Jonathan Lindseth (t.h.) og Steffen Lie Skålevik jubler etter scoringen til Lindseth mot Molde i seriepremieren.
Jonathan Lindseth (t.h.) og Steffen Lie Skålevik jubler etter scoringen til Lindseth mot Molde i seriepremieren. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Sarpsborg reiser seg kveldens hete cupkamp mot Fredrikstad

Sarpsborg har underprestert i starten av sesongen. Vi tror de slår tilbake i Østfold-derbyet mot Fredrikstad i cupen i kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Tippetips: Vi jakter cupskreller på midtukekupongen
Oddssingel NM: Rosenborg er ikke i nærheten av gammel standard
Oddsdobbel 1 NM: Odd skal feie over Arendal
Oddssingel NM: Lillestrøm får trøbbel i Halden
Oddsdobbel 2 NM:
Sarpsborg 08 reiser seg i kveldens Østfold-derby
V75 Bjerke:
Jackpotkveld med 1,1 mill ekstra i sjuerpotten

Det er naturligvis 2. runde i cupen som er den store beholdningen på onsdagens langoddsprogram. Hele 27 kamper skal avvikles og de fleste Eliteserielagene er i aksjon. Det er mange interessante spillobjekters, så er spørsmålet hvor overraskelsene kommer. I tillegg til den norske cupen, er det også full serierunde i sveitsisk Super League oig det er kamper i både Nederland og Belgia, mens det er spillefri i ishockey-VM.

NB! Onsdag er det ca 85 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Fredrikstad - Sarpsborg 08 (handikap fulltid 1-0) B - 2,05 i odds (spillestopp kl 19.55)
Fredrikstad holder til på tredje nivå i norsk fotball. Den tidligere fotballstoltheten fra Østfold er i øyeblikket den tredje beste klubben i fylket øst for Oslofjorden. Aristokratene ligger på fjerdeplass i 2. divisjon, ett poeng bak Kvik Halden som innehar andreplassen.

Laget fra plankebyen slo ut Sparta Sarpsborg i 1. runden. De banket lillebror i Olavs by 9-0. Nå skal de prøve å slå ut storebror. Det blir en tøffere oppgave.

Sarpsborg 08 og FFK har møtt hverandre totalt 17 ganger siden Sarpsborg 08 så dagens lys. Ti ganger har Sarpsborg 08 vunnet, tre kamper har endt uavgjort og fire ganger har FFK vunnet. Det er imidlertid verdt å notere seg at FFK kun har vunnet en kamp hvor det har stått poeng eller cupavansement på spill. Seieren kom 26. september 2011 da FFK vant eliteseriekampen på Sarpsborg stadion 4–1.

Disse to lagene møttes i 3. runden i cupen i 2016. Den gangen ble også kampen spilt på Fredrikstad stadion, og Sarpsborg 08 vant kampen 3-1.

Sarpsborg har kun tapt én av seks kamper mot Fredrikstad etter opprykket til Eliteserien i 2009-sesongen. De er udiskutabelt det beste laget i Østfold, men Sarpsborg 08 slet seg videre fra 1. runden mot Sprint-Jeløy. Det vant kampen 3-0, men det sto 0-0 mot 4. divisjonsklubben frem til det var spilt 14 minutter av andre omgang.

Sarpsborg 08 har også skuffet stort i serieåpningen. De leverte en svak kamp da de tapte 1–3 hjemme mot Ranheim søndag. Det var lagets fjerde tap på rad.

Klarer Sarpsborg 08 å finne tilbake til den innsatsen og energien i spillet som gjorde Geir Bakkes mannskap til en fryktet motstander over hele Europa sist sesong? Da er Fredrikstad sjanseløse.

Geir Bakke har tidligere rokert en del på laget i de første rundene i cupen, så det ligger an til å bli noen endringer i startelleveren i forhold til laget som møtte Ranheim.

Det er cupkamp, det er bortebane og det er lokaloppgjør. Det blir ikke lett for Sarpsborg, men noe annet enn seier og avansement er ikke godt nok for sarpingene.

Fredrikstad har heller ikke overbevist i de første seriekampene. Jeg venter på når Sarpsborg skal våkne, og jeg tror de kan vinne med to mål eller mer i Fredrikstad i kveld. Oddsen er 2,05. Denne kan ikke spilles som singel. Så vi må kombinere.

Jerv - Sandefjord Fotball B 1,90 (spillestopp kl 17.55)

Jerv ligger på ellevteplass i 1. divisjon. De har tapt to av de tre siste seriekampene, men begge tapene kom på bortebane.

Hjemme på Levermyr står sørlendingene med to seire og én uavgjort så langt. De varierer veldig i prestasjonene, så det er litt vanskelig å vite hva man skal forvente av dem. De tapte 0-5 mot KFUM, men slo tilbake med 2-0-seier mot Ull/Kisa, og i helgen spilte de jevnt i lokaloppgjøret mot opprykksfavoritt Start.

Sandefjord er en av de største opprykksfavorittene i 1. divisjon denne sesongen, og de har også fått en bra start. De er ubeseiret etter åtte serierunder og ligger på andreplass på tabellen, fire poeng bak Aalesund.

18 poeng på åtte kamper er slett ikke verst, og de er det eneste laget som hittil har klart å ta poeng fra serieleder Aalesund.

Sandefjord har to seire og én uavgjort mot Jerv på de tre siste kampene mot laget fra Grimstad, og jg mener det skal være kvalitetsforskjell på disse to mannskapene.

Vestfoldingene har en grei stall, og de vil helst sikkert gjøre noen endringer på laget. Likevel skal de være gode nok til å slå Jerv i denne kampen og ta seg videre i cupen.  Sandefjord-seier kombinert med tomålsseier eller mer til Sarpsborg 08 gir en totalodds på 3,90 i vår andre cupdobbel onsdag.

Klikk her for å levere spillet

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør