Denne ukens lørdagskupong består av ni kamper fra engelsk Championship, to fra League One og finalen i Community Shield. Bonuspotten er oppe i 1,2 millioner kroner. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

Husk å levere din Lotto-kupong før lørdag klokken 18.00. Spill her!

1. Manchester City - Leicester
Tippekupongen innledes med dette årets Community Shield-finale som spilles på nøytral bane (Wembley Stadium) mellom forrige sesongs seriemester Manchester City og FA-cupvinner Leicester. Manchester City var overlegne i serien, og var vel egentlig aldri truet. Pep Guardiolas menn kom seg også til finalen i Champions League, men den tapte de til slutt noe skuffende 0-1 mot Chelsea. I sommer har de kun spilt tre treningskamper foran seriestarten og alle har endt med klare seire over laber motstand. Det har vært ganske så rolig på overgangsmarkedet, men nå nylig hentet de Grealish fra Aston Villa for over en milliard. Aguero er borte, men troppen er uansett helt nydelig. Det ser dog ut som en del av "stjernene" til Guardiola skal stå over denne, men Grealish virker å kunne få sine første minutter ihvertfall.

Leicester på sin side rotet bort CL-plassen helt på slutten når de endte på 5.plass, poenget bak Chelsea. Noen uker før hadde de dog slått akkurat Chelsea 1-0 i FA-cupfinalen, slik at det uansett ble en ny tittel i premieskapet i løpet av sesongen. De har vært innom fire treningskamper foran denne sesongen, og de har vel ikke akkurat imponert med 0-0 mot Burton, 0-1 mot Wycombe, 3-3 mot QPR og 3-2 mot Villareal. Likevel er det først nå i den siste kampen de toppet laget, og det har ikke vært de større utskiftningene i stallen så laget bør være greit samspilt. Fofana, Justin, Evans og Castagne er alle ute.

Manchester City begynner å få et fantastisk lag nå, og må få et klart tips her selv om de mangler en del spillere her. H.

2. Sheffield United - Birmingham
Championship har første serierunde denne helgen, og de ni neste kampene er hentet derifra. Sheffield United måtte ta den tunge veien ned i Championship etter en strengt talt elendig sesong i Premier League der de endte sist med kun 20 scorede mål og 23 poeng. På hjemmebane var de riktignok noe bedre enn på fremmed gress, men det var liksom aldri i nærheten. Foran denne sesongen kan det virke som de har klart å beholde deler av laget, for spillere som feks Sander Berge er fortsatt med. Jagielka og Lundstram er borte, men de stiller er ganske bra lag sett med Championship-øyne. Litt vrient er det likevel å spå, da de kun har spilt en treningskamp som endte 4-0 over Doncaster. McBurnie, O'Connell og Sharp er skadet, mens Berge er usikker.

Birmingham hadde en meget skuffende sesong i fjor og endte faktisk helt nede på en 18.plass. Det var ni poeng ned til nedrykk så det brant ikke under føttene, men de skulle nok ønsket at de var med å kjempe der oppe rundt playoff i stedet. Foran denne sesongen har de spilt hele fem treningskamper, men med tre strake tap på de tre siste er det ikke mye å rope hurra for i øyeblikket.

Sheffield United har nok et ønske om å rykke direkte opp igjen, og mot et Birmingham som er litt ute av det blir det H her i serieåpningen.

3. Blackburn - Swansea
Blackburn endte midt på tabellen med sin 15.plass i fjor, men med hele 65 mål var det faktisk kun fire lag som scoret flere enn Blackburn. likevel vant de ikke de rette kampene, og de endte til slutt hele 20 poeng bak playoff. De avsluttet dog fint med 3-1-1 på de fem siste, og kanskje kan de ta med noe av den feelingen til denne kampen. Fire treningskamper har de, og de to siste har begge endt uavgjort mot Leeds (1-1) og Bolton (2-2). Foran serieåpningen er Wharton, Dack og Rankin-Costello ute.

Etter en fin 4.plass i fjor ble det playoff for Swansea som der slo ut Barnsley med 2-1 sammenlagt over to kamper. I finalen møtte de dermed Brentford på Wembley i kampen om en plass i Premier League. Dessverre for "svanene" kom de for kort der med et tap 0-2, og de måtte skuffet se at de snublet helt på målstreken denne gang. Foran den nye sesongen har de spilt tre treningskamper, der de først vant de to første mot svakere motstand før de sist tapte 1-3 for Southampton. Her må de klare seg uten Cooper, Routledge og Rushesha som alle er ute med skade.

Det ble 1-1 her forrige sesong, og det kan fort skje igjen. Garderinger er påkrevd, og vi prøver HU.

4. Cardiff - Barnsley
Etter en sterk andre halvdel med 10-9-3 tok Cardiff seg til slutt opp til en 8.plass ved sesongslutt. De var ubeseiret på de seks siste med 2-4-0, men her på hjemmebane var de mye dårligere sesongen gjennom. Faktisk tok de åtte poeng mer på bortebane, og de var kun seriens 17. beste hjemmelag. Denne sommeren har de spilt en haug med treningskamper, og der har de prestert veldig ujevnt med 3-2-2 mot ganske medioker motstand. De har dog vunnet de tre siste på hjemmebane mot Barnsley, og forrige sesong ble det hele 3-0.

Barnsley gjorde en ganske sterke sesong, og fra sin 5.plass tok de seg videre til playoff med 78 poeng etter ar de hadde en fantastisk periode midtveis i sesongen med ni seire på ti kamper. Det ble det imidlertid stopp i playoff etter 1-2 mot Swansea, men sesongen sett under ett var nok en positiv opplevelse. Det ble tre strake seire i treningskampene nå i sommer før det ganske forventet ble tap 0-4 mot Manchester City nå senest. Her må de unnvære Kane som er skadet.

Her blir det nok jevnt, men HU kan holde. Det blir HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Stoke - Reading
Stoke havnet midt i haugen sist sesong på sin 14.plass. Det var nøyaktig 17 poeng opp til playoff og ned til nedrykk, og det sier vel det meste om sesongen. De har planer om å få en bedre sesong i år, og treningskampene har ihvertfall vist tendenser med 2-2-1 og bla en seier over Aston Villa. Det var jevnt over greit både borte og hjemme sist sesong, men 50 scorede mål blir dessverre litt for lite. Campbell, Grefory og Oakley-Boothe er ute her.

Reading hadde ingen fin andre halvdel forrige sesong, og etter at de kun klarte 1-7-3 på de elleve siste ble det til slutt den sure 7.plassen rett utenfor playoff. Skjønt, med 70 poeng var det hele sju poeng opp til slutt, så det var aldri noe snakk om saken de siste kampene. Den dårlige formen har forplantet seg inn i sommeren, og de kommer nå fra en dårlig periode med kun en seier på fire treningskamper. Araruna er dog eneste fravær her.

Reading har mistet alt av form, og Stoke må få et tips her selv om de ikke scorer all verden. H.

6. QPR - Millwall
Etter fine 7-1-3 på de tolv siste kampene ble det faktisk en ok 9.plass på QPR forrige sesong. Londonlaget fant til slutt tonen utpå banen, og det har man kunne se også i sommer der de blant annet slo Manchester United i treningskamp med 4-2 nylig. Senest klarte de også 3-3 mot Leicester, så formen virker absolutt å være ved like. De slo Millwall 3-2 her i en jevn kamp forrige sesong, og disse London-derbyene blir alltid tette og jevne selv om QPR nå har vunnet de tre siste her på Kiyan Prince Foundation Stadium. Amos og Owens står over med skader her.

Motsatt trend hadde Millwall på slutten i forrige sesong, for de sto med 1-1-4 på de seks siste. De var aldri med i noe strid, og det kan nok ha hatt noe med utfallet å gjøre. 11.plass med 62 ble det til slutt, og med det god klaring til noe som helst å spille for. Forrige sesong var de nøyaktig like gode borte som hjemme, og akkurat hjemmeformen er nok noe de må jobbe med om det skal bli noe playoff i år. Fire treningskamper har gitt 2-1-1, og det eneste tapet kom mot Arsenal.

Millwall er ikke så aller verst på bortebane og kan finne på å ta et poeng her mot QPR i London-derbyet. Likevel blir QPR klare favoritter på en vrien lørdagskupong. Vi prøver H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

7. Preston - Hull
Tolv poeng og 4-0-0 var fasit for Preston på de fire siste kampene sist sesong, og de skulle nok gjerne ønsket at sesongen var litt lengre. Uansett hadde det ikke hatt noe å si, for med 61 poeng og 13.plass var de aldri skikkelig med i leken. Men en bra avslutning er aldri feil å ta med seg, og de startet også sommerens kamper fint med to seire på de tre første. Nå har det snudd litt, og de går inn i denne sesongen med 0-1-3 på de fire siste treningskampene.

Forrige sesong beste avslutning hadde nok Hull som smalt til med 11-3-1 på de femten siste kampene nede i League One. Det holdt i lange baner for opprykk til Championship, og med 89 poeng vant de divisjonen to poeng foran Peterborough. Nå blir det spennende å se hva de klarer et nivå over, og med kun tre treningskamper spilt (1-0-2) er det ikke helt godt å si hvilken utgave vi får se her.

Preston avsluttet med fire strake, og selv om Hull var kanongod i sin opprykksesong blir vi nødt til å gå på H her.

8. Bristol City - Blackpool
Bristol City slet kolossalt på slutten av forrige sesong, og sto med mindre pene 0-3-7 på de ti siste kampene de spilte. Heldigvis hadde de en bedre første halvdel og til sammen ga det en 19.plass til slutt med åtte poeng ned til nedrykk. Likevel var det langt unna noe optimalt, og særlig bakover slet de stort sesongen gjennom. Med sine 68 baklengs var det til slutt kun to lag som slapp inn flere mål. De har likevel fått en fin sommerstart med 3-2-1 på seks treningskamper, og tapet kom sist 0-3 når de møtte sterk motstand i Aston Villa.

Motstander Blackpool er endelig tilbake igjen i Championship etter at de rykket opp fra League One etter sist sesong. De kjempet lenge for å klare playoff, men etter en sterk avslutning med fire strake seire endte de faktisk som nummer tre. Dermed møtte de Oxford i den første runden som de vant 6-3 over to kamper før det ble opprykksfinale mot Lincoln på Wembley. Der tok de hjem seieren med 2-1 og dermed klatrer de opp en divisjon denne sesongen. Treningskampene har vært variable med 3-1-3, men de kommer senest fra 1-4 tap mot Manchester City,

Bristol City avsluttet fryktelig dårlig sist sesong, og Blackpool kan lage trøbbel her i sin første kamp etter opprykket. HU på 96-rekkeren, mens 432-rekkeren får HUB.

9. Derby - Huddersfield
Etter en fryktelig avslutning på forrige sesong med kun en seier på de femten siste og 0-1-6 på de siste sju kan man si at Derby nok var fornøyde når sesongen endelig var over. De klarte nemlig å beholde plassen med minste mulige marginal på sin 21.plass når de kun var ett poeng foran Wycombe som rykket ned. Det fortsatte like elendig i de første treningskampene med to tap, men nå kommer de iallefall fra to seire mot Betis og Notts County i de to siste. Bielik er eneste skade foran denne.

Huddersfield hadde ikke noe særlig bedre sesong de heller, for de avsluttet plassen over Derby på 20.plass med 49 poeng. De var dog ikke like innblandet i noe strid, selv om de og avsluttet fryktelig dårlig med 1-5-4 siste ti. De har kommet litt lengre i forberedelsene denne sesongen, for utenom de fire treningskampene de har spilt (2 seire og to tap) så har de også vært ute i Ligacupen der de faktisk slo ut Sheffield Wednesday på straffer etter at det sto 0-0 ved ordinær tid. En statistikk verd å ta med seg her er at Huddersfield ikke har vunnet borte mot Derby på 64 år! De har en del fravær grunnet sykdom og skader her, og både Aarons, Campbell, Edmonds-Green, Pipa og Rowe er ute.

Derby var helt under båten siste halvdel i fjor, og at de klarte å berge plassen var et lite under. Huddersfield hadde ikke noe toppår de heller akkurat, og med den bortestatistikken de har her må vi doble opp med UB.

10. Luton - Peterborough
Luton lå lenge halvdårlig til på tabellen, men med 3-3-1 på det sju siste ble det i allefall en 12.plass til slutt. Det største minuset var effektiviteten på bortebane der Luton scoret minst mål i hele ligaen med sine 16. Likevel er de nok ganske fornøyde med sesongen sett under ett, og det kan se ut som de tok med seg formen fra de siste kampene inn i treningskampene og, for de vant de fire første med hele 19-1 i målforskjell. Riktignok ikke mot den aller beste motstanden, men likevel. De to siste har endt 1-1 mot Portsmouth og 1-3 mot Brighton, men totalt sett virker Luton å ha kommet godt ifra sin sesongoppkjøring. Hylton er eneste skade foran denne.

I første kamp møter de nyopprykkede Peterborough som til slutt tok 2.plassen i League One med ganske så bra klarering. De kom to poeng bak vinnende Hull, men hadde sju poeng ned til resten av lagene så opprykket var aldri truet på slutten etter sterke 6-2-1 på de ni siste. Setter likevel et lite spørsmålstegn på dagsformen nå etter at de har tapt de to siste treningskampene foran sesongen med 0-2 mot Portsmouth og 0-1 mot King's Lynn.

Luton har vist ganske bra form nå på slutten, mens opprykkerne i Peterborough har vært litt shaky nå i de siste kampene. HU.

11. Sunderland - Wigan
De avsluttende kampene på lørdagskupongen henter vi fra League One. Vi starter med Sunderland som ikke klarte å rykke opp igjen sist sesong når det tilslutt endte med en 4.plass. Det ble riktignok kvalik, men der endte det med et skuffende tap allerede i den første runden mot Lincoln som vant knepne 3-2 sammenlagt selv om Sunderland klarte å vinne hjemmekampen 2-1. De så lenge gode ut i seriespillet, men formen klappet sammen på slutten med 1-4-4 på de ni siste kampene. Denne sesongen har de nok håp å rykke opp, så får man se hvor det bærer denne gang. Treningskampene viser håp ihvertfall, for med 2-3-0 virker forsvaret å ha satt seg foran sesongstarten.

Første kamp er mot Wigan som så vidt beholdt plassen sist sesong etter sin 20.plass og 48 poeng. Det var til slutt kun poenget foran Rochdale som rykket ned, og det var forsvaret som skapte de fleste problemene. Hele 77 baklengs ble det, og da er det tøft å hevde seg i toppen av tabellen. 4-1-2 på de sju siste reddet likevel skinnet deres helt på slutten, og skal man trekke noe ut av treningskampene de har spilt siden så er det et revansjesugent lag. Fire kamper og fire seire viser tallene, men det er først fra denne helgen det virkelig gjelder.

Sunderland klappet sammen på slutten i fjor. Nå møter de Wigan som så vidt berget plassen og det skal kunne gå mot en fin hjemmeseier i premieren. H.

12. Charlton - Sheffield Wednesday
Et lag som akkurat havnet utenfor sist sesong var Charlton. De kjempet om playoff hele veien inn, men selv med 8-6-1 på de femten siste kampene havnet de til slutt på den sure 7.plassen kun målforskjellen bak Oxford. Det betød sesongslutt etter seriespillet, men den formen de viste i andre halvdel av sesongen holder meget langt hvis de klarer å gjenskape noe lignende også dette året. En ting de må bedre da er hjemmeformen. For den var regelrett dårlig med 31 poeng på 23 kamper, og når man ser at de tok hele 43 poeng på bortebane så viser det virkelig hvor skoen trykket forrige sesong.

Nå møter de Sheffield Wednesday som måtte ta den tunge veien ned fra Championship sist sesong når de til slutt havnet helt nederst med 41 poeng. Det ble fire poeng opp til streken, og da holdt det ikke med svake 1-3-3 på de sju siste. De gjorde en ganske så ok sesong på eget gress, men på bortebane var de klart svakest av alle med kun femten poeng på 23 kamper. Når man i tillegg ser at de nesten slapp inn to mål pr kamp i snitt på de bortebane så sier det seg selv at det blir tøft å ta poeng.

Denne er mer vrien. Charlton var nære i fjor, men de var ganske svake på eget gress. Sheffield W. rykket ned, og var det svakeste bortelaget i Championship. Her må man gardere, og det blir HUB.

Sportspills 96-rekker:
1. Manchester City - Leicester H

2. Sheffield United - Birmingham H

3. Blackburn - Swansea HU

4. Cardiff - Barnsley HU

5. Stoke - Reading H

6. QPR - Millwall H

7. Preston - Hull H

8. Bristol City - Blackpool HU

9. Derby - Huddersfield UB

10. Luton - Peterborough HU

11. Sunderland - Wigan H

12. Charlton - Sheffield Wednesday HUB

Sportspills 432-rekker:
1. Manchester City - Leicester H

2. Sheffield United - Birmingham H

3. Blackburn - Swansea HU

4. Cardiff - Barnsley HUB

5. Stoke - Reading H

6. QPR - Millwall HU

7. Preston - Hull H

8. Bristol City - Blackpool HUB

9. Derby - Huddersfield UB

10. Luton - Peterborough HU

11. Sunderland - Wigan H

12. Charlton - Sheffield Wednesday HUB