsborg i helgen, måltyven Riski ble spilt gjennom mot slutten og satt et av sine signatur-mål, som vi fikk se flere av forrige sesong også. Også borte mot Sandnes Ulf utlignet Hønefoss til 1-1 på tampen, og de har spilt seg til gode sjanser i alle de fem ligakampene hittil, dog bare vunnet den ene hjemme mot Godset. I cupen har de slått ut Holmen med 3-0 i første runde.

Frode Lafton (f) og Toni Kolehmainen (m) har ikke spilt de siste kampene, og kan godt bli spart her.

Birkebeineren har variert innledningsvis. For å slå Hønefoss må de ha en absolutt topp dag, og vi tror ikke de klarer å holde trykket oppe i 90 minutter her, de har vært for ujevne hittil. Hønefoss vinner neppe stort, men vi mener dette skal ende med borteseier, selv om Hønefoss kanskje stiller et litt alternativt lag. B i kamp 2.

3. Elverum - Nybergsund IL-Trysil
Det var Hedmarks-derby sist helg, der Elverum havnet under 0-2 hjemme mot Kongsvinger. Men opprykkerne viste styrke og hentet opp til 2-2. Dermed tok de sitt første Adecco-poeng etter tap for KBK og Glimt innledningsvis. I cupen slo de Brumunddal 2-0 i første runde.

Førstekeeper Tervaniemi var tilbake i buret mot Kongsvinger i helgen, etter at han måtte av banen med en strekk runden før. Da skal Kevin Knappens mannskap være bortimot skadefritt.

Sundet har ikke imponert oss innledningsvis, og de måtte ha ekstraomganger for å slå ut 3. divisjonslaget Tynset i første runde. I ligaen har de slått Fram Larvik 4-3 og spilt 2-2 i Harstad, mens det ble tap 1-5 borte for Frigg. Til Sundets forsvar må det legges til at de var svekket av skader og ble ytterligere svekket underveis i denne kampen, der oppgaven ble i overkant stor for juniorspillerne som måtte trå til. Uansett, noen klar opprykkskandidat i 2. divisjon ligner de ikke per i dag.

Vi har ikke oversikt over skadesituasjonen hos Sundet, men vet at de har slitt med en del fravær. Viktige Jonas Enkerud (m) kom innpå i 2. omgang mot Harstad i helgen, så han er hvert fall tilbake.

Disse lagene var i samme 2. divisjonsavdeling i fjor, da Elverum endte syv poeng foran Sundet og rykket opp. Oppgjørene det året endte 2-1 på dagens bane og 0-0 i Nybergsund. Elverum er hvert fall ikke svakere nå enn da, mens Sundet har variert, mye grunnet fravær. Vi heller mot hjemmeseier i dette derbyet. H i kamp 3.

4. Florø - Aalesund
Florøs A-lag hører hjemme i 3. divisjon avdeling 8, der de har åpnet bra med 7 poeng på de tre første kampene, dog uten å ha møtt noen av de antatt sterkeste lagene ennå. I cupens første runde viste de styrke da de vant 2-1 borte mot Førde.

Vi kjenner ikke til eventuelle skader hos hjemmelaget.

AaFK vant sesongens tre første i Tippeligaen etter flere flotte scoringer og vind i seilene, men så ble det 0-0 mot Tromsø og tap 1-2 borte for Vålerenga. Jan Jönssons lag topper stadig tabellen og har vist mye positivt innledningsvis, og i cupen slo de enkelt ut Larsnes/Gursken med 5-0 i første runde.

Daniel Arnefjord, Demar Phillips og Tor Hogne Aarøy (a) er antagelig ikke med her. Lars Fuhre (a) meldes klar for spill.

Her skal forskjellen på lagene være så stor at borteseieren er svært sannsynlig. Dette skal først og fremst være en folkefest på stadion i Florø, og vi regner med at kampen ender et sted mellom 1-3 og 0-5. B i kamp 4.

5. Follo - Bærum
Follo spilte sesongens første hjemmekamp på søndag, da de røk 0-1 for en annen opprykker, Kristiansund BK. Så der fikk man ikke den starten man hadde håpet, og med tap 1-4 for Mjøndalen i den andre spilte, ligger Follo sist i Adeccoligaen. I cupen ledet de stort sett hele kampen borte mot habile Drøbak/Frogn, men mot slutten fikk de både ett og to baklengs og det ble noen spennende minutter før Follo dro i land en 3-2-seier.

Unge Robin Rasch er ute på lengre sikt, men ellers skal det være få skader. Markegård (a) var på benken mot KBK i helgen men kom innpå det siste kvarteret. Her kan han kanskje bli å se fra start.

Bærum har vært positive i sin 2. divisjonsavdeling etter nedrykket sist, det har blitt 5-1 mot Førde og 4-2 mot Moss. I cupens første runde fikk de hjemmekamp mot 3. divisjonslaget Oslo City, en kamp de vant 3-1.

Vi kjenner ikke til fravær i Morten Tandbergs mannskap.

Disse lagene byttet divisjon før sesongen, men skal være rimelig jevne i kvalitet. Vi forventer scoringer fra to lag som går for seier. Vi ble overrasket over både folkerekka og oddssettingen i denne, for bortelaget skal slett ikke være sjanseløse her, de er meget målfarlige og kan godt stelle i stand trøbbel på Ski stadion. HUB i kamp 5.

6. HamKam - KFUM Oslo
HamKam trakk det lengste strået i en amper kamp på Mjøndalen sist søndag, og med 2-0 der er har de lagt seg til i toppen av Adeccoligaen. De har også slått Ull/Kisa, men tapt 1-2 på Høddvoll og spilt 2-2 mot Stabæk. De hadde ingen problemer med å slå Hauerseter 6-0 i første runde.

Tore Andreas Gundersen (a) var tilbake i helgen, han fikk et innhopp. Emil Dahle (m) var tilbake fra start i helgen og scoret, akkurat det samme som kan sies om Anders Nedrebø (m). Fjerdemann som var tilbake var Truls Hagen, som innbytter. Da teller vi bortimot skadefri tropp hos hjemmelaget.

KFUM er tippet å gjøre det bra i sin 2. divisjonsavdeling denne sesongen også, og de vant da også 4-0 mot Levanger og 4-0 borte mot Skedsmo i de to første. 0-0 hjemme mot Nardo sist lørdag var derfor en liten nedtur. Ifølge egen rapport hadde de mye ball og skapte nok sjanser til å vinne, og scoret et mål som ble feilaktig annullert også, men ble alt i alt for omstendelige mot en motstander som la seg lavt. De levde også meget farlig på overtid da motstander fikk straffe, men Haraldsen reddet. Spiller de slik på Hamar, taper de. I første runde vant KFUM 1-0 hjemme mot habile Fram Larvik.

Cato Valøy (m) og Torstein Andersen Aase (m) var ute sist og kan være ute igjen. Det er to gode spillere. Strømberg (m/a) skadet seg mot Nardo og vi setter spørsmålstegn ved ham her. Mulig erstatter er Akinyemi. Dymbe (f) måtte også av banen sist og ble erstattet av Brons, men det lot ikke til å være alvorlig. Esben Rashid (m/a) var tilbake og fikk spilletid i 2. omgang sist.

Det hadde vært mer spennende om denne kampen hadde blitt spilt på KFUM sin bane på Ekeberg, da hadde KFUM hatt mye bedre sjanser til å detonere en liten bombe. På Hamar blir det tøft. Når vi i tillegg ser hvordan lagene stilte i sine respektive kamper i helgen, ser vi ingen annen utgang enn hjemmeseier. H i kamp 6.

7. Harstad - Bodø/Glimt
Harstad har vist mye positivt innledningsvis, rapportene forteller om et ungt og ivrig lag som er et herk å møte. Tilbake i 2. divisjon har de spilt 2-2 hjemme mot både Frigg og Sundet, og vunnet 3-1 mot Bossekop oppe i nord. Vi gikk mot dem i cupens første runde, da de fikk bortekamp mot Mjølner, men etter at motstander ble redusert til 10 mann kjørte Harstad fullstendig over dem og vant 5-1 til slutt.

HIL-trener Tore Arne Jakobsen er intervjuet på klubbens nettside og sier blant annet «Oskar Alvereng fikk ei smell i skulderen i går, men jeg håper han blir klar. Oskar har vært en klippe i forsvaret. Men dersom han eller andre er skadet, har vi gode erstattere».

Glimt fikk seg en nesestyver på Jæren i helgen, da alt gikk galt mot Bryne og det ble tap 0-4. Skal det nok en gang bli bortekomplekset som hindrer Glimt i å rykke opp? De tapte i Sandefjord også, 1-2, men der hang de mye bedre med. Hjemme på Aspmyra har de slått Ull/Kisa og Elverum. Junkeren ble slått 7-3 i første runde av cupen.

Tom Erik Nordberg (f) og Tommy Knarvik (m) var ute sist og kan være ute igjen.

Glimt har fått mye pepper etter kollapsen på Jæren, og mye går naturlig nok på hvorfor de feiler på bortebane gang etter gang. Det vil passe veldig dårlig for Glimt og trener Halvorsen med et nytt bortetap i dag, og den lille fordelen Harstad kunne hatt dersom de møtte et selvsikkert lag som kom fra storseier borte og tillot seg å stille redusert, får de neppe nå. Dette vil Glimt gjerne vinne, og da klarer de høyst sannsynlig det. B i kamp 7.

8. Kjelsås - Stabæk
Kjelsås åpnet sesongen med 3-0 hjemme mot Moss, og de ledet borte mot Drøbak/Frogn runden etter, før en dårlig 2. omgang gjorde at de tapte 1-2. Runden etter fikk de en brutal start på kampen da Asker gikk rett opp i 3-0-ledelsen og vant 3-1 til slutt. Her var det dog tegn til bedring å spore, Kjelsås tok seg sammen og spilte jevnt med opprykkskandidaten i 2. omgang. I cupens første runde gikk de greit videre med 5-0 over 4. divisjonslaget Grei.

Mads Knedal (m) er skadet for tiden, han er en av lagets beste på midtbanen. Ellers ble det rapportert om skadefri tropp før Asker-kampen.

Stabæk jakter stadig sin første seier i ligaen, etter tre uavgjorte på rad ble det tap 0-1 på Høddvoll, i nok en jevn affære. Stabæk har kanskje ikke vært giftige nok foran motstanders mål, de hadde flere sjanser til å score mot Hødd, men ballen ville ikke inn. Da var det andre boller borte mot Ørn Horten i første cup-runde, der vant bæringene 5-0 mot en motstander langt unna gamle høyder.

Trener Petter Belsvik har kjørt rimelig like startellevere både i liga og cup, og han hadde skadefritt lag i helgen. Vi kan vente oss noenlunde lik oppstilling som på Høddvoll.

Stabæk skal, nedrykk til tross, ha en sterkere ellever enn Kjelsås. Men forskjellen er nok ikke enorm, og hjemmebanefordelen spiller inn. I tillegg har Kjelsås vist muskler i cupen før, mens Stabæk sliter med på vinne kamper i ligaen. Dette kan bli jevnt. UB i kamp 8.

9. Kongsvinger IL - Raufoss
Kongsvinger tok ledelsen 2-0 borte mot Elverum, men fikk det tøft utover i 2. omgang og derbyet endte 2-2, noe Kongsvinger var veldig skuffet over. Men KIL er fortsatt ubeseirede i ligaen, de har spilt 2-2 mot Stabæk og slått Mjøndalen 1-0 hjemme i de to første. I cupens første runde var de flere hakk bedre enn Nesodden og tok en grei 3-0-seier ute på odden.

Vi fant ingen skader hos KIL før kampen mot Elverum og det er lite som tyder på at det er nye skader nå.

Raufoss regnes som en av de heteste opprykkskandidatene i 2. divisjon avdeling 2, men vil nok få tøff konkurranse fra Alta og Lyn. Raufoss har innledet bra, men etter seire over Odd 2 og Tønsberg, måtte de nøye seg med 0-0 borte mot Pors. Her spilte Raufoss en god kamp, spesielt defensivt, men Pors var også gode. I cupen gjorde de det mer spennende enn mange forventet hjemme mot Fjellhamar fra divisjonen under, men etter 3-3 til full tid vant Raufoss til slutt 5-4 etter ekstraomganger.

Det skal være lite skader hos bortelaget også, men det ikke enkelt å finne konkret info i skrivende stund.

Kongsvinger blir våre favoritter her, de har vært gode hittil, selv om de falt litt ned mot slutten mot Elverum sist. Men Raufoss er heller ikke noe dårlig lag, og siden vi har litt tynt med lagnyheter på disse lagene, velger vi å gardere HU i kamp 9.

10. Pors Grenland - Odd
Pors har startet bra denne gangen. Etter 3-1 hjemme mot Gjøvik FF slo de Godset 2 borte. Hjemme mot topptippede Raufoss i tredje spillerunde ble det 0-0, i en kamp begge lag hadde sjanser til å avgjøre, men der begge var sterkest defensivt. I cupens første runde vant Pors 2-1 hjemme mot Arendal, men her trengte de ekstraomganger for å avgjøre.

Riis (f) var suspendert i helgen og ble erstattet av Corovic. Det kan skje i dag også. Ellers var det ingen nye skader sist helg.

Odd har tapt de tre vanskelige bortekampene mot Tromsø, Viking og Brann i Tippeligaen, men de har også slått Vålerenga og spilt 1-1 mot bunnlaget Molde. Ikke noen flying start, men det kommer snart flere kamper der Odd skal kunne sanke poeng, og spillemessig har det ikke sett så galt ut. I cupen slo de Husøy/Foynland 5-0 i første runde.

Hagen (f) og Semb Berge (f) er trolig ute igjen, ellers ser det bra ut.

Det kan bli et flott Grenlands-derby dette, for Pors er så gode nå at de skal kunne holde følge et godt stykke. Hjemmelaget har hauset opp kampen noe voldsomt, med god grunn, dette er historisk og her har man sjansen til å skremme storebror foran et rekordstort publikum. Med maks innsats kan Pors kanskje klare ekstraomganger. UB i kamp 10.

11. Vidar - Viking
Vidar har etablert seg som et solid 2. divisjonslag etter opprykket i 2009. Årets sesong er innledet med 3-2 mot Ålgård og 3-3 mot Nest-Sotra, to av de mer vriene lagene i avdelingen. I cupen gikk de videre etter 4-3 hjemme mot Staal Jørpeland, et av landets bedre 3. divisjonslag.

Vi kjenner ikke til skader hos hjemmelaget.

Viking har åpnet positivt i Tippeligaen denne sesongen, de ser ut til å ha mye å bidra med og de går fremover for å vinne kampene sine. Hjemme har de slått Molde, Odd og Sogndal, og de tok en fin 1-0-borteseier på Åråsen også. Unge Veton Berisha ble mer eller mindre lansert som toppscorer før sesongen, og han har scoret et par mål allerede, og det er bare bra at Trond Olsen ser ut til å gi ham konkurranse om den tittelen. Nå er imidlertid Berisha ute med skade. Grei 4-0-seier mot Vaulen i første runde av cupen.

Veton Berisha (a) er ute et par måneder med en bruddskade. Makhtar Thioune (m) er suspendert. Vidar Nisja (m) var tilbake mot Sogndal etter sykdom.

Viking vant 3-0 i tilsvarende oppgjør i 2008. Det er ikke så mange av dagens spillere som var på banen da, men vi blir ikke overrasket om dagens kamp stopper på rundt 3-0 til bortelaget igjen. Dette skal Viking vinne. B i kamp 11.

12. Åsane - Hødd
Åsane har bare spilt én kamp i 2. divisjon avdeling 3, og det var en meget spillelysten gjeng som gikk på banen og slo Notodden 3-1 hjemme sist lørdag, etter at sesongens to første kamper var blitt utsatt. Åsane kjempet opprykksfavoritten ut av stilen og vant fortjent. I cupen slo de det nyopprykkede 3. divisjonslaget Vadmyra 3-2 i første runde.

Det var lite skader sist og vi tipper at trener Morten Røssland stiller med samme lag som slo Notodden.

Hødd er regjerende cupmester etter at de slo ut blant annet Sarpsborg 08, Asker, Haugesund og Brann på veien til finalen i fjor, der Tromsø ble slått på straffer. Samtidig slet de stort i Adeccoligaen, men berget plassen til slutt. Denne sesongen har de et knepent tap i Fredrikstad og hjemmeseire mot HamKam og Stabæk innledningsvis, og ser ut som et lag som kan vinne mye hjemme. Runde 1 i cupen ble vunnet 4-1 mot 3. divisjonslaget Brattvåg.

Eirik Heltne (m) og Victor Grodås (f) var ute sist, men vi registrerer at Heltne spilte for Hødd 2 på mandag.

Hødd var et fenomen i cupen i fjor, men det er ingen automatikk i at de skal herje cupen igjen. Her øyner vi faktisk en liten sjanse for at de kan ryke ut tidlig, for Åsane var gode i helgen og de har spilt så lite at de mer enn gjerne topper laget og brenner av alt kruttet her. Hødd skal normalt vinne, men vi tar mener det er riktig å gardere for skrellen. HB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 01.05.2013 17:55
1. Asker - Strømsgodset U B
2. Birkebeineren - Hønefoss BK B
3. Elverum - Nybergsund IL-Trysil H
4. Florø - Aalesund B
5. Follo - Bærum H U B
6. HamKam - KFUM Oslo H
7. Harstad - Bodø/Glimt B
8. Kjelsås - Stabæk U B
9. Kongsvinger IL - Raufoss H U
10. Pors Grenland - Odd U B
11. Vidar - Viking B
12. Åsane - Hødd H B

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 01.05.2013 17:55
1. Asker - Strømsgodset U B
2. Birkebeineren - Hønefoss BK B
3. Elverum - Nybergsund IL-Trysil H U
4. Florø - Aalesund B
5. Follo - Bærum H U B
6. HamKam - KFUM Oslo H
7. Harstad - Bodø/Glimt B
8. Kjelsås - Stabæk H U B
9. Kongsvinger IL - Raufoss H U
10. Pors Grenland - Odd U B
11. Vidar - Viking B
12. Åsane - Hødd H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken