*Nettavisen* Sportspill.

Sandnes til Tippeligaen

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Sandnes Ulf tar et langt skritt mot Tippeliga med seier i ettermiddag. Sjekk våre tippetips.

09.10.11 09:25

Søndagens tippekupong består av seks kamper fra Adeccoligaen, to kamper fra England og fire kamper fra Superettan i Sverige. Det er en kupong som kan gi svært flotte utbetalinger og bonuspotten er kommet opp i 2,2 millioner kroner.

Oddstips søndag: Vålerengas canadiere leverer

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Randaberg - Alta
Game, set and match for hjemmelaget som må ta turen ned igjen til 2. divisjon etter en sesong i Adeccoligaen. Når fire serierunder gjenstår, er det 15 poeng opp til sikker plass. Bjarte Lunde Aarsheims coemback var ikke nok til å redde eksistensen. Etter åtte strake tap, har det faktisk blitt fire poeng på de to siste. Det skal dog bemerkes at det har vært mot de to bunnkollegene Løv-Ham og Nybergsund. 4-2-6 er tallene hjemme. Flere spillere sliter med skader og nevnte Aarsheim soner karantene søndag.

Alta tok et viktig bortepoeng mot opprykksjagende Bodø/Glimt sist og har dermed tre poengs forsprang til Strømmen under streken og foreløpig 12 mål bedre målforskjell. Møter Strømmen borte i nest siste serierunde og har ellers hjemmekamper mot Ranheim og Bryne i de to siste gjenværende og det skal være bra mulighet for å berge plassen. Aleksander Vasilev er eneste spiller på skadelisten for finnmarkingene som har 3-4-6 på bortebane.

Det er en småekkel kamp dette. Bortelaget har alt å spille for, men Randaberg biter normalt godt fra seg hjemme. HUB.

2. Ranheim - Nybergsund
Lenge ledende Ranheim ligger på femteplass, men har kun fire poeng opp til andreplassen. Har variert voldsomt i prestasjonene etter sommerferien, men sju poeng på de tre siste er uansett bra (inkludert 1-1 borte mot Sandefjord tredje sist). Har et forholdsvis enkelt program i de fire siste og ikke utenkelig at Aasmund Bjørkans gutter kan ta full pott, dersom de vil rykke opp da. Solide 8-2-3 hjemme i Trondheim. Mannskapsmessig ser det bra ut.

Ni poeng opp til sikker plass for skaderammede Nybergsund som skuslet vekk to poeng hjemme mot Randaberg sist (3-3) og det var trolig spikeren i kisten for trysilværingene. Borte er tallene meget svake 1-1-11.

Ranheim må ha en svært solid sjanse til tre poeng her og vi spekulerer ikke. H.

3. Strømmen - Løv-Ham
Svært viktig kamp for hjemmelaget dette som altså har tre poeng opp til Alta på sikker plass og seks poeng opp til Asker på plassen foran Alta. Bortsett fra en tøff bortekamp mot Bodø/Glimt neste helg, heter motstanderne Alta (h) og Nybergsund (b) i de to siste serierundene og det er ingen tvil om at Strømmen skal ha en brukbar mulighet til å berge plassen. To poeng på de fem siste ligakampene er imidlertid ikke bra, men motstanden har vært solid. Emilio Garcia og Tom Sdeh må begge sone karantene.

Løv-Ham har stort sett vært fortapt hele sesongen og til tross for 2-0 ledelse hjemme mot Ranheim til pause sist søndag, endte det med skuffende 2-5 tap. 0-4 borte for Randaberg i kampen før og Løv-Ham har åpenbart mistet gnisten nå. Kaptein Erlend Storesund er igjen blitt skadet, også Mats Kaland og Mats-Andre Olsen er uaktuelle og keeper Johan Thorbjørnsen og spissen Matias Møvik er begge suspenderte.

Hjemmelaget har alt å spille for, Løv-Ham har yppet seg noen ganger i høst, men nå er fraværene betydelige. H.

4. Bryne - Bodø/Glimt
Opprykksfavoritten Bryne står med fem kamper uten tap nå, og de to siste er begge vunnet (tre poengdelinger før det). Med åtte poeng opp til Ham-Kam på andreplass, ser det tøft ut med tanke på opprykk all den tid det ligger fem lag mellom Ham-Kam og Bryne. Supervariable 4-4-5 hjemme på Jæren. Tommy Høiland er trolig ute for resten av sesongen, mens Vegar Landro må sone karantene.

Bodø/Glimt ligger på sjetteplass, men det er kun fire poeng opp til andreplassen. Tre strake seire nå og tapet hjemme mot Løv-Ham fjerde sist , kan ha blitt veldig kostbart. Mounir Hamoud returnerer etter karantene her. Glimt har kommet seg på bortebane denne sesongen og står med brukbare 5-2-6 hittil.

Ingen av lagene er tjent med ett poeng her og vi tror på en vinner. HB.

5. Ham-Kam - Mjøndalen
Hjemmelaget har inntatt andreplassen og er dermed på direkte opprykk, men jages av et kobbel like bak og det er kun fire poeng ned til Bodø/Glimt på sjetteplass. Tok et heldig poeng borte mot Hønefoss sist søndag og hadde tre strake seire før det (alle på Briskeby). Har en tilsynelatende enkel bortekamp mot Randaberg i neste kamp, før Sandefjord venter på Briskeby og avslutter borte mot Hødd. 7-3-3 er tallene hjemme på Hamar. Gode Vegard Bjerke er blitt skadet, mens Lars Erik Bredvold er suspendert søndag.

Etter 4-3-1 på sine åtte siste seriekamper har Mjøndalen åtte poeng ned til Strømmen under streken når fire serierunder gjenstår.Både Alta og Strømmen har overkommelig motstand i sine siste kamper, så Mjøndalen bør skaffe seg noen poeng til for å føle seg trygg. Hjemmekampen mot Asker neste helg ser ut som en nøkkelkamp. Borte står Mjøndalen med 2-5-6. Noen fravær også hos Mjøndalen.

Hjemmesterke Ham-Kam har los på opprykk, men disse matchballene er skumle og laget imponerte ikke hjemme mot Alta sist og vi gir Mjøndalen en viss poengsjanse. HU.

6. Sandnes Ulf - Hødd
Serieleder Sandnes Ulf er kommet til hektene igjen og står med to strake seire nå, etter å ha tapt de tre foregående kampene. Hjemme i Sandnes står laget med sterke 10-0-3 og i siste hjemmekamp venter fortapte Løv-Ham. Bortekamper mot Sandefjord og Bodø/Glimt ser tøffere ut, men montro om ikke det er nok for Sandnes å vinne sine to gjenstående hjemmekamper for å rykke opp. Her returnerer viktige Edier Frejd etter karantene, nå soner Ronny Espedal. Ellers er det få skadeproblemer.

Etter en svak periode like etter sommerpausen, har det vært bedring for Hødd de siste ukene og 3-1-1 på siste fem er godkjent. Hadde vært med i opprykksstriden for fullt med seier hjemme mot Bryne sist, men taklet ikke presset hjemme i Ulsteinvik og tapte 0-1. Dermed er det sju poeng opp til Ham-Kam på andreplass. 4-5-4 er tallene på reise. Ørjan Nyland og Adama Diomande må begge sone karantene for Hødd søndag og tre spillere er ute for sesongen.

Hjemmesterke Sandnes jager opprykk og tar seg av et litt svekket og bortesvakt Hødd. H.

7. Notts County - Hartlepool
Så er det over til en kamp fra League One og et møte mellom tabellnaboer. Etter tretten poeng på fem kamper måtte hjemmelaget gi tapt borte mot gode MK Dons sist lørdag, men holder likevel en fin åttendeplass etter 6-1-4 totalt. Hjemme står laget med 4-0-1. Forsvarsspillerne Mike Edwards og Krystian Pearce pådro seg begge smeller i Johnstone's Paint Trophy kamper mot Chesterfield tirsdag og er begge usikre. Stephen Hunt og Ben Burgess er begge fortsatt skadet.

Etter 5-4-0 på sine ni første ligakamper måtte Hartlepool gi tapt hjemme mot formsterke Sheffield Wednesday sist lørdag, lagets første tap til nå og foreløpig sjuendeplass med en kamp til gode på flere av de andre lagene i toppen. Lite mannskapsproblemer for Hartlepool.

Så sent som 3. januar 2011 ble det 3-0 til Notts County i tilsvarende oppgjør. Nå synes vi det ser vidåpent ut. HUB.

8. Hayes & Yeading - Wrexham
En kamp fra Conference League, som altså er femte nivå i England. Hayes har endt på 17. og 16.plass de to siste sesongene etter opprykket til Conference i 2009. Lignende start denne sesongen med en foreløpig 18. plass etter 13 spilte kamper (3-4-6). Variable 2-2-2 på hjemmebane.

Etter en liten formsvik i et par kamper har Wrexham imponert med tre seire på de fire siste kampene og inntatt tabellteten med 29 poeng. 9-2-3 totalt er bra tall og borte står laget med sterke 5-1-1.

Wrexham har vunnet de to siste tilsvarende med 1-0 og 3-0 og må ha en flott sjanse til tre nye poeng her. B.

9. Värnamo - Hammarby
Kampen er utsatt grunnet spillere som er opptatt med landslagsspill og kampen trekkes. Folkerekka viser 34-28-38 og vi må gamble. HB.

10. Brommapojkarna - Degerfors
De fire siste kampene er alle fra Superettan i Sverige (nest øverste nivå). Hjemmelaget har våknet igjen og står med fire seire på de fem siste kampene, men det er likevel ni poeng opp til Ängelhom på tredje plass (kvalik) og dermed er det løpet kjørt all den tid både Degerfors og Østers ligger mellom. Hjemme står laget med 4-3-4. BP må unnvære fem spillere. Joakim Lindner och Dalil Benyahia er syke, Nicklas Bärkroth skadet, mens Aziz Corr Nyang (Gambia) och Davor Blazevic (P 18) er borte på landslagsoppdrag.

Bortelaget Degerfors har med sine 46 poeng på fjerdeplass, kun tre poeng opp til Ängelholm og seks poeng opp til Åtvidaberg på andreplass (direkte opprykk) og således har Degerfors mulighet for å melde seg på i opprykkskampen. Fire seire på de fem siste kampene så formen er solid. Borte står laget med 6-3-4.

Bortelaget er i form og har noe å spille for. Vi tror det avgjør denne kampen, der uavgjort ikke gagner noen. HB.

11. Västerås - Brage
Viktig oppgjør i bunnstriden, der det er absolutt siste sjanse for hjemmelaget som ligger nest sist. Seks poeng opp til dagens motstander som ligger på plassen foran (tredje og fjerde sist gir playout). 1-0-4 på de fem siste kampene for hjemmelaget og ikke bedre enn 2-4-7 på hjemmebane.

For IK Brage gjelder det kun å holde dagens motstander bak seg. Formen er nemlig grusom med 0-7-8 på de femten siste seriekampene.

Bortelaget har vunnet de to siste tilsvarende, men har ikke vunnet på en evighet og her må alle tegn med. HUB.

12. Qviding - Ljungskile
Hjemmelaget skulle egentlig ikke spilt i Superettan denne sesongen, men ble flyttet opp etter at Ørgryte ble degradert. Det har blitt for tøft for klubben som med kun en seier på 27 forsøk for lengst er klare for nedrykk. Hjemme er ingen kamper vunnet (0-4-9).

For Ljungskile kan det være nødvendig med noen poeng til, all den tid det kun er fem poeng ned til Hammarby på kvalik. Formen er brukbar med 3-0-3 på de seks siste kampene. Borte står laget med 4-4-5.

Ljungskile har et strålende tak på søndagens motstander og det står 0-1-9 på de siste ti møtene mellom lagene. Vi tror Ljungskile fikser dette. B.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 09.10.2011 15:25
1. Randaberg - Alta B
2. Ranheim - Nybergsund IL-T H
3. Strømmen - Løv-Ham H
4. Bryne - Bodø/Glimt H B
5. HamKam - Mjøndalen H U
6. Sandnes Ulf - Hødd H
7. Notts County - Hartlepool H U B
8. Hayes & Yeading - Wrexham B
9. IFK Värnamo - Hammarby H B
10. Brommapojkarna - Degerfors H B
11. Västerås SK - Brage H U
12. Qviding FIF - Ljungskile SK B

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 09.10.2011 15:25
1. Randaberg - Alta H U B
2. Ranheim - Nybergsund IL-T H
3. Strømmen - Løv-Ham H
4. Bryne - Bodø/Glimt H B
5. HamKam - Mjøndalen H U
6. Sandnes Ulf - Hødd H
7. Notts County - Hartlepool H U B
8. Hayes & Yeading - Wrexham B
9. IFK Värnamo - Hammarby H B
10. Brommapojkarna - Degerfors H B
11. Västerås SK - Brage H U B
12. Qviding FIF - Ljungskile SK B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.