Emile Heskey (37) var en av Englands største anrepstalenter da han ble hentet til Liverpool av Gerard Houllier i 2000. I dag får han trolig spilletid for Bolton i FA-cupkampen på Anfield.
Emile Heskey (37) var en av Englands største anrepstalenter da han ble hentet til Liverpool av Gerard Houllier i 2000. I dag får han trolig spilletid for Bolton i FA-cupkampen på Anfield. Foto: Allsport / Getty

Se hvem som er tilbake på Anfield

Emile Heskey skal prøve å skyte Bolton videre i FA-cupen på bekostning av gamleklubben Liverpool.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Skiskyting: 
Ingen grunn til å tvile på Simon
Dagens dobbel: 
Spiller 21 timer etter forrige match
Dagens langskudd:
Har gjort underverker med Birmingham
Oddstips:
   Guingamp fosser videre
V75 Leangen: 
Kolle viser vei mot millionene
V5 Leangen: 
Gnistrende vorspiel i Trondheim

Det er duket for en hel-engelsk tippekupong i dag. De ti første kampene på lørdagskupongen er hentet fra fjerde runde i FA-cupen, mens det to siste er oppgjør i Championship. Kamp 1 starter kl. 18.30, de øvrige 16.00.

Bonuspotten har steget til 1,2 millioner kroner, og vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i artikkelen.

Onsdag var vi bare ett mål fra 12 rette på begge forslagene (vi røk med UB i oppgjøret mellom Brighton og Ipswich).

1. Liverpool – Bolton
Liverpool er i klar forbedring etter den svake perioden på senhøsten og leverte sesongbeste i ligacupsemifinalen mot Chelsea tirsdag. Trøkket, farten og bevegeligheten var på nivå med lagets ypperste kamper fra den strålende fjorårssesongen, og det var ekstra imponerende at spillerne klarte å holde tempoet oppe i 90 minutter.

Chelsea hadde imidlertid en opplagt Thibaut Courtois i mål og fikk i tillegg et litt billig straffespark. Dermed måtte Liverpool nøye seg med 1-1 før returkampen i London. I serien er det blitt 4-2-0 på de siste seks kampene.

Kaptein Steven Gerrard er halvskadet om dagen og starter trolig ikke kampen. Glen Johnson, Joe Allen og Mario Balotelli er inkludert i troppen etter skadeavbrekk. Daniel Sturridge nærmer seg et comeback etter langtidsskadene, men denne kommer for tidlig.

Ettersom returkampen mot Chelsea spilles allerede tirsdag, er det ventet at manager Brendan Rodgers roterer litt på laget. Jordan Rossiter (17) blir nevnt som en av reservene som kan få spilletid.

Bolton fikk en meget tung start på sesongen, men har spilt stadig bedre i vinter og er nå helt ute av bunnstriden i Championship. Står med 4-3-1 på de siste åtte seriekampene etter at Sheffield Wednesday ble slått på bortebane i helgen.

Craig Davies er ute med en skade, og det er dermed trolig duket for et Emile Heskey-comeback på Anfield. Den storvokste angriperen scoret 39 mål på 150 kamper for Liverpool på begynnelsen av 2000-tallet. På julaften signerte 37-åringen en korttidskontrakt med Bolton. Så langt er det blitt ett mål på fire opptredener.

Lee Chung-yong, Marc Tierney. Mark Davies og Max Clayton er skadet, mens Joe Mason er tilbake i Cardiff.

Liverpool hadde få problemer med å beseire Championship-topplaget Bournemouth på bortebane i ligacupen. Og spiller laget med samme trøkk som mot Chelsea, bør dette bli en grei hjemmeseier. H.

2. Manchester City – Middlesbrough
City klarte ikke å score mot et Arsenal som satset på defensivt trygghet og kontringsfotball på Etihad Stadium i helgen og måtte tapte for første gang på 12 kamper. Klarte også bare uavgjort mot Everton runden før og er plutselig fem poeng bak serieleder Chelsea.

Måtte slite voldsomt med å beseire Sheffield Wednesday forrige cuprunde, men en sen scoring av James Millner sørget for at stjernegalleriet slapp å måtte spille omkamp.

City møter Chelsea til en meget viktig toppkamp neste helg, men ettersom det er spillefri i midtuken, har manager Manuel Pellegrini varslet at han stiller med sitt sterkeste tilgjengelige mannskap i dag. Samir Nasri (skadet) og Yaya Touré (Afrikamasterskapet) er uaktuelle. Frank Lampard sliter med en hofteskade og betegnes som usikker.

Middlesbrough slo Cardiff 2-1 på hjemmebane tidligere i uken og klatret opp på andreplass i Championship. Har 3-2-0 på de siste fem i ligaen og slo ut Barnsley på bortebane forrige cuprunde.

Den innleide Chelsea-forsvareren Tomas Kalas fikk en smell i ankelen mot Cardiff og er usikker til kveldens kamp.

City kan fort vinne 5-0 her hvis spillerne stiller skjerpet og spillet sitter. Har imidlertid laget en "av-dag", slik som mot Wednesday, kan det fort bli en pinefull affære for hjemmefansen. Vi setter pengene på første alternativ. H.

3. Sunderland – Fulham
Sunderland har møtt tøff motstand i serien så langt i år og har bare tatt ett poeng på de siste fem kampene. Er dermed tilbake i nedrykksstriden med begge bein. Ligger på 16. plass – ett poeng foran Hull og QPR på de to øverste plassene som gir spill i Championship neste sesong.

Jermain Defoe, som er hentet fra Toronto tidligere denne måneden kan debutere på hjemmebane i dag. Adam Johnson, Wes Brown og Lee Cattermole er trolig ute med skader.

Sunderland spilte ingen god kamp forrige cuprunde mot Leeds på hjemmebane, men klarte å hale i land en 1-0-seier. Gus Poyets mannskap er Premier Leagues svakeste hjemmelag (1-6-4 på de første 11 kampene).

Fulham måtte ha to kamper og straffekonk for å beseire Wolverhampton forrige cuprunde. Har siden vunnet to hjemmekamper i Championship og har klatret til 14. plass.

Kaptein Scott Parker er usikker grunnet en skade han pådro seg mot Forest sist. Lasse Vigen Christensen, Ryan Tunnicliffe og Alex Kacaniklic kan være tilbake her.

Fulham er i fin form og skal ikke undervurderes mot et lag som er vaksinert fra å vinne på hjemmebane. HU.

4. Southampton - Crystal Palace
Southampton måtte bruke to kamper på å beseire et defensivt innstilt Ipswich forrige cuprunde, men er i strålende form i ligaen. Står med 5-1-0 på de siste seks seriekampene – mot til dels sterk motstand – og ligger på tredjeplass.

Southampton sliter med mange fravær om dagen, og til kveldens kamp er Toby Alderweireld, Victor Wanyama, Morgan Schneiderlin, Sam Gallagher og Jay Rodriguez uaktuelle grunnet skader. Maya Yoshida, Sadio Mane og Emmanuel Mayuka er på landslagsoppdrag.

Palace kommer under med to tidlig i bortekampen mot Burnley sist, men klarte å snu oppgjøret og vant til slutt 3-2. Gjorde også en flott snuoperasjon mot Tottenham runden før og har tatt åtte poeng på de siste fire seriekampene. Har dermed klatret opp på 13. plass og har fått en liten like ned til nedrykkslagene.

Laget stiller skadefritt, men Yannick Bolasie og Mile Jedinak spiller for tiden i henholdsvis Afrikamesterkskapet og Asiamesterskapet.

For Southampton har medalje i ligaen og en plass i Champions Leauge neste sesong høyeste prioritet. Laget har også mange fravær til dagens kamp, og vi helgarderer. HUB.

5. Chelsea – Bradford
Chelsea måtte virkelig slite for å berge 1-1 i semifinalen i ligacupen mot et heltent Liverpool tirsdag. Tok en meget overbevisende 5-0-seier over Swansea i ligaen forrige helg og har skaffet seg en luke på fem poeng til Manchester City. Tok seg enkelt av Watford (3-0) forrige runde i FA-cupen.

Chelsea har fulltallig tropp, mene manager José Mourinho kommer trolig til å hvile enkelte spillere med tanke på at Liverpool venter allerede tirsdag.

Bradford spilte 3-3 borte mot Millwall forrige cuprunde og vant omkampen hele 4-0. Millwall fikk en tidlig utvisning i det siste oppgjøret, men det var likevel imponerende av Bradford å score til sammen sju mål mot et lag fra Championship.

Var tilbake i League One-hverdagen med 0-1-tap for bunnlaget Yeovil og falt ned til sjetteplass på tabellen.

Førstekeeper Jordan Pickford er ikke berettiget for spill i dag. Spissen Billy Clarke og forsvareren Andrew Davies ser ut til å bli klare.

Det er så stor klasseforskjell på disse to at selv et reservepreget (og muligens uinspirert) Chelsea bør vinne kampen lett. H.

6. Tottenham – Leicester
Tottenham spilte ingen god kamp i ligacupsemifinalen mot Sheffield United onsdag og måtte ha straffe for å vinne 1-0 over League One-laget. Et ikke spesielt godt utgangspunkt før returmøtet. Slet også med Burnley i forrige runde av FA-cupen (uavgjort i første kamp og kom under 0-2 tidlig i omkampen).

Har vunnet de to siste kampene i ligaen og ligger på sjetteplass.

Nacer Chadli (familieforøkning) og Nabil Bentaleb (Afrikamesterskapet) er uaktulle i dag. Erik Lamela, Federico Fazio og Vlad Chiriches ser ut til å bli klare.

Leicester spilte en svak hjemmekamp mot Stoke sist, og det var ikke noe å si på at laget tapte 0-1 befestet bunnplassen i Premier League. Kom fra 1-0 mot Aston Villa (serie) og Newcastle (FA-cupen) før Stoke-kampen.

Chris Wood har skadet ankelen på trening og er usikker til dagens kamp. Matty James soner karantene. Spissen Andrej Kramaric kan debutere fra start for sin nye klubb, og det er også mulig at en annen nykommer, Mark Schwarzer, starter.

Tottenham har et meget høyt toppnivå, men også et bunnivå som er lavere enn hos de fleste andre topplagene. Det er ikke umulig at spillerne allerede har et halvt øye på den kommende semifinalen mot Sheffield United, og vi garderer dette oppgjøret. HU.

7. Birmingham - West Bromwich
Birmingham stod med 4-1-0 på de siste fem i serien før det ble uavgjort borte mot Leeds forrige helg. Ligger på 11. plass i Championship, og verken nedrykk eller playoff virker sannsynlig. Lå under med 0-2 mot lille Blyth forrige runde av FA-cupen, men sikret avansementet med tre mål etter hvilen.

Kantspilleren Lloyd Dyer er hentet på lån fra Watford og kan debutere mot sine gamle klubb. Gavin Gunning og Matt Smith er langtidsskadet, og manager Gary Rowett har varslet noen endringer på laget.

West Bromwich skapte ikke så mye mot Everton mandag, men holdt nullen og berget et viktig poeng. Slo Hull 1-0 runden før og har fått et lite pusterom i nedrykksstriden.

Youssouf Mulumbu er opptatt med spill for Afrikamesterskapet, mens Jason Davidson spiller i Asiamesterskapet. Jonas Olsson har fortsatt litt igjen før han kan gjøre comeback etter langtidsskade.

Dette Birmingham-derbyet er ikke blitt spilt siden våren 2011, og kampen kommer garantert til å bli tett og intens. Vi helgarderer. HUB.

8. Derby – Chesterfield
Derby fikk to sene mål mot seg i derbyet mot Nottingham Forest forrige helg og tapte tre viktige poeng i jakten på opprykk. Falt ned til fjerdeplass, og har to poeng opp til Middlesbrough på direkte opprykk. Trengte en meget sen straffe for å tukte Southport på hjemmebane forrige cuprunde.

Det er ventet at trener Steve McClaren gjør en del endringer på laget i dagens kamp. Nykommerne Stephen Warnock og Raul Albentosa kan få spilletid. Will Hughesmåtte ut med en skade mot Forest, men blir trolig klar. Midtbanekollega Craig Bryson er et annet usikkerhetsmoment.

Chesterfield måtte ha både omkamp og ekstraomganger for å slå ut ligakollega Scunthorpe forrige cuprunde. Tapte 1-3 borte for serieleder Swindon forrige helg og falt ned til åttendeplass i League One. Stod med 3-1-0 på de siste fire kampene før det, så formen er god.

Kantspilleren Gary Roberts er ny på skadelisten og mister trolig de neste seks ukene. Den innleide spissen Emmanuel Dieseruvwe (Sheffield Wednesday) er ikke berettiget for spill her.

Chesterfield kan ikke utelukkes helt dersom Derby stiller reservepreget. HU.

9. Preston - Sheffield United
Preston tok en flott 2-0-seier over Norwich forrige cuprunde for tre uker siden, men har siden slitt med å få sving på sakene. Først ble det hjemmetap for Walsall i cupen Football League Trophy, før det ble bortetap for dagens motstander i ligaen.

Har siden spilt uavgjort to ganger hjemme mot svak motstand, og laget har falt ned til fjerdeplass i League One.

Preston skal i aksjon i regionfinalen i turneringen Football League Trophy mot Walsall tirsdag. Den første kampen endte med 0-2-tap på hjemmebane, så det skal mye til at Preston tar seg til finalen. Spørsmålet er derfor hvor mye laget legger i returkampen.

Angrepstrioen Andy Little, Jordan Hugill og Joe Garner er fortsatt ute for hjemmelaget.

Sheffield falt ut av playoffplassene etter 0-1-tap for MK Dons forrige helg. Klarte seg bra borte mot Tottenham i semifinalen i ligacupen onsdag, men tapte til slutt 0-1. 

Laget har slått ut både Southampton og West Ham på veien til semifinalen, og det er faktisk ikke helt utenkelig at laget kan detonere en ny cupbombe i returkampen mot Tottenham.

Kampen går allerede om fire dager, og spørsmålet er hvor motiverte spillerne er for dagens FA-cupkamp når det skal spilles om finale på Wembley til uken. Det er uansett ventet at manager Nigel Clough gjør en del endringer på laget.

Dette er en flott mulighet for Preston til å komme tilbake på vinnersporet, og vi spiller H.

10. Cardiff – Reading
Cardiff står med to strake ettmålstap på bortebane mot tøff motstand (Middlesbrough og Norwich) og har falt end til 13. plass. Med ti poeng opp til playoff, er det lite som tilsier at det skal bli opprykk denne sesongen.

Forsvareren Scott Malone måtte stå over forrige seriekamp grunnet skade og er usikker i dag.

Reading ligger fem poeng og fire plasser under dagens motstander. Kommer fra bortap mot Fulham og uavgjort hjemme mot Middlesbrough og har sju poeng ned til Millwall på nedrykk. Slo ut Huddersfield på bortebane forrige cuprunde.

Den slovenske backen Jure Travner og Chelsea-eide Nathaniel Chalobah er nye i troppen og kan debutere i dag. Midtbanespilleren Hope Akpan trener for fullt, men rekker nok ikke denne. Anton Ferdinand er fortsatt uaktuell. Kaptein Jem Karacan er tilbake etter langtidsskade og starter trolig på benken.

Vi tror mest på Cardiff, men har en litt uggen følelse for kampen. Dermed blir det helgardering. HUB.

11. Wigan – Huddersfield
De to siste kampene er hentet fra Championship.

Wigan tok årets første poeng i en jevnspilt 1-1-kamp hjemme mot Blackburn i helgen, men ligger fortsatt nest sist på tabellen. Har ikke vunnet en eneste gang på hjemmebane siden 4-0-seieren over Birmingham i slutten av august.

Don Cowie er tilbake i troppen, men forsvareren Ivan Ramis er fortsatt ute med skade. Ben Watson har gått til Watford, mens Shaun Maloney er på vei til Chicago Fire .

Huddersfield ligger seks plasser og ti poeng over dagens motstander. Kommer fra 0-2-tap for topplaget Middlesbrough, men vant en solid 3-1-seier på hjemmebane mot Watford helgen før. Har svake 2-3-8 på fremmed gress denne sesongen.

Den Birmingham-eide forsvareren David Edgar kan debutere for bortelaget i dag. James Vaugha, som nylig kom tilbake etter skade, er igjen på sidelinjen etter å ha blitt sparket i ansiktet i oppgjøret mot Middlesbrough. Angriperen Harry Bunn og forsvareren Murray Wallacehar stått over de sist to kampene og er usikre.

Wigan trenger en seier for å få selvtilliten tilbake i troppen. I så måte bør møret med bortesvake Huddersfield en god mulighet. Laget har imidlertid spilt så svakt i det siste at vi tar med en gardering. HU.

12. Wolverhampton – Charlton
Wolverhampton har flotte 5-1-0 på de siste seks ligakampene etter den oppskriftsmessige 2-0-seieren over Blackpool forrige helg. Er dermed for alvor med i kampen om playoff igjen og ligger bare ett poeng bak Watford på den gjeve sjetteplassen.

Forsvareren Scott Golbourne er tilbake etter skade, men Tommy Rowe er fortsatt ute. Angiperen Bakary Sako er opptatt med spill i Afrikamesterskapet.

Charlton åpnet sesongen friskt, men har vært i fritt fall i vinter og ble slaktet 5-0 av Watford for en uke siden. Har ikke vunnet én eneste av de siste ni seriekampene og ligger for tiden på 16. plass. Det skiller fortsatt åtte poeng ned til Millwall på nedrykk, men dersom denne trenden fortsetter utover senvinteren, kommer det til å bli en vår preget av nedrykkskamp.

Midtbanespilleren Milos Veljkovic (på lån fra Tottenham) er ny i troppen. Kaptein Johnnie Jackson, kantspilleren Franck Moussa og keeper Stephen Hendersoner ute med skader, mens Frederic Bulot spiller i Afrikamesterskapet.

Dersom Wolverhampton spiller opp mot sitt beste, bør dette bli en grei hjemmeseier. H.

432-rekker:
1. Liverpool – Bolton H

2. Manchester City – Middlesbrough H

3. Sunderland – Fulham HU

4. Southampton - Crystal Palace HUB

5. Chelsea – Bradford H

6. Tottenham – Leicester HU

7. Birmingham - West Bromwich HUB

8. Derby – Chesterfield HB

9. Preston - Sheffield United H

10. Cardiff – Reading HUB

11. Wigan – Huddersfield HU

12. Wolverhampton – Charlton H

Klikk her for å levere 432-rekken.

96-rekker:
1. Liverpool – Bolton H

2. Manchester City – Middlesbrough H

3. Sunderland – Fulham HU

4. Southampton - Crystal Palace HB

5. Chelsea – Bradford H

6. Tottenham – Leicester HU

7. Birmingham - West Bromwich HUB

8. Derby – Chesterfield H

9. Preston - Sheffield United H

10. Cardiff – Reading HU

11. Wigan – Huddersfield HU

12. Wolverhampton – Charlton H

Klikk her for å levere 96-rekken.