Denne ukens midtukekupong preges av returkampene i E-cup, og består av to kvartfinalekamper fra Champions League, fire fra Europa League og fire fra Conference League i tillegg til to kamper fra dansk Superliga. De to første kampene spilles onsdag, mens de ti resterende spilles torsdag. Det var ingen som klarte rebusen forrige uke, og dermed er det JACKPOT med ca. 550.000 ekstra i tolverpotten. Bonuspotten er i tillegg oppe i ca. 1,1 millioner kroner. Innleveringsfristen er onsdag kl. 20.55.

Onsdag er det ca. 28 millioner i Viking Lotto-potten. Legg din kupong HER!

1. Atletico Madrid - Manchester City
Atletico Madrid kommer hit med en ganske klar oppgave. De må vinne. For i det første møtet i Champions League-kvartfinalen tapte de 0-1 borte i Manchester. Men Atletico Madrid er nok ikke så misfornøyde med det etter en kamp hvor de ikke skapte noe som helst på egen hånd. Sjelden har man sett et lag "parkere bussen" så tydelig fra start, så får man se om de klarer å snu det her på eget gress. I forrige runde møtte de det andre store Manchester-laget (Manchester United), og da karret de seg videre med 2-1 sammenlagt etter at de vant 1-0 på Old Trafford etter å ha kun klart 1-1 i hjemmekampen uken i forveien. Atletico Madrid har egentlig vist bra form i det siste, og de sto med seks strake seire før bortekampen mot Manchester City. Etter det kommer de fra nok et bortetap 0-1 for Mallorca, men de hadde nok mest sannsynlig tankene på denne kampen allerede da. Foran denne er kun Gimenez og Herrera ute.

Manchester City var det klart beste laget i den første kampen, men de måtte altså vente til halvveis ut i andre omgang før de klarte å sette ballen i nettet til 1-0. Flere mål ble det ikke, men det kan hende at det holder uansett. For her klarer de seg med uavgjort, og med kun ett tap på de 23 siste kampene har de så absolutt statistikken på sin side. I den forrige runde ble det nærmest walk over etter at de vant hele 5-0 i bortekampen. Dermed ble det en kjedelig 0-0 i hjemmekampen uken etter, og lite med krefter ble brukt. De kommer fra en meget viktig seriekamp mot Liverpool, og etter 2-2 der er Manchester City fortsatt serieledere med 74 poeng, poenget foran Liverpool. 6-3-0 på de ni siste kampene er fint, og her kommer de ganske skadefritt der Palmer er eneste skade. Dog må Gabriel Jesus stå over med gule kort.

Manchester City har en evne til å unngå tap. Her klarer de seg med uavgjort, mens Atletico må ha en seier. Det vil nok åpne kampen litt utover, og 0-1, 0-0, 1-1 er første tankene herifra. Vi prøver UB.

2. Liverpool - Benfica
Her kan det fort bli plankekjøring for Liverpool som vant bortemøtet 3-1 i Lisboa i en kamp de hadde god kontroll. Det økte rekka til fem strake seire, og i helga klarte de også å holde Manchester City til 2-2 borte i toppkampen i Premier League. Det bør bety at de har ganske høy selvtillit foran denne kampen. For formen er flott med 5-1-0, og deres forrige tap kom noe overraskende i den forrige CL-runden når de røk 0-1 hjemme for Inter i returmøtet. Heldigvis hadde de vunnet 2-0 borte i Milano, og dermed tok rødtrøyene seg uansett videre.

Benfica har en mer kronglete sesong i år. De er avhengt i serien fra sin 3.plass hele 15 poeng bak Porto, og med ni poeng opp til Sporting blir det nok en bronsemedalje i år. Derimot har de gjort det noe bedre her i Champions League, og de gjorde en meget bra figur i åttendedelsfinalen når de slo ut Ajax etter en sterk borteseier 1-0 i det avgjørende returmøtet. Her har de dog en nær umulig oppgave når de skal hente inn 1-3 borte på Anfield, men ballen er rund og alt kan skje. Lucas og Pinho mangler for bortelaget foran denne kampen.

Liverpool har allerede en og en halv fot i semifinalen, og selv om de har 3-1 å gå på bør de vinne greit også her. H.

3. Atalanta - Leipzig
Atalanta har ikke vært like gode denne sesongen, og særlig offensivt har de skortet litt. En 8.plass i Serie A er greit under pari, men de har dog bare fire poeng opp til E-cup. De to siste seriekampene har begge endt med tap 1-3 for Napoli og 1-2 for Sassuolo, men de henger fortsatt med i Europa League. Og etter at de spilte 1-1 borte mot Leipzig er de nå favoritter til å ta seg videre til en semifinale mot vinneren av Braga-Rangers. I forrige runde tok de seg av et annet tysk lag i form av Bayer Leverkusen (4-2 sammenlagt). Ilicic er fortsatt ute, det samme er Cabezas og Djimsiti.

Leipzig har kommer seg mer og mer utover i sesongen, og etter at de i starten av sesongen kun hentet poeng på eget gress har de nå også gjort seg bemerket på bortebane. Dermed har de bygget form over tid, og nå kommer de fra flotte 8-4-0 på de tolv siste kampene. De slo Hoffenheim lett 3-0 i serien i helgen som var, og de tok seg med det opp til en 4.plass i serien tre poeng foran Freiburg. I Europa League var de heldige å fikk en walkover i forrige runde, da Spartak Moskva ble utestengt fra videre spill. Men de klarte ikke å skaffe seg noe videre bra utgangspunkt foran returmøtet i denne runden når de kun spilte 1-1 mot Atalanta hjemme i Leipzig. Her er Haidara eneste fravær.

Atalanta har en sesong under pari, mens Leipzig nå har funnet gassen for alvor. Etter 1-1 i Tyskland har likevel Atalanta alle muligheter her på eget gress, og vi må gardere opp. Det blir HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Barcelona - Eintracht Frankfurt
Nå begynner det å bli lenge siden Barcelona har tapt en kamp, og klubben som virket å være som Bambi på isen like etter at Messi dro har endelig begynt å se ut som et lag igjen. Nye spillere har kommet inn, Aubameyang har fått en ny vår og unggutter som Pedri blomstrer. Dermed begynner ting å lysne for alvor, og Barcelona har fortsatt ikke tapt en fotballkamp etter ordinær tid i 2022. 13-7-0 er fasit i alle turneringer etter 90 min, og dermed har de jobbet seg opp til en andreplass i La Liga med 60 poeng i tillegg til at de altså er med her i Europa League. Det er imponerende, og de viste bra moral i sin forrige seriekamp mot Levante når de scoret seiersmålet i det 92min. De imponerte ikke noe voldsomt i den første kampen mot Eintracht Frankfurt, men etter 1-1 der har de alle muligheter til å avgjøre her på Nou Camp. De slet jo også i forrige runde når de kun klarte 0-0 her på hjemmebane mot Galatasaray i første kamp, men da snudde de til 2-1 sammenlagt i bortemøtet etter at de hadde kommet under 1-0. Det kan tyde på at Barcelona har det i seg å kunne snu vriene "spots" til seier, og det gir trygghet i laget. Depay, Pique, Umtiti, Sergi Roberto, Fati og Dest er alle ute.

Eintracht Frankfurt tar med seg 1-1 fra det første møtet, men det er også det eneste de har klart i de siste kampene. For i serien strever de, og 1-2 mot Freiburg og 0-0 mot Greuther Furth i de to siste hjemmekampene er langt ifra noe suksess. Det gir en 9.plass fem poeng under E-cupspill til neste sesong, og det kan se ut som Eintracht Frankfurt har valgt å fokusere på Europa League nå. De imponerte oss i forrige runde når de slo ut spanske Betis 3-2 eeo, og de holdt altså Barcelona til 1-1 i hjemmekampen forrige uke selv om de fikk en mann utvist med kvarteret igjen å spille. Det gjør at Tuta må stå over her, mens de også mangler Ramaj som er skadet.

Barcelona viser knallform for tiden, og Eintracht Frankfurt har ganske slapp for øyeblikket med fem kamper uten seier. Her bør Barcelona gjøre ganske kort prosess. H.

5. Lyon - West Ham
Lyon fikk med seg et bra resultat fra London med 1-1 i første kamp etter at West Ham røk på en tidlig utvisning på overtid i 1.omgang. Dermed har de alt i egne hender her, og sportslig suksess i E-cup hadde vært kjærkomment for Lyon som ikke har sin beste sesong. De har riktignok 2-2-1 på de fem siste i serien nå, men en 10.plass fem poeng unna noe E-cupspill neste år er likevel langt under pari. De var ganske gode i forrige runde med 2-1 sammenlagt over Porto, og det kan virke som Europa League har vært et bra avbrekk for Lyon denne sesongen. Vinneren av denne kampen møter vinneren av Barcelona/Eintracht Frankfurt i neste runde. Lyon har etterhver begynt å få en del fravær, og Caqueret, Charki, Diomande og Mendes er skadet, mens Aouar, Lopes og Ndombele er usikre.

West Ham virket å være meget ille ute i den første kampen når de fikk utvist Cresswell like før pause, men utrolig nok tok de likevel ledelsen 1-0 litt ute i 2.omgang. Nå endte kampen 1-1 til slutt, men det kunne absolutt endt mye verre for West Ham sin del. West Ham har ikke noe særlig fin rad å vise til for tiden, og de står med kun to seire på sine ni siste kamper. De tok seg likevel hit med nød og neppe etter at de slo ut Sevilla med 2-1 eeo i forrige runde, men etter det har de røket mot både Tottenham (1-3) og Brentford (0-2) i serien, samt tatt en seier over Everton (2-1). Dermed er raden noe krokete for West Ham som må klare seg uten Cresswell og Ogbonna her.

Med uavgjort i det første møtet blir det fort en litt avventende kamp også her. West Ham viser ikke sin beste form, og de er kanskje fornøyde om denne ender med uavgjort. Vi prøver oss med HU.

6. Rangers - Braga
Rangers er nok hektet av i hjemlig serie der de nå ligger seks poeng bak ledende Celtic. For selv om de slo St. Mirren klart 4-0 sist blir det en bortimot umulig oppgave å hente inn seks poeng på de fem gjenværende rundene i en såpass ujevn serie som den skotske. Med nesten tjue poeng ned til Hearts på bronse er sølvet sikret, og dermed blir det full fokus på Europa League som gjelder fremover for Rangers. Men da må de først klare å slå ut Braga som vant 1-0 i det motsatte oppgjøret. Men Rangers har klart det før, blant annet når de slo Røde Stjerne hele 3-0 her på hjemmebane i forrige runde. De har også slått ut Borussia Dortmund med 6-4 sammenlagt på veien hit, så de vet absolutt hvor målet står selv om de mangler viktige Moleros og Hagi her. Lowry er også ute.

Braga viser flott form for tiden, både i E-cup og i hjemlig liga. Fire strake seire er pent, og hjemmeseire over Rangers (1-0) og Benfica (3-2) er sterkt. Borteseire har de også hentet mot Vizela (1-0) og Portimonense (2-1), og dermed er det et bortelag fulle av selvtillit som reiser til Skottland denne torsdagen. De har et klart tak om 4.plassen i serien med ca. ti poeng både opp og ned, og dermed har de kunne ha fokus på denne kampen den siste uken. Og Braga var i noenlunde samme situasjon i forrige runde mot Monaco når de ledet 2-0 etter hjemmekampen. Den gang klarte de å knyte igjen sekken bakover til 0-0 i returkampen, så får vi se om de klarer det samme igjen mot Rangers. Fernandes og Sequeira er begge skadet.

Begge lag viser egentlig ganske bra form nå, der Rangers har slått både Dortmund og Røde Stjerne på veien hit. Men nå er spissen Morelos skadet, og han har vært meget viktig. Braga for sin del gjør det også bra, og holdt Monaco til 0-0 borte i forrige runde. Tøff match dette, der det holder med uavgjort for Braga. HU skal holde.

7. PSV - Leicester
Etter 0-0 i bortemøtet har PSV skaffet seg et flott utgangspunkt her, og den nederlandske storklubben har så absolutt formen på sin side foran denne kampen. For med 7-1-0 på de åtte siste seriekampene viser de flott form også i hjemlig serie, selv om de fortsatt må finne seg i å ligge fire poeng bak ledende Ajax. De var litt ille ute i forrige runde etter at de spilte 4-4 i en heseblesende hjemmekamp mot FCK, men de gjorde kort prosess i bortekampen uken etter når de knuste FCK hele 4-0 i Parken. Nå kommer de fra en grei 2-0 seier over Waalwijk i serien, og med en statistikk som viser 36 poeng på 15 hjemmekamper i serien bør de ha fine muligheter her.

For Leicester skremmer ikke mange for tiden, selv om formen nå kanskje er bedre enn på ganske lenge med seire over Brentford (2-1) og Crystal Palace (2-1) og to uavgjorte kamper mot PSV (0-0) og Manchester United (1-1) på de fire siste. En 9.plass i serien med 40 poeng er uansett elleve poeng unna en E-cupplass, og når de ikke klarte å score i hjemmekampen (0-0) forrige uke blir dette tøft for Leicester som tok seg hit etter at de slo ut franske Rennes med 3-2 sammenlagt selv om de tapte bortekampen 1-2.

Det kan bli jevnt en stund her, og det kan ende målfattig igjen. Men følelsen sier at PSV er det sterkeste laget og vi ender opp med en noe usikker H.

8. PAOK - Marseille
PAOK har langt fra noen enkel oppgave her, men etter tapet 1-2 i bortemøtet trengs det kun en seier for å sikre seg ekstraomganger. Dog var de noe heldige i den første kampen, for de kunne fort har tapt med flere mål i en kamp Marseille var klart best. PAOK har hat fokus på denne kampene hele den siste uken, for i hjemlig serie har de ca ti poeng både opp til ledende Olympiakos og ned til Aris på tredje, og selv om de tapte 1-2 borte mot Panathinaikos i helgen har de små bekymringer akkurat der. Hjemme har de kurante 33 poeng på 15 kamper, og de vant begge kampene mot Gent i forrige runde med 2-1 og 1-0.

Marseille har hatt en flott sesong i år, og med en 2.plass i Ligue 1 i tillegg til kvartfinale i Conference League må de sies å ha gjort det riktig så bra så langt. Nå er formen fullstendig overlegen med sju strake seire, og i forrige runde slo de Basel i begge kampene med sifrene 2-1 både hjemme og borte. Dermed har de nå altså vunnet 2-1 i tre strake E-cupkamper på rad, før de lett tok seg av Montpellier på hjemmebane i forrige kamp når de vant 2-0.

Marseille vant begge kampene mot både Qarabag og Basel i de forrige rundene, og med den formen de n viser kan de fort vinne denne også mot et PAOK som etterhvert må åpne seg bakover i jakten på scoring. B.

9. Roma - Bodø/Glimt
Dette oppgjøret har blitt en "farsott" i fotball-Europa denne sesongen. For Roma møtte altså lilleputten Bodø/Glimt i gruppespillet, og det trodde nok mange var lett match, Det ble det absolutt ikke, og Roma røk på en gigasmell på Aspmyra med 1-6, før de kun klarte 2-2 på hjemmebane. De tok seg likevel videre som gruppevinnere, og etter at Roma har hatt en flott stigning formmessig etter den tid trodde nok de fleste at de skulle får revansj når lagene nok en gang skulle møtes til dyst i kvartfinalen i Conference League. Men det gikk ikke helt som planlagt, og etter at Roma noe oppskriftsmessig tok ledelsen 1-0 snudde altså Bodø/Glimt kampen til seier 2-1 etter en sen scoring av Vetlesen. Det satte nok en gang fyr på teltet, og etter kampen ble det tumulter i spillertunnelen mellom trener Kjetil Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos som til slutt ble lagt i bakken. Dermed har dette møtet blitt en snakkis, og denne gang står også mye på spill sportslig. Det kan se ut som dette spetakkelet tok noe fokus fra Romas seriekamp hjemme mot Salernitana søndag, for de slet kraftig og måtte ha to sene scoringer for å ta hjem seieren 2-1. Uansett viser de bra form med 6-4-1 på de elleve siste, og de bør ha solide muligheter til å få til noe her mot Bodø/Glimt. Men om det holder til avansement er en annen sak.

For Bodø/Glimt klarte 2-2 her på Olympiastadion forrige gang lagene møtte tilbake i november, og det gir nok litt lavere skuldre denne gangen. Nå har Roma alt av presset, og etter 2-1 på hjemmebane slipper Glimt å jage noe som helst. Det begynner å bli år og dag siden Bodø/Glimt sist tapte en fotballkamp, og selv om de har slitt litt både mot Rosenborg (2-2) og Sandefjord (2-1) i de to første seriekampene har det endt med fire av seks mulige poeng. E-cupeventyret har heller ikke tatt slutt enda, selv om det nok er litt bekymringsverdig at Bodø/Glimt mistet både Pellegrino og Moe med skader i kampen mot Sandefjord sist. Trener Knutsen kan også ende opp med å sitte på tribunen etter en midlertidig suspensjon, og da mangler de noen viktige brikker. Men med et flott gruppespill og seire over både Celtic og AZ i playoff har Glimt gjort en helt fabelaktig prestasjon uansett hvordan dette ender.

Bodø/Glimt har vist frem den ene gode prestasjonen etter den andre, men Roma skal uansett være ganske klare favoritter her på hjemmebane. H.

10. Slavia Praha - Feyenoord
Tsjekkiske Slavia Praha har gjort seg bemerket i E-cup de siste årene, og denne sesongen er intet unntak. For etter at de har slått ut Fenerbahce og LASK i de foregående rundene har de nok en gang kommet seg ganske så langt. Og etter 3-3 borte mot Feyenoord i en meget underholdende kamp forrige uke har de nå plutselig er fair sjanse til å klare å ta seg til semifinale. Også de er midt i sesong i hjemlig liga, og der kniver de med Plzen om førsteplassen. Det er meget jevnt, men etter at Slavia Praha slo Pardubice 4-0 sist holder de fortsatt førsteplassen poenget foran Plzen etter 28 runder. Det er kun to runder igjen av serien, og det kan nok ta litt fokus fra denne kampen.

Også Feyenoord holder bra form nå, men etter 3-3 i hjemmekampen har veien til en eventuell semifinale blitt noe lengre. Men de var meget gode i bortekampen mot Partizan i forrige runde (vant 5-2), og med 5-2-1 på sine åtte siste uansett turnering har de vist at de må tas på alvor. De vant fint 4-1 borte mot Heracles i serien i helgen som var, og de holder fortsatt bra stand i den hollandske Æresdivisjonen med en tredjeplass.

En av kupongens tøffeste kamper dette, og denne kan gå alle veier. Vi prøver å dekke opp, og spiller HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Silkeborg - FC København
Vi har kommet oss til "Championship Group" i den danske Superligaen der topp seks spilles innbyrdes serie for å kåre en vinner. Der klarte altså Silkeborg å komme etter at de knep sjetteplassen i den vanlige serien fire poeng foran Viborg selv om de tapte alle de tre siste kampene. De startet også sluttspillet med å tape 2-3 borte for Midtjylland, men de slo fint tilbake sist med en sterk hjemmeseier 3-0 over Brøndby. Silkeborg var ganske gjerrige her på hjemmebane i serien med 16 poeng og bare åtte baklengs på elleve kamper, og de har klart å holde FCK til uavgjort her begge de to siste sesongene (1-1 og 0-0).

FC København var til slutt det klart beste laget i serien, og endte i topp seks poeng foran Midtjylland på plassen bak. 48 poeng på 22 kamper er fine tall, og de har fortsatt den gode trenden i sluttspillet med 1-0 seire over både Aalborg og Midtjylland. Faktisk har FCK vunnet alle sine sju seriekamper de har spilt i 2022, og det uten å slippe inn et eneste mål! 11-0 viser et meget tight lag bakover, og med 3-3-0 på de seks siste her borte mot Silkeborg kan det gå mot nok en seier.

FCK viser overlegen form i serien nå, men Silkeborg er tette bakover og kan holde nullen lenge her. Det blir B på 96-rekkeren og UB på 432-rekkeren.

12. Brøndby - Aalborg
Etter at Brøndby kun tok ett poeng på de to siste kampene i serien mistet de til slutt andreplassen til Midtjylland og endte på 3.plass to poeng bak. Og det var akkurat dagens motstander Aalborg som ødela sjansene for sølv den gangen når Brøndby tapte 0-3, men den gang var det bortekamp. Men formen har absolutt ikke bedret seg siden, for det har endt med tap i begge de to første kampene også i sluttspillet (0-1 hjemme for Randers og 0-3 borte mot Silkeborg). Dermed er Brøndby nå nede på 4.plass, poenget bak dagens motstander Aalborg.

Aalborg hadde en bra avslutning med 3-1-1 siste fem i serien, og de slo altså Brøndby hele 3-0 i den siste serierunden. Etter tap 0-1 mot FCK nest sist og seier 3-0 hjemme mot Randers nå sist har Aalborg nå overtatt tredjeplassen fra Brøndby, og de har nå fire poeng opp til Midtjylland på 2.plass. Med sine 21 poeng på elleve bortekamper i serien var Aalborg blant de beste bortelagene, og de kommer fra borteseire over Midtjylland (2-0) og Odense (3-2) i sine to siste.

De tre siste møtene lagene mellom her i København viser 1-1-1, og det blir fort jevnt her igjen. Brøndby vil nok revansjere 0-3 tapet på bortebane i siste runde, men Aalborg viser bra borteform nå. Her må vi sikre oss. HUB.

Sportspills 96-rekker:
1. Atletico Madrid - Manchester City UB

2. Liverpool - Benfica H

3. Atalanta - Leipzig HU

4. Barcelona - Eintracht Frankfurt H

5. Lyon - West Ham HU

6. Rangers - Braga HU

7. PSV - Leicester H

8. PAOK - Marseille B

9. Roma - Bodø/Glimt H

10. Slavia Praha - Feyenoord HB

11. Silkeborg - FC København B

12. Brøndby - Aalborg HUB

Sportspills 432-rekker:
1. Atletico Madrid - Manchester City UB

2. Liverpool - Benfica H

3. Atalanta - Leipzig HUB

4. Barcelona - Eintracht Frankfurt H

5. Lyon - West Ham HU

6. Rangers - Braga HU

7. PSV - Leicester H

8. PAOK - Marseille B

9. Roma - Bodø/Glimt H

10. Slavia Praha - Feyenoord HUB

11. Silkeborg - FC København UB

12. Brøndby - Aalborg HUB