Gå til sidens hovedinnhold

Ryker rekordene fredag kveld?

Kan Sverige klare å bli det mestvinnende laget i VM-kvalifiseringen?

Det er mange landslag som har spilt mange offisielle kamper uten å tape før de landskampene som nå kommer. Spania har 22 offisielle kamper på rad uten tap, Tyskland vant alle sine 10 kamper i EM-kvalifiseringen og kan få sin 13. kvalifiseringsseier på rad mot Irland.

Mestvinnende europeiske lag i VM-kvalifisering: Nederland

Det laget i Europa som har vunnet flest kamper i kvalifiseringen til VM totalt er Nederland, men laget har aldri vunnet VM. 67 seire er fasiten (16 tap og 22 uavgjorte kamper). På en andreplass finner du Sverige med 67 seire, 17 uavgjorte og 23 tap (rangert bak på grunn av flere tap). Rett bak disse følger Spania med 66 vunnede kamper og Russland med 66 vunnede kamper (de har tatt over statistikken til Sovjetunionen). Noe mer kontroversielt er det kanskje å telle Jugoslavias rekorder sammen med Serbia, men om man gjør det har landslaget vunnet 65 kamper.

England har for øvrig vunnet 62 kamper.

Sverige møter Færøyene borte fredag, noe man vil ta som utgangspunkt i at kan bli en seier for svenskene. Da vil Sverige ha 68 vunnede kamper. Dessverre for svenskene er det usannsynlig at Nederland taper hjemme mot Andorra, som betyr at lagene vil stå likt i antall vunnede kamper. Å gå forbi tirsdagen etter kan bli vanskelig for svenskene siden man skal spille borte mot Tyskland. Nederland på sin side spiller borte mot Romania.

Det er for øvrig bare ett europeisk lag som ikke har seier i kvalifiseringen til VM: San Marino. På 46 forsøk har de 2 uavgjorte kamper og 44 tap med målforskjellen 8-205.

Laget med flest seire uten å kvalifisere seg fra Europa er for øvrig Finland (28 seire) med Island på andreplass (16 seire).

Flest spilte kamper i VM-kvalifiseringen: Irland

Det skal mye til for at denne rekorden kan tas fra Irland. Da må laget utestenges fra kvalifiseringen siden det fortsatt deltar. 119 kamper har Irland spilt til nå. Laget bak er Luxembourg med 114. Luxembourg er for øvrig det laget som har sluppet inn flest mål totalt i kvalifiseringen med 381, Kypros er bak med 266 og Finland på tredjeplass med 265.

Flest poeng i snitt: Tyskland

Tyskland (med Vest-Tyskland) har i gjennomsnitt tatt 2.46 poeng (om man regner seier med 3 poeng hele tiden) per kamp. Bak dem finner du Italia (2.32)

Flest scoringer i snitt: Tyskland

Også her er det Tyskland som leder med i gjennomsnitt 2.9

Raskeste scoring: San Marino!

Den raskeste scoringen i en VM-kvalifiseringskamp ble laget av Davide Gualtieri fra San Marino. Han laget 1-0 etter 9 sekunder mot England.

HTML EMBED

Toppscorer totalt i kvalifisering: Pauleta

Portugisiske Pauleta har laget 19 mål i kvalifiseringskamper, og er den fra Europa med nest flest mål i kvalifiseringen. Han ligger likevel langt bak Ali Daei fra Iran som har 35 kamper i kvalifiseringene. Flest mål i Europa har Andriy Schevchenko med 26 i kvalifiseringer.

Kommentarer til denne saken