Denne ukens søndagskupong inneholder tre kamper fra Østerriksk Bundesliga, to fra skotsk Premiership, to fra dansk Superliga, to fra svensk Allsvenskan, to fra svensk Superettan og en fra finsk Veikkausliiga. Bonuspotten er oppe i ca. 850.000 kroner. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

Det er ca. 260 millioner i Viking Lotto-potten. Legg din kupong her!

1. Aberdeen - Dundee United
Serieåpning i skotsk Premiership, og de to første kampene er derfor hentet derifra. Aberdeen hadde en ganske bra sesong sist, men i en liga med så klare enere som Rangers og Celtic blir det ofte bronsen å spille om. Den fikk de ikke i fjor når Hibernian til slutt havnet ni poeng over på tabellen. Foran denne serieåpningen har de nettopp spilt kvalik i Conference League, og det gikk ganske så bra etter at de slo ut Häcken med 5-3 sammenlagt.

Dundee United måtte ut i nedrykkssluttspill etter sin 8.plass i serien. Der rykka de ned en plass til 9.plass, men likevel med trygg avstand ned til nedrykksstriden. Foran denne sesongen har de spilt Ligacup, og der har de tatt fire strake seire. I fjor hadde de faktisk et ganske så bra tak på Aberdeen, for seriens tre kamper endte med to poengdelinger og en seier for Dundee United. I tillegg vant de klart 3-0 borte mot Aberdeen i cupen tilbake i april.

Aberdeen hadde den klart beste sesongen i fjor, men to av tre seriekamper endte 0-0. Vi må likevel prøve H på en litt vrien kupong.

2. Motherwell - Hibernian
Etter en noe skuffende 9.plass i seriespillet sist år håper nok Motherwell å gjøre en bedre figur denne sesongen. Da må det vinnes flere kamper på hjemmebane, for forrige sesong var det kun Hamilton som var dårlige enn Motherwell på eget gress. Under ett poeng i snitt på hjemmebane og 29 baklengs på 16 kamper er nemlig godt under pari.

Hibernian klarte altså å ta bronsen sist sesong, ni poeng foran Aberdeen. Det er nesten som gull å regne i en såpass ujevn liga, men i tillegg kom de seg til cupfinalen der det ble tap mot St. Johnstone. Europacup har de også rukket litt av før sesongstarten, og 5-1 over Santa Coloma i Conference League gjør at formen virker å være i anmarsj.

De tre kampene sist sesong delte de broderlig med 1-1-1, men bortekampen vant Hibernian 3-0. De møttes også i cupen, og da endte det med 2-2. Denne kan fort ende med poengdeling igjen og vi prøver UB.

3. Vejle - Brøndby
Vejle har ikke fått noen særlig fin start på sesongen etter to strake tap. Først ble det skuffende 0-2 hjemme for Randers, deretter tapte de 0-1 borte for Sønderjyske sist. Ingen scorede mål på to kamper er ikke noe særlig for selvtilliten, og iallefall ikke når forrige sesongs seriemester Brøndby kommer på besøk.

Brøndby har heller ikke de hatt noe pangstart, for de står med to poengdelinger og bare to poeng på sine to kamper. 1-1 mot Aarhus og Viborg er nok litt under pari, og en trepoenger her hadde nok smakt fint. Brøndby har et fint tak på Vejle, og sist sesong vant de begge møtene lagene mellom med 2-0 og 2-1.

Brøndby får et ganske klart tips her, for Vejle virker ganske tamme så langt. B.

4. OB - København
Etter to bortekamper har OB fått nære maksimalt ut av kampene de har spilt denne sesongen. De begynte med en sterk borteseier 2-1 over Midtjylland og i den påfølgende kampen ble det 1-1 mot Randers. Det gir fine fire poeng på to kamper, og nå er det første hjemmekamp for OB som i fjor kom på en ganske så skuffende 9.plass.

FCK har hatt et litt annet fokus her i starten, for midt i serieåpningen har de også spilt kvalifisering til Conference League. E-cupspillet har gått meget bra med hele 9-1 over Zhodino fra Hviterussland, men det har helt klart tatt en del av fokuset fra seriespillet for der har det vært skuffende så langt med kun to poeng på de to første kampene. 2-2 hjemme over Aalborg og 0-0 hjemme mot Silkeborg er langt under pari, og det skal bli spennende å se hva de klarer her.

Ganske vrien kamp denne, for OB har hatt en flott start mens E-cup helt klart forstyrrer FCK. Og de har ny E-cupkamp til uka.. Men kanskje skjønner de alvoret nå? Det blir UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Kalmar - Mjällby
Etter at Kalmar begynte denne sesongen ganske bra har tingenes tilstand snudd seg helt etter pausen. For etter kun ett tap på de første åtte kampene har de nå plutselig tre strake tap og kun ett poeng på de fire siste. Det har sendt laget ned på en 12.plass, men de har fortsatt hele fire poeng ned til kvalik. Her hjemme på Guldfågeln Arena har de nå to strake tap mot Djurgården (0-1) og Häcken (2-3) og defensiven som var så tett før pausen har begynt å slå sprekker.

Et lag som har fått en enda verre start etter pausen er likevel Mjällby som har 0-0-4 og 3-8 på de fire kampene de spilte i Juli. Etter denne dårlige perioden har de sneket seg ned på kvalikplass med ti poeng, og selv om de ikke slipper inn all verdens med må så er kun ni scoringer på tolv kamper alt for lite. Et lite pluss er dog at Mjällby faktisk har vunnet de to siste møtene her (2-0 i treningskamp i Mars og 4-1 i serien i fjor).

To lag i dårlig form møtes. Egentlig er vel ikke ett poeng nok for noen av dem og en lur HB blir spillet på 96-rekkeren, mens 432-rekkeren får HUB.

6. Östersund - Hammarby
Östersund har fått en katastrofal start på serien etter pausen, og går fra tap til tap. Fire strake tap nå viser kuleramma nå, og sist ble det skuffende 0-1 hjemme for Halmstad. Med det har de dannet en bunnduo sammen med Örebro, og Östersund med sine åtte poeng ligger nest nederst. 0-1-4 på de siste fem på hjemmebane er langt unna trygt når et medaljejagende Hammarby kommer på besøk.

For Hammarby går fra seier til seier nå, og har nå trykket seg opp på en 4.plass med 21 poeng. Det er kun to poeng opp til Elfsborg på bronseplass, og med en kamp mindre spilt ser ting ganske så bra ut med tanke på mulighetene for en medalje for de grønne og hvite. Selv om Hammarby slipper inn en del mål utlignes det ganske så greit med den offensive biten, for der er Hammarby nest best i ligaen med 24 scorede mål på tolv kamper. Også i Europa gjør "Bajen" seg bemerket nå, for med to strake seire over Maribor og 4-1 sammenlagt gikk Hammarby lett videre i Conference League.

Et Hammarby i storslag må få favorittstempelet her. B.

7. Falkenberg - Norrby
Falkenberg helt sist med ti poeng, og formen er langt ifra noe fin med to tap og hele sju baklengs på de to siste kampene mot Jönköping (2-3) og Helsingborg (0-4). Hjemme er de heller ikke særlig gode, og 2-0-4 er i beste fall ustabilt. Faktisk har de hele tretten baklengs på hjemmebane, og det er flest i hele Superettan.

Norrby kommer med en helt annen stim og har nå tre strake seire. Det holder til en flott 2.plass på tabellen med 26 poeng, kun to poeng bak serieleder Landskrona. Sist ble det fine 4-1 hjemme over Västerås, og når de vant 3-0 borte mot Akropolis kampen før så viser det at de også vet hvor målet står for øyeblikket. Etter en dårlig innledning på bortebane har de nå for alvor snudd trenden, og de fem siste borteturene viser 4-1-0 og kun et innsluppet mål.

Norrby kommer med knallform, og det blir å gå på B her på 96-rekkeren. Likevel tar vi med UB på 432-rekkeren siden ligaen er meget jevn.

8. Västerås - Landskrona
Västerås har havnet i en skikkelig blindgate og står med fire tap på de fem siste. Nå har det kommet to stygge tap på rad (Helsingborg (0-4) og Norrby (1-4), og det gjør at de har falt helt ned til en 12.plass. Det er kun et poeng over kvalik, og skal de komme seg unna bunnen så må de ihvertfall starte å score mål. Ti scoringer er færrest i hele ligaen, og uten mål blir det fort få poeng når de i tillegg har begynt å lekke i forsvar.

Landskrona er serieleder med 28 poeng, og formen er alle tiders med fem strake trepoengere. Kun ett tap har det blitt på tretten kamper, og deres 24 scorede mål er også flest i ligaen. Med andre ord de er helt i toppen på det aller meste for øyeblikket. En viktig ting å ta med er likevel at de kun har spilt fem bortekamper, og der er de ikke like overlegne med sine 2-2-1.

Landskrona får utgangstipset, men med borteformen til Landskrona kan denne være en felle. Vi sikrer med HUB.

9. Mariehamn - KuPS
Denne kampen er utsatt, og vil avgjøres ved såkalt tendenstrekning. Anbefaler å se på prosentene på folkerekka før man setter tippetegn.

Herifra går vi for B.

10. Austria Wien - Tirol
Austria Wien skuffet forrige sesong og endte bare på en 8.plass. Likevel klarte de å spille seg via nedrykksspillet og opp til en plass i playoffen til Conference League. Den vant de, og dermed ble det E-cup allikevel. Det endte dog i fiasko etter at de røk ut mot islandske Breidablik med 2-3 sammenlagt. Heller ikke åpningen i den hjemlige serien ble noe særlig når det endte med et bortetap 1-2 mot Ried.

Tirol havnet to plasser lengre opp på en 6.plass. Det ga iallfall et vinnersluttspill selv om det endte relativt dårlig med 2-2-6 på ti kamper. Debuten denne sesongen endte1-1 hjemme mot Admira, og det får vel sees som godkjent.

Austria Wien har hatt dårlig form over tid, men har en bra statistikk mot akkurat Tirol med 3-1-0 på de fire siste. HU.

11. Wolfsberger AC - Sturm Graz
Wolfsberger kom på en godkjent 5.plass i fjor. Det var ganske langt unna topp fire med seks poeng opp til dagens motstander Sturm Graz, men fortsatt fullt godkjent. Det ble dog ikke noe europacup, noe som nok var litt skuffende. Denne sesongen ble det også en skuffende start med bare 1-1 borte mot nyopprykkede Klagenfurt.

Sturm Graz kom altså plassen over på sin 4.plass. I vinnersluttspillet etterpå tok de seg opp på 3.plass, og med det er de kvalifisert til Europa League denne sesongen. De fikk en tøff nøtt med hjemmekamp mot Salzburg, og selv om de tok ledelsen til pause så ble det til slutt tap 1-3. Sturm Graz vant denne kampen 3-1 i fjor, og blir favoritter også her.

Jevn kamp dette, og det blir UB.

12. Salzburg - Ried
Salzburg overlegne mester igjen forrige sesong og de har vært Østerrikes store lag i en årrekke nå. Gjør det ofte bra ute i Europa, og er med rette store favoritter også denne sesongen. Kom under 0-1 til pause i serieåpningen mot Sturm Graz, men snudde til 3-1 i løpet av 2.omgang.

Her møter de Ried som havnet nest nederst forrige sesong, og måtte ut i nedrykkssluttspill. Der klarte de seg dog ganske så bra med kun et tap på ti kamper, og dermed havnet de aldri i noe strid. De fikk også en fin start denne sesongen med seier 2-1 over Austria Wien i sin første kamp.

Salzburg er overlegne i hjemlig serie, og står med 11-1-0 på de siste tolv hjemmekampene mot Ried. Klar H.

Sportspills 96-rekker:
1. Aberdeen - Dundee United H

2. Motherwell - Hibernian UB

3. Vejle - Brøndby B

4. OB - København UB

5. Kalmar - Mjällby HB

6. Östersund - Hammarby B

7. Falkenberg - Norrby B

8. Västerås - Landskrona HUB

9. Mariehamn - KuPS B

10. Austria Wien - Tirol HU

11. Wolfsberger AC - Sturm Graz UB

12. Salzburg - Ried H

Sportspills 432-rekker:
1. Aberdeen - Dundee United H

2. Motherwell - Hibernian UB

3. Vejle - Brøndby B

4. OB - København HUB

5. Kalmar - Mjällby HUB

6. Östersund - Hammarby B

7. Falkenberg - Norrby UB

8. Västerås - Landskrona HUB

9. Mariehamn - KuPS B

10. Austria Wien - Tirol HU

11. Wolfsberger AC - Sturm Graz UB

12. Salzburg - Ried H