Foto: EPA/SCANPIX

Se opp for Zola

Gianfranco Zola leder et ambisiøst Watford. Vi tror på ny seier tirsdag kveld. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny tirsdag:
Oddstips 1: Helsingborg jager millioner

Lunsjtrav Drammen: Straffespark for Goalpike

Det er en svært innholdsrik meny på fotballen denne uken og derfor kommer Norsk Tipping med to langoddsprogrammer denne midtuken. 74 av tirsdagens spilleobjekter skal avgjøres tirsdag, men det er også funnet plass til en rekke objekter som skal spilles onsdag og torsdag. Fire av dagens kamper er hentet fra playoff til Champions League, ellers er det i all hovedsak engelsk fotball det handler om.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Borussia Mönchengladbach - Dynamo Kiev

Det er ingen tvil om at det gror fantastisk godt i tysk fotball for tiden, men tyske klubblag (bortsett fra Bayern München) har ikke prestert veldig godt i Europa de senere årene. Borussia Dortmund feilet i gruppespillet i CL sist sesong, og Håvard Nordtveit og hans Mönchengladbach får en tøff oppgave med å avansere til gruppespillet i år. Stortalentet Marco Reus er forsvunnet fra klubben og det kommer til å merkes. Rutinerte og kontringssterke Dynamo Kiev kan utmerket godt vinne kveldens oppgjør og 3,15 på ukrainsk seier er spennende. Et klart langskudd for oss.

Dagens avslag
Bolton - Derby
Notorisk ustabile Championship og 1,60 i odds på Bolton her. Et Bolton-lag som skuffet stort i seriepremieren borte mot Burnley (tap 0-2). Derby ga riktignok fra seg en 2-0 ledelse hjemme mot Sheffield Wednesday (2-2), men har en veldig sterk offensiv og kan overraske her. 1,60 på Bolton-seier er uansett helt håpløst.

Dagens spill
Watford - Ipswich
Championship. Andre serierunde. De fleste av kveldens kamper er altså hentet fra Championship, League One og League Two i England. Det er tilsynelatende fristende odds på en rekke kamper, men vi har som vært ute en vinterdag før, vet jo at det er svært ustabile ligaer dette. Det er tidlig i sesongen og selv om vi hadde mange lag på blokka i kveld, er det ikke lett å velge.

Vi starter ihvertfall i London der ambisiøse Watford på meget sterkt vis snudde bortemøtet mot Crystal Palace i sluttminuttene lørdag og vant 3-2 etter sene scoringer av Almen Abdi (fra Udinese) og Matej Vydra (også Udinese). Begge de nevnte måscorerne er for øvrig på lån fra den italienske klubben. Den gamle Arsenal-keeperen Manuel Almunia er forøvrig ny keeper og ikke minst er playmaker Gianfranco Zola hentet inn som ny manager.

Ipswich fikk et fortjent poeng i hjemmemøtet med Blackburn lørdag etter selvmål (1-1). Var som kanskje mange husker svært ustabile sist sesong og Paul Jewell er fortsatt manager for klubben der Michael Chopra (ex Cardiff og Sunderland) er den største profilen. Ipswich har normalt sin klare styrke på hjemmebane og hadde ikke bedre enn 6-7-10 på bortebane i fjorårssesongen.

Watford-manager Gianfranco Zola har ikke nevneverdig med fravær i kveld, heller ikke Ipswich-sjef Paul Jewell må gjøre endringer fra åpningskampen.

Tilsvarende oppgjør sist sesong (spilt 23. mars 2012) endte med 2-1 seier til Watford. Vi har god tro på at Watford vinner også kveldens oppgjør. Oddsen for at så skjer er 2,00, kampen kan dog ikke spilles som singel så vi må kombinere.

Blackpool - Leeds
Vi lander da på enda en Championship-kamp med to lag som er i outsidergruppen til opprykk. Ian Holloways Blackpool endte som kjent på femteplass i fjor, men tapte opprykksfinalen mot West Ham og går løs på sin andre sesong i Championship etter nedrykket fra Premier League. Hadde solide 13-7-3 på hjemmebane sist sesong.

Leeds med Branns tidligere midtbanekjempe Rodolph Austin i spissen tok en viktig trepoenger i seriepremieren hjemme mot Wolverhampton lørdag ettermiddag, men det hadde ikke vært noe å si på om Ståle Solbakkens menn hadde fått med seg poeng fra den kampen. Nykommer Paul Green (m) ble skadet i den kampen og rekker ikke kveldens oppgjør. Leeds hadde en skuffende sesong i fjor og hadde variable 8-7-8 på bortebane.

Blackpool er knallsterke hjemme og vant tilsvarende oppgjør sist sesong med 1-0. Vi har bra tro på at laget gjentar suksessen og også vinner kveldens oppgjør. Oddsen for at så skjer er 1,95 og Blackpool-seier spilles da i kombinasjon med seier til Watford. Totalodds på denne dobbelen er 3,90 og vår innsats som vanlig kr 100.

Spilleforslag 2 tirsdag (spillestopp kl 20.40):
Kamp 36. Watford - Ipswich 2,00 2,90 3,00
Kamp 70. Blackpool - Leeds 1,95 2,95 3,10
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus