I kveld kommer det til å smelle i Jotunhallen. Da møtes to av Rema 1000-ligeans råeste lag.

Med 52 tominuttere og fire røde kort er Sandefjord ligaens grisespillere. Ett av de røde kortene kom i derbyet mot Runar i september. Med snaut åtte minutter igjen av kampen kokte det også over for Sander Ree-Lindstad som fikk rødt kort etter en stygg takling.

Trykk her for å se kampen mellom Sandefjord og Runar direkte fra klokken 20.00 fredag

Ree-Lindstad står nå med tre røde kort denne sesongen. Ingen spillere i ligaen har flere røde kort enn ham så langt. Det holder likevel bare til andreplass på råtass-tabellen.

Fredag er det ca. 105 millioner i Eurojackpot-potten. Spill her før fredag klokken 19.00. Trykk her for å levere kupongen.

På statistikken over antall tominuttere blir nemlig den 22 år gamle midtbacken slått av en haug med spillere, for han har kun fått seks tominuttere på de første 14 kampene. Haslums Viktor Glatthard er ligaens verste råtass. Han har riktignok kun ett rødt kort, men han har pådratt seg hele 18 tominuttere.

Runar ligger på fjerdeplass på råtass-tabellen. Haukerød-laget har 53 tominuttere, men de har bare et rødt kort. Den danske linjespilleren Tobias Balsby-Pedersen er den største tøffingen hos Leif Gautestads menn. Han har 14 tominuttere på de 13 første kampene.

Sandefjord - Runar (Over/Under ant. mål fulltid 54.5) - Under 1,76 (spillestopp kl. 19.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Rema 1000-ligaen, menn. Sandefjord har fått et tøft møte med Eliteserien. Etter 14 kamper ligger vestfoldingene på bunn av tabellen med kun fem poeng, men de fikk en megaopptur i forrige serierunde.

Sandefjord sjokkerte håndball-Norge da de slo ØIF Arendal 33-30 på bortebane søndag. Fredag skal de forsøke å ta revansj i derbyet mot Runar. Derbyet i hvalfangerbyen endte med 31-20-seier til Runar i serieåpningen.

Selv om Sandefjord vant mot serielederen sist, ligger laget fortsatt helt sist på tabellen. De har hele syv poeng opp til byrival Runar.

Bakover har det nyopprykkede laget vært rufsete. Målene renner inn. De har sluppet inn 30 mål eller mer i de fem siste seriekampene, og står før fredagens kamp med 407 baklengs på 14 kamper, noe som er dårligst i ligaen.

Runar på sin side fikk ikke en like god oppladning til byderbyet. Haukerød-laget tapte 28–33 for Halden hjemme. Det var lagets andre tap på rad. Runar er vanligvis solide defensivt. Det er sjelden Runar-keeper Joachim Søholm Christensen slipper inn over 30 mål. Det har kun skjedd en gang tidligere denne sesongen.

Trykk her for å se kampen mellom Sandefjord og Runar direkte fra klokken 20.00 fredag

Vi regner med det er en revansjesugen gjeng som kommer til Jotunhallen fredag. Runar skal være bedre enn byrivalene. Oddsen på Runar-seier er fredag formiddag 1,47. Den har sunket fra 1,55 torsdag kveld.

Vi synes den oddsen er kjedelig, og forsøker oss heller på et over/under-spill.

Fasiten etter 14 kamper viser at Sandefjord i snitt scorer 23,8 mål per kamp, mens de har et snitt på 29, 1 baklengs per kamp.

Runar på sin side scorer i snitt 26,8 mål per kamp, og de slipper inn i snitt 26,9 mål per kamp.

Kampen ingen vil tape

Fredag kveld skal det avgjøres hvem som er best i Vestfold-byen, og med tanke på at begge disse lagene er blant verstingene på råtass-tabellen, så kan det bli mange tominuttere og til og med røde kort i denne kampen. Sist gang ble det delt ut syv tominuttere og ett rødt kort.

Fredag er det ca. 105 millioner i Eurojackpot-potten. Spill her før fredag klokken 19.00. Trykk her for å levere kupongen.

I alle de fem siste kampene til Sandefjord har det vært scoret over 54,5 mål, men fredag kveld er det klart for et derby. Slike kamper blir ofte mer nervøse og rotete enn andre kamper. Da blir ofte også færre mål.

I de tre siste derbyene mellom Sandefjord og Runar har det vært scoret under 54,5 mål. Vi tror også at det scores 54 mål eller mindre i fredagens lokaloppgjør. Oddsen på et slikt scenario er 1,74. Det er spillbart. Se kampen mellom Sandefjord og Runar direkte fra klokken 20.00 fredag

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset